Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7879) Dalai Láma válasza euchi (#7877) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Már rég lemondtam, hogy kicsit szabadabban gondolkodjon, egyszerűen esélytelen. Mint ahogyan számára is esélytelen, hogy meggyőzzön arról, hogy 6 nap alatt készre teremtették a világot.

Egyszerűen csak magamra vettem JJános retorikai kellékeit, és stílusát, aztán szembehelyezkedtem vele. A reakció beigazolta a várakozásaimat.

Mert az valóban zavart már, hogy ahányszor írtam a saját hitemről, mindig az volt a reakció JJánostól, hogy mekkorát tévedek, stb, de ezt mindenki tudja, mert kevesen nem kapták meg tőle a magukét.

Ez egy fórum, ahol emberek beszélgetnek a hitükről, vallásról, véleményt nyilvánítanak. Van, akivel eltérő állásponton vagyunk, és vitázunk, kulturált keretek között. Sajnos valaki annyira nem vitaképes, hogy ezt nem lehet vele megtenni. Én is tudok write-only üzemmódban írni, és ugyanazokat hajtogatni, most JJános kapott egy kis ízelítőt, milyen nekünk, mikor épp ő osztja az észt.

Persze ez sem fair tőlem,hogy róla írok, de nagyjából ugyanezt hozzá címezve is megírtam.

Azt is tudom, hogy a vallás topic kemény hely, és a vallások is úgy általában... vallások ütközéséből sok csúnya dolog sült már ki sajnos.

El kéne fogadni, hogy mindenkinek a saját hite a számára igaz, és egyetlen. Bár vannak esetek, amikor lehet hatni a másikra, fontos, hogy az ember képes legyen revideálni a nézeteit, képes legyen változni. Például, ha jönne egy 1000x jobb elképzelés milliónyi szilárdabb bizonyítékkal, akkor elgondolkoznék azon, hogy kitartsak az evolúció mellett... jelenleg is azért ezt hiszem, mert emellett szól a legtöbb bizonyíték.

Ha 100%-os bizonyossággal megtalálják Jézus sírját és holttestét, akkor a kereszténységemen is el kéne gondolkodnom. De ettől nem félek.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.