- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #47999 üzenetére
Nem vicces!
Elfogadták, de első körben erősen wtf kifejezés ült ki szegény kiscsaj arcára. Szépen lefordítottam neki tételesen és rendes volt, elhitte, csak hát rohadt égő na.
Viszont olyan régen förmedt már rám biztonsági őr, legalább ezt most pótolva lett.
-
Viszlát
addikt
Kellett csináltassak egy magyar erkölcsit, nagykövetségen keresztül tudtam megoldani, de kellett róla számla, hogy kifizesse a cég. Ezt jeleztem előre emailben és telefonon is, és természetesen a helyszínen is. Ezt kaptam: [link]. Amikor reklamáltam, hogy ez így egy nagy nulla, csak néztek rám bután, hogy "ez van, mást nem tudunk adni". Szánalom, komolyan...
Szerk: nem mellékesen még szignózni sem volt hajlandó, mondván, hogy a pöcsét elég. Ja és 6-8 hét alatt készül el.
-
tildy
nagyúr
Ha harom koron voltam mar tul, es vegig ugy ereztem jol sikerult, akkor valoszinuleg nem en benaztam el, hanem egyszeruen volt aki jobban illett a csapatba.
Egyebkent meg ilyen esetekben ra szoktam kerdezni - ha nem mondjak- , hogy milyen teruleten erdemes fejlesztenem a tudasom.
De latom megint csak okoskodasra futotta. -
válasz
concret_hp #47992 üzenetére
... most olvasom. Kapasbol tudok jopar ismerost, akit ez rosszul fog erinteni, fene.
-
Nem egyszer volt mar nekem is hasonlo, olyankor ra kell jojjek, ha valami nem sikerul, annak vagy nincs meg itt az ideje, vagy mas epitokocka illik bele a legoba, vagy meg egyszeruen nem allok keszen.
Tehat olyan nincs, hogy siman elbenaztad, nem voltal eleg jo, nem keszultel fel rendesen? Velem tortent mar meg ilyen tobbszor is. En celravezetobbnek tartom azert vegiggondolni, hogy ha valami nem sikerul, akkor abban nekem konkretan mi volt a hibam/szerepem/stb.
> Ha en megtettem mindent, akkor nem rajtam mult, ennyi.
... akkor kin?
Felreertes ne essek, nem kell sirankozni, ha valami nem sikerul, mert rengeteg dolog nem jon ossze az eletben, de ugy altalaban nem tartom jo strategianak. Legalabbis pont ellentetben all az alairasoddal
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #47986 üzenetére
Szerintem ne aggodj azon sem. Nem egyszer volt mar nekem is hasonlo, olyankor ra kell jojjek, ha valami nem sikerul, annak vagy nincs meg itt az ideje, vagy mas epitokocka illik bele a legoba, vagy meg egyszeruen nem allok keszen. Vagy egyszeruen nem az a sorsom. Ha en megtettem mindent, akkor nem rajtam mult, ennyi.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #47987 üzenetére
na, ezen én is jót röhögtem...
Felhívjük tisztelt előfizetőink figyelmét, hogy a tények és számadatok semmilyen értelemben nem tükrözik, nem is tükrözték soha a Századvég Gazdaságkutató Intézet álláspontját. Köszönjük.
Ui. és az megvolt, hogy a katát másfélszeresére emelték tegnap?
és hogy a hivatalos indoklás szerint "a vállalkozások kérték az 50 százalékos emelést."De azért szeretném látni azt a fókuszcsoportos beszélgetést, ahol valakik azt mondják: "Mihály, szeretnék ötven százalékkal magasabb adót fizetni, mert NEM ELÉG, AMIT FIZETEK"!
Persze, "az adórendszerünk kiforrott, már csak finomhangolás folyik".
Volt már olyan a NER-ben, hogy egy szabály nem változott, mittudomén, akár 1-2 éven át?cinizmus, MAgyarország, édes hazám.
-
concret_hp
addikt
engem meg tegnap este hívtak morganéktől, hogy mi a helyzet, ami azért vicces, mert konkrétan 3 héttel ezelőttre ígérték, hogy hívnak, a telefonos interjú után és a hölgy nem tudott arról, hogy ezen a körön már túl vagyok
-
bobsys
veterán
Holnap utan szabadsagon leszek majd egy honapig, de ugye december utolso masfel heteben amikor mar dolgozom a fu se no
-
NoLF
veterán
Akkor boritsuk a jo hireket a ph off topikjara ma este - mult szerda ota van munkam
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #47961 üzenetére
Bocsi, de nem a bruttobol fogsz kenyeret vagy lakast venni.
Sajnos. Lehet, hogy papiron jol nez ki, csak ha a felet kapod meg, vagy annal is kevesebbet, az elegge szajhuzos tud lenni. Foleg, hogy gondolom kaptad a fizut is melle, tehat kb 1 fizunyi vagy picivel tobb lehet az az osszeg.
Mondjuk latom azert nem tort le, helyes:-)Eloszor en is ugy voltam vele, hogy nem erdekel mennyi a nettom, ha megelek siman belole, csak miota nem 50% feletti az elvonas, hanem mondjuk 25-30, azota azt mondom, hm, jobb ez igy.
-----------------------
Amugy hogy jo hir is legyen erre a napra: vegre talaltam a meretemben alsonemut. Otthon ez csodaszamba menne, egyszeruen a Triumph boltjaban sem hittek el amit mondok, nem is volt a meretemben, itt meg lazan megrendelem, es mind jo ram, raadasu nem is egy szakajto penzert. Szoval most happy sunshine, miegymas. -
Viszlát
addikt
válasz
Pttypang #47970 üzenetére
De most miért nem lehet hagyni az embert örülni legalább egy kicsit?
bandus: persze, nagy dolgok ezek a pályafutás elején. Meg később is, főleg ha közben
3közel 4 éves pokoljáratra kap jegyet az ember.Nekem az összegnél jelen helyzetben többet jelentett a mellé társuló vállveregetés, sok volt ez a kihagyás, volt bennem para rendesen, de szerencsére sikerült elég jól felvenni a tempót.
-
válasz
Viszlát #47968 üzenetére
persze gondolhatod, hogy éppen átbillen, de akkor is, ez mégis olyan achievment unlocked, meghát jó ránézni
bár lehet visszavonják, mert most ment ki egy riport a vezignek, nem éppen helyes számokkal
neked pedig gratula, az már tisztességes összeg
januártól én is megpróbálkoztam egy +20% kérésével, meglátjuk lesz-e belőle valami.
-
tbs
addikt
válasz
fokukac #47964 üzenetére
Kiábrándítalak: a munkáltatói bérköltséged teljes elvonása még mindig 50% fölött van. Ez a bruttó/nettó játék a fizukkal atomértelmetlen...
Az 1kujcsossal csak ez a gond:
Ember1, nettó 100eFt: mindet befizeti (kajpianő), tehát ÁFA ugrik az egészből.
Ember2, nettó 300eFt: befizeti a felét, tehát a felének az áfája a megtakarításai között marad.Eddig szép.
Nos deazonbanizéígynemmaradhat, Ember2-ről az adót máshogy kell lehúzni. Bankadó formában pl.
Sokan a fentit nem fogják fel igazán. És sajnos szavazhatnak... Brrrr...
-
válasz
concret_hp #47949 üzenetére
A valasztasoknak minimalis koze lesz a gazdasagi helyzethez, ahogy az mindig is volt, itthon es kulfoldon is. Szerinted egy texasi republikanus milyen helyzetben szavazna valaha is a demoratakra? Egy meleg mikor fog a Jobbikra szavazni? Satobbi. (Modiknak: ebben nincs semmi partpolitika.)
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang #47953 üzenetére
Daráld le a háztartási keksztet, és keverd össze reszelt almával. Gyerekeknek szokta ajánlani a gyerekorvos, de megmondom őszintén, ha komoly gond van, én is ezzel próbálkozom, amikor már egyáltalán tudok enni, de azért ajánlatos még nagyon kímélően próbálkozni csak.
Ami a kolléga nyugdíjasokra és inaktívokra vonatkozó kétkedő megállapítására vonatkozik, arra meg csak annyit mondanék, hogy dehogynem, tessék csak figyelni. Amit meg a jelenlegi ellenzék művel, attól meg aztán tényleg a jósors mentsen meg mindenkit. Szóval nem mintha lenne használható alternatíva bármelyik oldalon, az a szintű fákáp ami otthon van, az szerintem 20 éven belül kibogozhatatlan.
Amire kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, az a mostani navos ügy, nem mintha számítanék következményekre...
Szerk.: És ahogy elkezdek böngészni, rögtön ott is az elemzés!!!négynégynégy!444!!!
p
-
válasz
fokukac #47958 üzenetére
peresze, hogy megy az emberek megvasarlasa, lasd a sajat peldam, szerintem viszonylag kevesen kapnak tiz honap munkaviszony utan 7 szamjegyu fizut (br), megha csak egyszer is
plusz az egyeb dolgokrol nem is teszek inkabb emlitest. ennek sztem nem keves koze van hozza, hogy ravezessek a kadereket, kire is kell jovo evben szavazni
meg akkor is, ha rekord nyereseg volt, meg minden.
-
Mawyx
őstag
2 whopper junior 690ft, nyami (zabálszmájli)
-
válasz
FehérHolló #47955 üzenetére
Az nem igazán hiányzik..
-
fokukac
nagyúr
válasz
szerintem meg pont, hogy az inaktív rétegekkel lehet választást nyerni. 3 millió nyugdíjas csodákra képes...
Amúgy pedig egy éve csak az alacsony jövedelműeknek szóló kampány megy (rezsicsökkentés).------------
az értelmiségiek közül pedig a tapasztalatom szerint igen kevesen támogatják őket, főként csak azok a csoportok, akiket kvázi lefizettek (közel kerültek a tűzhöz, trafik, közbeszerzés, akármi)
---------------
Ami pedig a jövedelmi viszonyokat illeti : nyilván torz a statisztika (mert minden 3. munkavállaló minimálbéren van), de az, hogy "gazdagokról" beszélnek az újságcikkek, és hogy ebbe már a bruttó 300k is beleszámít, ez mindent elmond... ez nekem is b*ssza a csőrömet.
az az 50%-os adóterhelés, ami előtte volt, nyilván nonszensz volt. Ez a ~35% ez már elviselhető, de nemzetközi viszonylatban még ez se alacsony.
Persze, ettől függetlenül nem kellett volna egyből megszüntetni a második kulcsot, hanem szépen csak emelgetni kellett volna, és akkor nem esik ki ennyi adóbevétel egyszerre (amit ugye a különadókkal kellett pótolni)
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #47951 üzenetére
SZéntablettát nyugodtan bevehet, mert az nem fogja meg az igazi fosást (tapasztalat), ellenben megköti a káros mikroorganizmusokat is.
Amit ne vegyen be az a hasfogó tabletta (Lopedium és társai), ami úgy szünteti meg a hasmenést, hogy kvázi ideiglenesen lebénítja a bél izmait. Na, ez az, ami káros, és valóban, bent tartja a fertőzést is.
Ui. ezt az orvos barátom mondta, és teszteltem, sokszor sajnos.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Pttypang #47953 üzenetére
Nézd, azt csinálsz amit akarsz, nem akarok beleszólni túlságosan, de ha ne adj' isten bélfertőzés, akkor az 2-3 nap alsó hangon, mire kijön rendesen.
Persze nem én mondom meg mit csinálj, csak segítségképpen írom.
@FehérHolló: én campylobacterrel eljutottam a körzeti orvosig is, meg aztán az ügyeletre is meg a kórházba is.
-
válasz
DeFranco #47951 üzenetére
Egész nap várrtam, biztos kijött, aminek ki kell.
(#47954) DeFranco
Sajnos nincs szabad 2-3 napom, ha hétvége, vagy ünnepek környékén történt volna, akkor nem lenne probléma. Miután bevettem, most hihetetlenül melegem van, meg minden, ez alapján gondolom, hogy már rendben leszek
Azon gondolkodom, hogy kamilla tea és háztartási keksz nyammogása éjszaka gondolom ilyen esetekben is rendben van. Értelemszerűen nem tervezem, hogy nekiállok tömni a kínai kaját meg a rántott húst -
rushty
őstag
válasz
pl. ami a másik oldalon megy abból nem kér senki
-
concret_hp
addikt
ha a modik úgy látják, lehet törölni nyugodtan, de azé' leírom.
a választások még qrvamessze vannak, de az utóbbi pár napban, kb. a 3-4. cikket találtam arról, hogy mer' az egy kulcsos adóval a "szegények" milyen rosszul jártak.
namost, azon értelmiségiek (vélhetően nem az alsó pár decilisben levők jövedelem szempontból) közül, akikkel beszéltem a témáról nagyjából senki nem volt elégedett a jelenlegi kormányzással.
ha elkezdik nagyon nyomni ezt, hogy meraszegényekmilyenrosszuljártak (ami egyébként minimum enyhe ferdítés szvsz), ami azért nem egy bonyolult kommunikáció, akkor a végén ki fog a jelenlegi kormányra szavazni? (és hogyan állnak jelenleg is ~60%on?)
csak és kizárólag a nyugdíjasokkal csak nem lehet választást nyerniígy pusztán játékelméleti szempontból érdekes a témafelvetés szerintem.
-
Hmm este ugye munka, hazaértem, de már munkában is indulás előtt nagyon rajtam volt a szapora, de mondom háháá nem késem le emiatt h fél órával műszak vége előtt ne tudjak lelépni..
Hazaértem, há, hasmenés&fejfájás, majdnem elindultam suliba, aztán inkább visszafordultam az ajtóból, tudtam h ennek nem lesz szép vége.. Egész nap haldokoltam, de végül leküzdöttem magam egy helyi gyógyszertárba h vegyek széntablettát, meg fejfjás csillapítót.. Legalább megtanultam, hogy ilyen apróságokból erősen érdemes tartani itthon mindig egy keveset.. -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47943 üzenetére
a plazmának sokkal szebbek ám a színei, és egyáltalán nem fogyaszt "sokat" - még ha ez a vélekedés ki is fullasztotta ezt a technológiát teljesen...
-
föccer
nagyúr
Hi!
Nincs valakinek elfekvőben ilyen IKEÁS favonat?
A nyolcad körívből kellene 2 db, ezért nem akarok még egy készletet venni.
Köszi
üdv, föccer
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47939 üzenetére
Tavalay a 60" LG Plazmat vettem brutto $850
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47937 üzenetére
Olcso lett a 60"?
-
concret_hp
addikt
hm lehet hogy nem kellett volna megnéznem, menniy pénzé' lehet mostanában tv-t venni
-
tildy
nagyúr
Na megvan az otthoni programom ugy latom.
Hiaba a rendszeres fogorvoshoz jaras, a vampirfogam melletti fog elkezdett szuvasodni, korulotte szinte lehetetlen volt mindig is kitisztitani, lehet az lesz a sorsa, hogy kihuzzak. A vampirfogamat nem szivesen adtam volna, az marad, a helyere lesz huzva.
*vampirfog = szájpadláson lévő fog
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47928 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47928 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
más téma.
van itt valaki, aki Svájcban dolgozik? -
BTC 900 volt ma reggel, utos
-
fokukac
nagyúr
jöttem dolgozni, és két kislány állt az ajtóban, és kaptam tőlük, bankkártya formátumú, céges pendrive-ot, mondván, hogy nemzetközi férfinap van.
zsírkirályság. -
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun #47913 üzenetére
Mavericks ota nem leptem be a cibbe. Ugy nez ki utana sem fogok. Mar megint rinyal itt a java vm miatt. Feltelepitettem, de cseszik elindulni. FF restart megvolt.
Nem fogok gepet cserelni, amugyis a wines masina ujabb koron jar, epp Nemetorszag fele tart ismet.Update : FF totalis , teljes kilepes, ujrainditas utan mukodik.
-
válasz
FehérHolló #47907 üzenetére
a becsibe azert kozremukodunk
valamennyire.
-
-
EQMontoya
veterán
Próbált már valaki core2-re telepített win7-et átdobni i7-es vasba? Van esély, hogy bebootol?
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun #47910 üzenetére
Helyes. Kukac te is mondjad. En anno irtam nekik mar a webbankkal kapcsolatban, valaszra sem meltattak sajnos.
-
FehérHolló
veterán
bizony nagy darabnak kell a ventilátorba repülnie, hogy én otthonról szívjam.
Lortech: A Klinikák környéki kórházakban sem jobb a helyzet. Például a László kórház orr-fül-gégéjét valami 15-20 perc megközelíteni a főbejárattól. Ha nem tévedsz el közben, mert semmi tábla. (A szó szoros értelmében.)
-
Winner_hun
félisten
Köszönjük, hogy megosztotta velünk az Internet bankban történő azonosítási móddal kapcsolatos véleményét.
Tájékoztatom, hogy észrevételét *** számon rögzítettük rendszerünkben.
-
válasz
FehérHolló #47907 üzenetére
Jovore meg valtozhat a helyzet, ki tudja, milyen konnektorbol szivjuk majd akkor a kraftot
-
Lortech
addikt
Lejárt az időlimit..
Ma reggeli index főcikk:
[link]
Na hova mentem ma délelőtt? Persze, hogy a János kórház traumatológiájára. Tényleg elég érdekes, hogy az intézmény legtetején van a traumatológia. Míg felbaktattam, találkoztam legalább három begipszelt lábú idős emberrel, akik gyökkettővel botorkáltak le a nyálkás lejtős utakon. Nem tudom, mi van itt télen.. Az igazán meglepő az volt számomra, hogy az omladozó falak között ilyen kevés dolgozóval egyáltalán működik valahogyan az ellátás, ekkora ellátási területre. Ma voltam harmadszor, elsőre tényleg nagyon szervezetlennek tűnik az egész, de mégha káoszosan is, működik. Le a kalappal sokuk előtt, hogy emberségesek tudnak maradni ebben a darálóban.
Ma rengetegen voltak, fél óráig csak a betegfelvételnél álltam sorban. Kaptam szép zöld műanyag gipszet jópénzért, ezt nem támogatja a TB. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #47901 üzenetére
pláne az autóiparban...
ezt mondjuk neki évek óta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Temu
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Formula-1
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MSI B450 GAMING PRO CARBON AC Alaplap + AMD Ryzen 7 3700X
- Seasonic Prime 1000W 80 PLUS Gold
- MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 29 Hó garancia
- Nintendo Switch OLED 20.4.0 Mario Kart, 256GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest