Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43701) PuMbA válasza Parci (#43652) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, de milyen régen volt az. 6 hónapja. 6 hónapra rá már nem oltás az oltás....egyébként szerintem ez egy hülyeség, valamennyit biztos számít, de hát ja :)

[ Szerkesztve ]

(#43702) Dare2Live válasza Parci (#43693) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Még nagyon necces de:
Az eddig összeszedett védelem töredékét éri a deltához képest.
Baromi gyorsan szorította ki deltát.

Január elejére talán lecsengene a delta... rá fog jönni ez. És mivel az eddig összeszedett védelem töredékét éri+ez is baromi gyorsan terjed lezárások lesznek. bölcsi bezár, ovi bezár, suli bezár... Egy bölcsis+ovis kisgyerekkel 3hét után a sarokba fogok sírni miközben tökéletesen fogom érteni, hogy nincs más lehetőség. Közben esetleg nézhetem tvn, hogy az oltásellenesek összecsapnak a rendőrökkel, meghallgathatom, hogy nincs is semmi vírus.... miközben "találkozok" a 3 gyerekes anyukával ahol az apukát elvitte a kovid és ha a három gyerek otthon van és nem dolgozik (márpedig 3 kisgyerek mellett nem lehet) a fönök megmondta kövnek ki fogja rúgni.

és meddig megy még ez az egész? Jövő összre kész ez elen is a vakcina megkapjuk akkor majd jön a tau vagy tudomisén?

Derüljön ki erről a szarról, hogy az oltások megfogják és hogy nem is terjed annyira gyorsan... akkor majd jobb kedvem lesz.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43703) fatal` válasza Qtyii (#43699) üzenetére


fatal`
titán

Kicsit nézegess utána mennyi ideig tart és miből áll egy intenzíves ápoló képzése. Kórházat tök felesleges építeni (illetve a jelenlegiek helyére nem, újat a mostaniak mellé igen), az ideiglenes járványkórház se tud kinyitni, mert nincs személyzet.

(#43704) Parci válasza PuMbA (#43701) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fiatal vagy... és tök egyéni, hogy kinél hogy fut le. ha most meghaltál volna, az is teljesen normális kifejlet lett volna, az a helyzet. szerencsére azért a te eseted a jellemzőbb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#43705) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Becsatlakozva, sajnos az is rohadt szar hír, hogy a molnupiravir így leszerepelt. :(

Gyakorlatilag a Pfizer gyógyszer marad, bár ha azt is ugyanilyen alaposan átnézi az FDA lehet, hogy ott is ki fog derülni turpisság.

Pedig nem kellene, mert rövid távon ha ez az omikron tényleg gáz lesz csak a Pfizer gyógyszerre lesz értékelhető fegyver, nyilván a next-gen oltásokig, de hol vagyunk mi még attól...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#43706) Parci válasza Dare2Live (#43702) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, a gyerekek miatt az én kedvem is szar most. az egészségüket is féltem ettől a szartól, picit, a folyamatos korlátozások okozta károktól meg nagyon.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#43707) PuMbA válasza Parci (#43704) üzenetére


PuMbA
titán

Ez a nagyon jó egyébként, ha az ember átesik rajta. Sokat lefaragott a bizonytalanságomból, félelmemből, hogy csak sikerült találkoznom vele végre ennyi idő után és nem csak a neten olvasok róla. Az átesés súlyossága elárulja, hogy mennyire kell szigorúan 4-6 havonta oltani, kerülni egyes helyzeteket, komolyan venni stb. Nekem úgy látszik kevésbé.

[ Szerkesztve ]

(#43708) Parci válasza PuMbA (#43707) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

még ez sem igaz teljesen, de igen, aki túl van rajta, legalább megnyugszik :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#43709) AMD Power válasza Parci (#43697) üzenetére


AMD Power
titán

Nincs semmi mi rosszabb lenne a bizonytalanságnál. :((( Számomra ez a pokol. Biztosra mentem foglalta már 2db szállást jövőre ,belföldre is. Ki tudja mi lesz még itt. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43710) Dare2Live válasza Vesa (#43700) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"1,5 év alatt kórházakat? Tervezéssel, engedélyezéseel, építéssel, berendezéssel együtt?"

Nem lehetetlen 1.5év alatt. A probléma a honnan lesz bele orvos, intenzív ápoló... dolog. btw ha az elmúlt 10év stadion+focira elmenő összeg felét erre fordítottuk volna...

más: Ha az oltás nem sokat ér ellene akkor van egy baromi nagy probléma. Az rovosok, ápolók nem védettek. Ne feledjük januárban minden orvos/ápoló ~90% megkapta a dupla pfizert. Az EÜnk csak! ezért nem omlott totálisan össze. Most vakcina talán nyárra lesz.... megint lehet úgy kezdeni az eslő hetet, hogy 60/65+os orvosok csak távgyógyászat.. a többi meg beledöglik a terhelésbe.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43711) AMD Power válasza Parci (#43706) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk is főleg ezt érzem. A gyerek imádja a sulit, bent lévő közösséget és a tanárokat is. Neki is jó ha bent van és nekünk is. Most a feleségem van itthon "táppénzen" a távoktatás miatt.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#43712) forceberg válasza Parci (#43708) üzenetére


forceberg
veterán

Fals nyugalom az... ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mindig szétnézés nélkül lépnél le a zebrára.

A munkahelyen összesen ketten maradtunk tavasszal, akik nem voltak tünetesek és pozitív tesztünk sem volt egyszer sem. Volt akkor is egy-két átesett, aki terminátornak érezte magát. Ilyen az ember.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#43713) Qtyii válasza Vesa (#43700) üzenetére


Qtyii
tag

mindig csak a kifogás hogy mit miért nem lehet megcsinálni....
mintha nem ebben az orzságban élnétek ... itt és másol is a világon bármit meg lehet csinálni ... a merev szabályoktól ..mikor...ha nem veszélyhelyzet idején el lehet térni legyen EZ BÁRMI!!!
Korházépítés gyorsított engedélyezés megoldható, csak jogszabály kérdése
Nem kell ide diplomás ápoló-- jó a sima is - mennyi idő mire valakiből ápoló lesz?
nyílván orvost nem képzel ennyi idő alatt - ebben igazad van de nem kéne elkezdeni többet képezni (erre egy ösztönző lehet a pénz) a külföldi orvosok kölcsönzése is lehetséges ha hiány van csak pénz kérdés szerintem (de ha be tudták vetni az 5. éves halgatókat is akkor nem gondolnám hogy ne lehetne legalább egy kicsit javítani a dolgon... ilyenkor el lehetne tekinteni a rezidens időszaktól is ...hisz veszélyhelyzet van!!
hangsúlyozom háborús állapotú veszélyhelyzet van!!! ilyenkor bármit lehet!
akár nővért/ápolót képezni 1 év alatt is (ennyi idő alatt csak megtanul bekötni egy infúziót, stb ja és speciális szakirányú képzés kapnánk csak covid osztályra ...) hidd el ha kapna valaki 1 millát sorban álnának az ápolónak jelentkezők.

ja és aki azt írja hogy nem lehet intezíve ápolót képezni 2 év alatt .... attól csak annyit kérdeznék, ha háború van és el kell látni a szerencsétlen sérült katonát(honfitársadat) akkor a 2 évet tanult is jó lesz ha az 5 ővett tanultat éppen nem találsz a közelben?

2 év alatt simán felhúzul egy kórházat és képzel hozzá legalább ápolót ... orvost meg hozol indiábó vagy a f*szom se tudja honnan csak fizesd meg ... de persze ha akarod.... (nem csak a focisták kereshetnek havi 2-3 millát)

[ Szerkesztve ]

(#43714) t72killer válasza Dare2Live (#43702) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem 100napokat (és akkor is csak a 70 és a halál köztinek jár, neszeneked egyenjogúság) kéne tökölni egy állítólag gyors technológiával, mert ez ebben a formában a modern civilizáció teljes lebontása.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43715) Drizzt válasza Sir Pocok (#43705) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Azert annyira majd ne lepodjunk meg, ha a Paxlovid is gyengebb lesz esetleg a gyakorlatban. Ugyanakkor meg dont foss, csak voc lett az omikron, nem vohc(variant of high consequence), de persze atsorolhat meg kesobb.

I am having fun staying poor.

(#43716) bigdady válasza Cseri0058 (#43632) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az majdnem a maximum…

[ Szerkesztve ]

(#43717) bigdady válasza Soulfly842 (#43649) üzenetére


bigdady
nagyúr

Hiányzott mint szar a zsebbe…

(#43718) Krinyo


Krinyo
senior tag

Srácok, azért nem biztos, hogy itt a világvége... egyáltalán nem biztos, hogy vakcinakerülő a cucc. A delta sem az, pedig az elején féltek ettől.

(#43719) Vesa válasza Qtyii (#43713) üzenetére


Vesa
veterán

Jó dolog a hurráoptimizmus, de csak akkor, ha van alapja
Orvoslásban, főleg a képzésben, nem lehet eltérni a szabályoktól, mivel az emberek élete a tét. Okkal tart az orvosképzés addig, ameddig. Vagy ezt hogyan gondolod? Szerveznek egy 3 hónapos agysebész tanfolyamot? Intenzívre is odatehetsz nem megfelelően képzett, más szakirányon végzett EÜ dolgozókat, de nem fogja tudni 100%-ban ellátni a feladatot mert nem ért hozzá. Láttuk ezt tavasszal is...Az eredményeit is. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#43720) Ringman


Ringman
nagyúr

még mindig aktuális michael ryantől: [link]
be fast, have no regrets

[ Szerkesztve ]

(#43721) adalbert1 válasza Dare2Live (#43710) üzenetére


adalbert1
veterán

Szerintem biztos lehetne olyan fizetést kínálni a korábban külföldre távozott egészségügyi dolgozóknak, hogy hazajöjjenek, nem? Habár egy ilyen akció valószínűleg elég nagy bérfeszültséget indukálna, lehet, hogy többet rombolna, mint segítene...

Parci: nekem is az egyik problémám az, hogy 4 éves a gyermekem, és neki ez a normál állapot, amiben most felnő, nem a vírus előtti világ. :(

(#43722) Ringman válasza Sir Pocok (#43659) üzenetére


Ringman
nagyúr

a sinopharmot meg a szputnyikot mennyi idő hozzáigazítani? :U

(#43723) Vesa válasza adalbert1 (#43721) üzenetére


Vesa
veterán

Most is a bérfeszültség a probléma, csak nem orvos-orvos között, hanem orvos-ápoló között.
Főleg, mert jelen helyzetben az ápolókon van a nagyobb teher, ehhez képest őket sikerült kihagyni a béremelésből. Le is léptek szép számmal, pedig így is kevesen voltak.

A tudomány a valóság költészete!

(#43724) Vesa


Vesa
veterán

Srácok, a WhiteLab is 10 napot csücsül az eredményen, mint újabban a SynLab?

A tudomány a valóság költészete!

(#43725) Qtyii válasza Vesa (#43719) üzenetére


Qtyii
tag

Jó akkor nem kell csinálni semmit … de akkor ne is legyen veszélyhelyzet meg rinya hogy nincs elég ápoló :D
az ápoló az orvos utasítását hajtják végre nem?
gyógyszert adagolják valamint ellátják a beteget ha valamire szüksége van nem? Jó nyilván sok mást is csinál de valljuk be ha valaki bekerül a kórházba akkor ennyit lát az ápolóból azaz vele nem foglalkozik ennél többet egy ápoló.
Nem azt mondom hogy sík hülyéket vegyen fel a kórházba de 2 év alatt nem tud semmit tanulni az betegellátásról semmit egy ápoló ? Semmit nem tud 2év tanulás és gyakorlat alatt?

[ Szerkesztve ]

(#43726) t72killer válasza Krinyo (#43718) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"A delta sem az"
Akkor miért is lesz tünetes fertőzött még egy 3x Vuhanival, többezer BAU/mL vuhani antitesttel is oltott egyén? Értemén, hogy megússza a lélegeztetőt, meg hogy max 1 hétig lesz náthás, de én pl a szaglásomból se szeretnék középtávon se bukni, pláne nem maradandóan.

Az alfával szemben a vakcinák még tudták az alap enyhe tünetességet is fogni. Ez nem mellesleg azért is fontos, mert ha olyan oltóanyaggal vagyok oltva, ami tényleg rendesen véd a fertőződéstől is, akkor nálam megállt a vírus, nem adom tovább senkinek.

Amennyi mutáció van ebben a kis mocsokban, én igencsak pesszimista vagyok vakcinahatékonyság-ügyben:
Csupán az RBD-n (331-524-aminosav pozíció)
delta (fentebbi, magas antitestszámmal nyűgvenyelősen tűrhető szitu): 2 db mutáció
béta (kb 2x ügyesebb vakcinakerülő a deltánál): 3db mutáció
omikron: 5db mutáció
kongói (b.1.640): 5db mutáció

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43727) t72killer válasza adalbert1 (#43721) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Emberekről beszélünk, akik többnyire családi fészket raktak. Szerinted az Oslo-ban dolgozó orvoscsalád 3 gyerekkel, félig kifizetett saját házzal majd nekiugrik Viktorisztánnak, mert külügyér Petikét ráugrasztották, hogy nézze meg, mennyi a norvég nettó, és ráigérnek +havi 5eFt-ot?

Esélytelen. Teljesen.

Ha próbálkoznak tényleg Európai színvonalú bérekkel és életkörülményekkel(!), akkor megpróbálhatnak pályakezdő vagy egyenesen még pályaválasztó fiatalokat toborozni garantált magas bérezéssel.

fel kell ismerni, hogy az egészségügyis "az új IT-s" a nagyvilágban, és ehhez mérten kell kezelni a nemzetközi versenyhelyzetet. Aki elhajtja az eü-személyzetét, annak a covid vág vissza 100x-osan.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43728) Ringman válasza Vesa (#43724) üzenetére


Ringman
nagyúr

2 hete még munkanap volt az átfutási idő antitestes vizsgálatnál

(#43729) Chesterfield válasza Kékes525 (#32637) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Na rémlett, hogy erről már volt szó korábban.

Szóval akkor most ezt próbáljuk élesben.
Sőt, még az is lehet, hogy ez szökött ki a laborból :D

[ Szerkesztve ]

(#43730) Vesa válasza Qtyii (#43725) üzenetére


Vesa
veterán

Figyi, picit nézz már utána a dolgoknak. Az intenzíves ápolás nagyon komoly szakmai munka, kb. köze nincs egy szimpla, random fekvőbeteg osztályon végzett ápolói munkához (nem mintha az könnyű lenne, a sokszor 100 kilós emberek emelgetésével, forgatásával). Okkal van meghatározva protokollként -normál esetben-, hogy 1 intenzíves ápolóra maximum 2 beteg juthat. Nem fogom itt kifejteni, mert utánaolvashatsz a neten ha érdekel.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#43731) Vesa válasza Ringman (#43728) üzenetére


Vesa
veterán

Köszi! :)

A tudomány a valóság költészete!

(#43732) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

[link]

A Novavax biotechnológiai vállalat bejelentette, hogy megkezdte a koronavírus elleni vakcina új készítményének kifejlesztését, amely az Omicron változatot célozza meg. Azt mondta, hogy a vállalat a következő hetekben megkezdi a tesztelését és gyártását.

(#43733) Vesa válasza Chesterfield (#43732) üzenetére


Vesa
veterán

Nekem ez inkább tűnik most marketing bemondásnak. Nagy a sajtója a történetnek, rárobbantak. Teljesen új variáns, nem ismerik még, hogy a fenébe akarja a következő hetekben gyártani hozzá az oltást, amikor a már rutinosnak számító Pfizernek is 6 hét kell önmagában csak a hozzáigazításhoz?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#43734) t72killer válasza Chesterfield (#43732) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha 3 helyett 1 hónapon belül a piacon lenne, az szuper lenne... De kérdés, mit értenek tesztelés alatt, mert egy phase3 megvan egy év is...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43735) Dare2Live válasza adalbert1 (#43721) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Szerintem biztos lehetne olyan fizetést kínálni a korábban külföldre távozott egészségügyi dolgozóknak, hogy hazajöjjenek, nem?"

Kijelentés vagy kérdés?
Sztem a legtöbb esetben nem lehet hazahozni őket. Az ok nagyon egyszerű. A pénz egy szint felett nem motivál.

pldaval: Ausztriában egy ~45-50éves orvos keres 6-7.000eur körül. Ez kb mindenre elég mercedesre és maldiv szigetekre is. Cserébe dolgozik heti 40ht és ügyel egyszer 12ht. Kényelmes boldog élete van.

Ha visszajönne dolgozhatna heti 70-80ht... vagy covid alatt többet. Ha elfárad ügyeletben és nincs beteg és le akar éjjel dölni akkor választhat, hogy felmegy a 2.ra és a fogorvosi székben! :Y alszik vagy a a raktárban ahol feljönnek a fütőcsövek és 35C van... hogy felhívja vmi katona és leordítja, hogy mit gondol hogy így kezeli a beteget. (Ez nem vicc!) Hogy a politika fullban bent van a kórházban ha neki más a véleménye akkor a vezetőség szemében ő ellenség. (Sokan azért mentek MOról külföldre mert a szakmaiságot felülírta a politikai hovatartozás) Ja és persze olyan szerződést kell aláírnia ahol a legkissebb baj az, hogy nem mondhat senkinek semmit. Hogy nincs mr... nemhogy MR felszívodó cérna sincs.... és nem folytatom.

Amikor ezt átgondolja megborzong beül a BMW X3ba és hazamegy. És rájön nincs az a pénz ami megérné neki azt, hogy BMW X3 helyett X7et cserélgessen 5évente.
A pénz egy szint felett nem motivál.

szerk: Amúgy ez a pénz egy szint felett nem motivál sztem tök általános. Hiába kínál a BPi cég 1misi helyett 1.5misi nettot nem mennek el. Mert napi 2-3h autó/tömegközlekedés nem éri meg. Ellenben ha van 100% HO meg érdekesebb a munka... akkor 1misiért is elmehet.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43736) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez se holnap lesz a sarki közértben:
"Third, Moderna will rapidly advance an Omicron-specific booster candidate (mRNA-1273.529). This candidate is part of the Company’s strategy to advance variant-specific candidates for a subset of variants of significant concern. During 2021 this has already included Beta- and Delta-specific boosters. The Company has repeatedly demonstrated the ability to advance new candidates to clinical testing in 60-90 days." [link]
Tehát nem a háziorvos hűtőjébe, hanem tesztelgetésre. ÉS ez az utolsó prioritás...

Ma UK napi esetszám 50e fölé ugrott, úgy, hogy a szokásos kb 1milliót tesztelték. Volt már ilyen a delta-biznisz beindulása óta, de csak kétszer.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43737) tboj


tboj
tag

Akik a kevés szekvenálást sérelmezték az omikronos eseteknél, valószínűleg elsiklottak afelett, hogy sima PCR-rel (na jó, annak egyik speckó típusával) is detektálható az egyik mutációjának köszönhetően már a genom szekvenálása előtt: [link]

Persze ezeket az eredményeket azért nem tartják 100%-os bizonyosságúnak, mert akár más variánsok is hordozhatják ezt a fajta mutációt és ezek között már nem lehet különbséget tenni pusztán a PCR-rel, így inkább bizonytalannak mondják az eddigi eredményeket és várnak a további szekvenálási vizsgálatok lassabb eredményeire a 100%-os megerősítés érdekében. Az más kérdés, hogy nem túl valószínű, hogy egyszerre több másik variáns kezdett volna el terjedni lenyomva a deltát ugyanezt a mutációt hordozva. Az elmúlt napokban detektált dél-afrikai esetszámokból is ezek alapján tudták meghatározni pusztán a PCR mintákból az új variáns százalékos arányait a különböző tartományokban teljes szekvenálás nélkül. Legalább abból a sok mutációjából egy számunkra is hasznos volt, mert így könnyebben és gyorsabban detektálható/követhető a kis dög.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#43738) t72killer válasza tboj (#43737) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az igen valószínű, hogy nem esett neki egyszerre több különböző variáns a deltának, de az nincs kizárva, hogy omikron barátunk születésekor/röviddel azután forkolt egyet-kettőt. "indiai variánsból" (b.1.617) sem egy volt. Maxra kell csavarni a szekvenciálást, hogy minél többet tudjunk meg róla, és a teljes afrikai kontinenst személyforgalmi (migri incl.) zárlat alá kell venni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43739) Soulfly842


Soulfly842
addikt

November 9 az első ismert eset dátuma, s a who hivatalosan is elismerte, hogy úgy néz ki az újrafertőződés esete is magasabb...

S az elterjedt pcr teszteknél a három vizsgált célként közül az egyik nem mutatható k (S géni.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#43741) Soulfly842 válasza t72killer (#43740) üzenetére


Soulfly842
addikt

Javítva :)
Xarul állunk, na. :( :( :(

Ha még az újrafertőződés esély is magasabb, akkor valószínűleg még a természetes védelmet is jobban kikerüli.... ez alapján több, mint valószínű, hogy az oltás adta védelmet is, nem? :W

[ Szerkesztve ]

(#43742) t72killer válasza Soulfly842 (#43741) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Abszolúte. Ennél már szvsz kevés esélye lesz a sok lúd disznót győz taktikának.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#43743) tboj válasza Soulfly842 (#43739) üzenetére


tboj
tag

Igen, itt is erre hívják fel a figyelmet, amit előtte írtam, hogy indirekt módon az S gén hiánya miatt simán jelzi a PCR is, hogy ez a variáns akadt horogra, még mielőtt az időigényesebb szekvenálással 100%-ra is megerősítenék. Ez egy jó dolog.

Viszont a lezárásokkal már totálisan elkéstek szerintem, ha ez már több mint két hete terjed és ennyire magas a fertőzési rátája, akkor már sok országba eljuthatott (erre utal a belgáknál talált eset is). Reménykedni persze lehet, hogy nem okoz súlyosabb betegséget, de én a nyakamat nem tenném rá, mert eddig (számomra legalábbis) úgy tűnik, hogy amelyik variáns gyorsabban terjed és gyorsabban szaporodik a szervezetünkben, az nagyobb pusztítást is tud végezni bennünk ennek köszönhetően. Persze még mindig nem pestis és valószínűleg a legtöbben így is le fogják nyomni, akár önerőből is, nem lesz #mindmeghalunk, de már a deltát sem nagyon tudjuk annyira visszafogni a jelenlegi oltásokkal (és oltáshajlandósággal), hogy ne terhelje túl a kórházakat, ezzel meg várhatóan már csak pusztán a gyorsabb terjedésből adódóan is több áldozatra lehet számítani és akkor az antitestkerülő mutációinak az esetleges súlyosbító hatásairól még nem is beszéltünk. Én sajnos nem tudok más forgatókönyvet elképzelni magam előtt, mint ami tavaly az alfa megjelenése után lezajlott. Sőt, az egyre erősödő társadalmi feszültségek miatt még inkább annál is rosszabbat. Számomra nagyon nyomasztónak és kilátástalannak tűnik a helyzet, ráadásul már nem csak a járvány szempontjából... :(

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#43744) bigdady válasza Vesa (#43724) üzenetére


bigdady
nagyúr

Múlt héten másfél nap volt

(#43745) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
Dutch health service says out of some 600 people on 2 South African planes, 15 are positive for COVID-19 and 95 are negative. Nearly 500 results still pending

(#43747) erahurka válasza Vesa (#43724) üzenetére


erahurka
félisten

Eesztére nem teszik fel? Kalprotektin eredményem vagy 2 hét volt mailben, de eesztén 5 nap után fenn volt.

(#43748) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Ha már most több tucatnyi ember jöhet egy járaton, akkor mi volt itt korábban? Az új fertőzöttek arányait nézve, hogy hány százalékban fertőződés meg omikronnal dél-afrikában -szükségszerű, hogy nagyrésze az új mutációt hordozza. :(

Ezek már nem elszórt esetek(sajnos). A szigorításokkal 1-1 nap időhúzást érhetnek csak el.

Több tucat fertőzött volt egy holland járaton, tesztelik őket az omikron-variánsra

(#43749) szabi__memo válasza Soulfly842 (#43748) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ez teljesen véletlen Hollandiában úgy kezd egyre súlyosabb (az EU-ban jelenleg az egyik legrosszabb) a helyzet, hogy az országban 74%-os az átoltottság

És az a 74 az lehet hogy téves a cikkben. Itt 85%-ot írnak... Nem tudom hol a hivatalos statisztika, de igazából kb mindegy is

[ Szerkesztve ]

(#43750) Ringman


Ringman
nagyúr

ha azt nem sikerült kommunikálni az r1-es állampolgárokkal, hogy a delta már nem az a járvány, mint ami tavaly a wuhani volt, akkor az omikron esetében mi lesz?
az oltás működik (ez sem biztos - valamennyire igen), azt' ennyi?

jó lenne, ha a fertőzőképessége a mortalitással nem korrelálna (nagyobb viral load -> gyorsabb egészségromlás), mert abból nagy baj lesz (de az eddigi variánsok alapján nem vagyok optimista)

---
a "xi" variáns tényleg hszi csin-ping miatt maradt ki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.