Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4066) King Unique válasza GreenIT (#4065) üzenetére


King Unique
titán

Ismerem ezt a programot, használtam már. Bizonyos infókat egész jól kilistáz, de az előző válaszban említett ChipGenius alaposabb, ha olyan spéci dolgok kellenek, mint pl. a flash chip pontos típusa és egyéb jellemzői, a pendrive reális tárolókapacitása stb. Egyébként az utóbbi és az eddig említett egyéb programok is többnyire portable alkalmazások, nem igényelnek telepítést.

Viszont ha tesztelni kell a pendrive-ot, akkor Windowson továbbra is a Check Flash, H2testw stb. programok javasoltak és alkalmasak arra, nem pedig az előbbiek. Normál esetben mindkettő a logikai meghajtót, a létrehozott partíciót teszteli. Viszont a Check Flash esetében van lehetőség magát a teljes fizikai meghajtót is, ami a program oldalán lévő screenshoton is látható 3. opcióként. Viszont ahhoz rendszergazdaként szükséges futtatni a programot, illetve a pendrive lehetőleg particionálatlan állapotban legyen, máskülönben hibaüzenetekkel lesz tele a teszt!

"Van valahol egy kodtablazat, hogy pendrajvoknal milyen besorolasi kategoriak vannak?"

Itt nem világos pontosan mire gondolsz, de lehet nem is kellene ennyire belemélyedni és túlbonyolítani. A "kódoknál" például a VID és PID azonosítók szoktak lényegesek lenni, azok alapján lehet következtetni a gyártóra, akár a chip típusára stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.