- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trooper82
senior tag
Sziasztok. Nagyon kezd elegem lenni ebbol a f..talicska telefonbol vagy szoftverbol. Fontos hivasok voltak. Szénné egtem kb otszor hivtuk egymást az ügyféllel és teljesen néma volt nálam a vonal. Külső belső hangszóró. Kiprobaltam mas szamrol is full néma volt. Újraindítás segített. Nektek ilyen volt már?
Már ez nagyon sokadik idegesítő jelenség... -
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Telefon dac-jarol lehet valamit tudni, vagy valaki tud rola valamit? A fejhallgató kimenete érdekelne. Válaszokat előre is köszönöm -
kisspall
aktív tag
Pontosan milyen Kamera apk verzió van eredetileg ezen a telefonon? Tehát a "gyári" ROM Kamerája érdekelne.
-
pergabb
senior tag
Na, beszereztem egyet. Kijelző alján 2 oldalt van egy kis árnyék beszűrődés, de szerintem mindegyik ilyen, nem lekerekített panelt szerelnek bele, ha nem rendes négyzet alakút és az alsó káva takarja gondolom
-
pergabb
senior tag
Kerdes, ha en olyan sim kartyat teszek a telefonba, ami csak net kepes, mukodni fog vele a navigacio?
Mi9 a fo telefon, botranyos uzeidovel, egesz nap navigalok a varosban, bkv powaa -
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1285 üzenetére
Ebben a tárcsázóban csak konkrét számokat lehet megadni, amiről nem kívánsz hívást kapni.
Illetve megtaláltam amit szeretnél:
Rendszer beállításoknál írd be felül a keresőbe, hogy ne zavarj és akkor eljuthatsz ide:
Itt kiválaszthatod, hogy csak a kedvenceknek megjelölt számokra, vagy csak a névjegyzék számaira jelezzen, míg pihensz. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
kovacss72 #1284 üzenetére
Köszönöm szépen! A MIUI-t tudom mi, azt hittem mindegyiken egyforma ez a rendszer.... A GPDR fogalmam sincs micsoda...
De nem is kell azt nekem tudni...
Szóval akkor ezen nem lesz az a megszokott tárcsázó...... Azt hittem hívásszűrés az alapból az Android-ban van, kollégának valami Honor telója van, sosem tudom felhívni az asszony telójáról, mutatta hogy szűr, csak az hívhatja aki benne van a névjegyzékben. Hasonló volt mint az én Note 5-ömben. Ahogy a rejtett számokat is lehetett blokkolni. Most ezt sem találom. A tárcsázó ablakában volt emlékeim szerint egy menü, ott lehetett beállítani, ez a menü most nincs.
Köszönöm szépen a türelmeteket, igaz nem érzem magam olyan öregnek, de így 50 évesen is úgy látom az ember ragaszkodik egyre jobban a megszokott dolgokhoz..... -
kovacss72
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #1283 üzenetére
A Note 5 -ön MIUI tárcsázó és névjegyzék van, ezen (és a MI A2 lite -on is) pedig Google -féle a GDPR miatt. A MIUI -s nekem is jobban tetszett.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm a türelmeteket! Mentségemre legyen mondva, hogy a Névjegyzék ikon a Google mappában volt gyárilag.....Ezért nem találtam. (Aztán lehet én húztam bele véletlen....)
Névjegyzék duplázás megoldva.
Nem ajánl fel Miui frissítést.Rá lehet valahogy venni hogy leszedje? Olyan furcsa az egész a Note 5 után, kissé hasonlónak érzem az asszony A2 lite telójához, amin tiszta droid van.
-
aprokaroka87
nagyúr
A mindenbe belatartoznak pl a komolyabb scriptek is weboldalakon?
Ilyenkor lehet nem konkrétan a teljesítménnyel van a gond, hanem a régi tervezésű soc is okozhat ilyet.
Persze sanszos hogy a miui is rátesz erre egy lapáttal, de hidd el hogy a Snapi 660/665 nem mindenre jó, sajnos sok appot nem optimalizálnak jól, amit egy ilyen szintű hardver már nem biztos hogy megold erőből.
-
kano
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #1275 üzenetére
Szerintem itt a MIUI van eltolva és nem a soc a hibás. A 660 és a 665 szerintem mindenre elég kell, hogy legyen (kivéve persze játék).
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #1278 üzenetére
Miui 10 van még rajta ha jól látom, lehet érdemes lenne frissiteni is, ha gondolod, van már miui 11 is.
Lehet ezért furcsa...
-
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1278 üzenetére
Ez a tárcsázó! Neked a névjegyek kell, a programok között találod kis kék ikon, fehér 🚹 emberke, ehhez hasonló, csak "mellkép".
-
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1276 üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
Meg az erősebb és fejletebb soc.
Lehet már az is számít hogy a mediatek g90t DynamIQ-t használ.
A Snapi 665 és 660 ha tetszik ha nem, már koros megoldás, nem rosszak, inkább átlag szintet hoznak már középkategóriában is.
Meg persze ott van hogy Amikor ezeket az Soc-ket kiadták még nem igazán volt Android 9 vagy 10, talán a 665 kivétel, de az meg kvázi turbo 660. -
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1271 üzenetére
Dupla névjegyek egyesítése (összefoglaló utolsó pontja)
Névjegyek/javaslatok.... -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Ma lettem tulaja egy Note 8T telefonnak. Eddig Redmi Note 5 volt, én azzal maximálisan elégedett voltam, sajnos összetört, és olyan telót kerestem ami semmiben nem visszalépés. Ezt ajánlották a telefonajánlós topikban.
Tudom hogy hihetetlen, de így 50 évesen alig használva (napi 1-2 perc telefon) az előd volt hogy 16 napot ment egy töltéssel. Tudom, nem is kéne okostelefon, de a kamera, meg a navigáció lehetősége miatt szeretem.
A lényeg. Megpróbáltam belakni, feltettem a pár alkalmazást (FB, időkép), a névjegyeket leszinkronizálta a gmail fiókból. A SIM kártyán is rajta vannak a névjegyek, eddig buta telefonban (de szörnyű ez a szó, de érthető legalább) volt a kártya, ezért. Most minden névjegy duplán szerepel.
2 kérdés, amire órák óta nem jövök rá:- Hol lehet beállítani, hogy ne mutassa a SIM kontaktokat? Ötször átnyálaztam minden beállítást, nem lelem.
- Az elődben volt olyan hívásszűrés alapból, hogy ismeretlen számok, ismerős számok szűrése, illetve be lehetett állítani számokat, amikre minden esetben csörgött. Hasznosnak találtam, éjszakázás után, meg ha antiszoc a hangulatom,
csak a család számaira csörgött.
Ezt sem találom, sehol.
Tudnátok ezekben segíteni? Köszönöm! -
Petrónius
aktív tag
-
Tomi0703
addikt
Valamit mondjuk rohadtul elcsesztem, mert a Play Áruházra rámegyek és be szeretnék lépni a fiókomba fekete képernyő. Majd kifagy az alkalmazás.
Mondju kkezdő vagyok romolás terén, annó a Redmi 2 Pro-mnál romolgattam vagy 4 éve. Akkor is azt hiszem a Miuihu-nak volt hozzá egy alkalmazása.
-
Tomi0703
addikt
Melyik a legjobban működő Gcam jelenleg?
Közben raktam rá egy Xiaomi EU romot. A gyárival botrányos volt az akkuidőm. 4,5 óra kijelzőidőt hoztam vele össze. Ezt a 2,5 éves Note 4-em hozza. Barátnőm sima Note 8-a pedig ugyanúgy gyári rommal 7-8 órát tud...
-
lac10
csendes tag
kipróbáltam a gyári böngészőt. NEM szaggat!
a chrome kezeléssel van ezek szerint baja.
úgyhogy pápá chrome. -
törölt tag
CrDroid alatt a Telekom alkalmazást hogyan lehet futtatni? Magisk és Hide nem játszik mert úgy se fut.
-
kano
nagyúr
válasz
#49155328 #1246 üzenetére
Nekem nem jött be a Xiaomi.eu rom, sokkal jobban optimalizált a RevOS. Ez egy MIUI alapú custom rom. MI9-en szuperül működött és a fogyasztása is nagyon rendben volt. [link]
De olvass először és csak utána állj neki!tigipuf
Rezgő verzió? 2020.01.31-i az utolsó stable verzió. Csak azt érdemes használni, nem a dev-et. -
tigipuf
senior tag
MIUI alapú custom rom az a a Revolution Os?Vagy van még más is amit érdemes kipróbálni?
Van amelyiket intenzívebben frissítik,fejlesztik?Ha jól látom ez a Revolution Os is elég régi verzió már.Én xiaomi eu-n vagyok alapvetően elégedett vagyok vele,de érdekelne ha volna esetleg még letisztultabb, bevált custom rom. -
Trooper82
senior tag
válasz
#49155328 #1246 üzenetére
Akkor látogass el ide:
https://logout.hu/tema/xiaomi_redmi_note_8t_melyviz/friss.htmlÖsszefoglalóban le van írva. Mondjuk így is majdnem téglásítottam a telefonom ha látod az ottani bejegyzésem
Én Eu romot tettem fel, de mivel átlagban kb 10 fokkal melegebb volt az akksi , így visszatértem globalra. Vissztérés, bootloader zárás környékén lett majdnem féltégla. A többi romot nem próbáltam ezen a telefonon, lehet, hogy azok jók...
-
Trooper82
senior tag
válasz
#07282432 #1235 üzenetére
Pár tesztben már megírták, nem a mobilarénásban, hogy kerülni kell a 3/32-es verziót. Rendmi note 3-am volt 3/32-es pár éve. Amúgy is eléggé visszafogott tempót nyújt ez a snapdragon 665. Sajnos vásárlás után olvastam csak, hogy tulajdonképpeni lassabb mint a snapdragon 660. A fene sem gondolta volna . Így a 4/64- essel elvagyok. Majdnem hozza a snapi 636-os redmi note 5-om tempóját.
-
kano
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #1238 üzenetére
4GB RAM kevés a MIUInak. Azért ez tényleg problémás. Mondjuk ezt tudják is a gyártóknál, ezért is elég agresszív a RAMkezelése.
-
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #1236 üzenetére
Volt Huawei P9 3GB RAM-al az se akadt ennyire....amúgy volt már 430MB is....
Az a gond hogy valami nagyon félrement ennél a telefonnál...
-
-
lac10
csendes tag
válasz
junior11 #1227 üzenetére
akadozik. bosszantó. gyári rendszer.
akadoznak lapok, de néha még az is van hogy a térerő jel pár másodpercig megszűnik. ha az alapból kikapcsolt netet felkapcsolom akkor keresgél hogy mi lenne az optimális megoldás (ahol lakom ott nem túl erős a szolgáltató 4g-je). mindegyik telefonom szenvedett ezzel, de itt néha vagy 5-10 sec-ig eltűnik a térerő jel. aztán megjön. -
törölt tag
Custom ROM alatt mérföldekkel jobb a telefon,igaz CrDroid 6.3 hibás mert hiába rakod fel a Gapps-ot nem jelenik meg a rendszerben....Gcam is sokkal jobban futkos
Nézek én is az akadásokra mert 4X/5P és Note 5 Pro és 3/32 volt/van és ott nem akad a telefon...Van már CrDroid v6.4 szóval ha kijön 8T-re teszek vele egy próbát
-
kano
nagyúr
válasz
#07282432 #1219 üzenetére
Bocsi, SD665. Még gázabb, hogy akadozik.
Az SD6xx-es széria elvileg egy erős CPU ebben a kategóriában.
Mindenképpen a MIUI lehet a problémás. Nem próbáltam még mondjuk RevOS-el (az egy sokkal jobban optimalizált MIUI) és egyéb custom rommal, de sokkal nem volna gond szerintem. -
junior11
veterán
Most akkor az SD665 miatt akadozik vagy a MIUI lett ilyen sz@r?
-
kano
nagyúr
válasz
Tomi0703 #1217 üzenetére
Igen, én is azt nézem, hogy ezek közül a MI9 lite lenne a nyerő (ha az ár nem számít).
Asszonynak vettem a Note 8T-t, de szerintem nagyon gáz, hogy sd660-on akadozik a gyári rendszer. Tudom, hogy a MIUI miatt van, de így komolyan azon gondolkodom már, hogy veszek én is neki egy MI9 lite-ot vagy egy MI8-at. -
Tomi0703
addikt
válasz
gabesz1904 #1210 üzenetére
En is Note 4-rol valtottam erre. De volt nalam Note 8 pro is.
Nem rossz telefon egyebkent, mondjuk nekem mar tulsagosan nagy. Pedig nagy kezeim vannak.
Ertesitesi led a 8T-n nincs, ez nekem nagyon fajo (inkabb a sima 8-as kellett voln nekem, az kisebb es van led, nfc nincs de azt nem is hasznalom) Akksi jo, bar Note 4-gyel anno 9-10 oras kijelzoidoket is osszehoztam.
Igazabol Note 4-nel minden tekintetben jobb, talan akksiban nem (ha egy ujat nezunk).
En a felsorolasodbol a 9 Liteot vennem. Kisebb, erosebb is mint a 8T. Amoled paneles. Meg nekem kulsore is jobban bejon.
Hasznaltam 8 Prot is, de ott sem fogott el (mint ahogy a 8T-nel sem) a "huha" erzes. Anno a Note 4-nel igen. :DDD -
_drk
addikt
válasz
gabesz1904 #1210 üzenetére
Note4-ről váltottam Note 8 T-re.
Nekem teljesen rendbe van. Megérte minden tekintetben!
-Telefonálással voltak problémáim a 4-essel, mert vagy én alig halottam, vagy engem nem halottak. általában az arcomhoz kellett nyomnom a telefont amit nem szeretek.
Ezzel a gyárban nyugodtan csevegek... Engem hallanak a zúgás mellett is és én is hallom mit mondanak.
- A telefon hangja is sokkal hangosabb maxon.
- Érezhetően gyorsabb, bár van néha megrezzenés itt is.
Note 4 már döcögős volt! Fagyogattak az alkalmazások...
-Kijelző szebb!
-Kamera összehasonlíthatatlan! Szerintem nagyon jó képet csinál.
-Ujjlenyomat szenzor szintén. 1 hónap alatt még nem volt olyan hogy nem vette, pedig nem mindig tiszta kézzel nyúlok hozzá.
-Aksi jobban bírja mint 2 éves note4-é. Ez 2 napot aktívabb használat mellett is vígan kibír. Ráadásul a gyárilag adott gyors töltő nagyon gyorsan felrántja. Egyik reggel amíg készültem valami 30%-ról felrántotta 80 fölé azt hiszem, tehát ha éjszaka elfelejtődik a töltés semmi gond nincsen.Másik 2 telót nem ismerem, de mezei felhasználás mellett szerintem ez is bőven jó 2-3 évig.
-
Pityesz78
tag
Bluecuccal van gondom... csak gombnyomásra kapcsolodik jbl-hez pedig ismeri, ki kell valasztani a listarol mindig. Illetve egy masik jbl-t meg sem talalt...
Nektek is van hasonló észrevétel?(Ma frissitett, Telenoros, MIUI: 11.0.5.0PCXEUXM, Andro: 9 PKQ1.190616.001)
-
-
gabesz1904
kezdő
Sziasztok!telócserére készülök (Redmi Note4) tudnàtok tanàcsot adni hogy melyiket vàlasszam?sima mezei felhasznàló vagyok,hivàs és böngészés, jàték max 1%
a kiszemeltjeim Redmi Note 8 pro, Note 8 T, Mi 9 lite.elöre is köszi mindenkinek!
-
killerj
csendes tag
Sziasztok.
Egy kérdés, nem találok okostok módot (RN8T). Egy Smart tokkal működhet? -
Oldman2
nagyúr
Mivel az RN8T Haladó Topikban nem sok reagálás érkezett, írok ide is.
Készülék és platformváltás miatt keresek olyan vállalkozókedvű "Fórumlakót", aki átveszi tőlem az RN8T Topik(ok) és az Összefoglalók menedzselését.
További szép napot mindenkinek, jó kis Közösség jött össze itt is ez idáig.
-
lac10
csendes tag
a hang mégsem drámaian xar, most már azért sokat használtam, az első pár napban valószínű a hívók telefonja volt a problémás. vagy a fene tudja. most már közepesnek mondanám a beszédhangot. azaz elviselhető. szerencsére. úgyhogy maradhat a féltégla
a lap az szaggat továbbra is, meg a fényerő valóban furcsa, de szummában elfogadható a cucc. -
qge
aktív tag
válasz
enduser333 #1199 üzenetére
Hívásrögzítő tudtommal az EU-ban bevezetett GDPR miatt nincs.
Főzött ROM-mal kapcsolatosan érdemes itt olvasgatni; kezdve az összefoglalóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Fujifilm X
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest