- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Redmi note 8t telóm van vodafonos kb 3 hete , az utóbbi pár napban észrevettem hogy olyan mintha egyszer csak elmenne a telefon kijelzőjének a kontraksztrja minden világosabb egy kicsit , talán a messengerbol vissza lépés után , újra indítás után újra teltebbek a színek .Ez vajon mitől lehet ? Eddig kétszer csinálta 4-5 napon belül .A másik hogy egyik nap felajánlotta az újabb miui-t 11.0.9 volt asszem ranyomtam hogy letöltés a háttérben , nem is foglalkoztam vele gondoltam csinálja a dolgát bevan állítva hogy mobil neten is frissitse de semmi se történt , beállításokban frissiteseknel csak a 11.0.7 es látja és automatikusan elkezdi letölteni ...ma engedtem neki és gondoltam tegye fel újra , szépen megcsinálta újra is indul a telo stb gondoltam hátha ezt a kijelző dolgok orvosolja , meglátjuk .Mi a véleményetek ? Üdv
-
-
-
MeroM
senior tag
válasz
Oldman2 #1688 üzenetére
Melóügyből kifolyólag egy adott weblapra fotózok feltölti egyből a weboldalukra a képet, Andorid ban hol lehet azt beállítani, hogy lementse a saját tárhelyébe a képet?
Azért merült fel mert volt nálam pár napig egy Alkatel1 Andorid 8Go val ott alapból mentette a képeket a belső tárhelyre.
-
-
MeroM
senior tag
Sziasztok
Arra van megoldás hogy ha chromeba n fotózok webalpra, külön tárolja a képeket szóval hogy megmaradjon amit fotoztam? -
viktorhu
veterán
válasz
Trooper82 #1685 üzenetére
Én Galaxy S8-ról váltottam (összetörtem a kijelzőjét). Annak a megjelenés utáni két évben sokkal több szoftveres nyűgje volt, mint most ennek a Xiaominak van - nekem az a kilences droidnál érte el azt a szintet, hogy elégedett voltam vele. Mostanra kiforrott úgy az S8, hogy már sajnáltam, hogy összetört, még egy évet adtam volna neki szívesen.
Most viszont nem érzem visszalépésnek a 8T-t, nekem egyedül a közelségszenzor, amit ilyen szempontból szoknom kell még, és ha az árát is figyelembe veszem, nagyon jó választás volt. Majd ha az 5G ára lejjebb megy, akkor veszek megint kicsit erősebb telefont, de szerintem az is xiaomi lesz most már.
-
lac10
csendes tag
válasz
Tökimanó #1682 üzenetére
én jövök megyek kint is bent is vagyok sokat, nem a legjobb ha nem a telefon állítja a fényerőt.
az előbb összeadtam, ez a 7. okostelefonom.
soha egyikkel se volt ilyen fényerő gond. eleinte volt hogy napfénynél nem volt jól látható-nyilván akkor még nem voltak jó fényerejű dolgok, vagyis én nem olyant vettem, de ami fixen kisüti a szemem az csak ez. mindegyik másik beállítja. (mind a mai napig megvan még 2, járnak is, beállítják). a hang is ennél a legrosszabb sajnos. -
Tökimanó
senior tag
Fél éve használom . A hang probléma nélküli. A kijelző gondot őszintén szólva nem is értem. Mi az hogy túl fényes? Azt azért hozzáteszem nekem be van állítva kb. 40% erősségűre és úgy pont jó. Ha meg éppen erős napsütésben használom akkor egy pillanat alatt fel lehet húzni teljesre. Ennél nagyobb baja ne legyen a telefonnak. De megértelek. Nem vagyunk egyformák,mások az igények.
-
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1678 üzenetére
engem nagyon bosszant. merthogy nem én mondtam meg az árát, de valahol 10-20 kHuf felett illik bele tenni hangszórót, az egyszerűen jár.
a fényerő az szoftver, azt "ingyen" lehet javítani.
nem hiszem el hogy csak nekem túl fényes.
10 évvel ezelőtti készüléken volt egy fényerőszabályzó az automata fényerő mellett, amivel azt tudtad hogy oké automata, de mennyire legyen alapból fényes. ha alapból bazi fényesre szeretnék állítani a szabályzót, mert a boltban akkor örül a sok ember és majd megveszik ezért, tőlem csinálják. de a használhatóságot azért ne dobjuk ki, mert ha megvette akkor használni szeretné majd.
ez 2 olyan szintű hiba, hogy az általános normális minősége ellenére sem merek majd ilyen telót venni. ez alap hogy ennek jónak kellene lennie. egyetemi nyelven ez a "beugró". ha egy telefon torzít, akkor hogy telefonáljak már vele? 3 perc után a földhöz verni lenne kedvem, ez így nem pálya.
a fényerő csak bosszúság, azt kapcsolgatom, de a hanggal nincs mit csinálni. az diszkvalifikálja a versenyzőt egyből. -
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1673 üzenetére
telivan netbankoktól kezdve email , szóval be van lakva stb, valamint nem annyira jó most személyesen mozogni sem.
a hangszóró rossz, de elvinni leürítve valahová, ott bizonygatni hogy milyen, ahol jól megfogdossa mindenki, majd elviszik a szervízbe, majd érte menni, na ez sem egy örömteli kör most a vírus miatt. de végül ez lesz úgyis, vagy marad itthon mint token, meg tablet.
volt már, meg van is egy jópár telefonom, mostanában nem volt ilyen csapnivaló túlvezérelt, torzító közöttük. -
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1675 üzenetére
mondanám hogy csak nálam, de kollégám is ezt jelezte vissza, mármint a szintén xar, torzító hangszórót a saját készülékén.
a fényerő meg objektíve durván fényesebb mint bármi ami a közelemben volt mióta ezt az ipari hulladékotbirtoklom.
már az összes fényerőszabályzó programot kipróbáltam a play-ről, most épp ott tartok hogy manuálisan változtatom a fényerőt, ha kimegyek szabadba akkor elengedem automatába, bent meg leveszem mondjuk 1/3-ra. nem tetszik. -
-
lac10
csendes tag
ez így van, ilyen vacak, torzító hangszóró nem volt még a földön mint amit ebbe beletettek. egyszerűen botrány.
ugyanilyen xar tulajdonsága a túl nagy fényerejű képernyő.
ezek súlyos hibák, majdnem használhatatlan így a telefon. 15 éve tudják hogy hova kell beállítani az automata fényerőt, ez a telefon nem tudja. egyszerűen érthetetlen ez a slendriánság.
soha többé tőlük semmit se. -
Sirti77
csendes újonc
Sziasztok!
Már egy ideje tulaja vagyok egy 8t-nek, és ma abba a problémába futottam bele, hogy minden bejövő hívást ismeretlennek jelez. Nincs valakinek ötlete mit lehetne tenni? Tegnap még minden ok, ma reggeltől pedig minden bejövő hívást ismeretlennek jelez.Köszönöm előre is a segítséget.
-
malz
csendes tag
Sziasztok, lehet hogy én kifogtam de semmi hibát nem tapasztalok a legfrissebb EU rom használatával. Csak pislogok milyen hibákat sorol fel mindenki. Lekopogom remélem így is marad :)
-
Linda1
aktív tag
válasz
Trooper82 #1664 üzenetére
Már írtam korábban is, hogy rossz a közelség érzékelője, pláne ha jobb kézbe használod, én jobb kezes vagyok.
Állandóan megnyomodik valami, vagy lenémítja, vagy mást kapcsol be.
Amúgy minden szuper, csak ez az egy idegesítő problémája van. Ha hozzáér az ujjam az ujjlenyomat olvasóhoz, akkor is bekapcsol a képernyő, pedig nincs aktiválva.
-
Balerik
aktív tag
Telefonomon a MIUI Global 11.0.7 Stabil 11.0.7.0 (PCXEUXM) verzió fut. Hogyan tudnék vissza állni a 11.0.5 verzióra és utána megakadályozni, hogy frissítsen a 11.0.7 verzióra?
-
Tökimanó
senior tag
Használja valaki a telefonon a gyári billentyűzetet? Kimondottan tetszik benne hogy ha húzással írok folyamatosan buborékban mutatja a szót amit írok. Így kisebb a hibázási lehetőség. Az a baj hogy szótárt nem találok . És olyan módot amit megszoktam a gboardban. Abban a szótárba be lehet akár egész mondatot is írni pl. : Boldog születésnapot kívánok! Hozzárendelem hogy bs aztán amikor valakinek írok elég ezt a két betűt beütni hogy az egész mondatot beillessze. Esetleg valaki tud mondani erről valamit?
-
Flowtation
őstag
válasz
kisszee #1653 üzenetére
Egyelőre nem, viszont azt megfigyeltem, hogy nem mindegyik fb értesítés ilyen. Nem tudom, hogy az értesítés típusától függ e.
Én 4x-ről váltottam és tény, hogy ebben több a bug, legalábbis amit itt olvasok. Nekem ezek még nem jöttek elő, eddig csak ez az értesítéses dolog ami van, persze ez nem egy nagy gond, együtt lehet vele élni. Viszont amiket itt olvasok, abból már jó pár igen idegesítő lehet, megértem, hogy csalódást okoz. Én úgy gondolom, hogy ez a telefon nem a legolcsóbb kategória, persze mihez képest, de azért remélem észbe kapnak a xiaominál, és a következő frissítés rendben lesz.
-
zzola
titán
Üdv!
Rendeltem egy ilyen készüléket munkára.
Sok beszéd és SMS illetve MS levelezés megy majd róla.
Remélem nem döntöttem rosszul.
Konzolvilágnál 58000- heti akcióban. -
kisszee
csendes tag
válasz
Trooper82 #1654 üzenetére
Nem vártam a világ csodáját, hogy ennyi pénzért tökéletes telefont kapok, tisztában voltam a képességeivel, de azt nem gondoltam volna, hogy pont a MIUI lesz az egyik "gyenge pont". Redmi 3X-ről váltottam, nem emlékszem, hogy azzal ennyi nyűg lett volna. Persze nem dől össze ettől a világ.
Azt vettem észre, hogy amikor nyomtam egy gyári visszát, akkor az alap facebook verziónál jól működött... egy darabig: néhány óra használat után (úgy, hogy konkrétan a témához, sötét módhoz már direkt hozzá se nyúltam, még a közelébe se mentem a menünek) az is bugos lett.
-
kisszee
csendes tag
válasz
Flowtation #1493 üzenetére
Sikerült megoldani? Nekem ugyanez a problémám, rengeteg mindent kipróbáltam már (akkumulátor üzemmódtól egészen a fejlesztői beállításokig), de semmi nem használt. Valaki találkozott már ilyennel?
-
lac10
csendes tag
a fényerővel tudtok valamit kezdeni? túl fényesre állítja szerintem.
-
akiboyyy
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki Mi Air 2 (True Wireless Earphones 2) fülest a telóhoz?
Olyan gondom van hogy Podcast hallgatás közbe, ha halkan hallgatnám a podcastet fura sistergés hallható. Szinte értehetlenné teszi a beszédet.
Ugyanez a füles Samuval vagy Iphonenal tökéletes.
Probáltam más Xiaomival is pl Note 4-gyel vagy Note 7-tel és ott is ugyanez a probléma.Készi ha tudtok segíteni!
-
mackosajt
addikt
válasz
handrash #1646 üzenetére
Én meg nem szoktam ész nélkül mindent telepíteni, mint ez az illető.
A gyári visszaallitast követően minden úgy van, ahogy itt írták. Lehet egyedi csengőhangot beallitani.
Szóval user error eset volt.
Samu beállítások átvétele, meg vagy 20-30 felesleges alkalmazás telepítése.
Érdekes mód az SMS is megjavult nála. -
petya2012
őstag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni egy problémára
két telóm van és ezt a telót egy multisimmel használom(telekom),ma a másik telómat vittem el magammal melóba a 8T itthon maradt kb 50%-os akksival,a főnököm hívott reggel ugye felvettem ,de mivel multisim így a 8T is csörgött itthon és szerintem felébresztette a kijelzőt ami úgy is maradt-hazajöttem és azt vettem észre,hogy tökre lemerűlt a 8T,ez kb már 3x-or előfordult....van erre valami megoldás-beállítás??hogy pl mutassa a hívást de utána a kijelzőt kapcsolja ki..vagy szerintetek mi mástól merűl le 50% egy délelőtt úgy hogy nem is használom?
köszi a tippeket
-
törölt tag
Sziasztok!
Youtube nem akar működni mobilnet alatt.
Minden engedélyezve van de nem megy.
Minden más működik mobilnet alatt.Ötlet?
-
MeroM
senior tag
Lenne egy kérdésem: sajnos szervízben volt a telom (kijelző törés) és addig vettem egy Alkatel1 (android 8.X GO) et muszály volt az android a munkám miatt.
Hogy lehet az hogy azon ha fotóztam, chrome ban (melóügyben) lementette a galériába a képeket, vissza tudtam nézni.
Ebben a redmiben, illetve az előző állandó telomba Samsung j3, sosem mentette el.Hol tudnám ezt beállítani hogy mentsen minden képet amit a telóval készítek?
-
mackosajt
addikt
válasz
spiderpig820 #1642 üzenetére
Na ilyen nála nincs, mint már írtam. Egyből a csengőhangokhoz ugrik, amit hiába okezok le kivalasztas után, ha újra bemegyek, semmi sincs kijelolve. És ugyanaz a hang szól mindenkinek.
De már eljutottunk oda, hogy SMS-t sem tud küldeni. Tehát valamit rendesen megzavart a Samsung beállítások átvétele. Most jön a gyári visszaallitas.
-
ivopapus
tag
1. Az érzékelőt tisztán tartva nekem nem volt ilyen bug, ettől függetlenül váltottam EU romra mert a miui tarcsázó szimpatikusabb.
2. A rom felpakolása semmi extra tudással nem jár, kb 15 perc alatt kész van, ha megvan a bootloader nyitás.(ez 1 hét)
Garanciavesztéssel nem jár, ha esetleg szervizes, vissza rakod az eredeti romot és kész. -
flash-
veterán
üdv
most szándékozok venni feleségemnek ilyen telefont,be is rendeltem Telekomtól, de félek ettől a hívásos képlezárási bug-tól.minden telefonon ez előjön?vagy ha kihozom semmiképp se frissitsek semmit rajta és akkor nem lesz gond?vagy eu rom kell és akkor nincs gond?
eu romot mennyire nehéz feltenni?és garanciavesztéssel jár?
mit javasoltok? -
Szilu
tag
válasz
ivopapus #1637 üzenetére
Ez messenger? Tényleg egész korrekt, köszi. Hátha még más is reagál.
Na azt pont nem próbáltam, de whatsappot és duot igen. A saját kisképen a normál (jó minőségű) kamera képet látom, de a partnerek képernyőmentésein kockás, szétesett stb. képeket. Enyém volt a legrosszabb 4ünk közül, miközben a hálózati sebességem a leggyorsabb. -
Szilu
tag
Más is tapasztalta, hogy videóhívásoknál nagyon rossz mindkét kamera minősége (tömörítése)? Persze magamat "szépnek" látom, de ha túloldal csinál egy képernyőmentést, akkor kiderül az igazság.
MIUI fórumon sok beírás van ebben a témában, pl. itt egy szemléltetés pro-val:
[Bugs] video call quality not good
de megoldás semmi hónapok óta (nem sávszélességtől vagy app-tól függ).
Van valakinek ötlete erre (kamera beállítások nem segítenek), esetleg van akinél ez nem jelentkezik? -
csab3
csendes tag
Tökéletesen működik. A teljes változatot használom. A Full Screan Caller ráadásul megoldotta még egy problémám azzal, hogy beállítható a közelségérzékelős kihangosítás. A hívás fogadás v. kezdeményezés után ha nem a fülemnél van a telefon a külső hangszórón adja ki a hívást.
-
-
mackosajt
addikt
válasz
spiderpig820 #1625 üzenetére
Ott jön a gond, hogy ilyen nem ugrik fel. Gyanítom az lehet a gond, hogy a korábbi telorol (Samsung) atvette a beállításokat, és más az alapértelmezett alkalmazás erre.
Na most akkor gondolom még kellene keresnem, és ezt visszaallitani. Jajj úgy élvezem én a....Legszivesebben elfelejtenem, de hát itt lakom a szomszédban, és hát tudja hogy úgyis addig küzdök, míg meg nem oldom neki. De már tényleg unom, hogy minden sz@r miatt engem nyaggat.
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok.
Napokban vettem egy ilyen telefont. Nekem tetszik az eddigi használat során, de sajnos van egy kis gondom vele.
Szeretnék hozzá használni egy kis portobale DAC-t, amit egy type-c -miniusb átalakítóval csatlakoztam a telohoz.
Az első meghallgatására nem is volt semmi gond, de tegnap vettem észre munkába menet, hogy sokszor eldobálja a teló a dac-l való kapcsolatot és utána már a teló hangszórója sem működik, csak a teló újra indítás után.
Mi lehet a gond és miképpen tudnám kijavítani, mert szeretném a kis DAC-t használni utazás alatt.
-
mackosajt
addikt
válasz
spiderpig820 #1625 üzenetére
Holnap megnezzuk.
Kezd az agyamra menni ez a dolog. Remélem lesz ilyen opció. -
flash-
veterán
sziasztok
ehhez a telefonhoz szeretnék itthonról üvegfóliát venni. Honnan érdemes venni? illetve kitől?
(magyarországról venném mert nem akarok heteket várni)
köszi szépen előre is -
spiderpig820
aktív tag
-
mackosajt
addikt
válasz
spiderpig820 #1599 üzenetére
Na megneztem.
Próba keppen az én számomra akartam neki másik csengőhangot.
Média hang fent van.
Névjegy kivalasztva, csengőhang pipalva.
Alul nincsenek témák, vagy hol kellene lennie? Tehát innentől bukó a leírás.
Vagy nem tudom mi a manó a hiba.
Alul csak az elérhetősegeim voltak (mail, viber, telefonszam) -
Joe1
tag
válasz
Zoli bácsi #1613 üzenetére
Szia Zoli bácsi!
Én a True Phone Dialer & Contacts tárcsázót használom, sokkal egyszerűbb a használata, azon be tudod állítani, hogy milyen névjegyeket jelenítsen meg. Google címek, viber, SIM stb. Megnyitod a névjegyzéket, alul van 3 pötty egymás alatt, klikk a Megjelenített névjegyzékre, kiválasztod a "MI fiókot" a többi helyről vedd ki a pipát és csak a memóriában tárolt nevek fognak megjelenni.
Innen tudod letölteni a tárcsázót, telepíted és megmarad a régi is, de azt tedd el. -
törölt tag
Akinek a gyári eu-s global rom van fent, megnézné nekem, hogy a telefon milyen preferált hálózattípust állított be magának? Nekem most a xiaomi.eu-s rom van fent és ebben alapból a gsm/wcdma/lte-n van. Viszont elég sokan panaszkodnak, hogy néha elhalkulok vagy szakadozik, olyan helyen, ahol egyébként másik telefonnal soha nem volt gondom és nem emlékszem, hogy a gyári rom-al lettek volna ilyen gondjaim.
-
MeroM
senior tag
válasz
gagyilovag #1605 üzenetére
Lehet a nova l. Miatt?
-
Trooper82
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #1608 üzenetére
Na jókor kérded. Pont ma reggel kezdte ugyanazokat a hülyeségeket mint a global, pedig hetek óta fent van. Közellségérzekelő fagyás volt reggel, aztán a szétcsúszott gyorskapcsolók probléma. De azért küldök linket.
https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261753139
De én most azon gondolkozom, hogy eladom a telefont ,nincs kedvem tovább küzdeni a bug-okkal.
-
Zoli bácsi
őstag
Gondold meg, én Redmi Note5-ről váltottam (összetörött), nem igazán érzem előrelépésnek. Még mindig duplán van minden névjegyem, mert leszedte a gmailről a régieket, meg a SIM kártyán is rajta vannnak....Más a tárcsázó mint a régin volt, nem bírtam névjegyhez csengőhangot állítani....
Itt segítettek nekem is... De még mindig szívás. A tárcsázó névjegyzékében duplán van minden.
Most azt játszotta, hogy nem oldja ki az ujjlenyomatolvasó a telót... Csak sokadszorra, akkor sem mindig.Asszony szerint a sok kézmosás meg fertőtlenítés miatt (Eü. dolgozók vagyunk) "lemossuk" az ujjlenyomatunkat...
Egyenlőre kikapcsoltam, beleba...m a fiókba, lehet rendelek egy akkut a Nokia 3310-esbe (A régi, 2001-ben vettem), nem kínlódok ezzel. Majd ha lesz új android, azzal kipróbálom, addig félretettem, vagy ha járok olyan helyen, tetetek rá másik szoftvert, mert azt mondják más az Eu-s és más a globál..Azt sem tudom melyik az enyém, de a másikat rakatom rá..!
Szóval úgy érzem, hogy nem az igazi ez a xiaomi..Mintha tele lenne bugokkal, ahogy olvasom a fórumot, mióta megvan a teló, egyre jobban ez a véleményem. -
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a telefont a Redmi5 utódjának. Nagyon szimpi, de egy dolog nem tetszik hogy nincsen értesítési led. Azt olvastam, hogy a Prof Reminder progit lehet használni. Van még valami megoldás? Mondjuk a hátlapi kamera vakuja mondjuk villog vagy fixen világít? Vagy a kijelző felvillan?
-
WOT-H-A-C
veterán
-
Bbeata03
friss újonc
Sziasztok!
Redmi Note 8T-m van. Az a probléma, hogy nem akarja a .docx kiterjesztésű fájlokat rendesen beolvasni. Folyton a jegyzetekhez társítja. Sajnos 1x félre nyomtam, mikor felajánlotta, hogy mivel társítja és azóta ezt nem tudom megváltoztatni. Tud valaki segíteni? Köszönöm! -
mackosajt
addikt
válasz
spiderpig820 #1599 üzenetére
Holnap kiprobaljuk.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 256GB Blue Makulátlan állapot, 100% akku!
- Apple iPhone 12 64GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest