Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz #65675776 #1334 üzenetére

Nekem mennek.

Más.
    Nem tudom, ki nézte a múlt hét előtti Szólás szabadságát (2007. ápr. 29.)? Volt benne Szekeres Imre, HM is.
    Tőle hallottam először, akkor jött haza az USA-ból, hogy Magyarország csatlakozott 16 európai államhoz (tehát 17 EU-tagállam), akik C-17 Globemaster III (beceneve: Big Mac) amerikai teherszállítógépeket fognak lízingelni a közeljövőben.
    A (?magyar?) honi bázis Pápa lesz.

Ki mit tud erről?
    =====> Ez gyakorlatilag az Airbus A400M projekt teljes csődjét mutatja?

Érdemes végiolvasni:
    [link]
    http://www.honvedelem.hu/hirek/kulfoldi_hirek/szekeres_imre_latogatasa_norfolkban

''Az amerikai védelmi és a magyar honvédelmi miniszter tárgyalt a létrehozandó – C–17-es szállítógépekből álló – stratégiai légi szállítási flottáról, amelynek tervezett bázisrepülőteréről – Pápáról – tárgyalások zajlanak. Szekeres Imre azt kérte, hogy hazánk az Egyesült Államoktól is kapjon támogatást ehhez a nagyon fontos feladathoz.''

NATO-törzsfőnök: a magyar haderő átalakítása példaértékű - alcímben:
    (...) -utolsó bekezdés:
    ''Azzal a korábbi amerikai „elvárással” kapcsolatban, hogy a NATO tagállamai a GDP legalább 2 százalékát fordítsák védelemre, elmondta: a rigai NATO-csúcson olyan megállapodás született, hogy egyetlen tagállam se csökkentse az ez irányú kiadásokat, amelyeket egyébként Magyarország 2009-től növelni szándékozik. Hozzátette, a 26 tagországból jelenleg hat éri el a 2 százalékot, Magyarország, amely tavaly a tervezett 1,18 százalék után 1,27 százalékot költött védelmi célokra, Spanyolország és Németország között áll a rangsorban. ''

Ki ez a 17 tagország? Magyarország az egyik.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák