Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7630) Noddy válasza euchi (#7623) üzenetére


Noddy
senior tag

Kíváncsi vagyok mi az alapja a meggyőződésednek?
Mert most ez nekem olyannak tűnik, mintha kiragadtál volna egy részt az Ószövetségből és arra megpróbálnád ráerőltetni a kegyetlen és megtorló istenképet. Holott ha elolvasnád a többi részt is egy kicsit nyitottabban, nem keresve görcsösen a "hibákat", akkor látnád, hogy Isten igazságos, de ugyanakkor mégis kegyelmes és szerető. Az egész Ószövetség Jézusra mutat (lásd bűnbeesés utáni ígéret, Ábrahámmal, Izsákkal, Jákobbal kötött szövetség, a törvények, a zsoltárok, próféták stb), és maga Jézus is ezekről tesz tanúbizonyságot. És maguk a farizeusok, írástudók se tudnak Jézus ellen tenni semmit, mert ő teljesen betöltötte a parancsokat, igaz, bűn nélküli ember volt.
Ha versenként boncolgatod a Bibliát akkor látszólagos ellentmondásokba ütközhetsz (mint ahogy a farizeusokat is megbotránkoztatta Jézus), de ha teljes egészében tekintesz Isten megváltói munkájára teljes lesz a kép és akkor minden a helyére kerül. És pont ez a csodálatos a Bibliában, hogy igaz hogy 50 valahány ember írta 3000 éven keresztül mégis egy egy komplex egészet képez, mintha csak egy valaki írta volna, és ez így is van: Isten ihlette a Szentírást.

Dany007
Szerintem ezt te egy kicsit rosszul látod. Isten nem azért adja a parancsolatokat, hogy minél több ember szenvedjen miattuk, hanem éppen hogy minél jobb legyen nekik. Azt te is belátod, hogy ha nincs gyilkosság, lopás, házasságtörés akkor jobb az élet.
De persze mivel senki nem tudja 100%-osan megtartani a törvényeket ezért van szükség az áldozatra. Aminek a pontos kötött formája volt az Ószövetségben, és aminek Jézus a megfelelője az Újszövetségben.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.