- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz.d
csendes tag
Sziasztok!
Pi 2-n win10-et használ-e valaki, mert nekem valahogy nem sikerül még letöltenem sem.
-
válasz
Flowtation #23890 üzenetére
Én is ilyen rendszert építek, és a területtel hivatásosan foglalkozó barátom ajánlása alapján a BME280 - NodeMCU páros mint optimális megoldás mellett döntöttem. Ennek a felállásnak nagyon jó tulajdonsága az, hogy wifin működik, baromi rugalmas és sokat tud.
A PI-oldalon egy sima 1-es B+ van, rajta egy TheThingBox-rendszerrel, ami egy gyerekek számára is lazán kezelhető és fejleszthető NodeRed-felületet biztosít.
MaCS
-
IstvánLászló
őstag
válasz
rewonka #23894 üzenetére
Szia! rewonka
A Pi 3-as modell B-t választanám, mert többmásra is szeretném használni tv-re kötve.
Kérdezném hogy van egy, Omega Interceptor Gamepad PC-hez (USB) joystickom és a Pi 3b modellel használható?
A Pc-n Ps 1és Amiga emuval prímán is működik minden és nem kellet mokolnom semmit sem.
A linkeket köszönöm és átolvasom, ahogyan időm is engedi.Üdv, István
-
golya87
őstag
válasz
toth_janika #23895 üzenetére
Az utolsó mondatodat figyelmen kívül hagyva, azt mondanám, hogy a beállításokban állítsd be, hogy a következő rész automata lejátszása. De az utolsó mondatod után nincs ötletem.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene ismét. Vannak sorozatok, amiket DLNA-n néznék a Pi-re kötött TV-n. Minden rendben van, annyi különbséggel, hogy a sorozat részeit nem váltja automatikusan az OSMC... És nem értem miért. A sorozat után megáll és kilép. A következőt manuálisan kell indítani. Nem működik az sem, hogy menüből a következő vagy előző részre lépek. Mi lehet a hiba? -
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
Nekem Pi 3 modell B-m van, úgy vagyok vele, hogy legyen kövér.
Vannak ajánlások asszerint hogy mit akarsz emulálni rajta. Sima gameboy, meg arcade gépek a Pi zero-n is elmennek, meg a Pi 1-en, de ha Playstation 1-et vagy akörrülit szeretnél, oda javasolt a 3-as.Amigából kimaradtam, C64-en kezdtem gyerekként, aztán jött a 286. De itt egy link:
Amiga raspberry-nRetropie Amigás wiki oldala:
Amiga wikiA 3-as elönye hogy van rajta beépített wifi és Bluethoot, és ha megnyeken akkor teloról szoktam be ssh-zni
Amúgy van egy BT-s billentyüzetem, de azt ritkán veszem elő. -
-
stopperos
senior tag
válasz
Flowtation #23890 üzenetére
Javaslom a saját logout írásom kiindulási alapként.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tudom sokszor volt már téma, és szeretnék majd visszaolvasni is, de a következő tervem van:
Szeretnék egy pi-t befogni hőmérséklet mérésre. A koncepció az, hogy a fontosabb helyiségekbe (nagyon max 10 db, de lehet, hogy elég 5) raknék egy hőmérőt (szenzort?) amik össze lennének kötve a pi-vel, az adatokat pedig mondjuk, ha megoldható leolvasnám webes felületen. Több kérdésem is felmerült ezzel kapcsolatban:
1. Elég lenne hozzá egy pi1 B verzió? Most ez a médialejátszó, de kiváltanám egy 2/3-as típussal
2. Milyen hőmérő kell? Ebben a témában abszolúte kezdő vagyok, fogalmam sincs, tényleg a kályhától kell elindulni (hehe vagy oda visszatérni) Összeköttetés, kábelek, stb?
3. Adatok leolvasása?Lehet, hogy kinevettek, de abból a helyzetből kiindulva merült fel bennem ez az ötlet, hogy radiátorokat cseréltünk a házban, most mind ki van nyitva, de teljesen mások a hőmérséklet értékek. Szeretném beállítani, hogy egyformán meleg legyen, persze a lehetőségekhez képest, namost vehetnék 5 db hőmérőt is, de az nem olyan elegáns. Ezzel meg tanulhatok is. Akár alapja lehetne egy komolyabb rendszernek, majd...
A következő probléma, hogy ebben semmi gyakorlatom sincs, a fizikai, kábelezési része, nem olyan nagy gond, de a szoftveres az már igen. Érdemes ebbe belevágni, tényleg ilyen hobbi érdeklődési szinten?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodok, h kéne vennem a Pi-hez egy vezetéknélküli billentyűzet+egér kombót. A kérdésem az lenne, h mi az ami megy a Pi-vel?
A magyar lokalizáció fontos lenne. Láttam, h a Logitech-nek van egy nagyon jó megoldása (k400), igaz kicsit drága, de nem tudom biztosra, hogy mennyire működik Raspbian ill. OSMC alatt. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Archttila #23884 üzenetére
Szia! sati
Itt egy link aminek Pi a főtémája és Hálózati fájl szerver is téma, remélem ez segít is most neked.
Jelezném a számodra is hogy még csak egy kezdő user vagyok és remélem nem írtam butaságot.https://logout.hu/cikk/raspbian/nyomtatobarat/teljes.html
A linket én is mentettem magamnak is gondolva arra hogy lesz is majd egy Pi-m.
Üdv, István -
Archttila
veterán
Akkor ezek szerint csak nálam nem mûködik samba alatt 0775-tel az írás?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
MaCS_70 #23877 üzenetére
Köszönöm az infót és utána is nézek, de még gondolkodnom is kell a témán.
A nyitvatartásinapok: Hétfő-Csütörtök 08-16 óráig Péntek 08-14 óráig, ez a problémás most nálam de vásárlással nem is kapkodok.(#23878) cigam
Köszöntelek a Commodor csapatában és világában, ez egy jó config, én is ismertem ezt a cuccot mert sokat volt szerencsém használni, de jött az öreglány és eladtam a C64+floppy configot mert kellet a pénz is.
Beidézem amit mondasz,"Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennem.", értem de a C64+floppy kevesebb helyet is foglal el mint egy Amiga, részletekbe nem is megyek most bele.
Ha érdekel az emulátor is itt egy rövid leírás.
Az Amiga emulátor gépigénye egy Pc-n, ha jól emlékszem a minimum P2vagyP3-as configon 512Mb rammal vagy többel és Agp-s videokártyával meg is közelítőszintű sebességgel képes utánozni is Amiga vasakat.
A külső merevlemezem Usb-s és csatlakoztatnám is a Pi-re ha meg is lesz.
A tápellátása külső tápos gyárilag, így használom jelenleg is Pc-n Linux-hoz külső adattárolónak is.
Mivel már vannak Linux és terminál ismereteim is de profi azért nem is vagyok még, csak egy kezdő user vagyok és sokat tanulok hogy lehetőleg minden jól is sikerüljön.
Köszönöm a korrekt bő infókat és blogbejegyzéseidet is átolvasom mert tetszik a leírásod.Üdv, István László
-
Archttila
veterán
válasz
azbest #23881 üzenetére
Szerintem meg mindig szebb mint egy xy kulso pecos cucc. Arrol nem beszelve h ez a drive valamivel kevesebbet eszik a 24/7 mellett nem olyan rossz. Nekem tetszik, sot a felesegemnek is
az meg nala nagy szo ha egy hardver szep, es mivel hordozni nem fogom igy szamomra ez volt az idealis valasztas.
-
-
Archttila
veterán
En a wdlabs merevlemezeit ajanlom az eredeti pi feher hazikoval. (par napja linkeltem kepet) pi-hez optimalizalt merevlemez, kevesebb fogyasztas, 1 tenyernyi helyen akar tobb terabyte tarhely es HIHETETLEN SZEP igy egyben.
(nincs szivem eldugni a TV moge)
Nekem 2x 1TB van aminek darabja nem volt 20k. 3-4 nap alatt itt van, szallitas ingyenes! -
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
csak helyigényes a PC-mellet
Hát ezzel én is így vagyok. Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennemEgyértelmű, hogy a legújabb (legerősebb) Pi kell neked. Nem gyerekjáték emulálni egy másik processzort, hogy az Agnus, és egyéb célprocesszorokról ne is legyen említés. Mivel már vannak linux/terminál ismereted, nem lesz nagy nehézség a beüzemelése. Sajna nem volt Amiga-m, fogalmam nincs milyen szinten/sebességgel képes utánozni, de a youtube videók alapján működhet a dolog.
A gyári Pi3 KIT-et ajánlom kezdésnek, mivel van hozzá csinos házikó, és garantáltan elég energiát biztosító tápegység. A "mezei" USB adapterek működése esetleges, mivel vagy csak ráírják, hogy ki tud magából adni 2A-t, vagy csak telefonok töltésekor képes leadni ekkora áramot, úgynevezett "okos" töltő. Szóval a gyári tápegység a biztos.
A külső merevlemeznél pedig a táplálásra kell figyelni. USB csatlakozón csak a szabványban megadott 500mA-t tud leadni (kis hekkeléssel a dupláját), de az a tuti, ha vagy USB2-es, és megelégszik 500mA-el, vagy küldő tápos. Esetleg egy aktív USB HUB, ami a merevlemez táplálás terhét (is) leveszi a Pi-ről.MaCS_70 már írt egy boltot, a másik kettő a málnaPC, ill az rpibolt.
+ Az aprón is kifoghatsz a boltinál olcsóbb ajánlatokat. -
válasz
IstvánLászló #23871 üzenetére
Én itt venném, ezt a kiszerelést: Starter Kit.
Ez ugye 18850 Ft bruttó, személyesen a gellérthegyi FDH-irodában (Farnell-képviselet) vehető át, az elmúlt hetekben többet is vettünk, egy-két nap alatt átvehető volt, a hírek szerint a postázás is gyorsan megy, Budapestre ingyen.
MaCS
-
IstvánLászló
őstag
válasz
toth_janika #23872 üzenetére
Kedves kollégám és kollégáim köszönöm a korrekt választ neked és (#23872) toth_janika , (#23873) cigam , (#23874) rewonka válaszait is.
A kérdésedre a válaszom hogy mire használnám ha lenne egy Pi-m.
Láttam hogy Amiga platform is futtatható rajta és egy kis linux tudás nem árt hozzá.
Igen kell bizony egér és billentyűzet is, ami még pluszban dob rajta, de ezekkel az eszközökkel már rendelkezem, már csak is a Pi hiányzik a listámról.
A lényeg hogy most Linux-ot használok élesben már 1-éve: Linux Mint 17 "Qiana" 64 bites verzióját már sikerült belaknom és tetszik a kezelhetősége.
Az Amiga platformra is hasonlít, főleg a terminál kezelhetősége is.
A lényeg böngészés a neten, olvasás, youtube videó nézése tv-n 1080p-ben és egyébmás.
Kérdeznélek Amiga platform hogyan futtatható rajta csak k.b. érdekelne?(#23873) cigam
Az Amiga is a cél és van már két valódi vasam, nevetni fogsz k.b. 20-éve egy 500-as és 1200-es gépem.
A használatuk csupa öröm, csak helyigényes a PC-mellet és ezért ritkábban is tudom is használni.
A célom a régi vas kímélése és tesom meglepése karácsonyra, tudom hogy egy valódi vason más érzés minden, ez egy életérzésről szól és nem retro érzésről.
A Raspberry Pi tetszik mer kevés helyet is foglalna az asztalomon és tesom is örülne is biztosan.
A hol vehetem meg is itt Pesten, ez a kérdés a számomra is hova is kell menjek átvenni személyesen?
Kérdeznélek mi a véleményed, érhet csalódás Raspberry Pi témában, vagy nem?
Mehetek bátran majd vásárolni, de melyiket ajánlanád mert többféle kiadásban is létezik?(#23874) rewonka
A lényeg még nincsen Raspberry Pi-m, de igyekszem hogy legyen lehetőleg még karácsony előtt.
Az emulátor érdekes téma amit éppen mondasz és köszönöm az infót.
Kérdeznélek mi a véleményed és melyiket ajánlanád, Raspberry Pi-ből mert többféle kiadásban is létezik?Üdv, IstvánLászló
-
Archttila
veterán
No, közben sikerült mindent szépen beállítanom: samba, dlna, torrent viszont nálam csak 777 -el megy a samba, pontosabban csak akkor tudok rá írni Windows alatt.
Rengeteget tanultam a hétvégén
Köszönöm a sok segítséget.
-
rewonka
tag
válasz
Szia!
Keres rá a retropie-ra. Az egy disztribució ami direkt emulátorokra van kifejlesztve, én SNES, NES, PS1- et szoktam nosztalgiázni rajta
meg rajta van a KODI (média lejátszó), annak is érdemes utána keresni.
Üdv.
-
válasz
Igen is meg nem is. Ha csak és kizárólag az Amiga a cél, akkor ennyi pénből (~30k) már egy valódit is kapsz. Elötte nézz meg pár youtube videót, hogy mire képes egy igazihoz képest.
Ugyanakkor mindegy hol veszed meg, árban szinte egyformák.toth_janika
Köszi! Örülök, hogy sikerült. -
toth_janika
őstag
válasz
Hello!
Én ugyaninnen kezdtem. Szerintem a legjobb, és a legújabb is, de majd a nagyobb szakértők kijavítanak, a model 3 B-t.Ez éri meg a legjobban.
Én a malnapc.hu-n fogom megvenni a sajátomat egy buddle-ben. Ajánlják a farnell-t is, de nekem valahogy nem szimpatikus...
Van benne táp, gép, SD kártya (NOOB-al), ház és ennyi. Szerintem ár/érték arányban ez a legjobb. 27e.
Szerk.: Természetesen, ha nem SSH-n mész be, akkor kell bizony egér/billentyűzet is, ami még pluszban dob rajta.De azt azért jó lenne tudni, hogy mire használnád. Én egy OSMC-t futtatok rajta 1080p hálóban megy rajta. Egy 1TB-s Samsung vinyó van rajta, és ma lett megoldva a Samba megosztás rajta, így már látom a vinyó tartalmakat, kvázi egy kis NAS lett belőle.
Szerintem egy kis linux tudás nem árt hozzá.De akkor már én is felteszem a kérdésemet egy HSZ-ben:
A transmission szépen felment, szépen le is jött egy disztro, de felfelé nem akarja seed-elni... És nem értem miért, pedig "igény az vóna rá"... -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert most ismerkednék a Raspberry Pi-vel.
Nekem tetszik a cuccos nagyon és kérdezném.
Raspberry Pi-t szeretnék vásárolni, melyiket tudnátok ajánlani és hol kapható itthon és mennyiért árulják?
A szoftvert is adják hozzá vagy mást is vagy az külön fizetős?
A lényeg tudtommal Amiga számítógépet is tudja emulálni.
A lényeg az számomra hogy USB-s hdd is menne is rá és kevés helyet is foglalna az asztalomon.
Bocs ha a kérdéseim lámán hangzanak, de még kezdő vagyok. -
válasz
toth_janika #23868 üzenetére
Paste-bin-re tedd ki a konfig fájlod tartalmát.
-
ger1895
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A Youtube addon nem indul el és csak egy piros X van a jobb alsó sarokban Youtube hibával és alatta apró betűvel hogy további infó a hibanaplóban. A segítség első körben arra kellene hogy hol találom meg a youtube által generált log-ot.
Már próbáltam újraindítani az OSMC-t az addont pedig újratelepítettem.
Előre is köszönöm: Gergő -
válasz
toth_janika #23863 üzenetére
elvileg itt irja:
Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: [2016-12-04 13:40:29.514 CET] JSON parse failed in /var/lib/transmission-daemon/.config/transmission-daemon/settings.json at pos 803: SPECIAL_EXPECTED -- remaining text "yes,szerintem kimaradt az idezojel utan a kettospont vagy valami hasonlo szintaktikai hiba lesz.
-
Archttila
veterán
válasz
toth_janika #23863 üzenetére
A konfigot úgy szerkesztetted, hogy közben lelőtted a daemon-t?
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Cigam kolléga nagyszerű leírását követve felraktam a Transmission daemont az OSMC alá. Viszont indításnál nem indul el a daemon és nem értem miért.
A status szerint:
root@osmc:~# systemctl status transmission-daemon.service -l
* transmission-daemon.service - Transmission BitTorrent Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/transmission-daemon.service; enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2016-12-04 13:40:29 CET; 54s ago
Process: 1937 ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error (code=exited, status=255)
Main PID: 1937 (code=exited, status=255)Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: [2016-12-04 13:40:29.514 CET] JSON parse failed in /var/lib/transmission-daemon/.config/transmission-daemon/settings.json at pos 803: SPECIAL_EXPECTED -- remaining text "yes,
Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: "lpd-e"
Dec 04 13:40:29 osmc transmission-daemon[1937]: [2016-12-04 13:40:29.516 CET] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:519)
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: transmission-daemon.service: main process exited, code=exited, status=255/n/a
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: Failed to start Transmission BitTorrent Daemon.
Dec 04 13:40:29 osmc systemd[1]: Unit transmission-daemon.service entered failed state.
Nem teljesen értem, hogy mi a baja.. A config file rendben van, szerintem... -
etrop01
tag
válasz
azbest #23859 üzenetére
Wow adtam neki 512 így már mindjárt más, ezer hála
Azt esetleg tudod ha a sudo nano /etc/default/kodi - ban az enable=1 -re írom majd rebootolok akkor amint kiírja h a cec csatlakozott lefagy a kép ssh látom hogy fut de vizuálisan semmi.
Ötlet?
(ha nullán hagyom és egérrel indítom el "start" menüből akkor oké) -
azbest
félisten
válasz
etrop01 #23858 üzenetére
nem egészen
gpu_mem=256
megteszi. Nem követtem, de gondolom 1GB ramos újabb fajta pi-d van.
A gpu_mem_256 és gpu_mem_512 az a 256 megás és 512 megás első generációs pi változatokra vonatkozik. A gpu_mem pedig mindegyikre. Azért csináltak többfélre paramétert, hogy egy konfigban meg lehessen adni a méretet a többféle hardverváltozatra. -
etrop01
tag
válasz
Fecogame #23855 üzenetére
Megnéztem ezt a txt-t de nekem nincs benne olyan sor mint amit írt a supportos csóka:
You could read /boot/config.txt and look for
gpu_mem=, gpu_mem_256= or gpu_mem_512=
If not existing, then the default is 64,Az enyém ilyen: config.txt
Ez alapján jobb lenne ha átírnám sdtv_mode=3 -ra?
-
Archttila
veterán
Megoldottam, viszont a szégyentől nem tudom hová bújjak
(szintaktikai hiba)
-
Archttila
veterán
Milyen windows?
desktop Windows 10 / laptop Windows 7
Kér azonosítást?
A pi-hez tartozó user/pass párost adod meg?
nem kér azonosítást mivel nem nem is látszik a a hálózati helyeknél (csak a dlna)
Újraindítás megvolt?
persze
A testparm nem ad hibát?
nem
A logokat már írtam...
Router OpenWRT minden default csak a pppoe és a WI-FI van belőve.
-
etrop01
tag
válasz
cinemazealot #23827 üzenetére
Egy 8 Gb-os itt ajánlott microSD-re van felrakva noobsal LE meg egy Jessie mivel LE alatt nem tudok torrentezni és nincs samba de ha azzal indítom valóban penge minden. Most megnéztem jessie alatt torrentek szünetelterésénél érezhető a javulás ha stopolom a tm-et már majdnem teljesen jó. Mivel streamnél és vinyós lejátszásnál is ugyanazokat produkálja remélem beállítás lesz.
(#23828) Fecogame: merre találom ezt a fájlt és mennyire növeljem?
A transmisson újtaindítására tudtok valamit?
-
Archttila
veterán
nmbd log latest bejegyzés: (bocs de nem tudok most copizni)
nmbd
...
/find domain master name query fail:
Unable to find the Domain Master Browser name WINDOWS<1b>) for the workgroup WINDOWS.
Unable to sync browse lists in this group.smbd
Itt csak failed delete PID file van nem találja a megadott útvonalon a kérdéses pid fájlokat
és unable to connect a CUPS server kb ennyi ismétlődikbocs de nem tudom most kimásolni a pontos szöveget.
-
válasz
LógaGéza #23842 üzenetére
Én soha életemben nem használtam NFS-t, de mintha itt olvastam volna, hogy gyorsabb az SMB-nél. Félrevezetni nem akarlak, de szerintem tegyél egy próbát.
Végső esetben magát a fájlt is át lehet alakítani, hogy a MOOV a fájl elejére kerüljön, ne a végére. -
-
-
-
denko
senior tag
semmi javulás, formáztam már úgy ahogy a kolléga ajánlatta, de semmi.
Várom az épitő jellegű kritikát, mi lehet a probléma, és miért csak piros ledek égnek.
-
Archttila
veterán
(#23832) aryes
átállítottam 0777-re de így sem jó. WDLabs
(#23833) Pulsar
Igen ez egy HDD (1TB PiDrive) ext4 fájlrendszer és fstab harapja fel
UUID=ad8f979b-t4d3-4b7f-k04b-9864c8ec1b20 /mnt/pidrive ext4 nofail,defaults 0 0
sudo chown -R pi:pi /mnt/pidrive
sudo chmod -R 775 /mnt/pidrivesudo smbpasswd -a pi
(#23834) weiss
megvolt de semmi!
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Raspi2 és utolsó Libreelec kiadással meg akartam nézni egy ~45GB-os ISOban lévő 3D filmet. Már elindításkor elég sokáig pörgött rajta, nagy nehezen elindult, de viszont mikor hangsávot váltottam volna, akkor kifagyott, és csak áramból kihúzva tudtam felolvasztani. Ezt még eljátszottam párszor, és meguntam... Másnak is van ilyen problémája, és ne is próbálkozzak vele, vagy egyedi eset, és nézelődjek a saját portámon?
Hálózaton, SMBn keresztül próbáltam, egy másik Ubis szerveren van maga a fájl. -
-
Soja
aktív tag
Én is most telepítgetek, prógálgatom, és pont így jártam most én is.
Nekem nem ette meg a kártyát, mert vagy rossz fájlrendszert használtam, vagy rossz szektorméretet.
Nekem végül is a fat32 - alapértelmezett szektorméret - formázás megoldotta.Azért elég gáz, hogy kártya nélkül képet sem ad
-
denko
senior tag
sziasztok,
Rászántam magam hogy elkezdjem összerakni a PI3-at.
Telepitettem először USB-re aztán sd-re osmc-t (legujabbat). Rádugom a tv-re és csak piros led világit (mintha mind a 2 led piros lenen)Ez miért lehetséges?
A táp eredeti Pi-s, osmc-t elrontani nem lehet, eddig csak felraktam rá a sw-t semmit mást. -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy kis 1TB-os tenyérnyi RPI3 NAS-om viszont valami nem kerek a samba conf körül mert sajnos a Windows bár látja, írni nem tud rá. Mi rontottam el?
smb.conf
workgroup = HOME
wins support = yescomment=pidrive
path=/mnt/pidrive
browseable=yes
writeable=yes
only guest=no
create mask=0775
directory mask=0775
public=nosudo smbpasswd -a pi
restart megvolt... dlna érdekes módon OK, a TV látja egyedül a samba szívatps.:
munkacsoport desktop/laptop egyezik
rpi3 raspbian / no gui -
cinemazealot
addikt
válasz
etrop01 #23823 üzenetére
Ezek nagyon extrém mértékű késleltetések. Filmlejátszás közben is fut a Transmission? Ha igen, kapcsold ki! Hálózati kapcsolat megfelelő sebességű? Lehetőség szerint Ethernet kábellel próbáld hálózatra kötni, ne WiFi-vel! A microSD kártyáján lévő (tehát nem stream) H.264 AVI-val is így viselkedik a lejátszás? Valami beállítás gond lesz, próbáld ki egy másik memória kártyán lévő szűz LE telepítéssel mindenféle addon nélkül!
-
lazac_
tag
válasz
artiny #23817 üzenetére
Hi
Nem szabad bekötni a felhúzó ellenállásokat!
Viszont nyugodtan megveheted az összeszerelt verziót is, mert a panel hátoldalán ki tudod iktatni őket két vezetősáv átvágásával (sniccer, konyhakés, stb..., s ha később mégis kellene, vissza is tudod pöttyinteni):
(ugyanúgy jó megoldás az is, ha leforrasztod a két ellenállást, csak gondoltak azokra is, akik nem mernek felületszerelt alkatrészhez pisztolypákával nyúlni...)
-
etrop01
tag
-
Monoton
tag
Sziasztok, ezzel lehetne hasznalni egy pi 2-t? Libreelec fut rajta, es csak tv van rakotve.
[kép] -
válasz
schferenc77 #23816 üzenetére
Szerintem egy ilyen tökéletesen megfelel. A kérdes inkább az hogy mit vár a projector?
-
etrop01
tag
Üdv emberek!
Van egy Rpi 3-mam amin jessie fut meg egy transmission teszi a dolgát
csak az a baj ha netalán áramszünet van és újraindul mindig le kell állaítani ssh-n keresztül és újra indítani. Tudna valaki erre megoldást?
Továbbá ha megveszem az mpeg-2 és vc-1 licenszeket azok meddig érvényesek? Ugyanis jelenleg a kodinál csak hang van kép nincs, gondolom ez lehet a bibi -
artiny
őstag
Sziasztok
szuksegem van egy RTC board-ra. Ezt neztem ki: Adafruit DS1307 . A tutorial szerint RPI hez az adafruit szerint [Adding a Real Time Clock to Raspberry Pi] - a két reszisztort be van kotve a boardba, de viszont szamos helyen olvastam/láttam hogy ha RPI hez hasznalták az adafruitos DS1307 -t, akkor a két reszisztort nem volt bekötve a DS1307-n.
pl. ezeken az oldalalkon:
1
2
szoval most be lehet kotni vagy nem a két ellenállást ?A masik dolog hogy két fajta DS1307 modult árulnak az adafruiton, egyik osszeszerelt (assembled)es a másik pedig nem összeszerelt . Ha viszont nem szabad bekotni a két ellenállást,mert tonkre teszi az RPI-t ,akkor az osszeszereltet nem is szabad megvennem,mivel nem tudom majd a két reszisztort kikerulni ?!?
-
schferenc77
aktív tag
Tud valaki működő példát adni RS232-es programozásra? Milyen kiegészítő kártya kell az RPi3-ra hozzá, illetve hogyan kell pl python-ból programozni? Gondolkozom, hogy a projektort az RPi-ből vezérlem (ki/bekapcsolás, némítás), de nem nagyon találtam használható leírást...
Milyen board-ot kell a PI-re rakni, hogy legyen rs232-as csatlakozóm. Itthon lehet ilyet kapni? -
-
erikke17
őstag
válasz
cinemazealot #23809 üzenetére
Semmit se akármikre megyek egyből ezt az aktivációs fenét dobja fel. Ha be szeretnék Pl. jelentkezni még ezt se engedné. Ma sajnos nem volt időm rá holnap legyalulom aztán manuálisan felteszem legújabbat
-
azbest
félisten
Új raspbian rendszer kiadás [link]
Alapból nincs bekapcsolva az ssh, de a boot particióra létrehozott ssh nevű fájl hatására első indításkor is bekapcsol. Aki képernyő nélkül használná kezdettől fogva, annak lényeges ez.
-
artiny
őstag
Miert van olyan nagy arkulombség az adafruitos es a kinai termkek kozott?
Van ez a csipDS1307 Real Time Clock breakout board kit
es ennek kinai megfeleloleje: I2C RTC DS1307 AT24C32 Real Time Clock. -
cinemazealot
addikt
válasz
erikke17 #23808 üzenetére
No várjál, eleve aktiválni sem enged (egy tök másik gépen), vagy az aktiválás megy, csak után továbbra is ezt a képernyőt dobja fel a Kodi?
Mert olyan velem is elő szokott fordulni, hogy egy bizonyos idő után újra kell aktiválni, de az nekem viszonylag gördülékenyen megy.
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #23806 üzenetére
Akkor megpróbálom letörölni addon beállításokat mert újratelepítettem már de semmi. Felteszem manuálisan legfrissebbet
cinemazealot - Igen tudom hogy erről volt szó még régebben mikor jött ez a probléma, hogy saját api kulcsot kell megadni limit végett de nem Bad Request hibám van
Sőt az a baj, hogy belépni sem enged mert akkor is ezt dobja fel, ha keresés,live videók vagy belépnék ezt dobja fel egyből.
-
cinemazealot
addikt
válasz
erikke17 #23803 üzenetére
Első lépés: testre szabod a YouTube addon-t, azaz "átírom sajátra a YouTube kiegészítőben lévő, még a fejlesztő által beállított és a világon minden más felhasználó által alkalmazott, épp ezért a kvótát erősen emésztő API kulcsot, valamint OAuth kliens azonosítót és titkos kulcsot".
Aztán amikor ismét szembesülsz az Általad is tapasztalt képernyőképpel, nyitsz egy böngészőt (egy másik gépen), megnyitod a YouTube aktiváló oldalát, belépsz a Google fiókoddal, majd követed az instrukciókat (úgy emlékszem, valamilyen aktiváló kódot kell bepötyögni, amit a Kodi addon által érzékelt belépés után a Kodi tesz ki képernyőre).
-
azbest
félisten
válasz
erikke17 #23803 üzenetére
5.3.4 a legfrisebb. Lehet nagyon régi volt ami openelec alatt volt és nem jól viselte a frissítést (lehet alapból még csak 5.2.1-et kínál fel, nem tudom friss verzió felkerült-e már a repóba).
távolítsd el teljesen a yt addont és tedd fel újra. Ha akkor sem megy, akkor távolítsd el és töröld az addon beállításait tartalmazó könyvtárat
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy pi beszerzésén, amire használnám:
7 " de inkabb 9-10" touch kijelző, jó fajta dac és a legfontosabb mirror link funkció.
Mivel kocsiba lenne a kijelző az jeleníti meg a lényeget, androidos telefonon meg futna maga az alkalmazás ami éppen kell, gps, zenelejatszó, stb.
(Telefont úgy is sűrűbben cserél ah ember)Mirror link lényege hogy nem csak a telefon kijelzőjéről tudok vezérelni, hanem a kocsiban lévő kijelzőröl is a telefont, amolyan oda vissza kommunikáció. Csinált már valaki ilyesmit?
-
erikke17
őstag
Sziasztok Pi3 legfrissebb Libreelec Youtube nem megy mióta frissítettem Openelecről.
YT legfrissebb van fent, próbáltam ujratelepíteni is. Ezt írja ki: [link]
Mit kell ezzel kezdeni? o.O Youtube-ba nem vagyok bejelentkezve a Google fiókommal, frissítés előtt pedig simán ment.
Előre is köszi
-
envagyok
veterán
válasz
toth_janika #23798 üzenetére
Ha jól emlékszem console
De délután rákeresekKeresgéltem:
https://forum.libreelec.tv/thread-1243.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest