Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36585) BlackV


BlackV
őstag

Valamennyi fórumozó itt helyesen értékelte az izraeli valós helyzetet, és hozta meg helyes döntését a 3. oltással kapcsolatban, dacolva a kritikákkal.

The Lancet: hatékonyan csökkenti egy harmadik adag pfizer a súlyos kimenetelű covid megbetegedést azoknál az egyéneknél, akik 5 hónapja kapták a 2. adagot. A vizsgálat kontrollcsoportos, tehát másképp fogalmazva: hatékonyabban véd a súlyostól a 3, mint a 2 adag. Tehát nem csak az a tét, hogy köhögünk-e majd kettőt, vagy sem, de egyébként abban is sokkal jobban szerepelt a 3. adag.
Fontos, hogy a vizsgálatban nem szerepeltek 40 év alattiak.
Saját megjegyzésem, hogy ezek az eredmények nem döntik el azt a vitát, hogy érdemes-e magas antitestre oltani, vagy sem.

Egy érdekesség a cikkből: az emlékeztető oltás gyors immunválasza miatt, azoknál is emelheti a védelmi szintet a 3. oltás, akik a 3. oltás előtt fertőződtek meg nem sokkal. Ezt post-exposure effect-nek nevezi, és kanyarónál, hepatitisnél stb. is figyeltek meg ilyen jelenséget.

Lancet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.