Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) krobiboy


krobiboy
csendes tag

Sziasztok! Használ valaki ilyen tv-t Nas eléréséhez? Samsung UE32M5590AUXZG
Érdekelne, hogy Dlna-n mindent lejátszik-e?

(#2752) blakey válasza krobiboy (#2751) üzenetére


blakey
titán

DLNA szervertől függ, telepíted a Serviio-t, Plex-et, Emby-t és igen, mindent visz. Plexet használtam, Serviiot használok. DLNA szinten jónak számítanak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2753) Boss81 válasza Geth (#2746) üzenetére


Boss81
senior tag

Valahogy a 2x4-nek én is jobban örülnék , a memtest az alapból meg lesz , de köszi a tippet :)

(#2754) Geth válasza krobiboy (#2751) üzenetére


Geth
addikt

Én úgy tudom (de javítson ki valaki, ha tévedek), hogy alapvetően a DMS (szerver) csak átküldi a tartalmat a DMP/DMR-nek (tv).
Ha a TV támogatja az adott formátumot, akkor lejátsza. Ha nem, akkor nem.

(TV-d manualja 115.oldal)

Ezen annyi csavar van, hogy több DLNA server (pl. Serviio) tud transcodeolni, hogyha nem támogatott az adott eszközön az éppen szükséges codec.
Hogy mit tud az eszköz, azt elvileg le is tudja kérdezni (ez nem biztos), de a Serviio-ban például profilok vannak, amik ebben segítenek (sőt, talán felül is bírálható, amit az eszköz állít magáról). Ezért fontos, hogy jól legyen kiválasztva a Serviioban a profil az egyes lejátszókhoz.
A realtime transcoding erőforrásigényes folyamat, NAS-tól függ milyen paraméterekkel fog működni a nem-támogatott videó realtime transcodeolt akadásmentes lejátszása.

Sajnos a legtöbb TV-hez igen hamar megszűnik a szoftveres javítgatás, emiatt új codec (amit egyébként elbírna) nem nagyon fog rávarázsolódni a TV-re, meghát néha plusz hardver se árt. Márha a transcodeot el akarjuk kerülni.

[ Szerkesztve ]

(#2755) Boss81


Boss81
senior tag

Szeretnék venni merevlemezeket is újakat , eddig WD Red , vagy Purple volt . Olvasgattam , és nem írtak rosszakat a Seagate IronWolf-ról sem . Esetleg van valakinek vele tapasztalata , akár negatív akár pozitív ?
Sok helyen azt olvastam hogy halkabbak jóval mint a WD merevlemezek .

(#2756) Laca0 válasza Boss81 (#2755) üzenetére


Laca0
addikt

Nekem 2db WD Purple van a 228-asban és szinte semmilyen hangja sincs. 1m-re vagyok tőle, a legnagyobb csendben is csak egy pici, halk, tompa kattogást hallok, amikor a fejet mozgatja. Emellett még az érzékenyebbek is tudnak aludni.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2757) blakey válasza Boss81 (#2755) üzenetére


blakey
titán

Nekem WD RED NAS vinyók vannak, csendesek, arra találták ki. Érdemes olyan HDD-t venni ami NAS-hoz lett fejlesztve, márkától függetlenül.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2758) Boss81 válasza Laca0 (#2756) üzenetére


Boss81
senior tag

Tudom valóban nem hangosak , jelenleg is az van itthon . Csak kíváncsi vagyok hogy mik a tapasztalatok Seagate IronWolf-al , de valószínű , hogy marad a WD Purple.
Ha esetleg annyira érdemes lett volna váltani akkor tettem volna meg .

(#2759) Boss81 válasza blakey (#2757) üzenetére


Boss81
senior tag

Az Seagate IronWolf merevlemezek is arra vannak , eleve sima HDD-t nem rak bele az ember , csak a tapasztalatok érdekeltek :)

(#2760) Geth válasza Boss81 (#2758) üzenetére


Geth
addikt

NAS + WD = RED.

Purpleről: alapvetően videófelvevő rendszerekbe ajánlják.
Purples have the same warranty and Unrecoverable Read Error (URE) rate as Reds, half the guaranteed Load Cycle Count (LCC), and the data sheet doesn't list a Mean Time Between Failures (MTBF) at all.
A fentit nem ellenőriztem, hogy most is megállja-e a helyét, amikor olvastam anno, akkor így volt.

Emellett tud egy ilyen cukiságot, hogy ATA streaming command set, vagymiaszösz.
Ez egy olyan mód, hogy ha valami oknál fogva (túl sok parallel művelet, túl nagy sávszél) nem tud bithelyesen írni, nem zavartatja magát, letojja :) Ez egy videóstreamnél nem nagy baj, inkább legyen egy frame kicsit glitches, minthogy teljes frameket hagyjon ki. "Normál" adatoknál ez nagyon gáz :)
Arról sajnos nincs információm, hogy éppen melyik Purple sorozat (/firmware) olyan, hogy ezt explicit kérni kell tőle, vagy implicit mindig be van-e kapcsolva. Az is lehet, hogy nincs olyan Purple, aminél ez alap működés.

Nagyon sok a "ha" a fentiekben, és nem hallottam olyat, akinél emiatt adatvesztés be is következett volna.
És ezért kiemelném, hogy nem akarok senkit arra késztetni, hogy cseréljen Purple-ről, ami lehet, hogy évek óta jól szolgál, és a továbbiakban is jól fog. Ha így érzed, még egyszer: csak érdekességként írom. Tényleg.
Én az a fajta vagyok, akinek ennyi "ha" is elég volt, a RED mellett döntöttem :)

(#2761) Laca0 válasza Boss81 (#2759) üzenetére


Laca0
addikt

Több, mint 20 év informatikai munkám alatt egyetlenegy WD winyó sem romlott el, amik nálam megfordultak... annál több Seagate szállt el... :)
De az is igaz, hogy kb 10 éve már, hogy utoljára Seagate-et vettem... :)

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2762) Boss81 válasza Geth (#2760) üzenetére


Boss81
senior tag

Először is köszi a válaszod . :R

Nekem egyszer volt Red-em , és lehet csak én fogtam ki (nem mondom hogy nem ), de a Purple-hez képest hangos volt .
Ezért is maradt a purple a végén .
Lehet ha most Red-et vennék nem lenne semmi gond , mert mint írtam nekem csak egyszer volt .
A Purple ugyebár 0-24 órás működésre vannak tervezve , mint ahogy említetted is kamerarendszerekhez.
Ebből az élettartama is úgymond megnövelt a folyamatos működés miatt .

De még nem döntöttem el mi lesz a vége , nem zárkózom el a Red elől .

(#2763) Boss81 válasza Laca0 (#2761) üzenetére


Boss81
senior tag

Az informatika elég széles körnek a gyűjtőfogalma , én is azzal foglalkozom , bár én a hardverek terén csak minimálisan vagyok jártas . Inkább szoftveres dolgokkal foglalkozom .
Sok dolgot nem tud az ember , mivel ahogy fent is írtam , rengeteg ágazata van a szakmának .

Seagate merevlemezem nekem sem mostanában volt az tuti , venni meg szerintem soha nem vettem .
De mind itt sokan a fórumon , tanulnk is , és segítünk is másoknak , kinek mire van szüksége , vagy ki miben jártas . :R

(#2764) citkar


citkar
addikt

Nekem a passzív NAS-omban van egy régi Samsung HDD, hát, ha másolok, letöltök akkor hangos :D de ha csak seedelek és az ideje 99%-ban csak ennyit tesz, akkor ritkán hallani a hangját. Nem NAS-ba szánt termék, de rám maradt, gondoltam kipróbálom, aztán azóta így maradt, nem akar megpusztulni.

(#2765) Laca0 válasza Geth (#2760) üzenetére


Laca0
addikt

Szerintem valamit félreértettél. A purple pont arról szól, hogy különösen figyel az adatvesztésre, hogy egy frame se vesszen el.
Abban igazad van, hogy az általános célú nas-ba a red a legideálisabb. Ill. ha több lemez van raid-be szervezve, akkor ajánlott a red.
Én főként archive adatok tárolására és ip kamera rögzítésére használom a nas-t, ezért választottam a purple-t. Ha torrent szerver lenne, vagy céges fájlszerver, akkor red-et tettem volna bele.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2766) Boss81


Boss81
senior tag

Arra leszek kíváncsi , hogy mekkora letöltési , feltöltési sebességet fogok tudni kipréselni belőle 2000/500-as nettel :U

(#2767) Addel


Addel
senior tag

Nálam két Hitachi van a nasban, sima mezei desktop gépbe valók.
A régi nasomban is Hitachi volt, és ment közel 10 évig, de a mai napig hibátlan.

(#2768) Geth válasza Laca0 (#2765) üzenetére


Geth
addikt

ATA streaming command set-ről még infó:

The idea is that for certain applications like recording surveillance video, it's more important to keep up with the flow rate than to have absolutely every byte on the disk be perfect; a bad spot on one frame is OK, but 5 seconds of lost recording while the drive retries the operation is not. The Streaming Command Set enables applications to tell drive that maintaining the transfer rate is the #1 priority; if a sector read returns an error or a read-after-write verification fails (or just can't be completed in time), the drive is to ignore the error and keep transferring the data anyway.

A többit nem ismétlem :)

(#2769) Zizi123 válasza Laca0 (#2761) üzenetére


Zizi123
senior tag

Akkor te tuti nem szamtech boltban kereskedo vagy, mert azert a WD-k is romlanak rendesen, de teny, hogy ne mannyira, mint a Seagate. Bar az uj Seagate-eket nem ismerem en sem. Amiota nincs Samsung, azota en is WD-t ajanlok a legtobb gephez.
Azert a WD-nel is hozzatennem, hogy tan a greenbol romlott aranyaban el a legkevesebb, utana a blue.
Allitom, hogy a legrosszabb az 5 ev garis RAID edition, es black edition voltak, de aranyaban a red sem tul fenyes. Nincs megbizhato marka, azert van a raid tomb :)

[ Szerkesztve ]

(#2770) Zizi123


Zizi123
senior tag

Tobben hasznalnak Serviio-t, Embyt, Plex-et, de nem latom, hogy barki emlegetne a Video Stationt.
Miert?
En Synology alatt azt hasznaltam (bar nem sokaig), es nagyon tetszett. Emezek mivel jobbak?

(#2771) Mr Bond 007 válasza Zizi123 (#2770) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Próbáld ki és rájösz! ;)

(#2772) Laca0 válasza Geth (#2768) üzenetére


Laca0
addikt

Ez a szöveg arról szól, hogy ha videostream beolvasásakor az alkalmazás azt mondja a winyónak, hogy ne törődjön a hibákkal, a lejátszás folyamatossága a cél, akkor olvasási hiba esetén átugorja azt a szektort vagy blokkot, ami esetleg képkocka kieséssel járhat. De ez nem egyenlő a fájlműveletekkel, másolással, stb! Nem lesz emiatt adatvesztésed, az biztos! Sőt! A purple íráskor még pluszban figyel arra, hogy biztosan letároljon minden adatot, különös tekintettel a stream-ekre.
Csak azért írom ezt le, mert félreérthető, amit írtál. Arra utalsz benne, hogy a "purple hdd-kbe be van építve az adatvesztés". De ez nem így van.

Zizi123:
Nem vagyok számtechboltos, de volt valamikor boltom is. Szereléssel azóta is foglalkozom, de nekem is a szoftver az elsődleges. Több száz hdd-vel volt már dolgom életemben, telepítéstől az adatmentésig.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2773) Zizi123 válasza Mr Bond 007 (#2771) üzenetére


Zizi123
senior tag

Gondoltam, hogy nem szivok mar annyit, ha mar mas kiprobalta. :)

(#2774) Geth válasza Laca0 (#2772) üzenetére


Geth
addikt

read returns an error or a read-after-write verification fails
Van ott írás is :) A validáció nem blokkolja, tehát visszaellenőrzéskor nem zavarja a hiba, vagy nem várja meg, ha sokáig tart. Nem jelenti azt, hogy rosszul ír minden esetben.

Nem írtam, hogy bele van kódolva, nem tudom, ezt a sort átugortad?
Arról sajnos nincs információm, hogy éppen melyik Purple sorozat (/firmware) olyan, hogy ezt explicit kérni kell tőle, vagy implicit mindig be van-e kapcsolva. Az is lehet, hogy nincs olyan Purple, aminél ez alap működés.
Pont azt írtam, hogy simán az is lehet a szitu, hogy alapjáraton desktop vinyóként viselkedik, és csak speciálisan AV szoftver kérésére kapcsolja be ezt a módot és csak arra a streamre.
Arról már hallottam, hogy más AV vinyónál (NEM WD purple), alapból így működött.
Én nem akartam ennél több időt beleölni kutatásba, anno plusz 2k-ért vettem RED-eket mert NAS-ba szántam, nem videófelvételre :)

A purple íráskor még pluszban figyel arra, hogy biztosan letároljon minden adatot
Ezt kifejthetnéd, mi az a plusz, mert én nem tudok ilyenről, read-after-write verificationt (remélhetőleg) minden nem-stream-módban üzemelő HDD csinál :DDD
A purple az én olvasatomban sima HDD, csak firmware-ben támogatva van a stream mód, és részben emiatt más "garanciális" paraméterekkel árulják (például felezett LCC).

[ Szerkesztve ]

(#2775) Laca0 válasza Geth (#2774) üzenetére


Laca0
addikt

Úgy látszik, hogy ez veled egy parttalan vita... nem is akarok tovább belefolyni, csak még annyi javítást hozzátennék a félinformációdhoz, hogy a "felezett LCC" csak a RED sorozathoz képest felezett érték. Valójában ez az összes többi HDD alapértéke. Tulajdonképpen a red-ben dupláztak és nem a purple-ben feleztek.
Ez az érték egyébként 300000. Kicsit szemléletesebben: 5 év hdd élettartam esetén napi 164 fejparkoltatás. 8-9 percenkénti leáll-elindul ciklus. Egy NVR-ben és egy általános célú NAS-ban (pl. torrent) sem jön össze a töredéke sem a parkoltatásnak. Tehát ez a paraméter ne riasszon el senkit sem.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2776) Geth válasza Laca0 (#2775) üzenetére


Geth
addikt

Én nem vitatkoztam, leírásokból / spec-ből mazsoláztam ki mi az a streaming ATA kiterjesztés :)

Az LCC valóban csak a RED-nél nagyobb, illetve MTBF-t is csak ott láttam leírva.

(#2777) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok

Még nem sikerült döntenem , hogy melyik NAS is legyen a befutó .

Jelenleg 3 között vacilálok , de kíváncsi vagyok a véleményetekre . Jelenleg egy 150 ezres keretem van (sajna)

"Olcsóbb" Nas nagyobb tárhellyel , vagy "Drágább" Nas kicsit szolidabb tárhellyel .

Efektív nekem távelérés , torrent (le feltöltés sebessége nem árt ha maxon tudna menni a lehetőségekhez képest 2000/500-as net), adattárolás funkciókra kell . Ezek a fő szempontok .

1. QNAP TS-251 Ebbe bele menne 2x3 Tb WD red plusz 2x4Gb ram .

2. QNAP TS-251A-2G Ebbe bele menne 2x2 Tb WD red . Gyári rammal

3. QNAP TS-251+-2G Ebbe bele menne 2x2 Tb WD red . Gyári rammal .

Várom az indokokat ki melyiket , és miért választaná vagy nem választaná .

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#2778) gahor72 válasza Boss81 (#2777) üzenetére


gahor72
aktív tag

Én a 3.-ra szavazok.Nekem ilyen van.

Teszi a dolgát,halk 2x wd red 4TB-al.

Torrent nem fekteti meg.

Ez egy hosszútávú befektetés,rá kell szánni a lehető legtöbb pénzt,és akkor megvenni.

Ezzel nem jössz vissza a topikba sírni,hogy lassú,nem lehet rá telepíteni ezt-azt,stb

üdv

(#2779) Boss81 válasza gahor72 (#2778) üzenetére


Boss81
senior tag

Köszi a választ :R

Mennyi rammal használod ? Illetve mekkora nettel töltesz le/fel (torrent)

(#2780) blakey válasza Boss81 (#2777) üzenetére


blakey
titán

Amelyik szimpatikus, egyik előnye, hogy nagyobb tárhelyed lenne, 8GB RAM sem piskóta, a másik előnye, hogy erősebb de kevesebb RAM, egyébként a sima TS251 is bitang jó, 2 éve hasít nálam és NAS funkciókhoz ennél erősebb már "luxus", mivel ezt is épp, hogy kihasználom.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2781) Addel válasza Boss81 (#2777) üzenetére


Addel
senior tag

A TS-251A-2G mellett annyi szól, hogy abban van a legújabb proci a három közül, tud 4k-t (HEVC-t) hw-ból dekódolni és 4k-s hdmi kimenete van, hosszútávra veszed gondolom, szóval ha 4k tartalmakban gondolkozol ezt is vedd figyelembe.

(#2782) Boss81 válasza blakey (#2780) üzenetére


Boss81
senior tag

Igen a 8 gb ramon gondolkodtam , mert nem lenne rossz , de igazából ha egy komolyabbat választok ramot később is tudok bele venni . Amúgy a videók alapján az is frankó kis gép .

(#2781) Addel

Valóban hosszú távra szeretném venni , és a 4K sem lenne rossz , mivel a tv is az .
Az hogy a proci a legújabb benne szintén pozitív .

Igazából mindegyiknek megvan a saját maga előnye ezért is gondolkodtam el a választáson , és kértem véleményt itt a fórumon .

Torrent klienst ki milyet használ ?

(#2783) Zizi123 válasza gahor72 (#2778) üzenetére


Zizi123
senior tag

Meg erdemes a QNAP TS-253A-4G-t megnezni.
En ilyet tervezek venni par heten belul. Pontosabban ez amiket irtal mind kifuto tipus, igy ha nem jelentosen dragabb, akkor mar ennek az utodjat, ha tovabbra is Intel procis az is, es foleg ha tudja a HDMI 2.0-t. (a 4K-t mar ez is tudja, igy az tuti, hogy az uj is tudni fogja).

(#2784) blakey válasza Boss81 (#2782) üzenetére


blakey
titán

Most lejátszásra is zseretnéd használni?
Szerintem egy "dedikált" lejátszóval, akár egy 10-15e Ft-os Amlogic+LibreELEC boxszal sokkal jobban járnál, én a NAS-t nem használom lejátszásra, ahhoz vannak asztali lejátszóim amik arra vannak kitalálva és szó szerint mindent visznek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2785) gahor72 válasza Boss81 (#2779) üzenetére


gahor72
aktív tag

4 GB rammal megy.Transmission a kliens.Le -fel töltés korlátozás nélkül megy, DIGI 100/50-es net.

Szerintem bőven elég.Az NC-én stabilan benne vagyok az első 7000-ben,ez nekem elég....

Én nem foglalkozom különböző dekódolásokkal,HDMI-t nem használom.

DLNA szerver Serviio--hibátlan ingyenes,a tv 4k samu,mindent lejátszik a gyári lejátszója.

üdv

(#2786) Boss81 válasza Zizi123 (#2783) üzenetére


Boss81
senior tag

Nézegettem én is csak akkor már nem maradna keret merevlemezre :O és most jelenleg nem is lesz rá több tehát ebből a keretből kell gazdálkodnom .

(#2784) blakey Igen lejátszásra is használnám , vagyis erről nézném a filmeket a tévén :)

(#2785) gahor72 Köszi a választ :R

(#2787) ecaddsell válasza Zizi123 (#2783) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Igazából a TS-253A is tudja az alap 4K-t (30p) dekódolni akár H.265 kodekkel is, azt nem tudja H.265 kodekkel ami a 60p-hez kell (meg az enkódolás sem megy H.265-el).
A TS-253B ezeket is tudja, csak nem tudja kitolni a HDMI-n, mert nem 2.0.
(Azt csak mellékesen jegyzem meg, ha ki is tudná tolni, ugye kezdetben a 4K TV-k sem voltak HDMI 2.0-ák szóval akkor se minden TV-vel menne, de nagyon jól meg van ez az egész marketingelve...)

Referencia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_HD_and_Iris_Graphics#Intel_Pentium_and_Celeron_family

amiből kiemelem a lényeget (Braswell a TS-253A, Apollo Lake a TS-253B).

Braswell H.264 Decode Level 5.2 (4k60p), Encode Level 5.1 (4k30p)
Apollo Lake H.264 Decode Level 5.2 (4k60p), Encode Level 5.2 (4k60p)

Braswell H.265/HEVC Decode Profile: Main, Level 5 (4k30p), Encode x
Apollo Lake H.265/HEVC Decode Profile: Main, Level 5.1 (4k60p), Encode Profile: Main, Level 4 (4k30p).

És akkor még ott van, hogy ha tudja is a HW a kodek gyorsítást, lehet eleinte csak fizetős SW fogja tudni használni.
Szóval sokan látnak ebben nagyon jó üzletet és kevesek azok akik a tényleges hasznát is látják a végén...

Én sokkal jobban értékeltem volna egy jó kis SSD gyorsítást normális áron ha már NAS.

[ Szerkesztve ]

(#2788) ecaddsell


ecaddsell
aktív tag

Nem tudja valaki mivel lehet gyógyítani a midnight commander web edition azon problémáját, hogy bejelentkezés után csak 1 piros kurzor van a bal felső sarokban?
Volt már, hogy ment, de legtöbbször nem, pedig több böngészővel próbáltam már ill. most a BrowserStation-t is bevetettem...

(#2789) Zizi123 válasza ecaddsell (#2787) üzenetére


Zizi123
senior tag

Igazabol nagyon sokan emlegetik a H265-ot, ami igy tobb ev utan sem terjedt meg el, es legtobb magyar torrent oldalon tiltjak is. Igy ennek nem tudom, hogy milyen nagy gyakorlati jelentosege van 1 atlag embernek.
Persze nekem is vannak kulfoldrol letoltott H265-os filmjeim, amik feliratosak, de ezt a hianyossagat annyira surun kiemelik, mitnha ez volna a NAS fo funkcioja.

Morzsola:
Igazabol mivel most akcios a TS-253A minimalis lett az ar kulonbseg a 2 NAS kozott.
A procija 60%-al gyorsabb (a dual vs quad core miatt)
2Gb helyett 4GB RAM van benne.
2xHDMI port

Hat en nem tudom, lehet, hogy megerne azt a kicsit valahogy hozza sporolni.

(#2790) Geth válasza ecaddsell (#2788) üzenetére


Geth
addikt

Nem tudom mi az a web edition, de mi a baj az ssh-val? Az még sose hibádzott :)

Ha böngésző kell, Chrome alá van Secure Shell, de biztos a többihez is van valami.

(#2791) Boss81 válasza Zizi123 (#2789) üzenetére


Boss81
senior tag

Szia

Nézegettem azt is bevellom , csak az anyagi keret miatt nem került bele a lehetséges választások közé.

Az tény , hogy az lenne a legjobb , többek között amiket felsorolál , miattuk is , és a memóriabővítés sem lenne annyira égető mivele alapból 4 gb ram van benne és szerintem azzal al lenne egy darabig . Illetve a 2 HDMI sem rossz :R

(#2792) ecaddsell válasza Zizi123 (#2789) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Egyetértünk, de hogy ezt tisztába tegyük néha beszélni kell róla. Ígérem, a jövőben megpróbálom hanyagolni ezt a 4k/H.265 témát (eddig sem voltam nagyon érdekelt benne).

Geth
A BrowswerStation alá felment a Chrome plugin és az jó is. Az meg 1 hosszabb történet lenne miért kerestem távoli ssh elérés helyett web-es ssh felületet.

Egyre jobban kedvelem ezt a cuccot, pedig tényleg nincs még nálam hosszú ideje.

(#2793) ecaddsell


ecaddsell
aktív tag

Na meg is volt az első entware akadásom.

Amíg ki nem bővítettem a /opt/etc/profile-ban a PATH-t egy kicsit:
export PATH=/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/container-station/bin:/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/container-station/sbin:...
addig nem volt docker parancs pedig fent volt.

(Figyelem: a DEV1 az más is lehet, pl. DEV2, DEV3 stb.)

Bár kezdem átlátni a rendszert, az ilyen ugratók nem hiányoznak.

(#2794) Geth válasza ecaddsell (#2793) üzenetére


Geth
addikt

Ez annyira nem meglepő, mert két dolgot mixelsz: gyári layout vs entware (opt).

Utóbbi szépen futtatja a /opt/etc/profile-t, amiben viszont explicit van megadva a PATH.
Az eredeti profile továbbra is /etc/profile, aminek amúgy az alján ott is van a containeres PATH bővítés (ha fent van a Container Station).

Ettől függetlenül a megoldásod teljesen jó, csak arra figyelj, hogy így ebben a formában a containeres parancsok előnyt élveznek a többivel szemben. Nem nagy probléma, de nálam van ott pl. wget, és nem ugyanaz, mint amit én felraktam opt alatt :)

(#2795) Fazer9999


Fazer9999
újonc

Sziasztok!
A gondom a következő adott egy 2 hetes TVS-743 NAS.
Véletlenszerűen kikapcsol. Valamivel több mint 24ó megy aztán annyi. Bekapcsgombra indul csak és természetesen a hibanaplóban ott a jegy hogy nem korrekt leállítás történt és lemezellenőrzést javasol.
UPS-el is csinálja nélküle is szóval nem a hálózat tehet róla.
Sajnos az első héten nem jött ki a hiba mert mindig kikapcsoltam én magam.

Kikapcsoltam benne minden ütemezett dolgot legyen az vírusírtó vagy HDD figyelő.

Találkozott valaki hasonlóval? Hw hiba vagy esetleg RAM?

Ti mit tennétek hogyan keressek hibát?

(#2796) Boss81 válasza Fazer9999 (#2795) üzenetére


Boss81
senior tag

A rendszer le van frissítve ?

(#2797) Addel válasza Fazer9999 (#2795) üzenetére


Addel
senior tag

Hw hibát ki lehet szűrni diagnostic tool, esetleg memtest.

(#2798) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok

Azt hiszem megvan melyik lesz . Vélemény esetleg ? :R

(#2799) Drag77 válasza Fazer9999 (#2795) üzenetére


Drag77
senior tag

Szia,

Szerintem nyiss egy ticket-et a Qnap Helpdesk app-al és logok alapján talán megmondja a support a hibát és, hogy garis csere e.

üdv. Drag

http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,

(#2800) sony309


sony309
őstag

Sziasztok!

Fogalmam sincs, hogy mivel van gond, ezért megkérdezem itt is, az N18U topikban már kérdeztem!

Két darab N18U-val rendelkezek, egy NAS-sal és egy média lejátszóval, a NAS az első routeren lóg kábelen, a lejátszó a második routeren lóg szintén kábelen.
A második router bridge módban, wifi-n kapcsolódik az első routerhez.

Internet --> router 1 --> router 2 --> média lejátszó

A média lejátszóval SMB-n keresztül filmet nézek a NAS-ról. Rendszertelen időközönként megszakad a kapcsolat, a lejátszás megáll. A routerek nem indulnak újra, a naplófájlban nem látok újraindulást vagy nagy problémát (bár nem tudom, hogy mi az, amit észrevennék problémát!)!
A NAS naplójában viszont a SMB bejelentkezéssel látok bajt, bár nem azzal az időponttal.
A szakadás előtt kb. 10-20 percre teszi a figyelmeztetést. Be tudok lépni, el tudom indítani, mégis mi a baja?

Ezt a hibát a router csere óta generálja, előtte 1043ND volt, azzal semmi gondom nem volt.

Találkoztatok ilyen problémával?

S3x, hifi & rock and roll

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.