Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

válasz Mikulásbá #62844 üzenetére

Pár éve cseréltettem X20XEV mocit B1 vekiben másikra.
    A motort egy angliából behozott B2 vekiből vásároltam meg, adás-vételit írtunk (adták az autó összes régi papírját is, ha kellene, de nem kellett). Maga a motor ~60e volt kompletten, csak a generátort vették le róla.

Alapvetően újra kellene műszakiztatni az autót a motorcsere miatt, de... beteszed az adásvételit a kesztyűtartóba és ha megállít a rendőr megmondod, hogy egy hete lett beépítve a moci és készülsz vele műszakira, nálad is vannak a papírok (nekem fél év volt műszakiig így nem foglalkoztam vele).
    Műszakinál jelezni kell, hogy motor csere történt típus azonosra. Adnak egy lapot amin elismerik, hogy új motorkód van az autóba, azzal a lappal kell a hivatalba besétálni, természetesen új forgalmi és új törzskönyvet kap az autó, ez az ami plusz költség, ezután kész is vagy (én még egy új rendszámot is kértem, ha már lúd... :D )

Én amit megvettem motort láttam működés közben is, erre is érdemes figyelni :)

------
    Nem típus azonos cserét csinálni az NKH-nál nem kevésbé nehéz mint miniszterelnöknek indulni.
    Kadett 1.3S => 2.0i+ GSi cserét gondoltam, hogy legalizáltatom, futómű, fékek, csövek, hűtő, karosszéria elemek, minden le volt cserélve GSi-re, mégis több helyen is azt mondták, hogy kb lehetetlen küldetés lenne. Ha csak műszakiztatni kell az nem gond...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés