Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2851) Boss81 válasza blakey (#2850) üzenetére


Boss81
senior tag

Csak bizonyos filmeket töltök le 4K-ban , nem mindent , ezért nem ez a fő szempont , mármint a 4K .
Az hogy majd ezeket hogyan fogja lejátszani kiderül menet közben :)

(#2852) blakey válasza Boss81 (#2851) üzenetére


blakey
titán

Általában így kezdődik, "csak azt fogom letölteni", stb, de a 4K lényege nem csak ennyi, amiket írtam azok között az is szerepel, hogy megy a YT 4K-ban, a Netflix, Amazon, stb is, HBO GO is. Ha már valódi 4K-t akarsz akkor a BT2020 és HDR amitől tényleg előrelépés, ezeket érdemes figyelembe venni ha a jövőre is gondolsz. Én is gondolok, de nekem a lejátszóim ezeket mind tudják és NAS-ról szépen lejátszák, ennyi. A NAS-son meg nem feltétlenül csak filmeket, zenéket tárolunk, dokumentumok szinkronizálása, más eszközök általi elérés, stb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2853) Zizi123 válasza blakey (#2852) üzenetére


Zizi123
senior tag

Mostmar olyan sokat emlegetted a specialis videoidat, es az azokat lejatszo lejatszoidat, " de nekem a lejátszóim ezeket mind tudják", hogy nagyon kivancsi vagyok, hogy egy ennyire maximalista ember mit hasznal mind hardver, mind szoftver teren.

(#2854) blakey válasza Zizi123 (#2853) üzenetére


blakey
titán

Nem érted a lényeget. Tesztelem az eszközöket amiket megveszek, főleg a lejátszókat, megjelenítőket, stb. Tehát nem csak megveszem bekapcsolom aztán ennyi, kipróbálok rajta mindent amire lehetőségem van. Tesztfájlokat, stb., ezeket begyűjtöttem az elmúlt 15 év alatt. Ha azt mondom, hogy 10 év alatt volt 20 lapos tv-m akkor valószínűleg hülyének nézel, másnak 2X ennyi volt, erősítőm, lejátszóm is 15-20 db volt. Ezt szeretem csinálni. Mondjuk most már visszavettem a tempoból, bár lejátszókat most is veszek kipróbálás céljából.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2855) Boss81 válasza blakey (#2854) üzenetére


Boss81
senior tag

Én értem mire célzol ezzel , csak ez így amit mondasz elég drága hobbi , és nem biztos hogy ezt mindenki megengedheti magának .

(#2856) Boss81


Boss81
senior tag

Lenne egy kérdésem , nem tudom hogy ebben valaki érdemben tud-e válaszolni , mert ebben nem vagyok jártas .
Ha összekötöm a Nas-t és a Tv-t , HDMI kábellel , lehet esetleg valamilyen úton módon a tv-ről rögzíteni egy műsort ? :R

(#2857) blakey válasza Boss81 (#2856) üzenetére


blakey
titán

A TV-k csak saját digitális tunerjükből tudnak felvenni, külső forrásból nem.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2858) Mr Bond 007 válasza Boss81 (#2856) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Nem. Ahhoz tuner kártya kell. Qnap oldalán mintha láttam volna pár kompatibilis eszközt amik usb-sek.

(#2859) Boss81 válasza blakey (#2857) üzenetére


Boss81
senior tag

(#2857) blakey (#2858) Mr Bond 007 Köszönöm a választ Uraim :R

(#2860) Zizi123 válasza blakey (#2854) üzenetére


Zizi123
senior tag

blakey: Nem cinikusan kerdeztem. Tenyleg erdekel, hogy 1 olyan ember, mint te, aki ennyire igenyes, es ez a hobbija, az mit hasznal. Milyen TV-t, milyen lejatszot, milyen szoftvert.

(#2861) Boss81 válasza Zizi123 (#2860) üzenetére


Boss81
senior tag

Csatlakozom , ez engem is érdekelne :K

(#2862) blakey


blakey
titán

Nem az a lényeg, hogy mit használunk hanem az, hogy mire és miként használjuk. Ti is letudjátok tesztelni egy lejátszó tudását ha letöltitek a tesztvideókat pl. a Kodi oldaláról és még azon felül néhány helyről. Így képet kaptok az eszköz tudásáról. Persze hang- illetve képfájlokat is le kell tölteni, mert nagyon sokféle lehetőség van. A kép megitéléséhez kell egy kis tudás ha apró részletekig vizsgáljuk valamint kalibrált megjelenítő. A hanghoz megfelelő erősítő vagy DAC bármi amit mi előszeretettel használunk.
Szóval nem fogom leírni, hogy milyen eszközeim voltak, vannak és lesznek, mert nincs értelme. Leírtam, hogy elfogadom, hogy nektek elegendő a NSA által nyújtott lejátszási képesség és azt is, hogy mitől kevesebb a NAS-son egy lejátszó, a NAS hálózati eszköznek készül és a kiegészítő alkalmazásokkal nem foglalkoznak, pl. a Kodi annyit tud amennyit a Kodi fejlesztői megcsinálnak és az adott eszköz harvere ebből mennyit használ fel, de egy olyan eszköz ahol a lejátszás a fő szempont ott a fejlesztők hozzányúlnak a Kodi tudásához és tovább csíszolgatják így adott esetben többet tudhat egy LibreELEC rendszeren futó Kodi, mint Linuxos társa de az Androidos társánál sokkal többet és így tovább. Ez csak egy példa volt. Egyébként egy 10e Ft körüli Amlogic S905/X/D/W boxszal és LibreELEC-kel ti is megnézhetitek, hogy mi a különbség két Kodi között vagy az Androidos Kodit összehasonlítjátok a NAS-son futóval, majd az Androidra mehet egy oda szánt lejátszó, pl. SPMC vagy FTMC amit Androidra készül esetleg SoC specifikus lejátszó és azzal is, stb.
Ez egy ilyen világ, ahogy a TS251-nél van jobb NAS, úgy a NAS-son futó lejátszónál is van jobb lejátszó sokkal olcsóbban is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2863) Boss81 válasza blakey (#2862) üzenetére


Boss81
senior tag

Erre annyit tudok mondani hogy az isten pénzét el lehetne költeni , és a nap 24 órájában lehetne tesztelni , annyi fajta lejátszó , formátum , technológia van , amire vannak cégek , bologgerek , stb...

Erre a mai világban kevés embernek van lehetősége ebben biztos vagyok , had ne soroljam fel miért .

Itt a fórumon nagyrészt 30 felettiek vagyunk , vagy felette .

Ha a mai rohanó világban arra van idő hogy megnézzek egy filmet itthon a feleségemmel , már annak is örülök.
És abban a kis időben számomra megfelelő a nas , meg egy 4k tévé .

A másik dolog , nem teljesen ide tartozik , én belerokkantam az életbe szó szerint , nem az a lényeg hogy miért , hanem hogy nyugdíjból , és amit az ember mellette dolgozik , és a maszekból nem ilyeneket vesz az ember , legalább is én , hanem számomra fontosabb dolgokra költök .

Amiket írtál azt kb egy kicsit a mobil és a profi fotózáshoz tudom hasonlitani . Amikor valaki egy telefonnal akar profi fényképeket készíteni , és nekiáll leírni a fórumon hogy nem sikerül . Nem , mert az nem arra van kitalálva . Nekem iphone 8+ készülékem van ami kegyetlen szép képeket készít , de nem a legszebbet .
A legszebb képhez vennem kell egy 5 milla feletti készüléket amit erre terveztek kifejezetten , és majd akkor azzal menni fog ha megtanultam kezelni .

Arra akarok utalni hogy a nas is egy "multifunkciós" eszköz mint a telefon , ezért felesleges is leírni a hasonlatokat , de tényleg felesleges , tisztában van vele mindenki . Remélem nem sértésnek veszed , mert nem annak szánom , csak azt akarom hogy megértsd , hogy mi miről beszélünk , és mi mire akarunk célozni.

De nyugodtan javítson ki bárki , ha úgy látja hogy nincs igazam .

Mellesleg szerintem le kellene zárni ezt a szőrszál hasogatós témát , mert ez a topik nem arra van :R

[ Szerkesztve ]

(#2864) blakey válasza Boss81 (#2863) üzenetére


blakey
titán

Erre csak annyit írok, én "kisfelhasználó" vagyok ezen a szinten, olvasgass a TV-Audió szekcióban és egyéb helyeken, meglátod, hogy mik vannak. Ha van pénzem 200e-ért egy NAS-ra HDD-kkel vagy 400e-m egy TV-re akkor nem sajnálok 20e-t egy lejátszóért ami 99%-ban minden visz, szó szerint. Nem szőrszálhasogatás hanem szakmai topikban ezt leírhatjuk és itt a NAS, kompromisszummal alkalmas médialejátszásra, ennyi. Ez van akinek bőven elegendő és van akinek nem. Nem sokan tudják, hogy mi micsoda, én sem vagyok jártas a Linux világában, vagy a Windows világában de ha valaki azt írja, hogy ott jobb akkor elfogadom és utánajárok, ennyi. Amúgy meg igen, ide tartózik, mi van ha valaki a lejátszási képességeire kiváncs, mindenki bólogat hogy atomjó, közben meg vannak komporomisszumok, aztán megveszi és akkor szembesül, hogy igen, náluk jó, megfelel, neki meg nem, szóval azért nem becsukott szemmel kell közlekedni.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2865) Boss81 válasza blakey (#2864) üzenetére


Boss81
senior tag

Hosszú évek óta használok nasokat , de egy kezemen meg tudom számolni , szó szerint , hogy hány olyan film volt , amit a nas nem játszott le a tévén

[ Szerkesztve ]

(#2866) Zizi123 válasza blakey (#2864) üzenetére


Zizi123
senior tag

blakey: Szinte mindenben igazad van, amivel nem ertek 1-et az csak, hogy a Kodi tobbet vagy kevesebbet tud platformokon. Szerintem pont ugyanazt tudja, csak mas a hardver, aminek nagy jelentosege nincs a GPU kivetelevel. Tok mindegy szegeny videonak, hogy azt ARM, vagy x64 CPU kodolja. Tehat max azon lehet vitatkozni, hogy az S905, a Malixxx , vagy az Intel GPU as szebb kepet. Bar ebben sem hiszek nagyon, de elhiszem neked, mert nyilvan te tobbet tesztelted, mint en.
Abban lehet valami, hogy esetleg 1 jobban ptimalizalt, vagy jobb algoritmussal dolgozo lejatszo program szebb kepet ad (akar a SPMC vagy FTMC is), mint a Kodi. Erre volt pelda annak idejen a Winamp, vagy kesebb az Audiofil korokben a Foobar2000. Ezt eltudom siman kepzelni.

Azt megtanultam meg "audiofil" korombol, hogy szarbol nem lehet varat epiteni, es igen szamit, hogy milyen kabellel kotod ossze a hangfalat, es a kulonbozo eszkozoket, milyen kondikbol es egyeb alkatreszekbol van a DAC, de abban nem hiszek, hogy a muanyag dobozzal, tapegyseggel, szallitassal egyutt 10-15eFt-ba kerulo S905 android box jobb kepet adna mint ezek a brand cuccok.

De ha mondasz nekem 1 olyan altalad tesztelt cuccot, ami tuti, hogy jobb kepet fog adni, mint a Qnap NAS, azt nagyon szivesen kiprobalom, ugyis vennem kell a gyerekhez 1 lejatszot. Johet privatba is, hogy ne legyen reklam.

(#2867) blakey válasza Zizi123 (#2866) üzenetére


blakey
titán

Pedig pont, hogy nem ugyanazt tudja, próbáld ki, teszteld le és meglátod, Kodit elég sok platformra tudsz telepíteni.
Ha olcsó Amlogic lejátszót keresel akkor itt olvasgass, ha drágábbak illetve nem feltétlenül Amlogic boxok érdekelnek akkor meg itt.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2868) Zizi123 válasza blakey (#2867) üzenetére


Zizi123
senior tag

Nem egyszeru barmi konkretumot kiszedni beloled :W
Ez eleg parttalan vita igy. Nem fogok csak azert venni 1 100eFt-os NAS-t + 5 fajta Amlogic boxot, hogy hasonlitgassam a kepminoseget, foleg ugy, hogy te ezt elmodasod szerint megtetted.
De mindegy, majd megkerdezem a masik forumban, hogy "Emberek az androidos boxok minosege jobb-e, mint a QNAP NAS-ok kepminosege." Gondolom nem fognak hulyenek nezni...

(#2869) blakey válasza Zizi123 (#2868) üzenetére


blakey
titán

Nem is kell megvenni ha nem akarod, de ha úgyis venni szeretnél akkor megadtam a helyet ahol érdeklődhetsz. Amlogic boxok esetén nem Androidra értendő képminőségről beszéltem, mert az nem egyértelmű (és minden boxon más lehet mivel az olcsó boxok gyártói nem foglalkoznak a szoftverekkel és néhol erősen kérdéses a minőség) hanem LibreELEC ami egy Linux alapú minimál rendszer ahol Kodi fut és a képminőség minden azonos SoC-ra épülő boxon ua. mivel kihozza a SoC-ból a mindenkori maximumot.
A kérdésed helytálló is lehet, de nem sokan használnak NAS-t lejátszásra illetve kevesen hasonlítgatják a NAS-ok lejátszási képességeit egy lejátszóhoz és fordítva, mert ugye ezekkel a boxokkal NAS funkciókat is el lehetne látni, van aki NAS-nak használja.
Szerintem itt most már fejezzük be az offolást.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2870) Boss81 válasza Zizi123 (#2868) üzenetére


Boss81
senior tag

Na én ezért szálltam ki ebből a beszélgetésből . Pontosan azért amiért Te sem érted a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#2871) Zizi123 válasza blakey (#2869) üzenetére


Zizi123
senior tag

OK. Tehat LibreElec. Szerencsere ezt konnyu lesz kiprobalnom, mert a gyerekeknel az van RPi 2-vel , igy csak at kell raknom a masik TV-re. Az tuti, hogy most sokkal rosszabb kepet ad (a szinatmenetek sokkal jobban latszanak) ugyanazzal a videoanyaggal, mint az androidos Sony TV-n futo Kodi, de a TV is mas. Hat kivancsi leszek.
Mostmar csak a NAS video minoseget kellene valahogy megoldani :(

Koszonom a segitseget.

[ Szerkesztve ]

(#2872) blakey válasza Zizi123 (#2871) üzenetére


blakey
titán

Oké, utoljára, Amlogicot írtam, a képminőség SoC függő, sehol sem említettem Raspberry+LibreELEC-et, de mindegy, Az Amlogic S9XX SoC erősebb, jobb. Az RPi2-n futó LibreELEC is egy picit más, mint az Amlogic S9XX boxok többségén, azért a többségén, mert bizony van olyan amelyiket hivatalosan támogatott és van amelyik közösségi támogatást élvez és ott is egy picit más lehet a tudás. Sony TV-n a Kodi helyett inkább SPMC-t ajánlok, sokkal jobban optimalizált illetve Archos Player is nagyon jó, bár a TV-t megjelenítőnek használom, mert az is kevés tudással bír lejátszás szempontjából.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2873) ecaddsell válasza blakey (#2867) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Ha jól értem akkor a dedikált media lejátszó is alapvetően a NAS-ról dolgozik.
Azaz, ha valakinek nem elég a NAS media lejátszó képessége még mindig vehet dedikált lejátszót, kb. nem vesztett semmit.

Hogy érthetőbb legyek, a HDMI kimenet a NAS-on kicsit több mint csak media lejátszó, sőt én pl. alaposabban elgondolkodtam, hogy nálam simán ki is váltaná a PC-t egy erősebb NAS (ehhez tudni kell gyak. sosem játszom).

Persze ehhez komolyabb NAS kellene (a TS-253A pl. a core2duo szintjét hozza azaz kb. 10 éves PC szintjét tized akkor fogyasztásból, ami persze szép teljesítmény, de ma már kevés ill. hiába van 2 HDMI jelenlegi tudásom szerint egyszerre csak 1 mehet).

Amiért mégsem megy ez a vonal az az, hogy pl. TVS-682 Core I7 verziót értelmes áron nem lehet beszerezni nálunk. Az már az a szint lenne amikor nálam simán kiváltaná a PC-t.

Persze mindenkinek másak az igényei és ez konstans változik is. Nálam kvázi 1.5 évtizeddel ezelőtt volt mozi szoba több hangfallal stb. Aztán jött az első gyerek és költözni kellett. Marad két hangfal. Aztán jött a második gyerek. El kellett rakjam a két Acoustic Research hangfalam is mert a reflex nyíláson bedobott kisautók meg tollak nem tettek jót a hangzásnak, sem az hogy le kellett ragasztani e-miatt. És a végén bár fájt 1 kicsit a szívem értük, be kellett lássam porfogónak kicsit drágák és mentek az apróra. Persze mindig voltak akik tudták a tutit, hogy ez csak nevelés kérdése. Gondolom a tapasztalat beszélt belőlük. Mindig meglepődöm, hogy mások sokkal jobban vélik tudni nekem mi a legjobb mint én magam...

(#2874) blakey válasza ecaddsell (#2873) üzenetére


blakey
titán

Ha jól értem akkor a dedikált media lejátszó is alapvetően a NAS-ról dolgozik. - Természetesen, hiszen többnyire azért veszünk NAS-t, hogy megosszuk a tartalmakat.
én pl. alaposabban elgondolkodtam, hogy nálam simán ki is váltaná a PC-t egy erősebb NAS (ehhez tudni kell gyak. sosem játszom). - Na igen, egy épített NAS sokkal erősebb, jobb is lehet.
Persze ehhez komolyabb NAS kellene (a TS-253A pl. a core2duo szintjét hozza azaz kb. 10 éves PC szintjét tized akkor fogyasztásból, ami persze szép teljesítmény, de ma már kevés ill. hiába van 2 HDMI jelenlegi tudásom szerint egyszerre csak 1 mehet). - ez hasonló a lejátszói képességekhez, ugye a gyártó hálózati eszköznek szánja, amiben azért megállja a helyét.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2875) ecaddsell válasza blakey (#2874) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Na igen, egy épített NAS sokkal erősebb, jobb is lehet.

Na igen, ha már alapból vágod annyira ennek a HW/SW vonzatát, hogy ezt csuklóból kirázd (kevés ilyen embert ismerek, annak ellenére, hogy nem kevés IT-ban jártas szakival van dolgom) vagy ez a hobbid (mert ugye ha x munkaórából megkeresed egy adott NAS árát és egy hasonló NAS-t több mint x munkaórából építesz meg akkor a NAS építése anyagi veszteség azaz kvázi hobbi).

De nem szeretném ezt az ősi vitát, hogy olcsóbb-e az épített NAS vagy a készen vett az olcsóbb, mert ez sok paraméteres dolog és alapvetően függ attól mennyi munkaórát kell ebbe beleölnöd és ha azt más munkával töltöd akkor mennyit keresel azzal. Azaz erősen függ a szabadidőd értékétől. Azt meg tapasztalatból állíthatom neked minél több gyereked van (vagy több emberi kapcsolataid) annál értékesebb a szabadidőd.

(#2876) blakey válasza ecaddsell (#2875) üzenetére


blakey
titán

Mindig irigylem azokat akik épp olyat tudnak összerakni házilag amit én megvenni kényszerülök aztán rájövök, hogy valószínűleg ők meg mást irigyelnek, hogy abban milyen jó.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2877) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok

Egy nagyon hüly kérdés . Tényleg nincs a qnap-nak magyar oldala vagy csak én nem talaálom :W

(#2878) Alex91 válasza Boss81 (#2877) üzenetére


Alex91
félisten

Az nincs.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2879) Boss81 válasza Alex91 (#2878) üzenetére


Boss81
senior tag

Akkor jó , nem gond az angol csak hirtelen meglepődtem , bár találtam olyan részt ami magyar , például ez .

(#2880) sony309


sony309
őstag

Sziasztok!

Van mód az ftp kapcsolat időbeni korlátozására, pl. adott napokon van mód az ftp kapcsolódásra?

Köszönöm előre is a választ!

S3x, hifi & rock and roll

(#2881) Geth válasza sony309 (#2880) üzenetére


Geth
addikt

A QTS-be nemrég bekerült új feature, a Qboost (robot) alatt láttam ilyen lehetőséget, mármint bármilyen service-nek (pl. FTP) kijelölhető ütemezés (mikor engedélyezett, mikor nem).
Nem próbáltam, hogy működik-e.

(#2882) sony309 válasza Geth (#2881) üzenetére


sony309
őstag

Köszönöm a segítséget, én is láttam egyszer, de még egyszer nem sikerült rátalálnom!

Már azt hittem, hogy csak álmodtam!

S3x, hifi & rock and roll

(#2883) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Ma tulaja lettem egy TS-228 masinának. Qfindert indítottam, kiírta hogy még nincs inicializálva, akarom-e ...stb.
Akarom-e telepíteni az új fw-t, azóta ez van.
Meddig tart egy ilyen művelet ? Kb fél órája nézem.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#2884) jcvd


jcvd
tag

Sziasztok!

Qnap NAS-ra tudtok olyan letöltőprogramot, ami almappákba is tud menteni, illetve be lehet benne állítani, hogy csak a fájlt szedje le, mappalétrehozás nélkül?

Ezek nagyon kellenének nekem!

A Download Station fapados, messze nem tudja ezeket.

Kérem aki tud megoldást, az írjon, akár privátba is! :R

(#2885) citkar válasza jcvd (#2884) üzenetére


citkar
addikt

Qtransmissiont használok, azzal tudtam szelektálni, hogy mely dolgokat szedje le, de ha egy torrentben egy könyvtárban van az az egy file, akkor szerintem anélkül a könyvtár létrehozása nélkül nem tudja leszedni, de hátha vki tud okosabbat mondani.

(#2886) Boss81


Boss81
senior tag

Kis segítség kellene ha tudna valaki azt megköszönném .

Melyik verzióval rendelkező kodit rakjam fel ? Eddig kettőt próbáltam de sajnos nincs hang , csak kép .

Köszi előre is :R

(#2887) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Segítenétek a transmission beállításában ? Telepítettem, de ha megnyitom egy ilyen kép fogad.
Hogy érem el a webes felületét ? Az ip:9091 -en jelszót kér , de nem tudom mi lehet.
Szóval segítség kellene.

Üdv.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#2888) citkar válasza rostiron (#2887) üzenetére


citkar
addikt

Az én qtransmissionöm esetében qnap a felhasználói név és a jelszó is.

(#2889) rostiron válasza citkar (#2888) üzenetére


rostiron
őstag

Próbáltam nem jó.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#2890) Geth válasza Boss81 (#2886) üzenetére


Geth
addikt

Legújabb stabilt használom, 17.6 (Linux Containerben Ubuntun). Szerintem állítanom sem kellett, rögtön volt hang.

(#2891) Biga123 válasza rostiron (#2889) üzenetére


Biga123
addikt

A settings.json -ban van a felhaszálónév és a jelszó is. A jelszó simán átírható.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#2892) Gsx-rr válasza rostiron (#2889) üzenetére


Gsx-rr
veterán

admin-admin

(#2893) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok

A gyári letötővel , vagyis a DownloadStation-el 30 egyidejű letöltést és feltöltést lehet beállítani .
Azt nem lehetne valahogyan megnövelni ? Mert nekem megfelelne a gyári , csak hát az a 30 kapcsolat az olyan mint a bolhafing :R

(#2894) rostiron válasza Biga123 (#2891) üzenetére


rostiron
őstag

Szia

Közben megtaláltam, valami hosszú karaktersor volt eredetileg, de átírtam. Pedig mindenhol a qnap/qnap párost említik.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#2895) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok .

Tegnap megérkezett a Nas (QNAP TS-253A-4G) , végre :C

Beállítottam a legfontosabb dolgokat , és nekiálltam tesztelni kicsit , hogy mit bír , és azt kell mondjam kellemes meglepetés , sokkal jobb mint amire számítottam . :R

Jobb hogy inkább többet költöttem rá kicsit , de ez egy darabig ki fog szolgálni .

(#2896) blakey válasza Boss81 (#2895) üzenetére


blakey
titán

:C
Már mindent kipróbáltál rajta? Minden jól működik?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2897) unicumnext válasza Boss81 (#2895) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Nekem is ez van, sajnos 4K HDR lejátszás döcög rajta, ahhoz erősebb hardver kell.
De minden más szempontból tökéletes választás :DD

(#2898) Zizi123 válasza unicumnext (#2897) üzenetére


Zizi123
senior tag

Mivel docog a 4K HDR?
Sajat lejatszojaval, vagy streamelve, vagy mind 2-vel?

(#2899) Pribi


Pribi
senior tag

Sziasztok!

Van egy TS-228-as NAS-om, és az utóbbi időben rendetlenkedik. Szeretnék mindent letörölni róla, a HDD-t leformatálni és csinálni egy factory resetet. Egy dolog nem viszont nem tiszta. Mi a különbség a menüben lévő "Gyári visszaállítás és minden formatálás" és a "NAS inicializálása" között? Olvasom a leírást, de rohadtul nem tiszta.

Köszi: Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#2900) unicumnext válasza Zizi123 (#2898) üzenetére


unicumnext
aktív tag

KODI-n pl, de ha jól emlékszem a saját lejátszója se boldogul vele. Streamelve megy úgy nincs gond.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.