- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomoty
senior tag
válasz
Mikuland #19171 üzenetére
Nekem egyik nap ropogott párszor a váltó (sebességváltáskor), majd másnapra ugyan ez a kép fogadott.
Szóval simán tönkre mehet 1-2 nap alatt is.
Ja és nekem is Z18XE a motorkód (milyen véletlen).A váltó típusa:
Astra H-nál F17+CR, a végáttétel pedig: 3,94 (71/18)
Astra G-nél F17CR, végáttétel 4,19 (67/16) -
zolikaDB
veterán
Szereztem ECU-t... Pénteken rakják be.
-
KrAt
veterán
Ha valaki tud Pesten egy jó helyet / embert, akinél találok jó állapotú G Astra fehér bal első sárvédőt és hátsó ajtót, tükröt, akkor legyen szíves szóljon nekem mihamarabb! (őzike szemügyre vette az autó bal oldalát..
)
-
adorjant
őstag
A váltó kódja alapján hamar kiderül,hogy milyen áttételezésű,még a végén túrakupé lesz belőle
Amúgy tényleg lehet valami ebben az "Opel betegség"ben,ami a váltókat illeti,haverom 1.4 G Astrájában is pont ugyanez történt,ráadásul talán még 200e sem volt benne (valós),ami egy váltónak azért valljuk be,ujjgyakorlatnak kellene lennie...
Nekem amúgy van egy eladó komplett F17CR 4.19 váltóm (közismert nevén sportváltó
),kuplunggal,kinyomóval,hosszúra cseréltem.
Ha esetleg valaki ilyesmire vágyik,keressen meg,meg fogunk egyezni. -
TasiA
senior tag
válasz
Mikuland #19179 üzenetére
Nekem is F18 van, csak nem hidros a kinyomó csapágyam, mint a G Astra, hanem sima. Van benne 320 ezer és semmi baja. Régebben valhol hallottam olyat, hogy szidták ezt a fajta váltót, de már nem emlékszem mi volt a baja vele az embernek.
Ha ez segítség, az 1.8-2.0 B Vecikben ugyan ez van, azt meg bontanak annyit mint a szemét, csak maximum nem lesz annyira rövid kiosztású, mint a cupé váltója, de legalább kevesebbet eszik majd -
Mikuland
tag
válasz
sziada5925 #19172 üzenetére
Igen. Valamit érezni kellett belőle, főleg mikor az a kerék elszabadult és ledarálódott...
Kereskedésben volt, így a kereskedővel próbálunk kicsit egyezkedni, amire hajlandóság mutatkozik, de ezt majd nyugtával. Most a működés helyrehozása a lényeg. -
Mikuland
tag
válasz
Jim Tonic #19169 üzenetére
Üdv!
Sajnos beigazolódott a szerelő sejtése, hogy " Opel betegség" a difiben elszabadult a kúpos fogaskerekek tengelye és az egyik leesett és szétmaródott a házban...
Sajnálom öcsémet, sajnos a használt autó vásárlás elég lutri.
Már megrendelte a bontott váltót, ha minden jól megy - nem kevés kiadással - a héten kész is. -
zolikaDB
veterán
Most erre gyűjtök
Ja, elfelejtettem a dbilas programozható elektronikát, meg a Steinmetz kipuffrendszert, nagyobb fékeket, felniket, erősebb kupplungot és váltót...
Én hülye!
-
Mikuland
tag
Üdv topik lakók!
Kérdezném, hogy valaki járt már hasonló szituban, mint az öcsém?
A szitu, hogy vett 2001-es Astra 1.8-as coupe-t, egy héttel a vétel után furcsa pattanó hangot hallott a bal elejétől és a kormány abban a pillanatban húzni kezdett balra, következő kattanás után vissza állt.
Szerelő nézte, először toronycsapágy gyanú volt, majd tüzetesebb vizsgálat után a diffire tippelt.
Elmondása szerint ez egy opeles széria hiba, amit már szerelt és a difi cseréjét követeli amíg még nem könyököl ki az oldalán a tengely.
Mikor eljöttünk a szerelőtől már olyan hangosat pattant, hogy ijesztő volt!
a neten kutakodva nem sok bontott 1.8-as váltót találtam, de az új nagyon nem férne bele a szegénységbe...tudom, minek vett akkor ilyen költséges autót?
A kereskedővel nem hiszem, hogy lehet egyezkedni, sajna ha a hiba tényleg a difi akkor fájni fog. -
lujó55
addikt
hát általában kétévesen vesszük és négy évesen adjuk el vizsga előtt. de ez most marad még 2013 végéig. pedig izzad már a seggem, hogy vegyünk egy T.Verso-t. De erre most nem futja.
-
válasz
bambano #19156 üzenetére
Enyém 8 éves volt áprilisban, és ~220e km. Mivel megöregedtem (értsd 30 felett), családom lett, rájöttem, hogy nem fogok hitelből mostanában autót venni. Sok-sok jobb helye van a pénzemnek. Az autó huszadrangú lett, és a mostani amúgy is mindent tud, amit egy autótól én elvárok.
Ha mégis cserélek, az ugyanolyan lesz, mint a tied, lehetőleg egy az egyben alapon. -
lujó55
addikt
-
zolikaDB
veterán
válasz
pempellini #19147 üzenetére
Nem tudom, az enyém az Astra G.
re...: remélem én is, jövő héten kiderül. Valós minden adata.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest