Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunsetjoy
aktív tag
Mivel a magyarítást is kérdezted.
Feltételezve, hogy elvégzed a downgrade-et a játékra (1.10.163 verzióra), a régebbi magyarításváltozatot kell letölteni/telepíteni ( [link] ) - mert van az újabb, nextgen változathoz is, neked akkor az nem lenne jó.Ha felrakod (és miért ne raknád fel) a #8854-es hsz-ban a
3: [Unofficial Fallout 4 Patch - UFO4P] "Old Files-ban lévő kell" patchet, akkor az a magyarításban tízezer sornyi szöveget "visszarak" angolra (nem a magyarítás hibája!)
Csináltam ugyan patch magyarítást (ami ezt a visszarakást állítja vissza), de az már az újabb játék/patch változathoz készült, még a 2.1.6c változathoz [link]
Arra nem tudok biztosat mondani, hogy a 2.1.6c unoff. patch működik-e a régi verziós játékkal, de valószínűleg nem. -
4264adam
nagyúr
válasz
vottokar
üzenetére
Elfogja bírni a te kártyád is mert nem 4K felbontáson használod mint én, és a grafikai motor régi Ultra helyett mehet minden high-ra. Megtévesztő a 600 mod mert van olyan fegyver modom ami igazából 8db fájlból áll pl: Main file + 8db Patch jött hozzá az idők során --> attól ez még csak 1db fegyver

Amit érdemes még kikapcsolnod mert sokat zabál az a Godrays.
[MAIM Redux - Headshots - Wounds - Bleeding - Pain - Meds]
[SCOURGE]Ezt a kettőt érdemes majd kipróbálnod.
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
vottokar
üzenetére
+ nyugodtan írd át a Fallout4Prefs.ini fájlban lévő Shadow távolságokat 3000-re 20 ezerről mert nincs sok különbség, de a gépeinket nagyon megeszi. Még az RTX5070TI-t is. Egyszerűen ilyen a grafikai motor

IpresetInterval legyen 0-a.
Ezekkel remélem jobban fog futni neked is.
-
4264adam
nagyúr
válasz
vottokar
üzenetére
Szia
Először is a downgradel kezd, mert a hülye steam mindig a legfrissebbet teszi fel ami hazavágja a javításaid és modokat.
1.10.163 verzió lesz a barátod mint a legtöbbünknek.
1. lépés: Steam állandó frissítés igény tiltása tiltása így:

Ahova telepítve van a Fallout4 vagy magában a steam mappában az appmanifest_377160.acf-nél tedd át "Read-Only"-ra. Így a Steam képtelen lesz ráfrissíteni.
2. lépés downgrade: [link]
Manuálisan töltsd le, kitömörítés után indítsd el a "Depots".bat fájlt --> visszaáll a 163-ra.
Ezután kezdhetünk bármivel is.
Vortex letöltése majd pár lista amivel érdemes kezdeni:
Minden modnál figyelj arra, hogy nekünk az OG vagy 163 verzió kell!
1: [Address Library for F4SE Plugins]
2: [Fallout 4 Script Extender (F4SE)]Ez a kettő az alapja mindennek
3: [Unofficial Fallout 4 Patch - UFO4P] "Old Files-ban lévő kell"
4: [Previsibines Repair Pack Stable Branch - PRP] "1.10.163 FULL kell"
5: [xSE PluginPreloader F4]
6: [TAA Flicker Fixer]
7: [RAW INPUT - The Ultimate Mouse Sensitivity Fix] "Ez rendbe hozza az egérkésleltetést
8: [Boston FPS Fix - PRP Edition]
9: [Weapon Debris Crash Fix] "Nvidia kártyával kötelező"
10: [High FPS Physics Fix] "ennek a fájlában lehet állítani 100FPS és 360FPS
töltőképernyőt"
V-sync legyen OFF!
11: [Sprint Stuttering Fix]
12: [3rd Person Behavior Fixes]
13: [MCM]
14: [MCM Booster]
15: [No Interior Fog]
16: [X-Cell] "Sokat javít a teljesítményen"17: [Scrap Everything] "2.4 verziót telepítsd"
18: [Longer Power Lines]Ezek az alap kötelező javítások és innen indulhat a modolás
[Fallout 4 HD Overhaul 2k] Grafika javítás
Én most 600 körüli modot használok

-
vottokar
senior tag
Sziasztok.
Sok évvel ezelőtt kezdtem el játszani az F4-el először virágboltos verzión, de aztán beszereztem Steamen a GOTY verziót. Többször is végigvittem anno, és ismét kedvet kaptam hozzá.
Azóta gépet cseréltem (kényszerből) DELL7559-->ROG STRIX G513-ra. Tudom, hogy egyik sem egy erőgép, de szvsz. most az Asuson sokkal rosszabbul fut, mint anno Dell-en, pedig azért az ASUS jóval erősebb. (i5 6500>R7 6800H GTX960M>RTX3050) A felbontás mindenhol FHD volt-van. Már induláskor kezdőképernyőn mindha lenne egy cca. fél másodperces késés az egérkurzor mozgásában. többször nem indul el a játék, vagy ha elindul nagyon lassan. Használtam modokat de a játékból telepíthetőket néhányat, amik most vagy működnek, de inkább nem.
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy külső forrásból kellene ezt megoldanom, (pl. nexusmod) amit anno ezeréve szerintem a virágboltos verziónál már használtam, de már azt sem tudom, hogy miként is álljak neki.
Nincs valahol valami jó, viszonylag egyszerű leírás arról, hogy mi is a teendője egy újrakezdőnek? (folyamatleírás hülyéknek)
Igényem a hardverem korlátozottsága miatt nem túl nagy:
-magyarítás (már vagy 1x éve nem igen használom az angolt és öreg szárcsa már lusta)
-töltések (játékban) gyorsítása.
-szeretek településeket építgetni, úgyhogy bontó, építgető modok.
-és ha egy kicsit szebb, mint gyárilag, az se lenne baj.
És hogy a sunyiba tudom a játékból, steamról törölni a régi mentéseimet, mert van belőle egy csomó, és semmi szükségem rájuk, és ha jól emlékszem ez sem egészséges. -
podtibi
senior tag
Ha aktiválom a társnélküli perket, amivel ugyebár többet sebzek egyedül. Akkor beleszámolja azt is, ha valahol megvár engemet vagy meg kell szakítanom vele a kapcsolatot?
-
SaGa59
őstag
válasz
eddienhl999
üzenetére
A londonhoz más modkészlet kell, leginkább mert az a GOG-os verzión fut. Fontos figyelni, hogy egy adott mod a FO4 melyik konkrét verzióján fut. A nexuson a Fallout Londont kell kiválasztani játéknak, akkor az ahhoz való modokakt fogja megmutatni.
https://www.nexusmods.com/games/fallout4london/mods. Egyelőre 602 modot listáz. Előfordulhat, hogy más, a GOG verzióhoz jó modok is elfutnak vele, de azt mindenképp tesztelni kell. Emlékeim szerint a FOLON oldalán is mintha lennének mod javaslatok. -
Sanyi.mTs
addikt
Ezeket a fegyvereket csak akkor lehet megszerezni (PS5-ön), ha megveszem az Anniversary Edition-t (vagy upgradet)?
-
4264adam
nagyúr
válasz
eddienhl999
üzenetére
Mert a loot neveket nézed, de ne az utolsó két oldalt olvasd hanem a mod neveket. Ha telepíted a modot majd az hozza létre ezeket az esl és esm fájlokat amiknek a sorrendje módosítható
-
eddienhl999
tag
-
4264adam
nagyúr
válasz
eddienhl999
üzenetére
Megosztom az én listám Vortex-el pptx-be gyűjtve.
loot utolsók és elsőket is belmentettem így látható mely kritikus modoknak mi előtt és után kell lennie.
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Most kezdenék neki újra ennek a csodának. Esetleg tudnátok ajánlani modokat amiket érdemes felrakni hozzá?
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok Vault Lakók!
8 nap és 10 éve hogy megjelent számomra ez a csoda. Mai napig 90%-ban ezzel játszom. Igaz nem sok köze van már a Beteshda kiadásához mert annyi mod van bent, másfél év tesztelgetés után bátran kimerem jelenteni hogy összeomlás nélkül képes kezelni ennyi mindent ez az ősöreg motor (180GB).
Nagyon jól működik 4K HDR-el. 1440p --> 4K csere immersive változást hozott.

-
Elmör
őstag
Egy nagyon alap kérdésem van, kicsit noob is, de a déli részeken csak most 100 óra után jártam először és amióta meg volt a next gen frissítés azóta lehet nem akarja kitenni a "Cleared" feliratot egyes helyekre akkor sem ha az összes ellenséggel végeztem? Vagy mit kell még hozzá megtenni? Minden ládát kinyitni?
-
-
Plata
félisten
Hát egy mod már megy,a többi köszöni szépen de nem kér belőlem.

Tegnap a GOG app vicces kedvében volt.
Mire észrevettem hogy valami hülyeséget művel a játék mappája már 184 giga volt és épp egy újabb 57 gigás csomagot akart letölteni.
Jelenleg 94.5 giga a játék mappája,feltételezem ez már kb jó.
Mint kiderült a játék alapból telepítette a játékot meg a hight resolution packot,majd ezt még egyszer.Mikor vissza jöttem a géphez épp a harmadszorra próbálta leszedni.
Steam hülyeségeit már megszoktam,de ez új. -
4264adam
nagyúr
Nem szenvedtem fél napnál többet én sem a MO2-vel. Ha van időd és megtanulod 1 hét alatt akkor nagyon jó, a haladók és mod készítók csak azt használják.
De mint felhasználó és mod telepítő nem pedig creator, a Fallout 4 tökéletesen előkészített a Vortex-re is.
MO2 és NMM régebb óta létezik és a Skyrim meg a többi miatt szeretik. Oda az való.
-
4264adam
nagyúr
Használj Mod Organizer 2 helyett Vortex-et. Felhasználó barátabb és a conflict-eket is könyebben kezelhetővé alakítja.
Jelenleg 493 mod-al játszom és Face Gen + Lod gen is van.
Skyrim-re megértem ha a Mod Organizer 2 van használva, de kezdésként és a Fallout4-re 100% osan elegendő a Vortex.
Agyrém ha a conflict-ot Mod Organizer 2 + FO4Edit-ben kell sorrendbe rakni. Ezt a Vortex automatán végzi.
-
Plata
félisten
Sziasztok.
Elkezdtem játszani a játékkal.
GOG féle Goty van meg,eredeti.
Szeretnék felrakni pár modot,elakadtam benne.
Némelyik mod kéri a Fallout Script Extender-t.
Mod organizert használok a modok telepítésére,viszont a mod organizer nem tudja telepíteni az FSE-t,mert nincs valid data. Vagy mi a szösz.
Ha simán berakom az FSE-t a jáék mappájába és úgy telepítem akkor a többi modom nem megy,mert nem a mod organizer indítja a játékot.
Sosem játszottam még a játékkal,csak az előző részekkel.
Tudnátok segíteni abban hogy mit rontottam el? -
4264adam
nagyúr
válasz
Antonius1978
üzenetére
[[FO4] BH AK-74 WIP 07 - Animation & Sound Rework]
Holnap érkezik a mod. -
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Koszi, erdekes, hogy a fizikai modellrol - ami a foldon van - hianyzik a hatso markolat...es az egyik kepen is ugy tunik, hogy nem az eredeti mellso markolatot fogja, hanem maskepp...Ma megneztem, de senki sem tett fel errol a magyar AK pakkrol videot, igy nem latom azt sem, hogy milyen az ujratoltes animacioja. A Fallout 3-hoz, ami megvan nekem, oda is csinalt regebb valaki AMD-65-t, azt hasznaltam, sot, feltettem a Fallout3at es az AMD65 modot is, csak meg nem sokat jatszodtam a jatekkal egyelore.
A Falloutokon tul, azert erdekel a dolog, mert a Stalker COP jatekba szeretnem latni ezeket a fegyvereket
Egyszer egy modder betette a keresemre az AMD-65-t, jol esik azzal lovoldozni, csak sajnos ott sem tokeletes az animacio, a modder le kellett szedje a mellso markolatot a modellrol, maskepp nem tudta volna hozzailleszteni az animaciot. Na megegyszer koszi
-
4264adam
nagyúr
válasz
Antonius1978
üzenetére
Igen használtam, és most vissza is raktam, hogy megmutassam
Ahogy beszéltük 7.62x39mm Soviet Caliber-t használ ahogy kell.
-
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Na, sajnos a telepites utan ertettem meg, hogy a Londonhoz kell maga a Fallout 4, ami nincs meg, ezaltal a fegyvermodot sem tudtam kiprobalni...Te hasznaltad ezeket a magyar fegyvereket a jatekban? Ha igen, csinalj legyszi par kepet, hogy hogyan mutatnak a jatekban, koszi.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Antonius1978
üzenetére
"Additional files required"
Azt írja, hogy mielőtt a Hungarian Pack-et telepíted előtte legyen telepítve az a kettő is.Vortex telepítés + Address Library for F4SE Plugins + a többi.
Ki kell próbálni, mert nem írt senki, hogy működik-e vagy sem. Csak hogy "talán"
-
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Ezt mutatja, sztem nem valoszinu hogy lehet hasznalni a Londonnal, azaz nem tudom...nem ertek hozza tul sokat, ha lesz idod, meg tudnad nezni, hogy hogy lehet osszehozni a Londonnal? Felteve ha megvan neked, es egyaltalan lehet...mar amiatt, hogy kell az a Tactical Reload dolog, ami nem biztos hogy jo a Londonnal. -
4264adam
nagyúr
válasz
Antonius1978
üzenetére
Fallout4 .163-as build-et használok kizárólag.
Minden itt található fegyver használható + a puskához tartozó valós lőszer van [CALIBER - COMPLEX] modnak köszönhetően és magam is szoktam kézzel módosítani FO4Edit-ben.Szerintem működik London verzióval is.
Minden éltalam használt fegyver Mod miatt került a játékba. Ezeket szoktam használni: [Fileshare]
-
Antonius1978
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Szeva, ez F4 vagy a F. London? Es ez valami mod, hogy ennyi fegyver van a falon? Azert erdekel, mert latom a gyujtemenyben az AKM63 es AMD65 magyar AK klonfegyvereket is. Hasznalni is lehet oket, vagy csak diszlet? Ha nem diszlet, mi a mod neve ami elerhetove teszi a falon levo fegyvereket?
Nekem ingyenes lett a F.London a Gog fiokomon, gondoltam kiprobalnam a magyar AK-at, ha a mod a F.Londonhoz keszult, vagy kompatibilis vele. -
Chalez
őstag
Régen toltam F4-et, de az már nem ma volt. Gondolkodom, hogy nekiugrok, de mivel régen is piszkálni kellett itt-ott, van valami tippetek, hogy mire figyeljek? 4090/7600X amivel nekiugranék. A HDR működik a játékban? Egy 4k OLED 240Hz-es monitorom van, ezekből kellene valami frankót kihozni
-
Boldog Karácsonyt!

-
podtibi
senior tag
Win11 en tapasztatok valamit a töltésiidővel kapcsolatban vagy csak nálam hosszabb a töltés újrakezdésnél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keystation 49 (Midi controller)
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + EA Sports FC26 2 év garancia!
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- 8GB DDR3 1600Mhz SO-DIMM , Laptop RAM
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- Pixel 7 pro 128/8
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt mutatja, sztem nem valoszinu hogy lehet hasznalni a Londonnal, azaz nem tudom...nem ertek hozza tul sokat, ha lesz idod, meg tudnad nezni, hogy hogy lehet osszehozni a Londonnal? Felteve ha megvan neked, es egyaltalan lehet...mar amiatt, hogy kell az a Tactical Reload dolog, ami nem biztos hogy jo a Londonnal.