- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
csak helyigényes a PC-mellet
Hát ezzel én is így vagyok. Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennemEgyértelmű, hogy a legújabb (legerősebb) Pi kell neked. Nem gyerekjáték emulálni egy másik processzort, hogy az Agnus, és egyéb célprocesszorokról ne is legyen említés. Mivel már vannak linux/terminál ismereted, nem lesz nagy nehézség a beüzemelése. Sajna nem volt Amiga-m, fogalmam nincs milyen szinten/sebességgel képes utánozni, de a youtube videók alapján működhet a dolog.
A gyári Pi3 KIT-et ajánlom kezdésnek, mivel van hozzá csinos házikó, és garantáltan elég energiát biztosító tápegység. A "mezei" USB adapterek működése esetleges, mivel vagy csak ráírják, hogy ki tud magából adni 2A-t, vagy csak telefonok töltésekor képes leadni ekkora áramot, úgynevezett "okos" töltő. Szóval a gyári tápegység a biztos.
A külső merevlemeznél pedig a táplálásra kell figyelni. USB csatlakozón csak a szabványban megadott 500mA-t tud leadni (kis hekkeléssel a dupláját), de az a tuti, ha vagy USB2-es, és megelégszik 500mA-el, vagy küldő tápos. Esetleg egy aktív USB HUB, ami a merevlemez táplálás terhét (is) leveszi a Pi-ről.MaCS_70 már írt egy boltot, a másik kettő a málnaPC, ill az rpibolt.
+ Az aprón is kifoghatsz a boltinál olcsóbb ajánlatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest