Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Sikerült intruder2k5 fw-jét AC57U-ra TFTP-vel feltenni arch linux alól. Felraktam a tftp-hpa csomagot, majd fix IP-t állítottam be: 192.168.1.75, kikapcsoltam a routert majd a reset nyomvatartása mellett bekapcsoltam és még kb 5mp ig nyomva hagytam a resetet, majd elengedtem, a power led lassan villogott (csak ez a led égett), majd kiadtam a következő parancsot:
    tftp -4 -v -m binary 192.168.1.1 -c put AC1200GU_3.4.3.9L-101-ce702a9.trx
    Kb fél perc alatt megtörtént az átvitel, amiről informált a tftp kliens. Innentől kezdtem izgulni, ugyanis kb 5 percre kialudt minden led, majd felgyulladt a power és utána az egyik lan port ledje amelyik porton a géphez volt kötve, innentől kezdve elértem a webfelületet, reseteltem ahogy intruder2k5 ajánlja, utána beállítgattam, működik, megy a nano és az mc is :N
    A tftp leírást az OpenWrt AC57U oldaláról vettem.
    Az OpenWrt nem vált be, az OpenWrt topicban leírtam mi volt a gond. A padavan felrakása előtt reseteltem az OpenWrt-t, majd windows alól recovery tool-al visszatettem a gyári fw-t, majd ezt is reseteltem, mert a régi beállításaim megmaradtak. Egy ideig a tartalék 1200GU-t használtam hogy lássam a gyári fw hogyan teljesít. Ma gondoltam egyet és legyűrve minden félelmemet linux alól fel TFTP-ztem AC57U-ra a padavan-t :N
    Az Asusnál más routerekhez képest annyival jobb a helyzet hogy TFTP szervert tartalmaz, így csak a klienst kellett a PC-n megfelelően felparaméterezve elindítani és visszajelzést is adott a fw sikeres feltöltéséről. A Tplink-ben ha jól tudom TFTP kliens van, ilyenkor a PC-n kell futtatni a TFTP szervert, ez egy kicsit komplikáltabb és csak a logból lehet tudni hogy sikeres volt e a fw átvitele(legalábbis a linuxos tftp szerver megoldásoknál), bár nyilván tplinknél is látható a ledek állapotából hogy elkezdőtött e a flashelés.

Új hozzászólás Aktív témák