- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olavi
tag
válasz
hellboy4591 #999 üzenetére
Szabad tudni mennyit merül nálad egy éjszaka alatt a telefon?
(olyan éjszaka, amit alvással töltesz természetesen , de mindenesetre nem telefonhasználattal
)
-
perzeus
tag
Sziasztok.
Gyárilag van fólia a kijelzőn?
Köszönöm
-
Latza
aktív tag
"Van a MIUI-ban egy játék teljesítmény szabályozó vagy ilyesmi, az nem oldja ezt meg?"
Á, nem. Szerintem a játék lehet úgy megírva, hogy nem tudja rendesen skálázni a telefon.
Egyébként a moddolt GCam nálatok is csak "Javított HDR+" módban csinál normális képeket? Úgy értem, nélküle ill. HDR+ módban sokkal világosabbak a képek, javítottnál viszont szépek. Csak lassabban készülnek el és több helyet foglalnak.
-
junior11
veterán
Az eMMC hátrányát az UFS-szel szemben mennyire lehet észrevenni? Érezhetően lassabban nyílnak meg az alkalmazások stb.?
-
jFox
addikt
"- értesítési LED hiánya (túlélem, de vajon mire gondolhattak, amikor kispórolták belőle?)"
Ez mindenkinek csalódás, a Note7-be még belefért, sőt talán asima Note 8-ba is. Kb 1-2 eurocentet meg tudtak vele spórolni, de egy nagyon hasznos funkció így kimaradt ebből a készülékből.
Cserébe van NCF.- a képaránya miatt egyes játékok torzulva jelennek meg (néhány régebbi játéknál elég bénán néz ki, ahogy el van nyújtva a kép)
Van a MIUI-ban egy játék teljesítmény szabályozó vagy ilyesmi, az nem oldja ezt meg?
- navigációs sor mérete/kinézete nem változtatható....
Én pl. nem is használom, annyira bejött a gesztus vezérlés. Szerintem ekkora képernyőnél sokkal hatékonyabb.
@azozo: Jó kérdés, szerintem mindegyik 4:3 az arányon ad natív felbontást.
-
Latza
aktív tag
Sziasztok!
Csütörtök óta én is Note 8T tulajok táborát bővítem.
Eddig Redmi 5A-t használtam, ami ugye a 2 évvel ezelőtti belépőszint, és leginkább ahhoz tudom hasonlítani. Az eddigi tapasztalataim:Pozitívumok:
+ szép
+ nagy
+ jó teljesítmény
+ gyorstöltés
+ ujjlenyomat olvasó (az egyik kedvenc funkcióm)
+ média hangszóró hangminősége (valamivel tisztábban szól, mint az 5A, ha nem is egy hifi)Negatívumok:
- nehéz (nem olyan vészes, de megérezni)
- értesítési LED hiánya (túlélem, de vajon mire gondolhattak, amikor kispórolták belőle?)
- kijelző minősége (eddig ez a legnagyobb csalódás. A Redmi 5A-hoz képest fakóbb, inkább hidegebb árnyalatú és a beállításokkal sem tudom tökéletesre kihozni)
- fényerőszabályozás (2020-ban azért egy ilyen problémát meg lehetne már oldani. A Redmi 5A-n is MIUI 11 van, ott is meg kell tanítani minden bekapcsolás után a fényerőszinteket, de ott tényleg meg is tanulja 2 beállítás után. Itt nem. Össze-vissza (túl)sötétít és világosít ahogy éppen kedve tartja)
- navigációs sor mérete/kinézete nem változtatható (appal próbáltam módosítani amit fölé helyez el, de nem igazán vált be. Szeretném, ha nagyobbacska lenne.)
- kilóg a kamera és billeg (tokban is; vízszintezésre nem annyira használható. Az 5A-nál néha hasznos volt a vízmérték funkció, ill. egyes játékoknál kalibrálni kellene a gyorsulásmérőt, ott kényelmetlen)
- vaku LED fényereje gyenge (ezt nem is értem. Kb. 75% a fényereje az 5A villanójához képest. Bár inkább a zseblámpa funkciót csorbítja mint a fotóst)
- a képaránya miatt egyes játékok torzulva jelennek meg (néhány régebbi játéknál elég bénán néz ki, ahogy el van nyújtva a kép)
- gyári fényképező zajos képeket csinál (legalább a modokkal jó)
- hívásrögzítés hiánya (tudom, GDPR...)Mindent összevetve jó telefon ez, csak kár, hogy a Xiaomi az egyik oldalon fejleszt, a másikon meg visszafog.
-
Geza012
újonc
Üdvözletem,
tapasztalt valaki olyat,hogy a névjegyek menüpont nem elérhető?
Keresőbe beírva se dobta fel,illetve ehhez kapcsolódóan a névjegyek importálása/exportálása menüpont se érhető el,egy másik telefonba kellett átrakni a sim kártyát importálás/exportálás alatt.
Először azt gondoltam valahova nagyon eldugták,de több Xiaomi teló is van családban (Redmi5/Note 5a Prime) úgyhogy nem ujdonság mi hol van. Ötleteket megköszönöm -
azozo
senior tag
Nézegetem ezt a telefont ,de 16:9-ben milyen fotókat lő ? Hány megapixeleset.?
Csak kiváló minőségűt látok és a szenzoráról olvasva is csak 4:3-as képeket látok..... -
MeroM
senior tag
Benne kell lennie én benéztem pedig benne van csak jol elvan csomagolva 😂
-
válasz
oregnigger #974 üzenetére
Ne mond már, amit linkeltem az tartalmazza, hogy milyen funkció lett bekapcsolva, és azt jelzi ez az emberke...
-
csonkadavid
tag
Bontatlan doboz volt a samsung a70. A tok doboza benne van, a tok nincs, csak némi papír.
Biztos így kérték a samsungtól mert így 3 forinttal olcsóbb. Fillérb*ó banda.
Asszonynak rendeltem, ha van benne az szuper. Legalább nem töri össze amíg kínai barátaink méltóztatnak feladni a rendeléseket. -
lacib
tag
válasz
csonkadavid #964 üzenetére
Benne van. A szürkéhez szürke.
-
-
Jimmbo
csendes tag
válasz
Szintén Telekomtól, január végi beszerzés, benne volt.
-
válasz
oregnigger #961 üzenetére
Januárban a testvér topikban felmerült ez a kérdés.
Nem árt azt (is) olvasgatni...
Illene ezt is betenni az Összefoglalóba!
-
qge
aktív tag
válasz
WTF???
Szolgáltató bontott dobozt ad el??Azt már meg se kérdem, mi a sz.rt csinálnak a szilikon tokokkal? Eladják külön??
-
bododani
senior tag
válasz
Enyém telekomos, benne van.
-
csonkadavid
tag
Telekom- tól vett valaki már ilyen telefont?.
Arra lennék kíváncsi, hogy a tok benne van e a dobozában, vagy ebből is kiszedte a T mint az a70 nél. -
azoltan88
tag
Sziasztok!
Hogy tudom elérni, hogy a kijelző felvillanjon ha messengeren új üzenetet kapok? Sehol sem találom.
Köszi, -
qge
aktív tag
válasz
oregnigger #961 üzenetére
Hosszan rányomsz és lehúzod az alsó sávról, valahova a képernyőre vagy mappába, ahova szeretnéd.
-
oregnigger
csendes tag
Sziasztok!
3 napja használom és sikerül a legalsó navigáló 3 gomb mellé kirakni egy 4 . Széttárt karú emberke sziluettű gombot.
Nagyítás , talkback, kisegítő lehetőségek!
Az istenért nem tudom eltüntetni!
Ha vki tudja a megoldást , kérem szépen tudassa.
Köszönöm -
-
Black83
tag
Sziasztok!
A hetekben vettem ilyen telefont, és rakattam rá olyan üveg fóliát ami miatt nem tudok rárakni gyári tokot mert túl lóg a telefonon a fólia, esetleg van tippje valakinek milyen tokot vegyek hozzá? leginkább itthonról venném, köszönöm.
-
Olavi
tag
Sziasztok!
Ma megjött a telefon, egy Note 5-öst váltott, mivel annak a jack csatlakozója a használhatatlanságig elkopott. Tetszik, hogy alig nagyobb a készülék (1-2mm), a képernyő viszont bőven meghaladja az elődjéét. Szinte minden ugyanaz csak gyorsabban, szebben, leszámítva a gesztusvezérlés használatakor a futó alkalmazások megnyitásának animációja még mindig szaggat. Másnál is?
-
joergie
őstag
pajti panaszkodik hogy a teló hol felébred ébresztés miatt kikapcsolt állapotból, hol nem. valaki tapasztalt hasonlót? esetleg tud megoldást, okot?
-
handrash
őstag
No most már nagyon tele van a tudatom. Szerintem minden lehetséges akku optimalizálást letiltottam bizonyos alkalmazásoknál, mégis kilövi őket egy idő után....
-
csabaspecial
tag
sziasztok! összességében jó kis készülék. egyszer beállítottam azt hogy ha a kijelző kikapcsol utána x perc múlva kikapcsolja a 4g-t. ezt hol lehet kikapcsolni a beállításokban? mert nem találom sehol sem sajna. kár hogy üvegből van a hátlapja szerintem amúgy
-
-
resist
tag
Sziasztok, melyik Nillkin üveget érdemes szerintetek rendelni, a CP+ Max vagy CP+ Pro verziót? Köszi.
-
jakee82
csendes tag
Sziasztok.
Ismer valaki valami normális tárcsázó app-ot? -
kisspall
aktív tag
Tegnap vettem egy ilyen telefont és nagyon tetszik, egészen addig, míg bele nem teszem a SIM-et.
Akkor egy idő után akadozni kezd a felület, lassan reagál mindenre, egy felvétel készítésekor nem reagál azonnal a leállításra, csak másodpercekkel később.
Minden lassú és akadozó, ezek csak példák. A SIM kivétele után semmi gond nincs vele.
Találkozott-e valaki ilyennel ezen, vagy akár más készüléken? Van-e valakinek tippje, mit tehetnék? Volt factory reset, feltettem a frissítést, amit jelzett(MIUI11). A 14 napon belül ki kellene találnom, tudok-e vele csinálni valamit, vagy hardver hiba és vissza kell küldenem. -
mzperx76
csendes újonc
Lemaradt a kép.Bocsi.
Nem csúszik,masszív.Jobban néz ki élőben mint a képen. -
-
mzperx76
csendes újonc
Ez egy nagyon jó tok.
-
handrash
őstag
Az ajánlottProf reminderrel kapcsolatos tapasztalatok?
-
Tökimanó
senior tag
A régi telefonomon ha jött valami értesítés ,akkor a képernyőzáron és az állapotjelző lehúzásakor ,ott is láttam az üzenet feladóját és az üzenet egy részét. Most nem mindennél van ez így. Pl. a Messengeren rendesen látok mindent. De a Gmailnál csak azt hogy melyik fiókomra jött levél. Ugyanez a helyzet az sms üzeneteknél is. Az értesítési beállítások egyformán vannak beállítva mindenhol . Mi lehet az oka hogy nem látom mindenhol?
-
Nemrég, egy Podcast-ban hallottam, hogy iPhone-on a Monokróm kijelző üzemmódot bekapcsolva, akkukapacitást lehet megtakarítani.
Ugyan a RN8T nem AMOLED kijelzős, de utánanézve itt is lehet energiát spórolni ezzel az üzemmóddal.
Rákerestem, ennek bekapcsolása a Fejlesztői beállítások—► Színtéranomália szimuláció—► Monokromázia pont bekapcsolásával lehetséges. A normál üzemmód ugyanitt a Letiltva pont kiválasztásával áll vissza.
Megy szépen, de nem kicsit kényelmetlen volt ennek elérése.
Kerestem olyan segédalkalmazást az áruházban, amivel ez aktiválható lehetne, szerencsére nem találtam ingyeneset.
Miért szerencse? Mert eszembe jutott, hogy nincs-e alapból ilyen a Gyorsbeállítások között?
És van! A neve "Szürkeárnyalatos".
Akartam Screenshotot is betenni, de a Screenshot marad színes.
-
qge
aktív tag
Sziasztok, úton van a készülékem, azoktól kérdezném, akik már használják:
Automatikus Feladatok van alapból a gyári ROM-ban? Vagy xiaomi.eu ROM-ot kell rá varázsolni, hogy legyen?
köszi- -
handrash
őstag
Hogy a túróba kerül alvó állapotba egy alkalmazás ahol ki van kapcsolva az akku optimalizálása?
-
-
Tökimanó
senior tag
A gyári tárcsázóban lehet valahogy növelni a betű és szám méretet?
-
dudzsi
tag
Sziasztok! PGCM 7.2.014 relesed V1 van a Redmi Note 8-on. Az lenne a kérdésem hogy ha olyanok a fényviszonyok hogy vakuzni kell akkor ha a képernyőre koppintok amit fényképezni szeretnék akkor miért nem megy a vaku hogy jobban élesitsen. Valamit be kell állítani? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sweet.tv - internetes TV
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Háztartási gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest