Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10152) Dalai Láma válasza cucka (#10150) üzenetére


Dalai Láma
őstag

A kereszténység magva a szeretet, amit Jézus parancsolt (értsd jól). Az összes többi parancsolat és törvény levezethető a szeretetből. Sőt, azt kell mondani, hogy sok esetben a világi törvények is valami hasonlót próbálnak megvalósítani (ami nem csoda, egyrészt a vallási gyökerek miatt, másrészt amiatt, hogy a szeretet parancsát betartva élhetünk legjobban ezen a Földön - tehát egybevág az emberiség érdekével ).

A másik fontos dolog,hogy Jézus meghalt a bűneinkért (ráadásul fel is támadt), és létezik bűnbocsánat. Azaz nem szükséges egy életen át hordozni bűneink súlyát, hanem ettől Isten megszabadít minket.

Ez így röviden.

Erre mi emberek kialakítottuk a kereteket, amin belül a hitünket ki tudjuk teljesíteni. Több ilyen keretrendszer van ezeket hívhatjuk vallásoknak, vagy felekezeteknek a keresztény valláson belül.

Ha túlságosan a keretek és szabályok bűvkörébe kerülünk, elveszhet a lényeg. Előtérbe kerülhetnek a személyes érdekek, a "csaknekemvanigazam" mentalitás, és minden egyéb emberi gyarlóság. Mert a kereszténység önmagában nem véd meg ezektől. Sőt, a tökéleteset itt a földön el sem fogjuk érni. De utat mutat, kapaszkodót ad, és eszközöket.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.