Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Invázió egy novellában alternatív befejezés dráma
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nekem Pi 3 modell B-m van, úgy vagyok vele, hogy legyen kövér.
Vannak ajánlások asszerint hogy mit akarsz emulálni rajta. Sima gameboy, meg arcade gépek a Pi zero-n is elmennek, meg a Pi 1-en, de ha Playstation 1-et vagy akörrülit szeretnél, oda javasolt a 3-as.Amigából kimaradtam, C64-en kezdtem gyerekként, aztán jött a 286. De itt egy link:
Amiga raspberry-nRetropie Amigás wiki oldala:
Amiga wikiA 3-as elönye hogy van rajta beépített wifi és Bluethoot, és ha megnyeken akkor teloról szoktam be ssh-zni

Amúgy van egy BT-s billentyüzetem, de azt ritkán veszem elő. -
cigam
titán
válasz
IstvánLászló
üzenetére
csak helyigényes a PC-mellet
Hát ezzel én is így vagyok. Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennem
Egyértelmű, hogy a legújabb (legerősebb) Pi kell neked. Nem gyerekjáték emulálni egy másik processzort, hogy az Agnus, és egyéb célprocesszorokról ne is legyen említés. Mivel már vannak linux/terminál ismereted, nem lesz nagy nehézség a beüzemelése. Sajna nem volt Amiga-m, fogalmam nincs milyen szinten/sebességgel képes utánozni, de a youtube videók alapján működhet a dolog.
A gyári Pi3 KIT-et ajánlom kezdésnek, mivel van hozzá csinos házikó, és garantáltan elég energiát biztosító tápegység. A "mezei" USB adapterek működése esetleges, mivel vagy csak ráírják, hogy ki tud magából adni 2A-t, vagy csak telefonok töltésekor képes leadni ekkora áramot, úgynevezett "okos" töltő. Szóval a gyári tápegység a biztos.
A külső merevlemeznél pedig a táplálásra kell figyelni. USB csatlakozón csak a szabványban megadott 500mA-t tud leadni (kis hekkeléssel a dupláját), de az a tuti, ha vagy USB2-es, és megelégszik 500mA-el, vagy küldő tápos. Esetleg egy aktív USB HUB, ami a merevlemez táplálás terhét (is) leveszi a Pi-ről.MaCS_70 már írt egy boltot, a másik kettő a málnaPC, ill az rpibolt.
+ Az aprón is kifoghatsz a boltinál olcsóbb ajánlatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC i7-6700 GTX1080 16GB RAM 500GB SSD
- ÚJ! BONTATLAN! 2018-as Inteles i5-ös Mac Mini(6 magos) 8GB 256GB eladó
- Eladó gamer PC i9-9900K (3.6 GHz) / RTX 2070 / 32GB
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- AM5 GAMER PC RYZEN 9 7900/RTX4070/DDR5 32GB/3TB SSD/1000W GOLD
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann