Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attilav2
őstag
A frag attacks wifi biztonsági hiba javítása miatt érdemes mahtab-et feltenni, ha parázol hogy feltörnek, én jóideje mahtab-on vagyok már, stabilitásban nem vettem észre különbséget alexey-hez képest. Annyi különbséget vettem észre hogy mahtab-on az alap IP 192.168.0.1, illetve a böngésző fülön MI logó ikon jelenik meg a router oldalát megnyitva. felrakás előtt és után is nyomj egy resetet a biztonság kedvéért, lehet hogy más módosítás is van ami bekavarhat. Tegyél vele egy próbát hátha a lassú gui-t is megoldja.
A router gui-t live linux alól is ellenőrizném ott is jelentkezik e lassulás, pl magyarch linux live iso jó erre a célra (is): https://magyarchlinux.org/letoltes/ -
Én még nem próbáltam, egyelőre az utolsó Alexey fw-n vagyok. Transmission nincs benne, mert azzal nem fordul le, de tudtommal azt Te sem használod, szóval ez a része nem gond, de én ettől eltekintve sem éreztem még késztetést, hogy váltsak. Egyelőre nincs nagy bizalmam ebben a Mahtab repo-ban, ezt már korábban is írtam itt.
-
Annak idején az ASUS stock fw szokott ilyet produkálni bizonyos tűzfal szoftverekkel, ott az volt a megoldás, hogy a router IP-t fel kellett venni a kivételek közé. Esetleg próbáld meg ezt, hátha segít, egyéb ötletem nincs. Nem nézted mobilról, ott is lassú? Csak az összehasonlítás végett...
-
klrt
tag
Csak a 2,4 GHz-t használom, az 5 az tiltva van.
Nem fix csatornát használok.
2-3 telefon és 1 tablet ami wifin csatlakozik. Asszony meg a gyerek mindig fent lógnak a neten.kutga
A gyerek mindjárt szól, ha nem mennek a mesék. Az aszzony meg rutinosan kihúzza-visszadugja a routert és utána jó.Kb 3 hete volt olyan, hogy nem engedett be a kezelőfelületre. Mindig minden routeren ugyan azt a jelszót használom. Akkor volt reset és újra konfigoltam az egészet.
-
zssas
tag
Most rendeltem egy újat nincs, kedvem vissza küldözgetni és a lényeg, hogy a TV elérje hálózaton és ne menjen hozzá a PC, csak gondoltam összekötöm a kellemes a hasznossal, de véletlenül a V1 specifikációt néztem nem a V3-at. Mondjuk torrent nem tudom mennyire fogja szeretni ha hálózati meghajtóra töltök le! :)
-
-
-
Hát ez az, hogy a fontossági sorrend mindenkinél más. Nekem pl. előbbre való a grey2 téma, mint mondjuk a miniDLNA vagy a Transmission, mert utóbbiakat sosem használom, viszont az alap ASUS témával az én szemem zavarja a megjelenés, és sokkal kevésbé átlátható a router felülete, amellett, hogy ronda is. De ez persze szubjektív.
Egységes Padavan logó? Én is meg tudnám csinálni, és semmi gond nem is lenne vele, ha beállítás után mindenhol az jelenne meg, de ahogy fentebb is beszéltük, ez sajnos kliensenként változik, és cookie törlés után is alapra áll vissza. Ráadásul ha a webes felület kódjában definiálva van az adott router típusa, akkor a saját logója fog megjelenni, lásd ASUS és Xiaomi, még pl. a TP-LINK Archer C5 esetén ilyen nincs, ezért is csináltam a FIXLOGO verziót Archer C5-re, amiben konstans a saját logó van használatban a "WiFi router" helyett.
Szóval nyilván mindenki a saját prioritásai szerint, de próbálja a legtöbbet kihozni a saját összeállításából.
-
A skin az ugyebár ugyanaz, nincs eltérés xiaomi, d-link, vagy épp asus között, csak a logó más. Az viszont ~10KB, vagy akár még kevesebb, az fw-be tömörítve meg ennek is a harmada, de van amelyik nem is file-ban van, hanem svg kódból generálódik amikor kell. Pl. a Xiaomi logó is ilyen, ez sincs meg képfile-ban az fw-ben.
Na de mindegy is, ez van, ezért készítünk belőle itt is sokféle összeállítást, ki ilyet, ki olyat, aztán mindenki azt válassza amelyiket akarja, vagy ha tud, akkor fordít magának sajátot.
-
-
Ha kizárólag magadnak csinálod, akkor nem sok. Úgy simán beleteszed azt az egyet amit használsz, és kész. Mondjuk ilyen alapon nekem kéne bele Transmission se, DLNA se, meg sok más se, mert úgyse használom. De ha közzéteszed, akkor jó ha van, mert ki tudja, ki melyiket használja. Bár Padavan-ban elég gagyi módon van megoldva ez az egész skin téma, mert cookie alapon tárolja a beállításokat, és ha egy gépen beállítod, más gépről megnyitva megint az alap téma fog megjelenni, ahogyan cookie törlés után is. Már pedig mondjuk én mindig törlöm a cookie-kat böngésző bezáráskor, ez be van állítva Firefox-ban. Viszont annyiból meg szerencsém van ezzel, hogy én a grey2-theme -t használom, azt szeretem, és alapbeállítás szerint is az jelenik meg.
-
valakky
aktív tag
nade itt be se tudtam kapcsolni se. alapból semmi világítása nincs, ki-be kapcsolgatás során.
vagy most már egyáltalán nem értem a történetet, de amúgy tökmindegy, szükségem épp nincs rá, csak első bekapcsoláskor estem kétségbe, hogy mi van, nem lesz wifi........
semennyire nem olvastam utána, csak itt volt szó hogy ki-be kapcsolgatás, gondoltam akkor működik.
mondjuk a wifi se tudja azt letöltésben, mint amit a gyári, ellenben feltöltésben jobb, aminek meg jobban örültem (kábel->wifi) -
petir
senior tag
Köszi!
Nekem az van fentamire frissítettél ugyan nem noskin de remélem nem lesz gond.Csak jussak el oda - de amilyen fürge Intruder kolléga lehet addig forgat újat...

-
z123456789
addikt
(#1307) enginev3.0
Köszi, a menüpont meg volt.(#1308) blakey
(#1309) woodworm
(#1310) Intruder2k5
Köszönöm szépen, így működik a dolog.
@woodworm külső hálóról próbáltam. Igen, be volt kapcsolva.
Most már csak annyi a kérdés, hogy a vendég wifit tudom-e korlátozni?
-
-
A LAN DHCP szerver oldali beállítás annyit tesz, hogy a DHCP-n át IP címet kérő kliensek az ott megadott DNS szerver címét fogják megkapni, és nem pedig a router IP címét mint lokális DNS kiszolgálóét, vagyis direktben ahhoz fordulnak majd a DNS kéréseikkel. Így elvileg legalábbis gyorsabb is a DNS lekérdezés, mert így a router csak mint átjáró funkcionál benne, és nem mint köztes lokális DNS kiszolgáló. [kép] A WAN oldali beállítás pedig az esetlegesen a routeren futó alkalmazások miatt kellhet ,nálam van ilyen több is.
-
seger
addikt
-
-
-
Miért nincs rá Padavan? Fentebb linkeltem egy kész image-t, de értelemszerűen fordítani is lehetne rá, az ASUS almenüben a 12-es pont.
Vagy valamit én néztem el?
-
rErEaT
senior tag
tényleg jobb, mint az Alexey verzió, ebben nem bugos a skin választás sem

gyorsabbnak nem tűnik nekem de lassabbnak sem
Alexey verzió, nálam többször is crashelt transmission letöltés közben :/
lehet akkor még az ext4 hiba miatt.Egyébként Intruder2k5 az "Internet Status" ablakon hogyan jeleníted meg az aktuális forgalmat?

-
rErEaT
senior tag
ezt a véleményt én is osztom, hogy aria2-t nfs szerver/kliens szerintem kuka

iTunes sem kell nekem, és az FTP-t sem használom mert ott az SMB ami otthonról, sőt VPN-ről is sokkal jobb, FTP-t meg WAN felé nem nyitunk
nem tudom miket lehetne még kiszedni belőle, de én (#1065) trance89 skines verzióját használom

nekem egyetlen sötét skin is elég, de így is tökéletes, bár ahogy nrg_52 is említette a böngésző cache törlése után már nem lehet skint se váltani
ez érdekes, de teljesen mindegy.
kérésre egy ilyen verziót nem tudnál fordítani trance89?

(mármint amiből a fent említett opciók hiányoznak, vagy van még valami kukázható? jobb lesz tőle bármi is ha ki van véve belőle?)(#1095) trance89 köszönjük a munkád!, skines verzió, skinek nélkül

No skins verziónál ugye csak nincs ez a menüpont, mármint van egy ikonja de nem lehet rákattintani

-
blakey
titán
Ma kipróbáltam Firefox alatt, Chrome-ot kukáztam, elegem lett, hogy már többet tud mint én.

Szóval visszatettem a korábbi verziót, nyomtam egy resetet és lett téma választás, akármelyik korábbit tettem vissza illetve akárhányszor nyomtam resetet volt téma választási lehetőség, feltettem megint ezt az újat, nyomtam a témáknál egy reset-et és eltűnt a téma választás, tehát itt a firmware-ben lehet valami hiba vagy nem hiba hanem egyszerűen kivették.
-
-
trance89
őstag
Pedig az osszes elerheto tema integralva van ugyanugy mint az elozo forditasaimnal, bongeszo cache urites volt?
Padavan eseten nvram urites nem lenyeges, tobbszor is ugraltam meg a regi eredeti padavan/padavan-ng/alexey(099/100/101 vegu buildek) kozott es soha nem volt semmi problema
Itt csak a bongeszo cache ami frissitesek kozott okozhat gondot -
petir
senior tag
Ki is próbáltad?

Valaki segítsen egy kis infóval.
Tomato-nál ugye fw frissítés esetleg verzió váltásnál ajánlott volt az NVRAM törlése sőt beállítások újra beállítása nem pedig visszatöltés...
Mi a helyzet a padavan udvarán? Ha áttérek mondjuk lopertpeter frissít felteszem az újat amit kiadott van valami teendő?
illetve ha
Mondjuk használtam lopertpeter verziót és kipróbálom trance verzióját mehet egy az egybe vagy van valami plusz teendő?
-
trance89
őstag
igen olvastam, amit woodworm linkelt arrol fogalmam sincs mi lehet es hogyan rakjam bele, nem vagyok annyira nagy linux guru
a legutobbi forditasom mar lopertpeter modositasaival keszult
kesz az uj fw a minap frissult Alexey repobol, valaki tesztelhetne az ntfs olvasast:
[link] -
trance89
őstag
csak a wifi ledek nem mukodnek, az ethernet ledek igen?
csak mert erdekes hogy amit board configot lopertpeter linkelt (mint jo konfig) abban a wifi 2.4g/5g gpio kivezetesek nincsenek megadva
ez az alap konfig ami a prometheus-ban van:/* ASUS RT-AC1200GU */
#define BOARD_PID "RT-AC1200GU"
#define BOARD_NAME "RT-AC1200GU"
#define BOARD_DESC "ASUS RT-AC1200GU Wireless Router"
#define BOARD_VENDOR_NAME "ASUSTek Computer Inc."
#define BOARD_VENDOR_URL "http://www.asus.com/"
#define BOARD_MODEL_URL "http://www.asus.com/Networking/RTN56U_B1/"
#define BOARD_BOOT_TIME 30
#define BOARD_FLASH_TIME 120
#define BOARD_GPIO_BTN_RESET 41
#define BOARD_GPIO_BTN_WPS 43
#define BOARD_GPIO_LED_ALL 46
#undef BOARD_GPIO_LED_WIFI
#define BOARD_GPIO_LED_SW2G 14 /* soft led */
#define BOARD_GPIO_LED_SW5G 15 /* soft led */
#define BOARD_GPIO_LED_POWER 48
#define BOARD_GPIO_LED_LAN 7
#define BOARD_GPIO_LED_WAN 16
#define BOARD_GPIO_LED_USB 47
#undef BOARD_GPIO_LED_ROUTER
#undef BOARD_GPIO_PWR_USB
#define BOARD_HAS_5G_11AC 1
#define BOARD_NUM_ANT_5G_TX 2
#define BOARD_NUM_ANT_5G_RX 2
#define BOARD_NUM_ANT_2G_TX 2
#define BOARD_NUM_ANT_2G_RX 2
#define BOARD_NUM_ETH_LEDS 0
#define BOARD_HAS_EPHY_L1000 1
#define BOARD_HAS_EPHY_W1000 1
#define BOARD_NUM_UPHY_USB3 0
#define BOARD_USB_PORT_SWAP 0ez pedig lopertpeter-e, a masodik forditasom ezzel volt:
#define BOARD_PID "RT-AC1200GU"
#define BOARD_NAME "RT-AC1200GU"
#define BOARD_DESC "ASUS RT-AC1200GU Wireless Router"
#define BOARD_VENDOR_NAME "ASUSTek Computer Inc."
#define BOARD_VENDOR_URL "https://www.asus.com.cn/"
#define BOARD_MODEL_URL "https://www.asus.com.cn/Networking/RT-AC1200GU/"
#define BOARD_BOOT_TIME 30
#define BOARD_FLASH_TIME 120
#define BOARD_GPIO_BTN_RESET 41
#define BOARD_GPIO_BTN_WPS 43
#define BOARD_GPIO_LED_ALL 46
#undef BOARD_GPIO_LED_WIFI
#undef BOARD_GPIO_LED_SW2G
#undef BOARD_GPIO_LED_SW5G
#define BOARD_GPIO_LED_POWER 48
#define BOARD_GPIO_LED_LAN 7
#define BOARD_GPIO_LED_WAN 16
#define BOARD_GPIO_LED_USB 47
#undef BOARD_GPIO_LED_ROUTER
#undef BOARD_GPIO_PWR_USB
#define BOARD_HAS_5G_11AC 1
#define BOARD_NUM_ANT_5G_TX 2
#define BOARD_NUM_ANT_5G_RX 2
#define BOARD_NUM_ANT_2G_TX 2
#define BOARD_NUM_ANT_2G_RX 2
#define BOARD_NUM_ETH_LEDS 1
#define BOARD_HAS_EPHY_L1000 1
#define BOARD_HAS_EPHY_W1000 1
#define BOARD_NUM_UPHY_USB3 0
#define BOARD_USB_PORT_SWAP 1mert ha csak a wifi ledekkel van gond akkor csak ezzel a 2 sornyi modositassal ujaforditom es jo lesz:
#define BOARD_GPIO_LED_SW2G 14 /* soft led */
#define BOARD_GPIO_LED_SW5G 15 /* soft led */ -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest