Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz IstvánLászló #23876 üzenetére

csak helyigényes a PC-mellet
    Hát ezzel én is így vagyok. Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennem :(

Egyértelmű, hogy a legújabb (legerősebb) Pi kell neked. Nem gyerekjáték emulálni egy másik processzort, hogy az Agnus, és egyéb célprocesszorokról ne is legyen említés. Mivel már vannak linux/terminál ismereted, nem lesz nagy nehézség a beüzemelése. Sajna nem volt Amiga-m, fogalmam nincs milyen szinten/sebességgel képes utánozni, de a youtube videók alapján működhet a dolog.

A gyári Pi3 KIT-et ajánlom kezdésnek, mivel van hozzá csinos házikó, és garantáltan elég energiát biztosító tápegység. A "mezei" USB adapterek működése esetleges, mivel vagy csak ráírják, hogy ki tud magából adni 2A-t, vagy csak telefonok töltésekor képes leadni ekkora áramot, úgynevezett "okos" töltő. Szóval a gyári tápegység a biztos.
    A külső merevlemeznél pedig a táplálásra kell figyelni. USB csatlakozón csak a szabványban megadott 500mA-t tud leadni (kis hekkeléssel a dupláját), de az a tuti, ha vagy USB2-es, és megelégszik 500mA-el, vagy küldő tápos. Esetleg egy aktív USB HUB, ami a merevlemez táplálás terhét (is) leveszi a Pi-ről.

MaCS_70 már írt egy boltot, a másik kettő a málnaPC, ill az rpibolt.
    + Az aprón is kifoghatsz a boltinál olcsóbb ajánlatokat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés