- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
toth_janika #23872 üzenetére
Kedves kollégám és kollégáim köszönöm a korrekt választ neked és (#23872) toth_janika , (#23873) cigam , (#23874) rewonka válaszait is.
A kérdésedre a válaszom hogy mire használnám ha lenne egy Pi-m.
Láttam hogy Amiga platform is futtatható rajta és egy kis linux tudás nem árt hozzá.
Igen kell bizony egér és billentyűzet is, ami még pluszban dob rajta, de ezekkel az eszközökkel már rendelkezem, már csak is a Pi hiányzik a listámról.
A lényeg hogy most Linux-ot használok élesben már 1-éve: Linux Mint 17 "Qiana" 64 bites verzióját már sikerült belaknom és tetszik a kezelhetősége.
Az Amiga platformra is hasonlít, főleg a terminál kezelhetősége is.
A lényeg böngészés a neten, olvasás, youtube videó nézése tv-n 1080p-ben és egyébmás.
Kérdeznélek Amiga platform hogyan futtatható rajta csak k.b. érdekelne?(#23873) cigam
Az Amiga is a cél és van már két valódi vasam, nevetni fogsz k.b. 20-éve egy 500-as és 1200-es gépem.
A használatuk csupa öröm, csak helyigényes a PC-mellet és ezért ritkábban is tudom is használni.
A célom a régi vas kímélése és tesom meglepése karácsonyra, tudom hogy egy valódi vason más érzés minden, ez egy életérzésről szól és nem retro érzésről.
A Raspberry Pi tetszik mer kevés helyet is foglalna az asztalomon és tesom is örülne is biztosan.
A hol vehetem meg is itt Pesten, ez a kérdés a számomra is hova is kell menjek átvenni személyesen?
Kérdeznélek mi a véleményed, érhet csalódás Raspberry Pi témában, vagy nem?
Mehetek bátran majd vásárolni, de melyiket ajánlanád mert többféle kiadásban is létezik?(#23874) rewonka
A lényeg még nincsen Raspberry Pi-m, de igyekszem hogy legyen lehetőleg még karácsony előtt.
Az emulátor érdekes téma amit éppen mondasz és köszönöm az infót.
Kérdeznélek mi a véleményed és melyiket ajánlanád, Raspberry Pi-ből mert többféle kiadásban is létezik?Üdv, IstvánLászló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest