Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10117) Dalai Láma válasza JJános (#10116) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Amit a vallásomról írtál, az gyalázkodás, rágalom és szín tiszta fröcsögés volt. Ezek után nem is értem, hogy mi a problémád.

Itt egyetlen egy ateistával sem találkoztam, aki a hite miatt gúnyolta volna a híveket. Max egy kis fricska volt, de az örök élet tudatában ez már csak elnézhető nekik... Ráadásul ennyit ők is mindig vissza kapnak.

De mostanában kérdések-válaszok voltak.

Nekem az a fura, hogy amíg te mindent megengedsz magadnak, másoktól a tényszerű írásokat is vad sértéseknek éled meg. Hatalmas kettősség lakozik benned.

A téged ért kritikák nagy része nem a személyes hiteddel kapcsolatos, hanem a személyiségeddel.

Te nem vagy kiváncsi mások meglátására, mások vallására, meggyőződésére. Te másokat lenézel, kioktatsz, elítélsz, megsértesz.

Itt rég nem vallásról van szó, ne is úgy állítsd be.

Az természetes, hogy egy buddhistával sosem leszünk azonos véleményen. De ez nem is cél. Viszont jó lehetőség megismerni mások hitét, vallását, személyes meggyőződését. Anélkül hogy a saját elképzelésünket a másikra rátukmálnánk erőszakkal. Én ilyen beszélgetéseket, és akár vitákat is szeretnék itt olvasni. És nem pedig a folytonos sértegetést, és kioktatást, amit az ide írók leginkább tőled várhatnak.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.