Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

válasz toth_janika #23872 üzenetére

Kedves kollégám és kollégáim köszönöm a korrekt választ neked és (#23872) toth_janika , (#23873) cigam , (#23874) rewonka válaszait is.

A kérdésedre a válaszom hogy mire használnám ha lenne egy Pi-m.
    Láttam hogy Amiga platform is futtatható rajta és egy kis linux tudás nem árt hozzá.
    Igen kell bizony egér és billentyűzet is, ami még pluszban dob rajta, de ezekkel az eszközökkel már rendelkezem, már csak is a Pi hiányzik a listámról.
    A lényeg hogy most Linux-ot használok élesben már 1-éve: Linux Mint 17 "Qiana" 64 bites verzióját már sikerült belaknom és tetszik a kezelhetősége.
    Az Amiga platformra is hasonlít, főleg a terminál kezelhetősége is.
    A lényeg böngészés a neten, olvasás, youtube videó nézése tv-n 1080p-ben és egyébmás.
    Kérdeznélek Amiga platform hogyan futtatható rajta csak k.b. érdekelne?

(#23873) cigam

Az Amiga is a cél és van már két valódi vasam, nevetni fogsz k.b. 20-éve egy 500-as és 1200-es gépem.
    A használatuk csupa öröm, csak helyigényes a PC-mellet és ezért ritkábban is tudom is használni.
    A célom a régi vas kímélése és tesom meglepése karácsonyra, tudom hogy egy valódi vason más érzés minden, ez egy életérzésről szól és nem retro érzésről.
    A Raspberry Pi tetszik mer kevés helyet is foglalna az asztalomon és tesom is örülne is biztosan.
    A hol vehetem meg is itt Pesten, ez a kérdés a számomra is hova is kell menjek átvenni személyesen?
    Kérdeznélek mi a véleményed, érhet csalódás Raspberry Pi témában, vagy nem?
    Mehetek bátran majd vásárolni, de melyiket ajánlanád mert többféle kiadásban is létezik?

(#23874) rewonka

A lényeg még nincsen Raspberry Pi-m, de igyekszem hogy legyen lehetőleg még karácsony előtt.
    Az emulátor érdekes téma amit éppen mondasz és köszönöm az infót.
    Kérdeznélek mi a véleményed és melyiket ajánlanád, Raspberry Pi-ből mert többféle kiadásban is létezik?

Üdv, IstvánLászló

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés