Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7614) euchi válasza kymco (#7611) üzenetére


euchi
aktív tag

De miért ne tekinthetnénk a bibliát kortól és társadalomtól függetlenül? Hisz maga Isten az idő felett áll, mindig ezt szajkózzátok. Milyen magyarázat az, hogy abban az időben még azt parancsolta, most pedig mást? Az érvelésedből számomra az jön le, hogy Isten soha nem mondott ilyeneket, hanem ezek csak az adott korban kitalált parancsolatok. De akkor a tízparancsolat, és minden más is ugyanannyira tárgytalan, hiszen nem dönthetjük el önkényesen, hogy mit mondott Isten és mi volt a hozzáköltött rész.
És ha engem kérdezel, itt igenis van ellentmondás. Ha abból indulunk ki, hogy az összes parancsot Isten mondta Mózesnek, „ne ölj” és „ölj” tartalommal, akkor ezt épp eszű ember nem próbálja kimagyarázni, hanem elfogadja, hogy hamis állításokról van szó, és így a Biblia hitelét veszti. És itt jegyzem meg, hogy lehetne még napestig sorolni az ellentmondásokat, ti pedig sorolhatnátok a kifogásokat.

„A másik megjegyzés, hogyha egyoldalúan magamról annyit írnék, hogy szoktam kiabálni a gyerekeimmel, időnként el is fenekelem őket, van nálunk büntetés és van időnként gyereksírás is...”
Azért nyugtass meg, hogy nem fogod őket megölni, ha megátkoznak, vagy ha kiderül róluk, hogy melegek. Nem fogod őket nyilvánosan kivégezni, megkövezni, elégetni, ha vétkeznek. :) Biztosan nem. Látod mennyire távol áll tőled ez az Isten?

Tudom, hogy ez csak egy kis részlet volt a Bibliából (tudnék még idézni), de az ilyen kis részletek hatalmas fontossággal bírnak, ha teljes képet akarsz kapni Istenről, vagy a Biblia hitelességéről.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.