Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27951) Rawulf válasza doc (#27947) üzenetére


Rawulf
őstag

Jogos, de nehéz nyugodtnak lenni, mikor azt hallja az ember a rádió88-ban, hogy ritkítják Márciusban a helyi tömegközlekedési eszközöket, mivel Szeged nem kap pénzt... :((

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27952) Rawulf


Rawulf
őstag

Kábellel kötötték össze két patkány agyát. :Y

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27953) Polemius válasza Rawulf (#27952) üzenetére


Polemius
aktív tag

Mivel kössék össze? Spárgával? Piros szalaggal? :D

(#27954) maláj válasza bitpork (#27949) üzenetére


maláj
őstag

csak szeretnéd kisfiam :DDD

(#27955) lugosi válasza Rawulf (#27952) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Azt írja, embereknél néhány évtizeden belül működhet... Ha ez igaz, akkor lehet hogy még a mi életünkben megvalósul a közvetlen gondolatátvitel? :Y

(#27956) bolcsodal válasza lugosi (#27942) üzenetére


bolcsodal
addikt

"Túl nagy teher. Ez szerinted helyes álláspont?" Igen, túl nagy az állam többi kiadásaihoz képest. Ésszerűbbé kellene tenni magát az államot is. Racionalizálni kell a közalkalmazotti szférát is, ahogy epésen megjegyezted. Viszont ehhez kell kezdeni valamit a vállalkozói kedv, adózási morál, munkaadói járulékok stb. lényegtelen kispolgári vonatkozásaival, mivel ha hip-hopp kirúgnánk a felesleges közalkalmazottakat, az valószínűleg negatívan befolyásolná a hitelből finanszírozott gazadaságélénkítést. A kiadási oldalon persze javulnának a mutatók.

"nagyobb leszívás volt az adófizetők pénzéből" Elárulom lassan odáig fajulnak a dolgok, hogy csak azok adóznak rendesen, akik az államtól kapják a fizetésüket.

"sok kis ingyenélő hivatalnok, meg a heti 20 óra megtartásába becsontosodott tanár" adójából , járulékaiból van neked olcsóbb gyógyszer, családi pótlék, nyugdíj stb...azaz szociális juttatások. Ugye nem akarod nekem beadni, hogy a minimálbérre bejelentett havi 300-at kereső emberkének eszébe jut, hogy kinek miből lesznek meg ezek a kifizetések.

"Még egyszer leírom, csak neked, hogy valahol egy ilyen közösségi gondoskodás az, ami megkülönbözteti az embert az állatoktól." Szerintem te valami vallási fanatikus vagy. Senki nem kérdőjelezi meg, amit hajtogatsz. Engem az érdekelne, hogy miből valósítsuk meg ezt, mint a társadalom hasonlóan értékes tagjai?

"És valóban a szögegyszerűen gondolkodó kisember problémája." Ha valóban így gondolkodsz, akkor te vagy az utolsó akinek joga van intellektuális magasságokról papolni.

They drew first blood....

(#27957) Rawulf válasza lugosi (#27955) üzenetére


Rawulf
őstag

Mondom én, hogy a kutyák után minket is chippeltetni fognak. :D
Onnan csupán egy lépés az interaktív agymosás. :DD

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27958) Attix82


Attix82
őstag

Új, rögtön vihető ha valakit érdekel.

HKC 3,5" kártyaolvasó belső fekete CR001B

Memory Stick PRO, Memory Stick, SD Memory Card, ltiMediaCard and xD-Picture Card *Compact Flash, Micro Drive, XD , Secure Digital *Supports, with your card adapter, Memory Stick Duo, *Memory StickMicro, miniSD, microSD, RS-MC, MMCplus,

Bruttó érték: 1 329 Ft

Garancia: 12 hónap

[link]

(#27959) Vicoo


Vicoo
senior tag

ti voltatok a párizsi körúton a bravotech fórumon ?

(#27960) maláj válasza FoxiestFox (#26969) üzenetére


maláj
őstag

nekem is van 2 db 1992-es 200 Ft-os jól besötétedve már :DDD
mindjárt kitalálok rá valami finom árfolyamot :K

(#27961) pilóta válasza Vicoo (#27959) üzenetére


pilóta
nagyúr

Én nem voltam. :DDD

Egyébként mi az a bravotech fórum?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27962) Rick4 válasza pilóta (#27961) üzenetére


Rick4
félisten

Gondolom az újonnan nyílt euronics-nál valami.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27963) lugosi válasza bolcsodal (#27956) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Ésszerűbbé kellene tenni magát az államot is. Racionalizálni kell a közalkalmazotti szférát is, ahogy epésen megjegyezted. Viszont ehhez kell kezdeni valamit a vállalkozói kedv, adózási morál, munkaadói járulékok stb. lényegtelen kispolgári vonatkozásaival"

Ebben teljesen egyetértek veled. A hatékonyabban, jobb költségkihasználtsággal, kisebb költségekkel működő állam egy nagyon fontos lépés lenne. Az állam túl sokat költ "saját magára".

"Elárulom lassan odáig fajulnak a dolgok, hogy csak azok adóznak rendesen, akik az államtól kapják a fizetésüket."

Van annyi igazság abban, amit írsz, hogy jellemzően ők azok, akik nem tudják megúszni az adózást, és semmilyen közterhet. Nincs igazad abban, hogy jellemzően a magas jövedelemmel rendelkezők (a közalkalmazotti és köztisztviselői fizetés felett jóval magasabban keresők) azok, akik az adóbevételekhez túlnyomó többségben járulnak hozzá. Másrészt, ha belegondolsz, az állam által adott fizetésből levont adó valójában - nagyon leegyszerűsítve - az állam egyik zsebéből a másikba történő átcsoportosítást jelenti. Az állam ad az alkalmazottjának fizetést, amiből levon saját magának adót. Ezért én nem becsülném túl a közfoglalkoztatottak közteherfizetését. Másrészt - egyáltalán nem lebecsülve, vagy lekicsinyelve a tanárok, hivatalnokok stb munkáját - abból amit ők végeznek, nem lesz GDP növekedés. Ez azt hiszem elég egyértelmű. Az ő munkájuknak máshol van a haszna, de nem itt.

"Szerintem te valami vallási fanatikus vagy. Senki nem kérdőjelezi meg, amit hajtogatsz. Engem az érdekelne, hogy miből valósítsuk meg ezt, mint a társadalom hasonlóan értékes tagjai?"

Nem vagyok az, csak mindig visszatérünk ezekhez a butaságokhoz. Sajnos nem tudok neked komoly, problémát megoldó választ adni arra, hogy miből valósítsuk meg, ezt el kell ismernem. Írhatnék erre valami hiper-demagóg dumát (mint hogy költözzenek össze a nyugdíjasok, vagy vegyük el tőlük a pénzük felét) de ez ugyanúgy nem lenne megoldás, mint amit én javasolni tudnék. Mindössze ahogy korábban is írtam, problémásnak tartom, hogy az állam olyasmikre költ, mint MOL részvények visszavásárlása (pont egyébként a magánnyugdíjpénztár pénzből), amikor ennél fontosabb dolgokra nincs pénz. Persze ez rangsor kérdése, én a rászorulók ellátását, oktatást, egészségügyet fontosabbnak tartom (bár anyagi haszna közvetlenül nincs) mint stadiont építeni vagy mol-t venni.
Vannak egyébként érdekes megoldások amiket a világban erre láttam. Például Japánban a magánnyugdíjpénztárak nagybefektetőknek számítanak, de igaz ez egyébként az USA magán nyugdíjbiztosítóira is. Hatalmas pénzek fölött rendelkeznek, és nincs megkötve a kezük, hogy csak állampapírba lehet befektetni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy vállalatokba fektetnek be, a gazdaságot ezáltal igencsak felpörgetik. Sajnos nálunk nem engedték ezt meg a magánnyugdíjpénztáraknak (bár lehet hogy szerencsére? nálunk könnyen lehet, hogy visszaélés lett volna a vége). Nem csak nagyvállalatokba, kis és közepes vállalkozásokba. Volt alkalmam például együtt utazni egy csapat kanadai nyugdíjassal, teljesen átlagemberek voltak. Az volt a hobbijuk, hogy utaztak, akkor éppen jöttek velünk Kanadából Olaszországba. Ott és akkor a repülőtéren úgy nagyon mélyen elgondolkoztam azon, hogy milyen párhuzamot lehet vonni az ottani és az itthoni nyugdíjasok között. Milyen hobbija van egy átlag magyar nyugdíjasnak... Figyeli az akciós reklámújságokat, hogy hol van leértékelés.
Sajnos ez a befektetéses ötlet sem jó ötlet a részemről, mert a mi problémánkat nem oldja meg se 5-10, se 10-20 sőt 30 éven belül sem. Sajnos az ebbe az irányba ható kedvező változást elpuskázták a magánnyugdíj-pénzek államosításával. Mint ahogy azt is többször írtam már, a nyugdíjrendszer strukturális átalakításához kb. 40 éves átfutás szükséges. Ebből 15 körülbelül eltelt, mire államosították az egészet. Az a dühítő, hogy már "csak" 25 évet kellett volna kibírni ahhoz, hogy egy sokkal színvonalasabb rendszerre álljon át a rendszer, a mi gyerekeinknek már jó lett volna. Viszont ezzel kis túlzással azt mondom, hogy sajnos kb. egy generációt veszítettünk, még akkor is ha újra hozzákezdenek átalakítani. :((

De most per pillanat jó megoldást nem tudok. Csak rossz megoldásokat látok. Viszont van, amelyik megoldást rosszabbnak tartom más rossz megoldásoknál, erről szólnak azok amiket a témában írtam.

(#27964) LÁZ


LÁZ
addikt

CLR20r3 crash-re vmi helpful solution?

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#27965) Rick4 válasza Attix82 (#27958) üzenetére


Rick4
félisten

Érdekel. Holmikorhogy?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27966) Rawulf válasza LÁZ (#27964) üzenetére


Rawulf
őstag

SQL szerver nem az én területem. :)
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/sqlsetupandupgrade/thread/b85458ab-ba44-4319-9e40-775890aa77ea

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27967) LÁZ válasza Rawulf (#27966) üzenetére


LÁZ
addikt

pont a repairt futtatom, de rémlik, hogy ezt már lejátszottam régebben, kb 1 hete tán, kiváncsi leszek, most mit dob, 84%-nál jár..

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#27968) Attix82


Attix82
őstag

Az miért lehet, hogy van egy 120 Gb HDD win7 volt rajta, most beraktam egy másik gépbe, a win7 indul de újraindul mindig. Ez még oké, de le szeretnék venni róla pár filet, de a Win8am meg nem látja, mindig csak formázni szeretné.

Bios látja, Win8ba is ott van G-nek kiosztva, de csak ennyi. Azt írja oda, hogy nincs megosztva.

Ötlet?

(#27969) Rick4


Rick4
félisten

Keresek 250GB körüli sata vinyót, semmi extra nem kell, ha lassabb, még jobb is. Hibátlan legyen, más elvárás az olcsó ár mellett nincs. :D Nem sörrel, csokival, hanem jómagyarforinttal fizetek. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27970) LÁZ válasza Attix82 (#27968) üzenetére


LÁZ
addikt

getdataback esetleg?

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#27971) ST05 válasza Attix82 (#27968) üzenetére


ST05
őstag

win7-en láttam a win8 at egy másik de ugyanolyan ssd-n :U

(#27972) Attix82 válasza LÁZ (#27970) üzenetére


Attix82
őstag

Ezzel a programmal sikerült , köszi :)...amúgy egy régi IDE-s HDD.

(#27973) bitpork válasza Attix82 (#27968) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Dehát Gazsiban nincs is HDD?! :DDD Nálam van a 100€

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#27974) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Segítsetek már légyszi.

Az egyik hirdetésemnél (ez itt reklám helye), volt két hsz, az 1. és a 3. Válaszoltam is rájuk, ott vannak a sorszámok, de a hsz-ek eltűntek.
Mi volt ez? Nem hiszem hogy kimoderálták a kérdést, hiszen teljesen normális kérdések voltak, küldeném-e postán stb.

Az a hirdetés: [link]

(#27975) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Problem?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#27976) HuMarc válasza lugosi (#27974) üzenetére


HuMarc
addikt

Nem vagyok benne biztos (sőt, eddig azt hittem, hogy ez nem így van) de szerintem a kibannolt tagnoknak törlődnek a hozzászólásai. Legalábbis a piaciak, a szakmaiak nem.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#27977) Rawulf válasza bitpork (#27975) üzenetére


Rawulf
őstag

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27978) ST05 válasza Rawulf (#27977) üzenetére


ST05
őstag

Te, ezek le akarnak minket itatni !
- És ?

(#27979) madstunt válasza LÁZ (#27964) üzenetére


madstunt
addikt

have you tried to turn it off and on again?

(#27980) LÁZ válasza madstunt (#27979) üzenetére


LÁZ
addikt

má' mit? :DDD

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#27981) lugosi válasza HuMarc (#27976) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi. Kár mert biztos vevőnek tűnt. Na ilyen az én formám, pont az én vevőmet bannolják :D

(#27982) madstunt válasza LÁZ (#27980) üzenetére


madstunt
addikt

az ámítógépet :-D

(#27983) LÁZ válasza madstunt (#27982) üzenetére


LÁZ
addikt

na szép :DDD , azt hittem má' vmi windóz szörviz folyamatra gondol maga, mer aztán már kb mindent kipróbáltam-beirtam-futtattam-telepitettem e miatt a fos miatt, úgy néz ki, hogy az egyedüli segitség a rewindóz lenne, dehát csak emiatt a sz@r miatt - nexusmodmanager - nem fogok újat húzni...

ps. a vicc az, hogy másik normális mod menedzselő cucc nem igazán van a skyrimhez, igy kicsit rá vagyok kényszeritve, de még tartom magam :DDD , me' nehogy má' az asszony ugasson be'

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#27984) madstunt válasza LÁZ (#27983) üzenetére


madstunt
addikt

:DDD há nehogyis

(#27985) Polemius


Polemius
aktív tag

Telefonhoz autós tartót merre érdemes nézni Szegeden?
Valami olyasmit keresek, ami vízszintesen is stabilan megtartja, és nem takarja el teljesen a hátulját (hogy tudjam kameraként is használni).

(#27986) lugosi válasza Polemius (#27985) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem tudom mennyit szánsz rá, én az amazonról rendeltem egyet 5 fontért és eléggé bevált. Két oldalt fogja, így a kamera kilátszik mind a két telefonnal amivel próbáltam. Ha érdekel akkor otthonról küldök linket, valami wayzone volt a típus.

(#27987) Digital válasza Polemius (#27985) üzenetére


Digital
addikt

Na ilyen engem is érdekelne!
Galaxy SIII-hoz kellene valami...péntekre!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#27988) partymaci


partymaci
aktív tag

300 L-es akvárium gazdát keres

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#27989) Digital válasza partymaci (#27988) üzenetére


Digital
addikt

Jól néz ki! :K

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#27990) Polemius válasza lugosi (#27986) üzenetére


Polemius
aktív tag

Megköszönném.
(Amazon szállítja is ide?)

(#27987) Digital:
Ha nem tokkal akarod használni: http://www.viakeys.com/p-3783-trizmo-fit-in-car-suction-mount-holder-for-samsung-galaxy-s3-i9300.aspx

Van nekik az én telefonomhoz is, csak mivel tokban szeretném tartani, úgy nem passzol az egyébként elég korrektnek látszó tartóba. :s

[ Szerkesztve ]

(#27991) pilóta válasza partymaci (#27988) üzenetére


pilóta
nagyúr

Engem lehet, hogy érdekelne. Ezt úgy árulod, mint terméket, vagy csak a sajátodat adod el?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27992) Attix82


Attix82
őstag

Rögtön vihető: [link]

Seagate 3TB 7200rpm SATA-600 64MB ST3000DM001
Garancia: 12 hónap

Bontatlan, új. Számlás.

(#27993) Rawulf


Rawulf
őstag

Alien cucc :DD

"Please state the nature of the medical emergency."

(#27994) pmheros válasza Rawulf (#27993) üzenetére


pmheros
senior tag

Dinoszauruszokra jobban hasonlítanak, mint xenomorph -okra

nem vagyok tökéletes

(#27995) lorcsi


lorcsi
veterán

lapadagolós scennert keresek, ilyen jellegűt

(#27996) pilóta válasza lorcsi (#27995) üzenetére


pilóta
nagyúr

Kell a nagy felbontás, vagy csak archiválásra kell?
Mert ha archiválásra, és elég a fekete-fehér, akkor sokkal olcsóbban megúszod, ha veszel egy használt fénymásolót, amin van ADF, és még fénymásolhatsz is mellette :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27997) lorcsi válasza pilóta (#27996) üzenetére


lorcsi
veterán

csak archiválásra kell, a nagy felbontás nem lényeg
A4-es excell szerű lapok, kézírás és nyomtatott betűk vegyesen, fekete-fehér..a végén 10-12 oldal egy darab pdf-ben viszonylag gyorsan. szal' a síkágyas dolog absz nem okés..csinálja meg magéának én meg addig tudok mást
ez lenne a cél

(#27998) pilóta válasza lorcsi (#27997) üzenetére


pilóta
nagyúr

Akkor a legjobb, amit tehetsz, az egy használt fénymásológép.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27999) lorcsi válasza pilóta (#27998) üzenetére


lorcsi
veterán

miylen márkájúak közül érdemes körülnéznem ?
és mire érdemes figyelni a scenner funkcióban ?

az általam linkelt hp-t 35k-ért láttam, ettől olcsóbban vajon kapható értelmes scenner funkciójú fénymásoló ?

(#28000) maláj


maláj
őstag

tetőfelújításhoz keresek embert :K
PM ha magadra ismersz :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.