- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
Lasliegrand #43248 üzenetére
Nem csak annyi. A 2.4 Ghz része 2 antenna helyett 3 antennás. (Az LR-nek.)
-
Soma01
veterán
válasz
Lasliegrand #43248 üzenetére
Ha kell neked...
-
rekop
senior tag
válasz
Lasliegrand #43241 üzenetére
Szia!
Ez az AP talán nem a legjobb választás, érdemesebb AC képességűt választani, vagy a linkelt Long Range AP-nek is van AC-s változata nem sokkal többért.
Viszont a "wireless uplink" csak másik Unifi AP-vel működik, az Asus-al nem. De kábelen természetesen nincs ilyen probléma, bármivel "kompatibilis". -
MasterMark
titán
válasz
Lasliegrand #43244 üzenetére
Azt wireless uplink-nek hívják, de a kábeles ajánlott ahogy már írták. Egyébként tudja.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Lasliegrand #43244 üzenetére
Ez a nem ajánlott kategória. Ha valahol sz@r a wifi, a sz@rt fogod továbbítani egy repeaterrel. AP-hoz kábelen visszük a netet...
-
Lasliegrand
tag
válasz
MasterMark #43243 üzenetére
Akkor szerintem veszek egy ilyet, köszi.
Sima uplink mód alatt annyit értettem, hogy a routerem wifijét venné az ap és továbbítaná kábeles összeköttetés nélkül. -
MasterMark
titán
válasz
Lasliegrand #43241 üzenetére
Mi az a sima uplink mód?
Alapból így két wifid lenne igen.
-
Gabesz87
veterán
Most így hirtelen nem igazán rémlik, hogy lenne új eszkozom. Egy vezeték nélküli bill. Van a média playerbe dugva, de az a lakás másik oldalán van, szóval messze a routertol. Más most nem rémlik.
Wifi analyserrel már néztem a csatornákat és a lehető legkevésbé zsúfolt csatornát állítottam be. Helyileg még nem nagyon tudom rakosgatni a routert mert az már kicsit a kabelezes felboritasaval járna.
Tv, média player kábelen megy, ahogy lentebb írtam, Ap2-rol. Ezen nem megy wifi! Csak AP1-en.Azt mondjátok meg légyszives hogyha 5ghz-re váltók és a nappaliban nem vagy csak halovanyan lesz wifi, ezt hogy oldjam meg? Anyósomeknak vettem nemrég 2-3000-ert egy Xiaomi wifi amplifiert. Tök jó cucc, működik. Ilyesmi kéne nekem is csak 5ghz-el.
-
Lasliegrand
tag
Hali újra!
Ha az ASUS RT12N routerem mellé veszek egy ilyet access pointnak egy messzebbi helyiségbe akkor az menne sima uplink módban? Azaz lenne a routerem helyén és az AP környékén is wifim?
Nézegettem az Unifi oldalán AP beállítási módokat ,de majdnem mind ilyen ipari switchcsel és gatewayjel meg mindennel van illusztrálva. Ezek szerint ehhez már ilyen komoly rendszert kell kiépítsek vagy megy mezei módon is ahogy fent írtam?Köszi előre is!
-
mezis
félisten
válasz
Gabesz87 #43234 üzenetére
Üdv.! A WiFi kapcsolatod stabilitása sokat romolhat olyan esetben is, ha egy szomszéd beüzemel egy új, 101. WiFi routert (AP-t, jelismétlőt,...) az eddig még használható frekvenciádhoz közeli frekvencián.
Te sem kezdtél használni újabb vezeték nélküli eszközt (egér, füles,....) ?
A WiFi Analyzer-rel próbálj meg kevésbé zavart frekvenciát és HELYET találni úgy a WiFi AP-knek, mint a klienseknek.
A TV-t Media Playert meg pórázra ! (UTP kábel)
-
woodworm
veterán
válasz
Gabesz87 #43237 üzenetére
Igazad van, rosszul emlékeztem.
-
Gabesz87
veterán
válasz
woodworm #43235 üzenetére
Követem egy ideje a router topicját is, de ez nem rémlik. Mikor volt ez, esetleg nem tudod linkelni? Most nem nagyon tudok keresgélni, max. este.
