- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
A VOLTE-t egyszerűen nem tudom kikapcsolni. Csinálhatok vele bármit, a kapcsoló mindig ott van, látszólag kapcsolni is lehet, kikapcsolom, de ha elmegyek onnan egy pillanatra, majd vissza, már megint be van kapcsolva. Találkozott már valaki ilyennel? Megőrülök tőle. Emiatt nem tudom hosszan csengetni a hívott számot. Központilag is kikapcsoltattam többször is, de állandóan visszatér.
Global stabil. -
dudzsi
tag
Sziasztok! Sima Redmi Note 8-om van. Ma jött rendszer frissítés és azota nem megy a mobil netem. Megse jelenik felül. Ujrainditani már probáltam de nincs változás. Wifi az megy. Van valakinek még ilyen gondja? Mi a megoldás? Köszönöm
-
stampedli
tag
[kép] Nézegettem ezeket a beállításokat is, de nem mertem elnyomkodni, a codecet állítottam AAC-re, mert visszaolvasva vkinek így működött. Nálam csak akkor, ha újraindítom a telót, és a kocsit is.
ráadásul meg se jegyzi a beállítást, általában visszaugrik defaultra...
Van ötlet, h mit érdemes itt állítani? -
Kbali
nagyúr
válasz
hoffman_ #2591 üzenetére
Hasonlót szívtam egy Honor8 - Golf7 párossal - az biztos, hogy külön kellett az AA apk-t telepíteni, meg talán még a telefont a csatlakozáskor angolra kellett tenni (esetleg USB debug módot engedélyezni? másfél éve volt, nem emlékszem) - bezzeg a CarPlay meg gyakorlatilag plug&play volt (Siri-t kellett csak bekapcsolni).
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
próbáltam a keresőt, de nem találtam sajnos megoldást. adott egy Note 8T és egy 2018-as Octavia. elvileg működnie kéne Xiaomi-val simán az Android Auto-nak, de lehetetlen működésre bírni. USB kapcsolat esetén nem ismerik fel egymást, illetve a Play sem listázza a az app-ot. gyanítom, hogy lokáció gond? leszedtem az apk-t manuálisan, telepítettem, elindul, de kommunikáció továbbra sincs, az autó meg se mukkan, a telefon kijelzőn fut csak.
valakinek ötlet esetleg, hogy tudnám megoldani? köszi előre is, ha akadt tipp
-
stampedli
tag
válasz
tachikoma #852 üzenetére
Üdv! Meglett a tuti beállítás? Én is hasonló cipőben evezek, Note4-gyel simán ment a Spotify a kocsi fejegységén (2013-mas Toyota touch and go plus), 8T-vel max a napi első induláskor, akkor gond nélkül megy a zene amíg leállítom a kocsit, következő indításkor már elfelejt kapcsolódni, unknown artist/unknown album felirat látszik, zene nincs, néha tizedmásodpercekre kapcsolódik, azután szünet, miközben a Spotify megy a telón. Telefonálás, videó hang átvitel minden esetben megy. Csak Spotify-jal vergődök, mióta megvan a teló. Battery savert kilőttem, nem segített. Fejegység frissítésre is gondoltam, de nem vagyok biztos benne, h az a gond. Lassan hülyét kapok, v a telót, v a kocsit kihajítom, pedig ezen kívül mindkettőt nagyon csípem. :D Vki tud segíteni, akinek volt ilyen problémája.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hellboy4591 #2585 üzenetére
-
hellboy4591
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #2584 üzenetére
Névjegyek alkalmazásban bal felül 3 vonal->Beállítások->legalul lesz a névjegyek importálása és exportálása.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
spiderpig820 #2579 üzenetére
Nem, egy ideje nem adja be.
Túlélte a repülést, a tok megfogta, csak tele van porral. Szedem ki belőle a kártyákat (SIM és SD). A számokat rá lehet valahogy menteni vele a SIM-re? Új SIM_et kaptam nemrég, semmi nincs rajt. -
housejoy
tag
Sziasztok ! esetleg valaki nem tudja hogy a telóról android 10's fejegységhez párosítás után hogy lehet áttölteni a fejegységre a telefonkönyvet? minden nagyon jól működik de ez sehogy sem sikerül....
-
miqlas
őstag
válasz
Zoli bácsi #2578 üzenetére
... nem kár érte!
-
spiderpig820
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #2578 üzenetére
Nem volt szundi és kikapcsolás/bezárás lehetőség azon a képernyőn, amikor ébresztett?
Nekem van. Ha a kikapcsolásra/bezárásra megyek, nincs szundi. -
Zoli bácsi
őstag
Hali!
Fél hatra ébresztőt állítottam. Ébresztett, középen rányomtam egy gombra, leállt. Bementem a beállításokba, inaktív volt minden ébresztés, oké, mondom.... 10 perc múlva megint trallalázik......megint átnézem, sehol nem lehet kikapcsolni, de az ébresztő ikon ott a bal felső sarokba. Mondtam, még egyszer trallalázol, kib...ak. 5.50-kor az udvaron pályára állt, kert irányába. Ha hazajöttem megnézem túlélte-e. -
nfer
tag
válasz
BlackDemon #2575 üzenetére
Beállítások, tetején kereső, ide beírod hívóazonosító.
-
BlackDemon
csendes tag
Üdv mindenkinek! Érdeklődni szeretnék, hogy Redmi Note 8 telón hogyan lehet a hívószámkijelzést beállítani? Van Redmi 4A, Redmi Note 7, azokon simán lehet, de valahogy a 8-on nem bírom megtalálni. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
-
amstro555
tag
Sziasztok! Valaki használ SIP-et? A gyári ROM-al sikerült a kimenő és a bejövő aktiválása, de az eu ROM-al a kimenő nem jön össze. Ötlet?
Köszi! -
djpundro
aktív tag
Helo
A fiamnak karacsonyra vennek egy Xiaomi Redmi Note 8T t. 15 eves .
Szeretnelek benneteket hogy 150€ os mezönybe milyen keszülek ,megeri a penzet ,vagy inkabb mast vegyek?
Köszönöm elöre is . -
lac10
csendes tag
ezt IS próbáltam.
az a bajom, hogy 10 helyen lehet mindenféle dolgot beállítani, valameylik helyen valami nekem nem jól áll.
érdemes lenne megkérdezni hogy miért lehet az energiatakarékosság vagy a jelzés rendszer dolgait 3x olyan bonyolultan beállítani mint más telefonoknál
ott van mondtam előbb a "lakat", ami nem engedi törölni az alkalmazást, ott van az "mindig fusson", ott van az automatikus indítás, ott van hogy a képernyőt kinyissa-e ha jön értesítés, ez utóbbi több helyen is.
maga a proof reminder szuper, ez a teló kicsit bonyolultabb mint aminek értelme van szerintem. -
z123456z
őstag
Ha ennyit akarnék foglalkozni vele, hogy komponálgassak és szerkesztgessek, lenne külön egy milc vagy tükrös gépem. Ennyire azért nem érdekel a téma.
De valószínűleg többek által félre lettem ám értve. Eszemben sincs egy DSLR vagy egy MILC képéhez hasonlítani, hiszen tisztában vagyok vele, hogy egy jó objektív egyetlen lencséje is többe kerül, mint maga a telefon. Sőt, összességében elégedett vagyok a telóval lőtt képekkel, bár ritkán használom. Ahogy Zoli bácsi is mondja, emlékképeket készíteni tökéletes.
Amire én gondolok valójában, hogy néhány éve még nem találkoztam ilyen képhibákkal. Legelőször a fiam rn7-én tűnt fel, és itt a telefonos fórumokon is elképedve láttam, hogy nagyon sok más készülék is produkálja. Az előző olcsó Redmi S2 nem csinálta ( csak a szelfi, de azt szökőévente használtam ), asszony Galaxy S3 szintén nem, lányom régi Redmi 3s szintén nem, és azt megelően a régebbi telefonoknál is ismeretlen volt ez a jelenség, legalábbis avatatlan szemnek nem tűnt fel.
Olybá tűnik, hogy a csilliárd megapixeles szenzorokkal megérkeztek a low end lencsék is. Valahol kompenzálni kell. -
lac10
csendes tag
a proof reminder, vagy éntőlem akár bármelyik másik nemfogadott hívás esetén pittyegő appnak valaki idetenné a teljes beállítását. mármint hogy hol és mit állított be (akku gazdálkodás, értesítések, lezáró lakat a törlésnél, automatikus indítás stb)
merthogy bármelyiket is próbálom, nem tudom stabilan működővé tenni.
el lehet veszni a rengeteg beállításban, ezer helyen ezeregy dolgot lehet állítani, de nekem nem jön össze.
egyszer-egyszer működik, de soha sem stabil semelyik sem.
kösz -
Zoli bácsi
őstag
A tükörreflexes gépem optikája is torzít akkorát nagylátón, hogy ihaj..Legtöbb esetben nem zavaró. Fényképezőgépnél is, ha valaki torzításmentes képet akar, vesz egy jó fix optikát. Persze az ára 2, de inkább 3 okosteló ára.... Az nem torzít a széleken.
Van egy 30-35 ezres kompakt fényképezőm, Sony w800, most is árulják. Az fényképező. Az hagyján hogy torzít, a széleken akkorát lágyul...Minden második kép kuka, mert melléfókuszál, ha nem korlátozom le max 200-as ISo-ra, a beltéri fotókat szarrá (bocs) zajszűri, mossa. Nekem ez a telefonos kamera tökéletes, automatán jó képeket készít, emlékképeket, ritkán téveszt fókuszt, kevés fénynél azért bemozdul néha, de ez ugye szinte természetes, nincs stabilizátor. Nekem a kompakt fényképezőt teljesen kiváltotta, emlékképeket lőni egy kattintással..arra kiváló, örülök hogy eljutott erre a szintre a technika.
Mondom ezeket úgy, hogy kb 35 éve fotózok, tükörreflexes filmes Praktika, Zenit gépek után volt pár digitális kompakt gépem is, tükörreflexesek is. Ha nagyon kukkolja az ember, minden képen talál hibát, tökéletes optika nincs, az emberi szemhez még messze van a technológia. -
viktorhu
veterán
válasz
z123456z #2560 üzenetére
Egy jó lencse drága. Egyrészt nagyon sokan tudnak lencsét gyártani, alibabán fillérekért megvehető, szerelve is árulják a gyakoribb kameramodulokkal. Viszont ha van mondjuk 5 lencse a kamerában, és azokat a Zeisstől veszed, az egy gazdaságos telefont eléggé megdrágítana.
Valószínűleg a lencse és a szoftver fontosabb, mint a szenzor márkája.
-
z123456z
őstag
Viszont tök mindegy, milyen appal készítesz képet, engem baromira zavar a lencse torzítása a széleken ( mindkét széle a képnek megnyúlik, ha nem is nagyon, de pont annyira, hogy látható, hozzáteszem, nem egyedi jelenség, az utóbbi időben sok más márkájú mobilos képen feltűnik ), valamint az ( ami szerintem szintén a gyenge minőségű lencsére vezethető vissza, bár nem értek a fotózáshoz ), hogy rettenetesen kell figyelni a készülék tökéletesen függőleges tartására, különben ( szintén leginkább a széleken ) össze-vissza dölnek az épületek ( legfőképp azokon venni észre ) .
-
miqlas
őstag
válasz
cidalain #2558 üzenetére
... természetesen mindenkinek mások az igényei és az elvárásai, így biztos vagyok benne, hogy sokaknak megfelel, amit a gyári szoftver lõ, nekem nem opció. Az én szememnek túl erõs a felületek összemosása, és a Gcam-hez viszonyítva a dinamika is szûkebb!
Lehet, hogy a MIUI 12-vel érkezõ szoftver hoz ebben elõrelépést, de azt nem biztos, hogy a mi telefonjaink (RN7, RN8T) megkapja ...Az lenne a furcsa, ha a gyári kamera app. nem lenne fent a telódon
Amúgy nálam az elõzõ kettõn kívül a ProCam és az Open Camera is fent van.
-
cidalain
veterán
válasz
Zoli bácsi #2555 üzenetére
Nekem fent van a gyári is meg a Gcam is.
Valamiért a háttérmosásos technika jobban megy a gyárival.
Amúgy nappal teljesen jó a gyári, ok a színek kicsit fakóbbak talán. Nálam embernél néha túltolja az arcjavítást, homogén lesz az arcbőr, és a haj is (ha meg ezt az opciót kikapcsolom, akkor meg pixeles) -
Zoli bácsi
őstag
Fél éve van meg a 8T, egy Note 5 készüléket váltott. Kissé fura volt először, az értesítési Led hiánya, meg a MIUI tárcsázó hiánya miatt. Aztán mára megbarátkoztunk, ennek a topiknak hála megtaláltam azokat a hívásszűrés beállításokat, (Biztonság/tiltólista) amik azt hittem ebben a készülékben nincsenek.
Na, de a lényeg, én telefonálni alig telefonálok, de fotózni.... Szerintem marha jó ennek a telónak a kamerája. A tükörreflexes Nikonom (D90) a polcon porosodik. Nem készít jobb képeket a telefon, viszont annyival nem rosszabb, hogy az ember azt a nagy dögöt cipelje. Hétvégén családi eseményen a lányom fotózott a Nikonnal, én meg a telómmal lőttem ugyanott pár képet. Monitorméretben szinte nem lehet megmondani melyik kép készült a telefonnal. Aztán zsebben..Na jó, egy nagyobb zsebben elfér, de akkor is, a Nikon egy 18-105mm-es optikával egy tégla.
Persze, ha kell a zoom, vagy a vaku, esetleg ISO2000 meg stabilizátor, akkor a teló elvérzett. De a fotóim 99%-a megoldható vele, a gyalogzoom működik. És a gyári kamera szoftvert használom.
Nekem nagyon pozitív ez a kamera, ebben a kategóriában. -
miqlas
őstag
válasz
cidalain #2549 üzenetére
Ez valóban faja, még úgy is, hogy picit bemozdult!
Nekem RN7-em van, így az általam használt Gcam nem mûködik RN8T-vel (fel sem települ)!
Persze egyre több barátomnak, kollégámnak van RN8T-je vagy RN8-a, nekik segítettem és nyomoztam ki a legjobban használható Gcam verziót ezzel a típussal. Ez pedig Wichaya portja, abból is az utolsó három
Korrektül lehet váltani a kamerák között és mind nappal, mind este remek fotókat lehet vele lõni -
miqlas
őstag
Nem is a Mpx, hanem a pixel binning technológia dob nagyot a dolgon. Teljesen más ligában játszik egy 8T ez miatt, mint a Redmi 9. A R9-be az Omnivision fõszenzora jutott, ami khm. sz@r. A Note 8T-be, meg a Samsung Isocell GM2 vagy GM1. Az utóbbiak tényleg nagyon faja fotók készítésére képesek mind nappal, mind éjszaka.
A RN8T másik elõnye ezen a téren, hogy van rá rendesen mûködõ Google Camera port, a R9-re a MediaTek chip miatt nem biztos, hogy lesz és ha igen, valószínüleg egy bughalmaz lesz.Persze ezek az állítások csak a fõszenzorra igazak, a többi a RN8T-ben is az Omni hulladéka!
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Kettő készülék közt vacilálok.
Redmi 9, Redmi Note 8TÚgy tudom, h fő különbség kamera illetve üzem idő. Mi a véleményetek mennyivel készít szebb képet Note 8T, illetve mennyivel bírja hoszabb ideig a Redmi 9?
Melyik telefont vennétek és miért?
Köszönöm. -
cidalain
veterán
-
foxymaci
senior tag
-
kaosz86
aktív tag
mi értelme az ilyen értesítési led helyettesìtő appoknak olyan telefonon aminek ne m amoled a kijelzője?
-
cidalain
veterán
válasz
hellboy4591 #2530 üzenetére
annyira nem bonyolult, viszont van egy kínja, ami miatt nem vettem meg. de a free verziót továbbra is használom
-
Kaisi
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #2523 üzenetére
Köszi. Akkor várok....
-
Cyrin
addikt
válasz
hellboy4591 #2528 üzenetére
Nem erőltetem, csak kipróbáltam, mert ha megy akkor viszont tökéletes a feladatra.
-
hellboy4591
csendes tag
-
Cyrin
addikt
válasz
Flowtation #2526 üzenetére
noled.apk
Keress rá
Értesítő led nélküli telefonokra.
Barátnőm Samsung A40-es telefonján tök jól müködik. Itt nem -
Cyrin
addikt
Tegnap megjött a telefon.
Eddig semmi gondom vele (a súlyán kívül de ezt is tudtam).
A noled nem megy rajta.
Bootloader nyitást megkértem, miui launcher utána repülni fog, szokás szerint. -
hellboy4591
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #2523 üzenetére
Szerintem októberben sem lesz belőle semmi, ha így haladnak, de ne legyen igazam. Megint elhalasztották, mert instabil volt a béta, szóval odébb van még az mikor ebből lesz valami, ráadásul a Note 8t-re még béta sincs, mert kínában csak a sima Note 8 jelent meg és azon tesztelgetik jelenleg az új rendszert.
-
Kaisi
csendes tag
Sziasztok. Valami híre valakinek a Miui12-ről és a 10-es androidról szeretett készülékünre?
-
Zoli bácsi
őstag
-
Tomek0108
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #2519 üzenetére
Régióváltás okoz ilyen jelenséget. Törölni kell, amikre nincs szükséged.
-
Zoli bácsi
őstag
Észrevettem hogy pár új alkalmazás lett. Ali expressz. Amazon, Mi store. Tuti nem én raktam fel.... Másnak is települtek kéretlenül? Ja, és sz Opera sem volt eddig....
-
cidalain
veterán
-
housejoy
tag
Sziasztok ! segítséget kérnék. mostanában észrevettem hogy a telefonom (Note8T) cirka 1 nap alatt lemerül minimális használat miatt.régebben ez 2-3 nap volt ugyanezen programok használata mellett. meg lehet valahogy nézni nem e tönkre ment az akku ? ráadásul még garis.... [kép]
-
Joe1
tag
Üdv!
Kijelző beállításához, kalibrálásához kérnék segítséget.
A feleségemnek RN8T-je van, én a RN5-öt RN8-ra cseréltem, főleg a led kijelző miatt, amit már meg is bántam. Nem gondoltam, hogy ilyen eltérés van a 2 típus kijelzőjénél, a T-hez képest a 8-as elég silánynak tűnik.
Azonos fényerőnél a RN8 kijelzőjén a fehér inkább a krémszínhez hasonlít (halvány), de a többi szín sem olyan élénk, mint a T-n, bármilyen színsémát, vagy témát használok.
Mit és hol lehet állítani, hogy jobbak legyenek a színek, vagy más panel lehet a 2 készülékben?
Aki tud, kérem segítsen. -
cidalain
veterán
szerintem ki kell lőni a chrome alól az akkukímélőt, esetleg még le is lakatolni, hogy az android ne zárja be. valószínűleg az a gond hogy kell közben más alkalmazásnak a hely a memóriában, és akkor ezt kilövi.
3 GB vagy 4 GB-os a telód?
kb mennyi képről van ilyenkor szó, mert az ekkor mind a memóriában tárolódik -
viktorhu
veterán
A chrome-on belül készíted a fotókat is? Nem lehet a Galériából berakni a képet? Elkészítenéd a fotót a kamera alkalmazással, és utána a Chrome-ban csak feltöltenéd. Sajnos az androidos Chrome újratöltődik háttérből visszahozva, és elfelejti, amit az oldalon csináltál, hogyha más alkalmazásnak kell a memória.
-
MeroM
senior tag
válasz
cidalain #2507 üzenetére
Bocsánat , szóval a munkám ide belépek fotokat csinálok tobb menupontba. Majd elküldöm. Ha két fotó közt több idő telik el / vagy beletelefonálnak kiléptet a login képre. Ezzel nincs is baj. A baj az hogy eltünnek azok a képek amiket addig csináltam, és kezdhetem elöröl a képek készítését. Pár hete csinálja a teló chrome böngészőből
(eddig nem tüntek el, visszaléptem az oldalra és folytathattam)
-
MeroM
senior tag
válasz
hellboy4591 #2505 üzenetére
-
Tökimanó
senior tag
Kb 2 hete itt van a telefonon de nem mertem frissíteni mert elég sok negatív dolgot olvastam a MIUI 12-ről. Ma rászántam magam hogy mégis frissítek ,erre kiderül hogy még nem is a 12. viszont frissíteni sem tudom. Wifit kér ,pedig rajta vagyok. Próbáltam harmincszor újra, ú
jraindítottam a telefont,lecsatlakoztam a wifiről aztán vissza. Eredmény ,ugyanaz. Mi a bánatot csináljak vele hogy a frissítés elinduljon és ne wifizzen már.
-
aminat
tag
válasz
szaboi6512 #2502 üzenetére
Ez lehet a gond mert nekem meg a másik.
-
aminat
tag
válasz
szaboi6512 #2500 üzenetére
Nekem nem frissül most sem. Lehet, hogy az is számít, hogy PCXMIXM vagy PCXEUXM rom van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest