Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
Winner_hun #46399 üzenetére
van utalási díj. lehet, hogy később terhelődik.
-
bobsys
veterán
Van itthon a dolgozos laptopom. Core i7, 8 giga ram, de egy lassu 5400RPMes vinyoval. Fut egy virtualis gep is VMware Workstationbe es hat egesz nap meg, megakadt a munka 5 percekre az elobb meg nagyjabol 25 percig semmit, de semmit nem tudtam csinalni.
Mit csinaljak? Rakjak bele meg ramot, hogy 12 (16?) giga legyen vagy inkabb dobjak bele egy SSDt a vinyo helyere es maradjon 8GB RAM? -
tildy
nagyúr
Ahh regi szep oncallos idok.
En szerettem. De az utobbi 4 evben mar nem volt ilyen.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #46385 üzenetére
nem minden pozíció oncall.. amúgy megfizetik, sokan csinálják, mert jó plusz pénz. de az oncall az esetek legnagyobb %-ban support-ot jelent, vagyis futó rendszerek felügyelete, ha lehalnak a job-ok, akkor kódfejtegetés és javítás. nem olyan rossz az az oncall, én is csináltam egy ideig. és most nem a pénzről beszélek, hanem a tapasztalatról. jó tud az lenni, főleg a stressz miatt, továbbá visibility miatt sem elhanyagolható
azt pedig ne felejtsd el, hogy azok a munkák, amelyek nem szimpik (férfi ne szimpizzen, mondja azt, hogy nem szimpatikus vagy antipatikus), azok fejlesztik a legjobban a karaktert hosszú távon! -
EQMontoya
veterán
C++-os vagyok én is.
Mindenesetre az öltönyösködést és hasonlókat szerintem nem fizetnék meg a jelenlegi helyemhez képest. Annak ellenére sem, hogy tanultam azért némi közgázt, tehát elvben elég sok kompetenciám lenne hozzájuk. Valahogy annyira nem szimpik. Inkább jól érzem magam, az többet ér.
-
Winner_hun
félisten
-
válasz
concret_hp #46366 üzenetére
En is azon a programon voltam, az nagyon megeri szerintem.
-
válasz
FehérHolló #46381 üzenetére
megjegyezve, mar hazafele robogok.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #46373 üzenetére
Assessment Center: Altalaban behivnak x embert, egyszerre, kulonbozo feladatokat adnak nekik, es figyelik ki hogyan oldja meg, hogy dolgoznak egyutt, stb.
Legalabbis nekem anno ilyen volt. -
válasz
bobsys #46373 üzenetére
assessment centre, jelen esetben valami esettanulmány feldolgozását, prezentációt, személyes elbeszélgetést, teamworkot takar. mondjuk kicsit lutri lehet ezért kiutazni warwickba, de legalább világot látok
nameg előfeltétele még a telefonos interjú sikeressége. továbbra se fűzök hozzá sok reményt, de mivel van itt egy tisztességes welcome payment, ezért megkönnyíti az élet elkezdését rendesen.
mawyx:
ezer éve nem voltam ott, nem tudok segíteni sajna -
Mawyx
őstag
válasz
bandus #46365 üzenetére
Te jársz a fehérvári úti piacra, nem láttál véletlenül sült tököt? Melóhely felé néztem a piacon, de ott nincs. Anynira ennék már egy szeletet, lejár a szezon mindjárt és nem is ettem idén. Ha ott sincs, akkor megkérdezek egy nénikét szerintem, hogy nem sütne-e nekem
nyersen nem jó, süsse már meg és úgy árulja.
-
válasz
parandroid #46349 üzenetére
Hát na ja, ne csodálkozzunk, hogy itt tart a nevelés, orvoslás ... ahol, ha az embereket bacnak megfizetni (megbecsülni), akkor ők meg bacnak lelkiismeretesen ... dolgozni.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #46364 üzenetére
Meglehet, bar ha jol tudom Bandus meg csak most kezdte ott a szakmat. En azert ovatosabb lennek.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #46369 üzenetére
ritkán, de a jókat begyűjtik a mocsokszemétmultik, usa-ba gyűjtenek mindig a központokba. egy másik ismerőst a ge vett át, egy edzéstársam az epma, és van innen a fórumról is motoros cimbi akit szintén átvettek. szóval azért lehet magyarként magyarországról is domborítani, én ebben hiszek
de ehhez azért kell pár év, ált. legalább 5 év. bizalmat kell építeni és lekell tenni az asztalra rengeteget.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #46366 üzenetére
imseros morgan stanleynel tolja az IT szekeret, kemeny melo, de megfizetik a sracot
-
concret_hp
addikt
én meg kimentem hvg állásbőrzére, hogy szerezzek vmi értelmes diplomamunka témát. tlaálkoztam 1 arccal, aki egyetemen tanított, morgan stanleynél dolgozik, hogy jelentkezzek vmi gyakornoki programra (ami februárban indul), jelentkeztem most volt telós interjú, aztán mondta a hr-es, hoyg jövő héten hív, összeszedi mi mindent tudna ajánlani
(végén már kb. majdnme azt kérdezte, hogy 2 hét múlva tudnék-e kezdeni 40 órában
)
-
hát ez még nagyon az eleje, de köszi
félni nem félek, mert szerintem még Ti sem tudnátok pontosan beazonosítani, akikkel 6-8 éve beszélgetek itt, és végülis sok konkrétumot nem írtam le arról, hogy hol dolgozom, mit csinálok. plusz annak tekintetében meg, hogy az év hátralevő részében valószínűleg minden nap túlórázok, és ma is itt ülök +3-4 órát, úgy, hogy korábban jöttem, nem hiszem, hogy félnem kellene, ahogy Holló úr is mondja, jelenleg nagyobb szüksége van rám a munkáltatómnak, mint nekem rá
persze lehet, hogy tévedek és hétfőn már nem kell jönnöm
főleg, hogy néhány hete meglebegtettem a főnökömnek, hogy jövőre szeretnék 50-80k-val magasabb összeget látni a szerződésemen
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #46352 üzenetére
Gratula.
Egyebkent nem felsz, hogy a mostani munkahelyed olvassa a ph-t?
(es kiderul, hogy masfele kacsingatsz: "szerk: kaptam visszajelzést az angliai jelentkezésemről, first stage done, következő a telefonos interjú, aztán ennek sikeressége esetén az ac.")Lehet ezt viragnyelven is tolni
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #46354 üzenetére
Ennyire nem jott be Nemetorszag?
-
parandroid
félisten
Lol, a héten a második hely, ahol ugyanazt a mondatot olvasom: "Sajnálom, de az a helyzet, hogy mi vagyunk a probléma."
Nyilván Török G. nem beszélt össze a Kozmosz zenekarral, de annál viccesebb a helyzet.
p
-
FehérHolló
veterán
A pesti szomszédok 6 hónap alatt sem jöttek rá a szelektív hulladékgyűjtés mögött rejlő koncepcióra, pedig még az önkormányzatilag kiosztott kukákra is rá van írva+rajzolva a lényeg.
Nem az első alkalom, hogy leálltak vitatkozni a kukásokkal, hogy miért nem ürítik ki a kék és sárga gyűjtőket.
Az ok pedig egyszerű: a fa, a koszos pelenka, a random háztartási szemét, a bútorkárpit és ilyesmik nem minősülnek műanyagnak.Nem is lenne ezzel nagy gond, ha nem az lenne a vége az egésznek, hogy a kék+sárga kukák tartalma az utcán köt ki. Majd elviszik a közteresek pár hét múlva az ezredik lakossági panasz után, amikor már hegy magasságúvá válik a kupac.
Értelme volt bevezetni a házanként kötelező szelektív gyűjtést egy ilyen tuskó környéken. -
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46356 üzenetére
Amikor én végeztem 2007-ben, akkor volt épp nagy, 4000 fős leépítés a hazai középszintű oktatásban, esélyem sem lett volna. Most meg már akar a halál visszamenni a pályára.
-
parandroid
félisten
Mondjuk ez egy érthető céges policy, a végén még te is béremelést kérnél, vagy elmennél tanítani.
régi alapbér pedagóguséletpályamodell előtt 35 év tapasztalattal, főisk. diplomával: 123.590,-
új alapbér pedagóguséletpályamodell után 35 év tapasztalattal, főisk. diplomával: 178.614,-régi alapbér pedagóguséletpályamodell előtt 15 év tapasztalattal, főisk. diplomával: 97.371,-
új alapbér pedagóguséletpályamodell után 15 év tapasztalattal, főisk. diplomával: 147.994,-Ha jól számoltak a fiúk, és tényleg annyi az annyi, akkor mondjuk sikerült pár évre a hullámok fölé emelni pár ember fejét, mielőtt összecsapnának fölötte.
p
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46354 üzenetére
Ehh, meg sem tudom nézni a munkahelyi tűzfal miatt a linkelt oldalt, "suspicious". Biztosan a domainnév miatt.
-
parandroid
félisten
Az ezen az oldalon található utolsó táblázat szerint 35 év szakmai tapasztalattal azért elég nagy ugrás várható. Mondjuk túlórákat meg egyéb pótlékokat tőlük eddig is lespórolták, ezek alapján a 123,5k stimmel, remélem az emelés utáni is tényleg annyi lesz - elvioleg már megkapták az első emelt bért ebben a hónapban, majd meginterjúvolom. Wow, most nézem, Katica a nettó 100k helyett már közel 150k-t kapna. Ha hazajön melóból (amiért itt még ennek az emelt összegnek is a többszörösét kapja), mondom is neki, hogy készüljön, csomagolunk, kérdezze meg, lenne-e még otthon helye.
p
-
válasz
egyet tudok érteni. nm is tudom mi visz rá valakit ezek után a tanításra
sokkal jobb döntés az iparban, termelésben, it-ben elhelyezkedni, én gyakornokként sem kerestem 100k nettónál kevesebbet. jah de, egyszer, 10k-val, amikor csak heti 2 napban dolgoztam.
szerk: kaptam visszajelzést az angliai jelentkezésemről, first stage done, következő a telefonos interjú, aztán ennek sikeressége esetén az ac.
-
Tim82
félisten
válasz
Bruttó 250k az nettó 163 750, pontosan ennyit keresek. I mean, 145k nettóval sem fogja elérni a br. 250k-t édesanyád.
-
parandroid
félisten
Diplomával és 15 év ledolgozott idővel pedagógusként ennek hadd ne örüljek már annyira. Nem mellesleg kezdőként ennél nyilván jóval kevesebb lenne, idáig fel kell küzdened magad... Hm, most nézem a bérkalkulátorban (remélem pontos), hogy ezek szerint édesanyám a 125k-s nettóját a 35 év pedagógusi gyakorlatával már közel 200k-s bruttóból kapja. Aztamindenit, van ám itt jólét! Főleg, ha beüt most a pedagóguséletpálya, és akár még plusz 20k-t is kap hozzá nettóban, amitől a bruttója mindjárt 250k lesz, amivel meg még a magyar átlagnál is jobban fog keresni!
p
-
zolynet
veterán
válasz
FehérHolló #46343 üzenetére
szegedi vagyok, 2006óta pesten élek ... szóval nem hiszem h az a baj h nem tudom mi merre
eddig azt tapasztaltam, h ahol fizetni kell azt ki is táblázzák
tudnád szegeden h kell fizetni parkolásért, papír alapon kell kitépkedni a -tól -ig határt, sajnos nem vicc
teljesen normális, nem?! -
válasz
parandroid #46344 üzenetére
A 100k nettó, az most kb. 150k bruttó (éves színten 1,8milla), tehát a minimálbér 1,5x-a, szóval akkor most ha jól számolom az emberek majd fele kb. rosszabbúl él, mint amiből te megdögöltél volna.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #46341 üzenetére
Lol, a felső 19%-ban voltam az otthoni fizetésemmel. Ráadásul nem is közalkalmazottként, hanem versenyszférában, tehát mondhatjuk, hogy nem csak egyik zsebből a másikba tette át a pénzét állambácsi. Mondjuk pont ezt szoktam magyarázni, amikor a pályaelhagyó pedagógusokat hazaárulózták, hogy elköltött rájuk az állam egy csomó pénzt fölöslegesen. Pedig én igenis tudtam használni a pedagógiai főiskolán összeszedett tudást a munkámban (amennyi óvodás és kisikolás hisztit kellett hallgatnom
), másrészt pedig ha elmentem volna tanítani, éhen is dögölhettünk volna családilag a fejenként havi 100k nettóból (már amikor ugye nem gyesen volt Katica valamelyik gyerekkel még ennél is jóval kevesebbért).
Ja, amúgy, ha már ilyesmikről beszélgetünk, a napokban találtam rá a Kozmosz nevű nagyszerű zenekarra, akik, mint kiderült már évek óta tolják, de valamiért nekem ez eddig kimaradt. Pedig ez a klipp nagyon ütős, és nemcsak szövegben, de képi világban is rég láttam már ezt a szintet.
p
-
FehérHolló
veterán
-
zolynet
veterán
válasz
Lortech #46340 üzenetére
pontosan arra gondolok, h ami utcába én bekanyarodok ott legyen kitáblázva h fizető parkolás van, mint azt sok helyen meg is teszik ... pont ebből ne lenne elég tábla?!
ja h nem vettem észre a csörsz utca elején h fizető zóna, hát basszák meg már bocsánat
valszeg tanulópezó lesz ez, de azért utána járok.....hiába, ez magyarisztán -
Lortech
addikt
válasz
zolynet #46338 üzenetére
Az az egész környék parkolási zóna, azt hiszem, a Csörsz utca, Németvölgyi út és Alkotás által határolt terület nagyjából teljesen. Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de egyik tábla se módosít azon, hogy parkolási zónában álltál meg. 8-18 között fizetős.
Gombamód szaporodnak amúgy a fizetős övezetek. A 3. kerület is felzárkózik januártól a csodás 2,11,12 mellé, már lefestették a helyeket a Kolosy környékén. -
fokukac
nagyúr
Az adózók is jobban teljesítenek...
[link]34% minimálbéren, vagy alatta
30% a minimálbér és évi bruttó 2 millió között
15% bruttó 2 és 3 millió között
12% bruttó 3 és 6 millió között
és 4% bruttó 6 millió fölött.további 5% nem összevont jövedelem után adózott.
-
zolynet
veterán
ötlet, tanács, segítég kellene
tegnap 17:47kor megálltam a Nagy Jenő utcában (12. ker) és nem kerestem parkoló autómatát, hisz az utca végén e két tábla áll: táblák
persze mire visszaértem ott volt a piros csomag
(még 8perceket is ki szoktam fizetni, inkább párszáz mint többezer)
jogos vagy nem jogos a büntetésem?
fizessem be a 4550huf bírságot, vagy írjak azonnal és ne fizessem be addig? -
NoLF
veterán
Undorito hogy ennyi idosen jutok el ilyen helyekre es ennyi idosen kel ezredjere rajonnom hogy mennyire mas az egesz vilag mint ahogy eddig ismertem, pedig csoppet sem szulettem burokban... A francba. Ra kell mennem a reinkarnaciora...
-
törölt tag
Bejön ez a rap biznisz, hallgatnak engem mindenhol legyen az MO, Románia, Egyesült Királyság, nekem nem gond.
túl nagy a kép, link -
Mawyx
őstag
válasz
EQMontoya #46323 üzenetére
Sejtettem, hogy csak addig érdekes ez, amig ritka és ujdonság, mint gyerekkorban a mozgólépcsö vagy villamos. Nap mint nap tömegközlekedni már undorító és úgy van ahogy mondod, rosszul van az ember a sok paraszttól, az órákig üvöltö kisgyerektöl, a csámcsogva rágózó üléstárstól...
-
fokukac
nagyúr
nem vagyok egy napig, és 96 hozzászólás...
visszaolvassak?Ui. ezt pedig a Hollónak küldöm.
-
EQMontoya
veterán
És Mawyx:
Tavaly volt egy időszak,a mikor 1-2 hetente repültem oda-vissza Madridba. Hát, két hónap után a picsába kívántam az egészet. Szűk helyek, rengeteg paraszt repül sok kézipoggyásszal, amitől nem tudsz hova pakolni, aludni sem tudok, mert nem fér el rendesen a térdem és kényelmetlen... Bahh, a Lexussal utazni ehhez képest maga a Nirvana.
-
VoDaFoNe
aktív tag
amúgy mondtam már hogy szeretek főiskolás lenni?
-
bobsys
veterán
es (#46317) Mawyx
Felszallaskor meg mindig vigyorgok azt a reszt nemtudom megunni. A tobbi meg, hat, mintha a buszhoz mennek ki
Viszem az ipadot, filmet nezek, neha alszom es termeszetesen elofordul, hogy dolgozom (altalaban hetfon, odafele), mert az utazasbol csak 2 ora szamit bele a munkaidombe, tehat hiaba 12 ora az utazas egy heten attol meg 38 orat le kell dolgozni.
Hetfonkent este 9-kor mar megyek aludni (hajnal 4:30-5 korul kelek), csutortokon ha jovok haza akkor altalaban este 8-9 fele itthon vagyok. Az elso par hetben faraszto volt, de azota megvan a rutinigy nem veszes, fulem is egesz jol birja a repteren pedig mar nem kell sorba allnom, nincsen cipo levetel, laptop, folyadek bemutatas igy az ellenorzesen maximum 5 perc alatt atmegyek ezert ugy szoktam idoziteni, hogy indulas elott max 1 oraval erjek ki igy mire odaerek a gatehez csak par percet kell varnom es szallhatok is be.
-
bobsys
veterán
Idenre befejeztem az utazast
mostantol itthonrol dolgozom
Eltoltottem 80 ejszakat hotel szobakban amibol 71 nap uzleti ugy miatt volt a tobbi nyaralas a begyujtott pontokat hasznalva (es meg mindig van kb 7-8 ejszakanyi), autoberles szinten pontokbol es annyit repultem, hogy beraktak a TSA Pre programba + megvan kettonknek a repoulojegy jovore Magyarorszagra a merfoldekbol es meg marad is -
VoDaFoNe
aktív tag
a felfázás azért nem olyan buli.. mázli hogy nem olyan vészes.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #46301 üzenetére
Vegyük úgy, hogy most itthonról minden második péntek-szombat megyek 170-170 km-t Gödöllőre.
Ha elköltöznék(nyilván csak albérletbe mehetek, ha nem ismerőshöz) akkor szeretném, ha nagyon sokkal többet nem kellene autózni ehhez továbbra sem(a kevesebb jobb), és a lakás-munkahely között se legyen lehetőleg 30-40 km-nél több. De vezetni szeretek, ha a benzinre való több, mint pl. most, akkor nem gáz. Jelenleg az.
mod: Tehát magyarul: a Gödöllő-Starján körzőnyílással kanyarítunk egy félkört, és úgy kb.tbs: hai. so desu.
-
tildy
nagyúr
Épp a kávét iszom, itt az állami műsorszolgaltato épületének árnyékában, micsoda sugar rush...
Ma szabadnap.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Exkluzív órák
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest