Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9496) andrea.lois válasza Horka1 (#9491) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Igazán köszönöm a jellemzést! :) Bár ennyiből azért még derül ki az igazság! :)
Cáfolhatnám, de nem fogom rögtön leírni minden negatív tulajdonságomat! :P

Fantasztikus, hogy szembetalálkozom a saját gondolataimmal!
Nincs leírva a bibliában, hogy a föld megteremtése után mennyi ideig tartott, amíg Isten elkezdte megteremteni első napon a világosságot, amit elválasztott a sötétségtől!
Emlékeztetőül:
1.
Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
2.
A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
És az első nap kezdete:
3.
És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
4.
És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.
5.
És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

A kezdetben nem azt jelenti, hogy az már az első nap. Szerintem!!
A föld teremtése akármeddig tarthatott, végül is valami igaza kell, hogy legyen a földrajz tanárnak is! :K Azért a sok millió, és milliárd évtől inkább eltekintenék. Azt nem tudom elfogadni. Azt sem, hogy ma ezt meg lehetne állapítani. Tévedett már a tudomány is.
Viszont úgy gondolom, hogy a tudomány és a biblia összhangban vannak. Csak a mi egysíkú agyunk nem fogja még fel a párhuzamot sok dologban.
A biblia képvilág, hiszen Jézus sem véletlenül beszél példázatokban. Akinek van füle, hallja. Gondolom itt nem a fizikai fülről beszél, nem valószínű, hogy fül nélküli emberek járkáltak volna körülötte! Szerintem egy szellemi fülről beszélt, ami olyan dolgokat hall meg, amit nem ért a logika, a "normális" emberi gondolkodás. Ez egyébként alapvető a bibliában. Ezért szokták azt mondani, hogy Isten Lelkével érdemes olvasni a bibliát.

Eltértem a témától, bocsi! Szóval még azt sem tudhatjuk pontosan, hogy a világosság és a sötétség elválasztása mennyi ideig tartott, lehetett akár ezer év is! Lett este és reggel, innen ered, hogy a zsidók, és az adventisták pl. estétől számolják a napot másnap sötétedésig.
Hogy a hetedik nap még folyna, azt én nem tartom valószínűnek, mert meg van írva, hogy a hetedik napon pedig megpihent.
Ha utolsó állapotra tekintenénk, állandóan pihennénk! De jó is lenne!!! ;)

Hogy most mi folyik? Ez a mai folyamat annyira bonyolult már, hogy belegondolni sem merek.

Ha a bibliát tekintjük, az élet kialakulása a föld porából való gyúrás megállja a helyét, hiszen ha a testünket nézzük, épp azokból az anyagokból épül fel, mint a "föld pora". Erről lehetne értekezni egy kémikussal. Alkalomadtán asszem meg is teszem, nagyon érdekes téma.

Áááá...nem szeretek hosszan írni! De olyan sok érdekes témát érintesz!

Ha a biblia szerint egy ősvallást érintünk, akkor az a teremtés szerint Ádám és Éva idejében kezdődött. Ádám és Éva később helyreállt az Isten tiszteletben. Persze már későn, a drágáim... Egyedül Énok volt, aki újra komolyabban ráállt az igaz Isten imádatára. Isten el is vitte idejekorán! :-) Hát ki bírja ezt a földet épp ésszel? :)

Később kialakult mindenféle szuper vallás, a bábeli szétválás utániról ne is beszéljünk.

Ábrahám családja nem volt "egy Isten" hívő! Amikor Ábrahámot megszólította Isten Háránban, Ábrahám (Ábrám) úgy is tett, ahogy Isten neki mondta. (Mellesleg, ami az emberek figyelmét elkerüli, hogy már eleve a Kánaán földje felé haladtak apjával, csak apja Tháré közben meghalt) Nem ismerte Istent, ezért nevezik őt a hit atyjának, mert egy ismeretlen hangnak engedelmeskedett, ami ma hihetetlennek tűnik. A z engedelmesség lassan kihal a földről. Az igaz engedelmesség! Szerintünk való engedelmesség van.

