Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65913) Mr K válasza t72killer (#65901) üzenetére


Mr K
senior tag

"Hány aminosav-különbség is van a ba5 és eközött?"
Elég. Pl. az Evusheld nevű antitest készítmény (amit az immunhiányosok szednek) BA.4.6 ellen már nem hatásos. Előrejelzések szerint év végére gyakorlatilag teljesen hatástalan lesz (mert az aktuálisan terjedő variánsok ellen nem fog védeni.) Amúgy az idei tél újdonsága elvileg az lesz, hogy nem egyféle variáns fog terjedni, hanem egyidejűleg több különböző, (amik persze részben ugyanazon immun-kerülő trükköket fogják bevetni - konvergens evolúció), azaz mindenki megtalálhatja majd az őt megfertőzni képes variánst (oltásoktól és korábbi átesésektől függetlenül).

[Forrás pl.: XBB, BQ.1.1, BA.2.75.2 — a variant swarm could fuel a winter surge]

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.