Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wayne
aktív tag
TS-451+ nas-om van. Az a gondom, hogy minden egyes windows indításnál be kell jelelentkezni a NAS-ba. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Nem a belső programjára gondolok, hanem a hálózati elérésre. Így pl. ha Kodival akarok egy filmet nézni, akkor nem látja őket, csak miután fájlkezelőn keresztül bejelentkezek. Hiába pipálom ki, hogy "bejelentkezési adatok megjegyzése", a következő window indításnál újra be kell lépnem. Prábáltam, hogy nem adok meg semmi jelszót sem, de akkor is be kell jelentkeznem, csak a jelszó részt üresen hagyom. Valami ötlet?
-
Geth
veterán
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a Control Panel / Credential Manager alatt a Windows Credentials részhez felvettem kézzel egy Windows Credentialt.
Felhasználónévhez így:NASHOSTNEVE\nasfelhasznalo
Ha előtte létezett, töröld. A kézzel megadott Enterprise perzisztenciával jön létre, és megmarad újraindítások között is rendesen.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen on, ezért off-oltam, de mást is érinthet a kérdés:
Vettem egy gépet, a legfrissebb win 10 van rajta. Ennél már külön engedélyezni kellett az SMB1-et. A router-emen is van megosztás, amit el kell érnem. Így most már wifi-n láttam. Viszont kábelen nem! A gépben nincs lan port, egy usb-s eszközzel tudok kábelesen csatlakozni.
Plusz furcsaság, hogy a 228-ason 2.1-es SMB volt beállítva és azt sem látta. Átállítottam 3.0-ásra, de még úgy sem látta. Azért erre már nem mondhatja, hogy nem biztonságos.
Van valami ötletetek?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
citkar
addikt
Annyira nem vagyok otthon a hálózati dolgokban, de nekem is szokott problémám lenni, amikor fel kéne ismerjem a hálózati dolgokat. Részben WIN 10 alatt kellett beállítani, ezt a megosztásos vackot, de nekem még olyan gondom volt, hogy a vírusirtóm tűzfala (Kaspersky) nem vélte biztonságosnak a hálózatot, amit nem jelzett, volt net, meg minden csak nem láttam a NAS-on megosztott dolgokat (vagy egyiket sem, vagy volt amikor LAN-t igen, de ugyanazon a routeren a WiFi-t nem), amit megváltoztatva, azaz biztonságosnak átállítva simán ment a dolog.
Nem biztos, hogy nálad ez a probléma forrása, nem vágom a hálózati témát (meg az informatikát se), inkább hívjuk csak egy tapasztalatnak.[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Én még ilyennel nem találkoztam. Másik gépemen is a legfrissebb win 10 van, abban van lan port is.
Az látja mindkettőt. Nem tudom, hogy mi lehet a különbség.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Boss81
senior tag
Sziasztok
Az mitől lehet , hogy a proci folyamatosan 100%-on megy ? Lassan ez a második napja , most indítom újra
-
Boss81
senior tag
válasz unicumnext #3060 üzenetére
Következőre az lesz , de az érdekelne , hogy ez másnál is elő szokott fordulni ?
-
Laca0
addikt
válasz shtirley #3063 üzenetére
Otthonit választottam. Ugyanarra a routerre kapcsolódom wifi-vel is. Ott tallózható is mindkét eszköz. Ha kábellel megyek, akkor csak IP cím alapján érhetők el a megosztott mappák. Egyébként más Win10-es gépeket lát a hálózatban, csak a 2 SMB-t nem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Mr Bond 007
őstag
Én sajnos igen. Mikor meghülyült a Qsirch ugyanezt játszotta.
Laca0: Ez nekem is megvolt anno, win7-el és csináltam egy parancsikont az asztalra ip-re hivatkozással. Érdekes módon azóta helyre jött és csak 10-ból 1-2x csinálja. Régen 10-ből 10x nem ismerte fel.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3065 üzenetére
Nem tudom mi az a Qsirch, de mindenképp érdemes kideríteni mi pörgeti, akár ez, akár más.
Ha csak IP cím alapján lehet elérni egy gépet, de a hostnevével nem, akkor az DNS/NetBIOS problémának tűnik.
A gépek listázásához kell SMBv1 client, ez az elavult cucc már kezd kikerülni a Win10-ekből (automatikus törlés, stb.). A többi Win10-es gép ilyenkor is megjelenhet, köszönhetően a WS-Discovery protokollnak. Ezt azonban a linuxos smbd-k nem implementálták, tehát ők nem jelennek meg egy SMBv1-től mentes Win10 gép hálózat tallózójában.
Lásd itt: (#2623) Geth -
Mr Bond 007
őstag
Qsirch Qnap saját beépített indexelő kereső szolgáltatása. (szerencsére törölhető)
4.3 bétákon lazán működött, aztán az első végleges 4.3-as firmware-el meghülyült nálam és 100%-on ment a cpu. Azóta nem volt rá szükségem, lehet megcsinálták.Az a probléma az smb-vel hogy teljesen random megy, aztán meg nem. (bár mostanában alig futok bele hogy nem jelenne meg a nas a hálózati gépek közt) És anno mikor belefutottam, rengeteg embert találtam a neten akik szintén ezzel szívtak.
[ Szerkesztve ]
-
shtirley
tag
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3067 üzenetére
Ja nem azért írtam, hogy érdekel is mi az a Qsirch
Ha az SMB random megy, az nem jó, ott valami gond van. Nem tudom végigolvastad-e amit írtam, mert abban pont azt élte át a delikvens, hogy elkezdett nem látszódni a Win10 gépén a NAS, aztán újrarakta a Windowst, és megint ment (pár napig). Azért tűnik el, mert az SMBv1 client törlésre kerül alapbeállítások mellett a Windowsból néhány nap után.
Szerintem ha most látszik a NAS mint kliens a hálózati eszközök között, az azt jelenti, hogy be van kapcsolva az SMBv1.
De ha az SMBv1 automatic removal nincs kikapcsolva a rendszeren, ez változni fog
Alapvetően az ajánlás a korábban linkelt cikkből is az, hogy ne használjunk SMBv1-et. Cserébe nem lesz ott a NAS, de attól még elérhető, és érdemes mappelni egy meghajtóra, így nem is kell tallózni -
Laca0
addikt
Viszont nekem a nas-on SMB v2.1 volt alapból beállítva és így sem látta. Átállítottam 3.0-ra és így sem látja.
Tehát akkor nem csak a v1-el van baja, hanem úgy általában a linux-os világgalXiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Geth
veterán
Semmi baja nincs a linuxos kliensekkel.
SMB 3-ra van állítva nekem is a NAS, teljesen jól működik.Nekem sem jelenik meg a NAS a gépek között a Win gépeken. De attól még el tudom érni a NAS nevével és IP-jével is. Illetve csatolva van a megosztás is.
Én tudom, hogy azért nem jelenik meg, mert a Win gépeken ki lett irtva az SMBv1 client.[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
"Nem tudom végigolvastad-e amit írtam, mert abban pont azt élte át a delikvens, hogy elkezdett nem látszódni a Win10 gépén a NAS, aztán újrarakta a Windowst, és megint ment (pár napig)."
Igen pont erre írtam azt hogy nem konstans eltűnik, hanem ingadozik. Tisztában vagyok vele hogy a ransomware-ek miatt kivették az smb1-et, de ha ez okozná a hibát akkor nem random működne hanem állandóan rossz lenne.
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3072 üzenetére
De mi a rossz? Nem tudsz belépni rá néha, vagy hol látszódik, hol nem?
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3074 üzenetére
Most van fent azon a Win gépen SMBv1 ?
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3076 üzenetére
Most félretéve azt, hogy mit jelent, hogy kivette, ez a kérdés:
Azon a gépen, ahol látszódik a NAS, ott hogy néz ki ez a bekarikázott rész?
-
sony309
őstag
Új firmware: QTS 4.3.4.0483 build 20180213
S3x, hifi & rock and roll
-
Geth
veterán
válasz Mr Bond 007 #3078 üzenetére
De én pont a Te szituációdra lennék kiváncsi, hogy van-e összefüggés...
Közben látom jött ki új firmware.
(#3080) shtirley: Igen, emiatt jelenik meg azoknál is, akiknek már nincs fent az SMBv1.
Ez ugyanaz, mint ami miatt a többi Windowsos gép is megjelenik letiltott SMBv1 mellett.
Határozottan pozitív lépés Na nem mintha emiatt bekapcsolva hagytam volna a régi verziót samba-ból.[ Szerkesztve ]
-
Addel
senior tag
válasz shtirley #3068 üzenetére
Én erre egy .bat file-t használok, mert futnak programok a gépemen amik a nasra, mint hálózati meghajtóra mentenek nálam, és ha nincs felcsatolva dobálják a hibaüzenetet.
@echo off
:Start
timeout /t 5 /nobreak >NUL
if exist Y:\NUL goto End
net use Y: \\192.168.1.101\Pulbic /PERSISTENT:YES
if ERRORLEVEL 1 goto Start
:EndC:\Users\"felhasználónév"\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup -ba bedobtam egy parancsikont .
A parancsikont érdemes kis méretben futtatni.[ Szerkesztve ]
-
thomikaf1
tag
Sziasztok,
Egy Qnap TS-128 NAS vásárlását tervezem. Azt szeretném kérdezni, hogy van valakinek tapasztalata Samsung SmartTV+Qnap kombóval?
Az érdekelne pontosan, hogy ha nézel egy filmet DLNA-n, és kikapcsolod a tv-t, mert el kell menni, vagy bármi. Akkor ha újra elindítod ugyanonnan folytatja a lejátszást ahonnan abba hagytad? Próbáltam egy Synology NAS-sal de sajnos azzal ez nem működött. Most egy Asus RT N18U látja el a "NAS" feladatokat, de szeretném bővíteni a lehetőségeket, a routerrel ez a funkció rendben működik.Köszi szépen a válaszokat
Tomi -
Laca0
addikt
228-ason hogyan lehet már meglévő particiós lemezt használni?
Töröltem a raid tömböt és betettem egy másik diszket próba képpen. Vannak rajta adatok, amik nem lenne baj, ha megmaradnának. Viszont alapból nem látja a particiót a fájlkezelője.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Mr Bond 007
őstag
Csak formázás után fogja látni. Kivéve ha külsőként csatolod fel usb-s házban/adapteren.
thomikaf1: Mert a plex használ adatbázist ami jegyzi hogy melyik filmet/sorozatot hol hagytál félbe/néztél meg.
Esetleg hd station alatt kodival is el lehet lenni. (nem tudom as TS128-as tudja-e, most nincs időm utána nézni)[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz Mr Bond 007 #3089 üzenetére
Köszi!
Kár.
Milyen fájlrendszert használ egyébként? Ext3, 4 vagy valami teljesen saját típust?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Ismét van egy kis nyűgöm.
Betettem egy új lemezt a nas-ba és a qsync-et szeretném beállítani. A "megosztott mappák"-ra kattintva hibaüzenetet kapok: "A kért URl cím nem található". [kép]
Van valami ötletetek, mit csináljak?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Erre a problémámra még mindig nem adott választ a helpdesk...
Ha factory reset-et csinálok az eszközön, akkor ugye nem fognak elveszni a lemezeken az adatok?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
blakey
titán
2 féle reset van egy rövid ami csak a rendszerre vonatkozik és egy hosszú ami mindenre, a gyári visszaállításnál le van írva a mikéntje, emlékeim szerint a rövid reset olyan 4 másodperces.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Laca0
addikt
Köszi!
Így írja a help:
Visszaállítás gyári alapértékekre
[Beállítások törlése] - Megtörténik minden felhasználói fiók és rendszerbeállítás alapértékre állítása.
[Gyári beállítások visszaállítása és az összes kötet formázása] - Megtörténik minden felhasználói fiók, megosztott mappa és rendszerbeállítás alapértékre állítása, valamint az összes lemezkötet formázása.
[A NAS újrainicializálása] - Megtörténik minden adat törlése és a NAS inicializálása.Ezt az újrainicializálást nem értem, miben különbözik a 2. lehetőségtől?
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy már kérdeztem itt is, de azóta sincs rá megoldásom, ráadásul most már fogalmam sincs, hogy merre induljak a problémámmal! Jártam a router topikjában is, de nem hinném, hogy router probléma lenne, most már három routert is kipróbáltam, de még mindig nyüglődök!
Még mindig ezzel a problémával küzdök: #10112 és #10281
Azóta annyit "kristályosodott" a probléma, hogy olyankor jön elő ez a megállás, amikor valamilyen eszközzel kapcsolódok a hálózathoz, pl. tablet v. PC. Pár perc után a lejátszás folytatódik onnan, ahol megállt.
Ilyenkor a hálózaton nem található a második router, amihez a lejátszó kapcsolódik, az Asus Discovery sem látja a routert. Ha elindul újra a lejátszás, akkor megint látható a hálózaton.
A rendszernaplókban semmi rendelleneset nem találok azokban az időpontokban, nincs újraindulás.Ma végső elkeseredésemben visszatettem főrouternek egy régi TP-Link 841 routert.
Ezzel semmi gond nem volt, nem állt meg a lejátszás, vagy 20x csatlakoztattam újra és újra a tabletet a hálózathoz.UPDATE: TP-Link 841 routerrel is megállt.
Van olyan beállítás a NAS menüjében bárhol, ami ilyen hibát okozhat?
Ha van valakinek bármi ötlete, akkor kérem, hogy próbáljon meg segíteni!
Köszönöm előre is!
S3x, hifi & rock and roll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.