Igen, Ábrahám Sém leszármazottja. A nép, a zsidó nép Sém-től, vagyis a Névtől származik. Nagybetűvel a Név Isten neve. sém jelentése héberül név.
Az az antiszemita, aki a szemitát, vagyis az Isten nevéről neveztetett német gyűlöli. Az antiszemitizmusnak sok ezer éves "hagyománya" van. Érdemes ebben a témában Eszter könyvét elolvasni. Úgyis Purim környékén járunk! :) De ne térjünk el a tárgytól...
Volt idő arra, hogy sok vallás kialakuljon. Rengeteg! Az emberek mindig keresték a szellemvilágban a megnyugvást, volt, hogy meg is találták, jó esetben az egy Istenben, rosszabb esetben a napban, kőben, csillagokban.
Valahol, ha nem is tudatosan, de tudatalatt mindenki tudja, hogy van szellemvilág.
Ha a bibliát tekintjük, van Isten, és van a Sátán, és az angyalok. Isten angyalai, és a Sátán angyalai, a biblia szerint az angyalok 1/3-a átállt a Sátán oldalára.

Igen, több vallás is prófétának tartja Jézust. A zsidó is. A hiteles leírás róla szerintem mégis maga a biblia. Aminek persze az eredete vitatható. Szerintem ha ma is létezik ugye a zsidók által eredeti héber nyelven leírt biblia, amit hamisítani elég nehéz, a sok betű és szó elhelyezkedés miatt, akkor azért van mire alapozni.
Láttam erről sok vitát itt, de ebbe most nem szeretnék belemenni.

Még érdekesebb téma, hogy a szerveinkkel, létezésünkkel, kémiai adottságainkkal kommunikálunk. Energia átadással. Ezt ugye érzékeljük, ki mennyire érzékeny erre, az alapján tudja megítélni.
Az én mottóm, hogy minden az agyból indul ki. Tetszik, nem tetszik, ez így van. Ez nem neked szól! :) A hit is az agyból indul ki, ott fogadom el először, aztán lejuthat a szívig, lélekig. Persze van olyan, hogy a szívemben érzem, hogy valami igaz, de az agy reakcióját abból sem lehet kihagyni.
Az agy kémiai reakciói irányítanak minket. Hogy ezt Isten teremtette volna? Ha Isten teremtett egy tökéletes világot, tökéletessé teremtette az agyunkat is. Sok lehetőséget adott az agy felépítésével számunkra, amit sajnos ritkán aknázunk ki. Mert bigottan azt gondoljuk, Isten ezt, vagy azt nem akarhatja, ellent mond a hitnek, a bibliának... Pedig nem!
Ha valaki hisz az egy Istenben, miért nem képes elhinni, hogy Isten maga teremtett olyannak minket, amilyenek vagyunk? Miért kell elvetni a tudományt? Miért nem kutakodunk inkább Isten csodálatos teremtett világában világosan, miért állítunk fel magunkban olyan keretek közé zárt teóriákat, amik megakadályoznak abban, hogy Isten csodálatos világát teljesen megismerhessük?
Vannak tények, amiknek nem mondhatunk ellent. Nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy mindent megértsünk egyszerre, egy élet is kevés ehhez.
Jó ezekről beszélni...

Én a magánvéleményemről beszélek... Amint már említettem, hogy lehetne "nálam az igazság".

Csak sokat gondolkodom ezeken.
Mindenesetre, ha valamit az ember alapnak tekint, akkor maradjon az alapnál. Ha a bibliát alapnak tekintem, akkor az alapján igyekszem tekinteni mindent.

De nem vakon!!!!!! Mert sok ma a vak, rövidlátó, aki csak azt hajtogatja, amit a maga környezetében, hitvilágában tanult. De nem hibáztatom őket egyáltalán! Hiszen az alapmotiváció a hűség, hűség a hitükhöz. És a hűség jó... És minden jó Istentől származik!
Nem igaz? :)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.