(#43236) Soma01:
Resetet nem csináltam frissítéek után, de korábban megpróbálkoztam egyszer vele. Illetve most ahogy a Tomatot akartam feltenni, volt párszor hard reset. SSID cserét még nem próbáltam, ez is okozhat problémát? IPTV meg nem hinném hogy problémát okozhat, nem volt még vele baj. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egy kis segítségre, tanácsra volna szükségem. Lehet, hogy kicsit hosszúra nyúlik az irományom, előre is elnézést. Szóval úgy 1,5-2 hónapja kezdődött a problémám, hogy a wifi néha egyszerűen nem megy, semmilyen eszközről nem lehet elérni. Időnként jó, időnként nem. Semmi jele nincs a hibának, van kapcsolat, de mégsem tölt be semmi. Viszont van olyan is, hogy teljesen eltűnik a hálózat (SSID). A rendszer, és a lakás (téglafalak) jelenleg így néz ki:
Mind a két AP egy Asus N18U router, AP1-ről megy a wifi, AP2-ről pedig a nappaliban a házimozi (TV, média player). Már nem tudom, mire gondoljak:
- rossz a router?
- ami még gondot okozhat, hogy ez egy bp-i belvárosi társasház, és egy wifi analyzer laptopon több mint 100 hálózatot lát...talán ez okozhatja a gondot? Ezt mondjuk azért zárnám ki, mert ezelőtt is ugyanez volt a helyzet, nem 1,5 hónapja van ennyi hálózat, és előtte stabilan ment a wifi. Megoldási ötleteim:
1. Megpróbáltam a wifi routerre FreshTomato fw-t varázsolni, nem sikerült. Követtem a részletes leírást, de egyyszerűen nem sikerült felflashelni rá, úgyhogy ráhagytam.
2. Arra gondoltam, hogy mivel szerintem még garis a router, megpróbálom kicseréltetni. Aztán majd elválik...
3. Gyári fw frissítés megvolt, az volt az első, amit csináltam. Bár szerintem épp az egyik (2, vagy 3-al ezelőtti) fw frissítés után kezdődött el ez a probléma.
4. Rendeltem egy Xiaomi router 3G-t, jókat írtak róla, az ajánlottak közt van, megpróbálkozom vele.
5. Szerintem a legjobb megoldás az 5GHz-re való átállás lenne (a hálózati túlzsúfoltság miatt). Ez nem is lenne gond, csak vannak eszközeim, amik nem tudják az 5GHz-et, mint pl. okosporszívó. Ha nem tévedek, a 2,4/5GHz együttes használata meg csökkenti a router antenna teljesítményét/hatótávját. Viszont ha mind a 2 sáv menne egyszerre, nem hiszem, hogy a nappaliba már elérne az 5GHz 2 téglafalon keresztül. Vagy csak jól megfogyatkozva. Erre mi lenne jó megoldás, költséghatékonyan? Létezik valami megbízható, jó ár/érték arányú 5Ghz-es wifi amplifier?
6. Routeres topicban ajánlották az Asus AC66U routert, valaki hasonló problémával küzdött, és ez elvileg megoldotta. Igen ám, de a feleségem nem szereti, ha ilyenekre költök, és ~30e Ft-os kiadás nem beszédtéma, nem jön szóba. Ezért vettem a Xiaomi routert, az költséghatékony.Na szóval, a fentiek fényében szeretném a véleményeteket kikérni, hogy mi volna esetemben a legjobb (és az árat szem előtt tartva) megoldás a stabil, egész lakásban használható wifi kiépítésére? Köszönöm előre is!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #43232 üzenetére
Ezeket is megpróbáltam már. Letiltottam a tűzfalat, próbáltam nyilvános, és otthoni hálózaton is. A hálózati engedélyeknél is kikerestem a Smart View-t, és ott is mind a két hálózatnál minden engedélyezve van.
Próbáltam 2G-én, 5G-én is a TV-ét. Letiltottam a hálózatot, újra engedélyeztem. sőt újratelepítettem. A TV-én már ezerszer újra kerestettem a hálózatot, újra beírtam a jelszót, majd töröltem, és újra.
Próbáltam rendszergazdai jogokkal indítani a progit, próbáltam win7, win8 módban. Semmi.....
Kipróbáltam mind a 4 lan portot, semmi.....
Laptopról megy....... -
válasz
tzsolesz #43231 üzenetére
Ez nem router hiba, viszont a router cseréjével a Windows-ok valószínűleg új hálózatot érzékeltek, így új tűzfalbeállítások léptek életbe. Próbáld meg ideiglenesen letiltani a tűzfalat a PC-n, illetve vedd fel a kivételek közé a kérdéses alkalmazásokat, IP címeket, stb.
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Kellene egy kis segítség.
Eddig egy TP-Link 543-as ösrútert használtam, amin szépen működött a Samsung Smart View.
Lecseréltem egy TP-Link Archer 2 AC900-ra. 2 hete mindennap próbálok valamit hogy működésre bírjam, de semmi.
A legfrissebb verzió a progi, és már mindent elkövettem. A TV látja hogy ott a gép a saját médiánál pl. De ugye tartalom nincs semmi, mert a PC-én a progi nem látja a TV-ét. Médiaplayer, és a Win10 saját videólejátszója is látja a TV-ét, lehetne is küldeni a videólejátszást a TV eszközre, de ez sem működik. Kapcsolódási problémát észlel, és csak megállás nélkül homokórázik a PC, és a TV is..... Tehát a kapcsolat megvan, valahogy mégsem működik.
Van valakinek ötlete, vagy alternatív megoldása arra, hogy akár 15-20GB-os anyagokat hogyan játsszak le a TV-én, PC-ről megosztva? Mert ugye pendrive itt nem játszik. De még kisebb 1-2 GB-okat sem szeretek másolgatni..... -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Port átirányítással kapcsolatos problémám van. Adott két különböző publikus és fix ip-vel működő, pppoe-vel csatlakozó kapcsolat. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy az eddig kinyitott portjaim már nincsenek nyitva, távolról nem érem el a rútereimet, sem a többi szervert ami mögöttük van. Pingelni sem tudom távolról az ext ip-ket, sőt, tracerouteolni sem lehet. Az egyik rúteren openwrt van, másik mezei tp-link. A szolgáltató szerint a saját rútereimmel van gond (mind a 2-vel), mert olyan nem létezik, hogy publikus ip-vel rendelkező kapcsolatnál ne működne a port átirányítás, cseréljem le őket... Ugyanezek a rúterek máshol nyilván jól működnek, szóval valószínűleg nem nálam van a hiba.
Publikus ip esetén létezik, hogy az összes bejövő portot tiltja a szolgáltató? Hogy tudom bizonyítani, hogy náluk van a hiba? Köszi a tippeket előre is. -
-
atirag
őstag
válasz
MaCS_70 #43226 üzenetére
Köszönöm szépen. A switch-nek milyennek kell lennie? Vannak ebből nagyon különbségek?
Más nem lehet hisz nincs más ami rajta lenne és mind a két eszköznél előjön a hiba különböző csatalkozási megoldásokkal(ezt nem tudom szaknyelven 😊 ) csatlakozik. Mondjuk az zavar,hogy akár vehettem volna egy olcsó routert is -
-
atirag
őstag
Mivel tudnám kiküszöbölni ha a router miatt nem mindig stabíl a 4k? Nas-ról nézek filmeket és a tv egy routerbe van kötve amibe egy nas van kötve. De ez még sok mindent kiszolgál. Bár jelenleg éppen csak egy másik lejátszó eszközt. De valamiért így is néha szaggat.
-
McCsaplak
tag
válasz
Gubek-Einste #43220 üzenetére
Azt hol kell?
Get-WindowsOptionalFeature –Online –FeatureName SMB1Protocol -ra azt írja state enabled -
-
McCsaplak
tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Mi 3G Router, 2 számítógéppel. Mindkét gép win10 Home ugyanazon verziójával. Hálózati megosztás mindkét gépen ugyanúgy beállítva, de mégse klappol valami, mert alig-alig látják egymást. Úgy értem van amikor randomra szépen látják egymást, de az esetek többségében nem.
Az 1-es gép pl a hálózatoknál látja saját magát, csak a 2-es gépet nem, a 2-es gép viszont saját magát sem látja a hálózatoknál, csak a router látszik. A 2 beállítás ugyanaz, hálózatfelderítés,fájl és nyomtatómegosztás bekapcs, jelszóval védett megosztás kikapcs. Ping-elni tudja egymás a 2 gép. Mi lehet a hiba? Gondolom azért a routernek nem lehet baja, egy windowsos helyi hálózatot csak be lehet állítani rajta. Ja a router NEM mókolt, alap firmware van rajta. -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm tegnap vásárolt egy tp link tl-wr940n típusú routert, ami neki otthon diginettel lett beüzemelve. Ezzel együtt vásárolt egy lenovo 320-15abr típusú laptopot szintén otthoni használatra. A routeren a net kapcsolat és a wifi is be lett állítva, ami utóbbira a telefonjáról tud kapcsolódni, de a laptopról sehogyan sem. A laptopon fent van a legfrissebb wlan driver, és a telefonról hotspoton szórt wifire csatlakozik, a routerről sugárzott kapcsolatot látja ugyan, de a "kapcsolódás"-ra nyomva csak tekereg, de jelszót nem kér/nem kapcsolódik..
Valakinek ötlet esetleg? Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
togvau
senior tag
Van egy mantistek wr300 wifi repeaterem, amit jelszó felejtés miatt reseteltem.
A cuccnak katasztrofális webes felülete van, hiszen kína szofter az ipari hulladék szoftver.Sikerült nagyjából olyanra állítani ahogy volt, a DHCP-t kivéve. Ugyan is sajnos alapon dhcp szerver is, így a modem, és eközül az oszt ip címet a klienseknek, ami a gyorsabb..
De kikapcsolni nem tudom, mert be van állítva fixen a default ip címe ami 192.168.10.1 maszk: 255.255.255.0 "default gateway" 0.0.0.0
Ha disablera állítom a dhcp-t és fixen beállítom a modem tartományából mondjuk a 192.168.0.8 ip-t a repeaternek, maszkot hagyom úgy, default datewaynek a 192.168.0.1-et ami a modem/router. Akkor a repeaterre való wifi csalakozás ip cím kérésnél elakad örökre.Pedig valahogy így volt beállítva a reset előtt.
Ötlet? Wan régi repeater is, de az sistereg :/
-
MasterMark
titán
válasz
Lasliegrand #43209 üzenetére
Természetesen az is működne, csak nem lenne elég jó szerintem.
Unifi AP-kat mondanék leginkább.
-
Lasliegrand
tag
válasz
Soma01 #43210 üzenetére
Nagyon jó és jogos kérdések, köszi!
Válaszaim:
- Lehetni lehet gondolom, bár szeretnénk elkerülni...
- Elég mindenhova a wifi, így folyosónként egy-egy jól elhelyezett jelerősítő szerintem elég.
- Csak ha ez nem jár további bonyodalommal pl egy net reset vagy valamely wifi segédeszköz esetén. Egyelőre megvagyunk egy hálózattal. 4en lakunk össz a 2 lakásban, többen itt lent nem is nagyon férnénk el.
- Persze, van support és telefonom meg google is. Nincs tapasztalatom ilyen réten és elég tudatlan is vagyok még, de sokmindent megcsináltam így nulláról indulva kis utánanézéssel vagy fórumozással ugye...
- Amennyire én tudom, a wifi legnagyobb ellensége az emelet, oda valszeg elkerülhetetlen lesz a kábeles segítség de délután járkálok egyet fönt, hogy meglessem, mennyire lehet fogni a jelenlegi wifit.
- Jogos felvetés. Ott még lesz falbontás is, mert nagyon picik a lakrészek, néhány egyesítve lesz. Ha minden igaz 3 lakás lesz ott is, de kisebbek mint lent. Jó ideje húzódik és áll már a kialakításuk, de pár hónap múlva folytatódhat... Beköltöztetés szvsz 2 év múlva várható kb.
- A tulaj (aki amúgy a faterom) engem bízott meg erre, elmondása szerint a halom újítgatás/átalakítás stb. mellett nem sokat számít már az erre szánt pár 10ezer ft. Fontosabb a biztos, stabil működés.
- Jelenleg "kemény" 30 Mbit/s, de 150ig lehet bővíteni. 50ig minimum fogom már ma, mert extra hűségidővel párszáz fttal kell csak többet fizetnem érte és ha nem elég, fölfele később továbbra is bővíthetek.
- Nálunk a miénken kívül kb 1-2 hálózat bukkan néha fel az elérhető hálózatok között. Álatalában egyszerűbb eszközöket használunk hétköznapi használatra, de időben elég sokat (a barátnőmmel mi már a telefonnyomkodós generáció tagjai vagyunk), így fontos a folytonos, stabil kapcsolat. 5Ghzt nem tudom hirtelen használ-e valamelyik eszközünk. -
Soma01
veterán
válasz
Lasliegrand #43198 üzenetére
A kerdeseim:
- el lehet kábelezni az egyes lakásokig?
- kell kábeles kapcsolat is minden lakásban?
- el kell hogy különüljön minden lakás hálózata? (gondolom, igen)
- tudsz segítséget kérni ha egy bonyolultabb eszközt kell majd beállítani?
- a fenti lakásokban is kell majd kábel mindenhova vagy ott elég a WiFi?
- ha most készül a felső szint, érdemes elgondolkodni, hová érdemes már most kábelt húzni. Akár egy kábel is elég lehet pl. a folyosóra a plafonra egy profi AP-nak. Az valószínűleg lefedi az egész területet. Mekkora a fenti terület? (falak szám, anyaga milyen?) Ez tervben van már?
- a kábelezésen felül, kb. mennyi pénzt szánsz az eszközökre? Vagy mindegy, csak jó legyen?
- milyen sebességű a net előfizetés?
- WiFi-n kell az 5 GHz is vagy elég a 2,4? (ha már most sok a fogható 2,4-es hálózat, érdemes duál eszközt venni) -
Lasliegrand
tag
válasz
MasterMark #43208 üzenetére
Hmm, én tök abban voltam, hogy ha veszek mégegy routert akkor az bridge módban access pointként működik.
Te milyen APt ajánlanál?
-
MasterMark
titán
válasz
Lasliegrand #43207 üzenetére
Ilyesmire egy (vagy több) normális AP kell.
Akár wireless uplink-kel, de inkább kábelezve.
-
Lasliegrand
tag
válasz
Lasliegrand #43198 üzenetére
Még egy utolsó felvetés, félig kíváncsiságból... Vajon létezhet olyan megoldás, hogy egyetlen routerrel fednénk le a panziót, hogy megússzuk a kábelkivezetésekhez szükséges fúrást/faragást? Így jobban belegondolva nálunk non stop nethasználat van, így szerintem mi már bőven restartolnánk a modemet amire átkopogna valamelyik szomszéd.
Nem túl nagy, egyébként az alsó szinten 3 db lakás van, a miénk max 30-35 nm, a többi inkább 15-25 nm körüli, a folyosó sem túl széles és hosszú...
Láttam pár marha drága routert is, pl okos otthonokba ajánlott Asus Blue Cavet, vagy vannak ilyen izom gamer routerek is drágáért, bár sztem egyszerűbb eszközökre elég lenne ez is, amit szerintem meg is rendelek majd. Gondolom magában is bőven jobb a jelenlegi asus rt12n-ünknél, ha viszont még sorba is kötjük vele...
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Több router (wifi lefedettség miatt kell) és több switch van a házban és körülötte.
Az alábbi nem akarja adni: (ez lenne a negyedik) xxx.xxx.4.1
[kép]A képen az alsó adatokat beállítva, random időközönként behal a wifi része, kábelen jó.
Ha bevan kapcsolva dhcp, akkor meg 5 percenként ledobálja a netet 1 percre.FIX ip-t akarok beállítani, mit állítsak? (elvileg sehol nincs ütközés)
Router: ds-wr302n -
válasz
Lasliegrand #43204 üzenetére
Részvétem...
Sokan egyszerűen nem tudják felfogni, hogy akár egy címen, sőt helyrajzi számon is lehet több fogyasztó, háztartás.
MaCS
-
Lasliegrand
tag
-
válasz
Lasliegrand #43202 üzenetére
Melyik szolgáltató ennyire ellensége önmagának???
MaCS
-
Lasliegrand
tag
válasz
Lasliegrand #43200 üzenetére
*megerősítve, nem kötnek be több netet egy lakcímre...
Majd szerintem kiköltöztetjük a modemet, nem hiányzik hogy nekem kopogjon mindneki amikor elmegy a net...
Habár a folyosóra járkálás sem, de inkább...
-
rekop
senior tag
Mikrotik/ubiquiti inkább céges környezetbe szánt eszközök, de sokan használják már őket otthon is. Elsősorban stabilitásuk, konfigurálhatóságuk, és a támogatásuk miatt. (nekem van még otthon használatban első generációs Unifi AP-m 2010-ből ami a mai napig kapja a frissítéseket). Van néhány termékük ami szerintem jó ár/érték arányú a tudásához képest, én ezeket szoktam ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest