Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
Kifli1986
csendes tag
és azt hogy tudom? Vagy miként kell csinálni?
cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00030000 00010000 "Bootloader"
mtd1: 00010000 00010000 "Config"
mtd2: 00010000 00010000 "Factory"
mtd3: 0012fab0 00010000 "Kernel"
mtd4: 00e40550 00010000 "RootFS"
mtd5: 00040000 00010000 "Storage"
mtd6: 00f70000 00010000 "Firmware_Stub"
De nekem nincsubiformat /dev/mtd11 (3.4.3.9L-100_xxxxxxx esetén)
az enyém: 3.4.3.9L-101_289c95aLeírás:- Kapcsolódunk SSH-n a routerhez és kiadjuk a cat /proc/mtd parancsot
- Leformázzuk az RWFS partíciót UBIFS fájlrendszerre
- ubiformat /dev/mtd11 (3.4.3.9L-100_xxxxxxx esetén)
- Az adminfelületen a Advanced Settings >> Customization >> Scripts lapon a "Run After Router Started" opciót választva beillesztjük a következő parancsokat:
ubiattach -p /dev/$(cat /proc/mtd | grep RWFS | egrep '^mtd([0-9])+' -o)
ubimkvol /dev/ubi0 -m -N user
mkdir /mnt/opt
mount -t ubifs ubi0 /mnt/opt
opt-mount.sh /dev/ubi0 /mnt
opkg.sh
- Újraindítás után, ssh-n belépve az opkg paranccsal telepíthetőek a tárolóban elérhető csomagok. Az adminfelületen nem kell külön engedélyezni az entware/optware futtatását. -
-
-
-
picur10
aktív tag
Rendben, köszönöm!
Az Administration - Settings fülön két factory reset-et találtam:
Router Settings (NVRAM) és
Router Internal Storage (/etc/storage) szöveg alatt is.
Melyik kellene nyomogatnom?
Beállítások fájlba mentése és upgrade és factory reset után visszaállítás működhet, vagy szerencsésebb lenne, ha csak kézzel állítgatnám vissza a beállításokat reset után?
-
-
-
-
-
-
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert nem tudom mekkora áramot képes leadni a Mi-R3G gyári tápja. De amúgy nem hiszem, általában nem szokták ezeket annyira túlméretezni a router igényei fölé, hogy még egy HDD-t is el tudjon látni pluszban. Az csak szerencsés véletlen ha valakinél mégis megy, de a matek szerint vsz. a legtöbbször nem kéne.
-
Esetleg nézd meg a log-ban leszakadás után, hogy nem látsz-e valamit. Nekem a legújabb fw-m itt van, a többiek nem tudom mikor frissítettek, de az összefoglalóban ott vannak a linkek az ő tárhelyeikhez is.
-
-
-
Nekem ez: MI-R3G_3.4.3.9L-101-f116733_with_MC.zip
Illetve rajtam kívül szerintem már csak attilav2 fordít. Az ő fw-i itt vannak.
-
Úgy emlékeztem, és nem is rosszul, hogy másfél éve forgattam neked egy 101-est rá, de nálam már biztosan nincs meg, azóta kitakarítottam a mega könyvtáram.
-
V.Stryker
nagyúr
Hát néha hülyéskedik. Pl. a kamerarendszer furcsán megy távoli elérésben... élőkép nem jön át, felvétel igen.
Ma hazaérve a sonos hangfalakra kitettem egy rádióadót, pár perc után az egész rendszer elérhetetlen volt és leállt a lejátszás.Mindkét esetben elsőre a routert indítottam újra és mindkét esetben meg is oldotta a problémát. Wifi-s és vezetékes eszközök vegyesen.
UPnP le van tiltva, nem tudom összefügg-e.
-
kenand
veterán
Lehet biztiből először rá kellene tennem egy Breed-et, ha valami történne fw frissítés alatt. Bár a Xiaomi dev FW talán akkor is felmenne USB rdriveról..
De ezekhez E egyetem helyett valódi oktatás kell, addig a fiúk otthon vannak, nem tolerálnák a NET hiányt
Remélem nem rendetlenkedik addig. -
kenand
veterán
Azt meg lehet tenni, hogy elmentem a konfigot, rezeteltem és visszatöltöm, vagy akkor ugyan ott vagyok?
Fura, hogy nem állítok semmit hetek óta és akkor hirtelen előjön ez, hogy bizonyos Wi-ket nem kezel jól.
Egyszer 2 IP kamrával szívtam vele, nem akart menni rajtuk wifin az an ONVIF, telefonnal kapcsolódott, LAN kifogástalanul ment, de WIFi-n nem ment, akkor újraindítás segített.,
Tegnap 2-3x újraindítottam, rövid ideig áramtalanítottam, Wi cstornát át tettem 110-ről 10-re most jobbnak tűnik.
Web felületről feltölthetek rá egy újabb -lefordított FW-t? (Korábban én fordítottam)
Vagy tegyek rá egy Breed bootloadert először? -
5GHz-en is érdemes próbálkozni a fix beállítással, tapasztalatok szerint a 100-as csatornán nagyságrendekkel erősebb szokott lenni a jel, ezáltal a lefedettség és a sebesség is javul. Persze ehhez kell, hogy minden kliens is támogassa ezt a csatornát, és mivel ez már DFS tartományba esik, így zavaró radarjel sem lehet, mert akkor el fog váltani onnan a router, függetlenül a fix beállítástól.
-
Teljesen mindegy melyik routerhez töltöd le, mind egyforma. Ez egy TFTP kliens, ami fixen a 192.168.1.1 címen futó TFTP szerverre próbálja meg feltölteni az fw-t. Itt van feltöltve nekem ASUS Restore Tool, esetleg próbáld meg ezzel is. Van benne két verzió is.
-
-
OK, valóban, akkor ezen másképp van mint a többin. De ezek szerint megy a restore mód, tehát valami probléma kliens oldalon lehet. Tűzfal, egyebek...
Egyébként ha áram alatt reset-eled a routert 5-10mp-ig, akkor elvileg visszaáll alapra. Ha utána újraindul, akkor a LED-eken mit látsz? Pl. a WiFi nem indul el? SSID nem látható? Vezetékes LAN kapcsolat van a routerrel? IP-t ad?
-
-
-
trance89
őstag
omv-vel használod?
egy s905x/x2/x3 arm procis gép sokkal inkább megfelel erre a feladatra, az összes tp-linkből nagyon ki van spórolva a hardver, épphogy csak elég ram van bennük de a flash tárhelyük is épphogy csak elég custom firmware felpakolásához alap router funkciókkal, torrentre egyenesen alkalmatlanok... -
-
attilav2
őstag
Rengeteg leírás van a MiR-3G padavanosíásáról, pl a MiR3G topicot indító logout bejegyzés az egyik, ha keresgélsz a MiR3G topikban akkor találsz bőven leírásokat, tapasztalatokat a buktatókról. Sokkal könnyebben letéglázható mint egy asus tplink úgyhogy nagyon észnél kell lenni.
-
trance89
őstag
Évek óta csak azt a vmware image-et használom, pár havonta 1-1 fw forgatására bőven megfelel és nincs szükség külön bohóckodásra a rendszerekkel
Annak aki már kicsit jobban belenyúl a tartalmukba érthetően az nem elég. Amúgy a gyári vmware image Ubuntu 16.04 LTS-en alapszik, erre is van optimalizálva az egész prometheus script, egyszer kipróbáltam felfrissítetem 18-asra máris jöttek sorban a hibák forgatás közben/után, rögtön mentem vissza az alapra
Szóval miért pont a debian, arch stb? -
törölt tag
Ubuntu 18.04 alatt müködik rendesen.
A 20.04 alatt az apt-get --force-yes kapcsolóvel van baja a script nek.--force-yes is deprecated, use one of the options starting with --allow instead.
Három --allow parancs van, de egyikel se megy a script.Windows 10 -> wsl -> ubuntu 18.04 nállam a forditási megoldás.
-
-
attilav2
őstag
Mondanám hogy tegyél fel debian 8-at, de az egy mai vason vagy el sem indul, vagy sok minden nem fog működni alatta. Maradnak a modern friss rendszerek és a virtuális gép illetve linux alatt a chroot is szóba jöhet, de nekem nem akart rendesen működni Arch alatt a chrootolt debian 8, így egyelőre marad a virtuális gép a többszörös fordítási időkkel.
Illetve ha nem ragaszkodsz a transmissionhöz akkor LMDE vagy Debian 10 is megfelelelő, ezek talán elmennek egy mai vason, transmission nélkül ezek alatt is simán lefordul a padavan.
-
-
-
Lehet... Minden esetre TP-LINK-re forgattam egy frisset, abba úgysem teszek transmsision-t, a másik kettővel meg kivárok, gondolom nem csak nálam jelentkezik ez a probléma, előbb-utóbb lesz rá javítás.
-
Nos ahogy sejtettem is, ez nem méret probléma. Megint elkezdtem nulláról a dolgot, friss toolchain-el, de entware nélkül, ami kb. ~5MB mínuszt jelent, de megint ugyanaz a hiba.
Megnézve a log-ot az látszik, hogy a transmission fordításánál akad el. Ez a log utolsó 14 sora, a hiba megjelenésétől a leállásig.
config.status: executing depfiles commands
config.status: error: in `/home/intruder2k5/prometheus-asus/padavan-ng/trunk/user/transmission/transmission-3.0X':
config.status: error: Something went wrong bootstrapping makefile fragments
for automatic dependency tracking. Try re-running configure with the
'--disable-dependency-tracking' option to at least be able to build
the package (albeit without support for automatic dependency tracking).
See `config.log' for more details
make[3]: *** [Makefile:22: configure] Error 1
make[3]: Leaving directory '/home/intruder2k5/prometheus-asus/padavan-ng/trunk/user/transmission'
make[2]: *** [Makefile:15: config_test] Error 2
make[2]: Leaving directory '/home/intruder2k5/prometheus-asus/padavan-ng/trunk/user/transmission'
make[1]: *** [Makefile:179: all] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/intruder2k5/prometheus-asus/padavan-ng/trunk/user'
make: *** [Makefile:184: user_only] Error 2Most megpróbálom transmission nélkül lefordítani
. -
-
Hát nem tudom... Máshol is írták ezt, de teljesen ugyanaz volt belepakolva mint a legutóbbi verzióba, ráadásul ezt még fordítás közben dobta, tehát nem tartott még az image file összeállításánál. Majd még próbálkozom.
szerk.:
Közben megnéztem az ide feltett log-ot, ott tényleg méret probléma van.[mktplinkfw2] *** error: images are too big
De ezt már az image összeállítás után, a folyamat legvégén dobta, nekem pedig még nem tartott itt, mert a...
##############CREATE IMAGE#################
sor után nálam van betéve egy pause, és addig nem jutott.
-
trance89
őstag
Elvileg működik azonos és különböző csatornákkal is, itt írnak róla pl(utolsó bekezdés a lényeg): [link]
Én az elejétől fogva így használom és semmi gond nincs a hálózattal, sőt erre is csak véletlenül jöttem rá amikor próbáltam ugyanazt megcsinálni a 2 MI-R3G-vel mint azelőtt 2 ugyanolyan openwrt-s Tp-Link routerrel, ott is nagyon hasonlóan működött a dolog: a fő routert ap+wds módba kellett rakni, az ap-n pedig másik csatornát beállítani, ezt nevezték "wds ethernet" módnak a szakik -
-
-
-
-
Az már régen volt, ki emlékszik arra...?

Akkor nyilván SMB-t, de ne a Padavan menüből válaszd ki, ott az 1-es pontot állítsd NO-ra, mert az SMBv1-et fordít bele. A Samba3 jobb, az SMBv2-vel megy, és elvileg nem sírhat miatta a Win, hogy biztonsági hibás. Utóbbit viszont a manuális konfig szerkesztés menüben tudod beállítani, ha engedélyezed a Samba36-ot. Tehát ez a két szekció így legyen:
### Include SMB (and WINS) server. ~1.5MB
#CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_SMBD=y### Add support SMB2
CONFIG_FIRMWARE_INCLUDE_SMBD36=y
De mondjuk én tettem bele NFS-t is.
-
-
-
-
-
Köszi!
Akkor ez még a több éves Linaro repóból fordul.Mondjuk USB és filerendszer támogatások nélkül nem sok értelme van FTP szervert fordítani bele, de nekem sikerült friss Alexey 101-es fw-t fordítani rá skinnel, persze minden más nélkül. Két skin, és dropbear fért bele, szerintem minden más esélytelen.
Innen letölthető: RT-N10C1_3.4.3.9L-101-8af4ea1.zip
-
-
-
Amikor első alkalommal indítod a scriptet, akkor felajánlja.
1. Linaro
2. AlexdmIlletve később is vissza lehet lépni oda valahogyan, de most fejből nem tudom a menü nevét, épp Windows alól vagyok. Talán Script config, vagy valami ilyesmi....
Közben találtam itt képet: [link]
-
-
Mit tudtál belerakni abba az fw-be? Ha minden igaz akkor 4MB flash van az RT-N10 C1-ben? Már a TP-LINK Archer C5 flash memóriája is szűkös, pedig az 8MB. Mondjuk én pár KB híján kihasználom a Xiaomi 20MB-ját is.

-
suste
veterán
a valós és aktuális lista folyamatosan változik (ki és be is kerülnek belőle), és többféle variáns is van
szóval túrni kell a netet
az összefoglalóban lévő lista az akkori lista volt, de van olyan router amire van régebbi padavan és van olyan amire már nincsen mostani verzió pedig bent van abban a listában....
-
-
TFTP-n tudod feltenni a Padavan-t, itt írtam róla egy fórumtársnak.
-
suste
veterán
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- OLED monitor topic
- Arc Raiders
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mert ugye maguknak lehet többen is fordítanak, azt én nem tudhatom.
Az összefoglalóban négyen vagyunk linkelve, de ahogy nézem rajtam kívül már csak attilav2 megosztásában van frissebb Mi-R3G firmware.