Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
Régebben volt gondom, hogy a youtube videolejátszásnál az un "tearing" jelenség volt jelen. Szétcsúszik vertikálisan a video. Mintha régebben megoldottam volna valami config file átírásával, de most nem találom a neten hogy is kell csinálni. Valaki tud esetleg valami infot hogy kell megoldani ezt a youtub-os videószétcsúszás jelenséget?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Serviio-nak van olyan verziója, ami fut TS228-on 4.3.4 alatt?
Ha van, akkor tudtok linket adni?
Próbáltam a Serviio oldalról az ARM-es verziókat de nem ment!
Köszönöm! -
blakey
titán
válasz Impair1980 #3552 üzenetére
JRE-t telepitetted? Nélküle el sem indul.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Impair1980 #3555 üzenetére
Adatmásoléás volt, nincs különösebb gond, amúgyis eladom, de érdekes volt. Hibátlanul működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bazsa74
tag
No egy észrevételem lett a hosszú napok próbálgatása során. Mobilinternettel sem indul el a lejátszás, ahogy eddig sem. Viszont az androidos appban ha a lejátszó kiválasztásánál engedélyezem a külső lejátszót, akkor vlc, és bsplayer-el is simán elindul. A plex saját lejátszójával írja a hibát. Most már routert is tettem a connectbox mögé, ami bridge-ben van. Tehát nem port problémám van. Na ez mi lehet vajon?
Off
-
blakey
titán
válasz Bazsa74 #3557 üzenetére
Milyen NAS-ról van szó? Lehet, hogy a telefon transzkódolás nélkül nem tudja lejátszani és a NAS nem tud megbírkózni a transzkódolással, így nem lesz lejátszás, válaszd a külső lejátszót és megoldva a probléma.
-
Geth
veterán
válasz Bazsa74 #3559 üzenetére
A transzkódolást lehet tényleg nem ártana ellenőrizni.
Androidos kliensben a hamburgermenüből kiindulva:
Settings / Quality alatt mindkét video streaming Maximum, Internet streaming alatt a Play smaller.. is be van billentve nálam a biztonság kedvéért.
Automatically adjust quality NINCS bekapcsolva.Web player alatt (Settings / Web):
Quality és Debug alatt (jobb felső sarokban van a Show Advanced gomb, ha nem látszana) minden fel van tolva, be van pipálcva, KIVÉVE itt is az Automatic adjust... cuccot.Namost a konkrét TV klienst nem ismerem, a Kodi alatti Plex pluginben ugyanúgy megtalálhatóak a fenti beállítások, én ott is szépen feltoltam max-ra, a TV le tudja játszani, csak a HEVC nincs bepipálva (azt nem tudja...).
Tényleg létezik, hogy a TV-hez adott kliensben egyáltalán nem lehet ezeket állítani? Valahova nincs jól eldugva?
Ha más lejátszónak passzoltad le, azért működhetett, mert lehet oda csak az original streamet passzolja át, tehát a transcode legyen/ne legyen kérdés csak a Plex klienssel játszik, és csak ott okozhat problémát? Ez már csak találgatás...[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Bazsa74 #3561 üzenetére
"Édesanyám, és Nővérem tv-jén is ez a probléma." véletlenül nem LG tv?
A 219p ezzel a procival 1 x Marvell 1.2 GHz ... nem fog tudni transcodeolni.
Ha port problémád lenne akkor eleve nem is látnák a távoli kliensek a plex servert.Az LG TV gyári plex kliense ha van felirat akkor mindenképp kódoltat , ahhoz a nasod meg nem elég.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Bazsa74
tag
No megtaláltam a tv-ken is a beállítást. Így már a mobilomon is működik, hogy 20mbps -ra állítom. Szépen megy is. Sajnos Anyumnál nem tökéletes. Nála sokat pufferel mert neki csak 10 mbps netje van. Ha a kliensében 10-re állítjuk akkor ismét nem indul. Nagyon köszönöm a segítséged.
Biga123 mobinetröl gyönyörűen fut. Közben proci 60%, ram 53%. Nála a gond a 10 megás maximum net lesz. De még próbálkozom a beállításaival.[ Szerkesztve ]
Off
-
Mathiask
senior tag
válasz Mathiask #3551 üzenetére
Megtaláltam hogy lehet fixálni a youtube szétcsúszását, ha valakit érdekel: [link]
Viszont a 3.1.4-es youtube valahogy nem tud full screen-t. Midig ott marad a window fejléce. Így visszaraktam a 3.0.7-et. Ami viszont nem működik a távirányítóval, de ez a kisebbik gond, mert úgy is sz.gépről vezérlem.
BTW egy hete visszaraktam a 4.3.4.0404 -es firmware-t, mert nem tudott már végigcsinálni egy raid sync-et, mert újraindult magától és kezdte előlről. És ez az utolsó verzió amiben se a távirányító nem fagy be, se nem indulgat random újra. Azóta nincs probléma.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Érdemes manapság QNAP TS-419P II-t venni? Nem túl régi fejlesztés már?
-
Buckey
őstag
25 ezer kemény magyar forintért, 3 éves, és amennyit tudok a NAS-okról, most elsősorban adatok tárolására, elérésére kellene, hogy ne a szobában susogjanak a HDD-k (a gép néma).
No, meg azért egy kicsit legyen energiatakarékos, mert gondolkoztam egy MiniPC összerakásán, de azt sem úsznám meg olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Szimplán hálózati meghajtónak szerintem megfelelne, a sebesség talán 30-40 (talán lehet 60?) MB/sec, ha ez neked elég, akkor jó.
Ha torrenteznél, filmeket néznél róla, akkor már utána kéne nézni milyen programot kezel és milyen gyorsan. A gyári DLNA appot én vmiért nem szerettem, lecseréltem, erre nem tudom mik érhetőek el. Transcode-olni szerintem meg kevés, ha arra lenne szükség.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
A mostani külső USB dokkolóval a sebesség inkább 100 MB/sec fölött van, azt hittem gyorsabb ez a NAS.
Filmet gépről néznék, de ha jól tudom, akkor a 4k és 3D filmek akadás nélkül mennek ezen a sebességen.
Mondjuk nem tudom, hogy a mai NAS-ok milyen sebességgel mennek.[ Szerkesztve ]
-
Bazsa74
tag
Az amúgy normális a 219P II-nél, hogy speedtestel 140/150 mb/s -t mérek, a transmission és a download station meg max 5 mb/s-al tölt?
[ Szerkesztve ]
Off
-
iceQ!
addikt
válasz Bazsa74 #3574 üzenetére
Normális, ezért tettem fel a QTransmission-t! Ugyan ez volt a bajom vele, hogy egy rakás sz@r!
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Bazsa74 #3577 üzenetére
Nekem azzal sokkal gyorsabban tölti. Arról nem beszélve, hogy rendesen zabálta az erőforrást is
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Biga123
addikt
Van akinek a serviio szedi automatán a feliratokat?
Mert nekem nem akarja.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
hukegyei
csendes tag
Sziasztok. TS-228-hoz honnan tudnám letölteni a qBittorrent 4 klienst, vagy a qtranssmission-t? A QnapClub-on csak a ts-228A verziót találtam, amit nem enged feltelepiteni. Incompatible package hibaüzenetet ir ki. A transsmission nekem túl lassú, 5-6 Mb/s max.
[ Szerkesztve ]
-
kalolaci
senior tag
Melyik letöltő programnak a legnagyobbak, a sebességi értékei?
-
kalolaci
senior tag
válasz 1turosbatyu #3583 üzenetére
Ez, külső alkalmazásként telepíthető, nas-ra? Nàlam transmission fut, de 5mb-nèl nem szokott gyorsabban le ill. feltölteni.
-
kalolaci
senior tag
válasz 1turosbatyu #3585 üzenetére
Akkor nekem kilőve: TS 212-m van.
-
Geth
veterán
válasz 1turosbatyu #3585 üzenetére
Ez biztos?
Entware alatt:
rtorrent_0.9.6-git-1-62cb5a4605c0664bc522e0e0da9c72f09cf643a9
aarch64-3.10
armv5-3.2
armv7-2.6
armv7-3.2
mipsel-3.4
mips-3.4
x64-3.2Az a 6 másik architektúra az smafu?
-
RealZuperman
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne: TS-128A firmware frissítése után a GDPR-os olvasnivalót hozza fel. Mindent leokéztam (ill. elolvastam), majd a Continue gombra kattintva Loading felirat fogad, majd visszaugrik az elejére, a GDPR-hoz. Valakinek ötlete, hogy miképpen lehetne leküzdeni ezt az akadályt? -
gahor72
aktív tag
válasz RealZuperman #3593 üzenetére
Lehet,tudja ,hogy csak úgy átfutottad.
-
RealZuperman
tag
válasz RealZuperman #3595 üzenetére
Megjött ma a frissítés. Másnak is feltűnt, hogy nem elég hosszasan bogarászni a kiírásokat
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
TS228-al meg lehet valahogy oldani a hálózati szkennelést egy PSC nyomtatóval? (Kyocera 1220)
Hálózati nyomtatás megy vele.
Másik kérdésem: ebből az eszközből ha kiveszem a diszkeket, tudom-e pc-n valamivel olvasni? (Nincsenek raid-ben)Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
citkar
addikt
válasz Mr Bond 007 #3599 üzenetére
Nem próbáltam, nem tudom, igazából a file-rendszerem sem tudom titkosítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest