- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm okos kerdes, ami hirtelen felmerult.. Tp-s topicot hirtelen telorol nem talaltam, sorry
Mi a kulonbseg a regi szigetes, meg a mostani tp billek kozott? Azon kivul h egyik jo, masik szar. -
Viszlát
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #47483 üzenetére
Én például a laptopot szeretném kiváltani a tablettel (telefon és desktop közé), főleg azért, mert alapvetően baromira nem használom ki. Otthon dokkolón van, útközben vezetek, repülőn ilyesmi macerás. Hsz-t írni klasszissal jobb rajta mint telón, szal. Csak az igények miatt írom, hogy bőven jó tud egy ilyen cucc lenni.
-
válasz
EQMontoya #47491 üzenetére
ha én nem is, de az asszony lehet
ennyit nyilván nem fogok fizetni érte, valszeg jó lesz a mini, a remek hitelkártyámnak köszönhetően 73k-ért
peterkeT: csak wifiseket nézek, szerintem a 3g, meg egyéb cuccok irreálisan túlárazottak a tabletekben. az általad említett modellek meg nagyok nekem, csak 7-8"-ban nézelődök.
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #47490 üzenetére
Másik (sötét?
) oldalon ott van csúcsnak a Kindle Fire HD 8,9 és a Nexus 10 (utóbbiból ráadásul remélhetőleg hamarosan jön a frissítés) 2560x1600-as felbontással és 2GHz fölötti négymagos SoC-kkal. És egyik sem éri el a 400 EUR-t árban. Persze wiFi only modellek esetében.
p
-
válasz
parandroid #47486 üzenetére
Keparany. Ez a kulcs.
A felbontas az teljesen oke.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #47486 üzenetére
Közben nézem, hogy az iPad Mini 1024x768-as felbontással működik. Hát, ez is elég soványka a N7 1920x1200-a mellett. És közben azt is nézem, hogy van raktáron végre a 16 GB-os verzió is 230 EUR-ért.
Szóval a kijelző méretarányán kívül nem vagyok meggyőzve az iPad Mini mellett (jó, az oprendszer fasza), de ezt meg bőven ellensúlyozza a N7 elképesztő felbontása.
p
-
Tim82
félisten
A Nexus 7 nem magamnak szánva merült fel korábban, hanem amikor azon töprengtem, hogy a szüleimnek mi volna a legalkalmasabb számítástechnikai eszköz - laptop, asztali vagy tablet (melyikkel barátkoznak meg legjobban). Nálam elég egyértelmű volt, hogy kell a 4:3 képarány a viszonylag kis súly és méret mellé + beépített 3G.
Mondjuk eléggé el is vagyok maradva a "júzerbarát számtek cuccokat a szülőknek" projecttel, bár megvan anyám laptopja, meg apámét is fel fogom bővíteni, ha megérkezik ahhoz eBay-ről az adapter végre (régi noti, IDE vinyóval, adapterrel viszont megy bele mSATA SSD).
-
parandroid
félisten
Melyik Nexus 7? A régi, vagy az új?
Csak mert az 500MB RAM és az 1GHz-es proci nem tűnik annyira izmosnak 290 EUR-ért (16GB-os verzió), mint 260-ért (32GB-os verzió, mert perpill csak ez kapható) a 2GB RAM és a 2,3 GHz-es négymagos proci + dedikált videóvezérlő. Jó, tudom, hogy szénné van optimalizálva az iOS, de ekkora különbséget nem hiszem, hogy be tud hozni.
Mindemellett az új N7 felbontása sem marad el semmivel egy retina kilejző mögött.
p
-
válasz
EQMontoya #47483 üzenetére
ez teljesen rendben van, arra próbáltam utalni, hogy mivel vezetés közben nincs fölös időd, így érthető, hogy tabletre sincs szükséged. viszont a tömegközlekedésen el kell ütni valahogy az időt.
tildy: igen, néztem ott is, de itthon most pariban van az áruk, nem lenne értelme külföldről rendelni. megvárom azért, hátha jön még valami tuti karácsonyi akció
-
tildy
nagyúr
Mar megy le a minik ara , £269 volt, £249 most az elozo szeria. 226-229 amazonon.
Tim82 : szerintem jol dontottel. Ahogy nezegettem a nexus 7-t, mellerakva az ipad minivel me gmindig az utobbi a roccenesmentesebb. Szvsz.
-
EQMontoya
veterán
válasz
gaborbol #47478 üzenetére
Értelmes noti nem melegszik ágyban, és akkuidőben is simán elmegy 5 órát. Egész addig nagyon jó egy tablet, ameddig nem akarsz pl. a touchscreenen írni egy hozzászólást. Az már azért sajtreszelővel maszturbálás jellegű...
Bandus: mindaddig Lexusban fogom mereszteni a seggem, ameddig a BKV olyan alternatívát nem kínál, ami kiszámíthatóan maximum másfélszer annyi időt vesz igénybe az adott távon, mint az autó. Jelenleg ez a szorzó 2 fölött van, és még a kiszámíthatóság sem nagyon van meg.
-
hm, nekem a rendszerfrissítés maga annyira nem fontos, gondolom a ppt-k, pdf-ek és videofájlok bármilyen rendszeren elfutnak. még megtapizok egy ilyet azért élőben is, hogy mire elég a mostani modell felbontása, aztán meglátjuk milyen áron jön ki nov. végén az újabb. egyelőre majdnem minden a kis ipad mellett szól, pedig én aztán nagyon nem vagyok híve az apple termékeknek
a többieknek is köszönöm a véleményeket!
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #47475 üzenetére
főleg online tananyagok videók/padf/slideok formájában, meg könyvek
Ezekre a mostani iPad Mini is tökéletesen alkalmas, így fél év használat alapján mondva.
Viszont hardveresen hamarosan elavult lesz, szóval ha fontos, hogy a jövőben biztosan kapjon még egy ideig rendszerfrissítést, akkor inkább a retinás Mini-t várd ki.
A 16:10, 16:9 képarányú tableteket én elvetném, ha olvasás és tanulás a fontos, ahogy emvy is írja, a 4:3 képarányú tabletek közelebb állnak a nyomtatott könyvek formátumához.
Amúgy mostanában egyre több iPad Mini-klón jelenik meg a magyar piacon az ún. B brandek kínálatában is (Alcor Zest Q813I, Wayteq Xtab-79qci stb.), azoknak is érdemes utánajárni szerintem.
Amikor én vettem az iPad Mini-t, ugyanúgy 8" körüli méretű tabletet kerestem, lehetőleg 4:3 képaránnyal és beépített mobilnet modemmel, nekem akkor nem nagyon jött más szóba. Azóta persze kijöttek az alternatívák is.
-
gaborbol
őstag
válasz
bandus #47472 üzenetére
Nekem anno volt egy Nexus7-em. Barantom amikor hozzam kotozott megkerdezte, hogy mi ez? Tablet? Mire jo ez hiszen ott a szifon 4S meg 14,1-es laptopja.
Azota nem lattam a keszuleket, mert mindig nala van
Nagyreszben olvasgat-netezik rajta, neha par melos email, pdf, amugy meg viszi-hozza magaval mindenhova es birja a kikepzest.Nem melegszik mint egy laptop, siman lehet agyban hasznalni, az aksi rengeteget bir, merete pont jo. Ha megyunk valahova kirandulni-nyaralni akkor a $2000 dollaros ceges laptop marad otthon, ezt meg visszuk magunkkal, Skype is megy rajta szuleimmel tudok beszelni. Szerintem ezekre tokeletes. Lehetne a telefonon is csinalni ugyan ezt, de a nagyobb kijelzo miatt megis sokkal jobban hasznalhato, az ara meg nem veszes.
-
válasz
bandus #47475 üzenetére
Ha sokat olvasol rajta, akkor en a helyedben megvarnam az uj Minit, mert betuknel tenyleg fontos a nagy felbontas.
@PeterkeT: persze, ertem en, hogy sok esetben jo, ezert irtam, hogy total szubjektiv, hogy nekem felesleges
. Es a Nexus 7 is szuper, de konkretan olvasni jobb a 4:3-as keparany, sokkal. Filmezni a gyereknek inkabb N7, ja.
-
parandroid
félisten
Nekünk a gyerekek miatt életmentő a tablet, főleg hosszabb ton, amikor Mo-ra utazunk. Tele lehet pakolni filmekkel, rajzfilmekkel, játszani is lehet rajta, tudja nézni a navin, hol tartunk, tiszta fullos szórakoztató központ. Mondjuk útközben nincs youtube és internet, azért néha még reklamálnak. Értelemszerűen filmet nézni jóval élvezhetőbb rajta, de játszani is jobban szeretnek tableten, mint okostelefonon. Úgyhogy a meglévő tablet mellé most karácsonyra jön még egy Nexus 7.
Még az itthoni hálózatot kellene valahogy normálisan belőnöm, hogy a szerveren tárolt cuccokhoz is hozzáférjenek vele, mert az eddig még nem jött össze. Tudom, én vagyok a béna.
Most hétvégén állítottam be egyébként itthon az XBoxra a Watchevert, úgyhogy tegnap rögtön egésznapos filmnézés ment, elvileg az is 5 eszközt támogat, mondjuk ott az egyidejűséggel azért gondok lesznek.
Valamiért egyébként jobban szeretnek a kis kuckójukban, vagy a kanapé egyik sarkában elbújni, és laptopon filmet nézni, viszont a laptopokat szeretném már leépíteni, öregecskék is, meg az akkuidővel is állandó probléma van, a töltőkábeleken meg én esek át állandóan.
Szerk.: Én is rákaptam amúgy az ekönyvekre is, de ezekhez tényleg kicsi már a telefon kijelzője.
p
-
egen, főleg online tananyagok videók/padf/slideok formájában, meg könyvek, tehát én is inkább a 8" felé húzok, csak abból nagyon kicsi a választék: ipad mini, samsung és acer van a nevesebb gyártók közül, na meg rebesgetik a nexus 8-at is. nekem is az ipad mini a legszimpatikusabb, viszont a jelenlegi 80k-s ára úgy a plafon, amit kiadnék egy ilyen eszközért, az új ipad mini (retina, vagy mi a fene
), pedig gondolom 20-30k-val drágább lesz,
Montoya: persze, hogy nem érted, amikor oda-vissza munkába menet egy lexusban mereszted a segged
más, ha van az embernek napi 4*20 perce a bkv-n. a telefonom olvasni kicsi (4"), nagyobbat meg nem akarok. egy ilyen subnotit azért mégse olyan kényelmes hordozni, meg előkapni a hév-en, mint egy tabletet.
-
válasz
bandus #47472 üzenetére
Az iPad Mini Retina-ra gondolsz, gondolom.
Ez nyilvan nagyon szemelyes kerdes, de
- en nem biztos, hogy vennek tabletet, ha van valami komolyabb okostelefonod, ceges iPad Airt egyelore eleg feleslegesnek latom
- nem vennek elozo szerias mini-t, megvarnam, amig az uj kaphato lesz, sokkal biztos nem fogja lejjebb tolni a mostani mini arat
- a Nexus 7 total mas mufaj, leginkabb azert, mert mas a keparany. Aprosagnak tunik, de ha pl. leginkabb olvasol rajta (weblapok, PDF-ek, satobbi), akkor sokkal jobb a 4:3, mert portremodban hasznalhatobb. Ha jatszol, filmet nezel, akkor a fekvo modu 16:9 talan jobb. Ha pl. Coursera-tananyagokat olvasnal rajta, akkor iPad.
- iPadre tobb a tabletspecifikus app, mint Androidra
- a tablet nem fogja helyettesiteni a laptopodat, hacsak nem MS Surface-jellegu dolgot veszel, azok szuper hardverek, csak nincs ra appSzoval a lenyegi kerdes, hogy mire hasznalnad.
(Disclaimer: szerintem nem vagyok tul elfogult, jelenleg Androidos telefonom, Windows 8.1-es PC-m, OSX-es laptopom, iPad Air-em es Linuxos szervereim vannak
- ezek kozul leginkabb a Linux-a-szerveren es a 8.1-a-desktopon felallasokkal vagyok elegedett, az iPad, az OSX meg az Android is eleg fajdalmas tud lenni idonkent)
@Montoya: +1
-
azon gondolkodom, hogy meg kéne szüntetni a ph-n a szakmai topikokat, itt is választ kap az ember a kérdéseire
én most tablet ügyben kérdeznék, már sokadszorra futok neki a dolognak, de karácsonyra csak meglepem magam valamivel
nagy ugrás lesz-e az ipad 2 mini? érdemes-e ilyet venni, illetve ha megjelenik tolja-e lejjebb az ipad mini árát (most 80k)? vagy vegyek helyette nexus 7-et? köszi a véleményeket
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #47468 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #47463 üzenetére
Nekunk a furdoben ikea-s van, bevalt, eleg fenye van.
Korabban az ebay-es olcsobb ledesek nem voltak tul jok, a philips master 4-5W-os gu-10-es ledes fenyforrasai viszont bevaltak, abbol a konyhaban van ( csak ugye nem olcso, 10 font korul van darabja).Amit meg majd szeretnek az ez: [link] De nem olcso.
-
Winner_hun
félisten
Ilyet ne vegyél, vibrál.
Ez nekem bevált, 4 db már világít belőle.
Nem biztos hogy eBay-ről a legolcsóbb lesz a legjobb. 10 wattos alá a helyedben én már nem mennék csak ha több darabot teszel be valahova, már ha normálisan látni is szeretnél. Van eBay-ről egy igen jó árú, elvileg az elektronikája is jó csak neduddkitól még került vissza hozzám szétszedésre-elemzésre. Ha azután is jó akkor 2,5-3k között van 12 wattos jó ledes lámpa. Egy hátránya van, baromi nagy. -
Viszlát
addikt
De nagyon hétfő reggel van, TJÉ. Korán reggel már magam sem tudom hogyan belekeveredtem egy beszélgetésbe a 4-es metróról, aminek az lett a vége, hogy próbáltam elmagyarázni, hogy a megkurtít és a megkúrt az alapvetően nem ugyanazt jelenti, de a 4-es metró esetében mégis. Meg el. Ja igen, az úgy volt, hogy 2006-os 7i7-t néztem jutubon és arról beszéltek, hogy talán mosmá' elkészül végre és ezen nagyon kellett röhögnöm így 2013 végén. Érdemes amúgy elolvasni a wikipédia bejegyzést róla, sírós kabaré komolyan.
A legjobb: 2012-ben a CEE Bankwatch és a Föld Barátai Európa civil szervezetek jelentése a legkárosabb EU-projektek listájára vette a beruházást, mert az „a rosszul felhasznált közpénzek iskolapéldája”.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #47464 üzenetére
Ilyen Panasonic Nostalgic Cleart lehet én is beszerzek. Olvasólámpának érdekelne leginkább, meg persze a számítógép mellé sem lenne rossz. Még a nappaliban lévő 300W-os R7s állólámpa izzó kiváltásán gondolkodom, mert azt szeretem filmnézés közben égetni, de a fogyasztása horror.
Tim82: a fürdőben normál izzók voltak, a wc-ben pedig halogén.
-
Tim82
félisten
válasz
Energiatakarékos izzókat cseréltél LED-esekre?
Párszor már felmerült bennem, hogy kellene rendelnem eBay-ről LED-es izzókat, olcsóbbak a bolti áraknál. Nálam eleve energiatakarékos izzók van mindenhol (kivéve kamra), de ha tudnék még érezhetően lefaragni a fogyasztásból, megérné a váltás.
# 47466: köszönöm!
Ezek a 3W-os izzók igencsak ígéretesnek hangzanak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Nálunk jelenleg 2 ilyen, és egy ilyen 10W-os van kísérleti fázisban.
Mindegyik teljesen jó, kicsit még mindig más a színvisszaadásuk, de sokkal közelebb állnak a hagyományos izzókéhoz, mint az eddigiek közül bármi amit próbáltunk, beleértve kompaktoktól a korai és közepes késői ledekig. Ha ezek égnek, csak ritkán jut eszembe, hogy jé ezek nem izzók. A kompaktoknál meg a régi ledeknél állandóan ott volt a fejemben, hogy a piros azért bordó, vagy rózsaszín, a kék azért lila, a fehér azért ibolyakék, a narancs pedig azért barna, mert valami nem izzó jellegű fénykibocsátó van jelen.
Hozzáteszem a halogén izzók is beváltak, ráadásul az is szabályozható, de az ugye még mindig sokat fogyaszt. -
szőröscica
addikt
A hétvégén néhány helyen kicseréltem az izzókat LED fényforrásokra. Pl. fürdő, wc, spájz.
A többi helyen még nem, mert szokni kell azért, nekem még ezek a 3000K-es meleg fényű ledek is túlságosan hidegek.Mindenesetre szemmel láthatóan kevesebbet fogyasztanak. A fürdőszoba tükröt eddig két 25W-os izzó világította, nem is nagyon párásodott egy gyors zuhany alatt. Most 2db 3W-os LED körte van a helyén, a fényerejük nagyobb, viszont pillanatok alatt párásodik a tükör. És a fürdőben még tetszik is a fehérebb világítás.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47454 üzenetére
Van, aki nem tud flottaba belepni. Az en csaladom pl. ilyen. Itt mindket eset utcarol beesos volt.
-
válasz
BlacKSouL #47459 üzenetére
pedig az ajtónak háttal ülő ember sikeres nem lehet, nem?
barátnőm is panaszkodott, hogy a ceo pont úgy helyezkedett, hogy pont őt látja, ha kinéz az irodájából, de aztán átpakolta a cuccait egy hellyel arrébb
nálunk is rálát a vezig úr a monitoromra ha éppen a folyosóján mászkál. szerencsére ilyen ritkán van, én meg amúgyis folyamatosan dolgozok, nincs mitől tartanom
tényleg, hogy állsz a munkahelyváltás projekttel?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #47458 üzenetére
Muszáj, nyitottnak kell lenni mindenre. Nem szabad kihasználatlanul hagyni az információs szupersztráda nyújtotta lehetőségeket sem az üzleti, sem a személyes sikerességünk érdekében.
-
parandroid
félisten
válasz
Na jó, de a kinti árak sem flottásak, hanem pont "bemész az utcáról" árak. Gondolhatod, hogy nagy cégek flottás telefont mennyiért kapnak - mi otthon a cégemnél már akkor is ingyen kaptuk az üzleti telefonokat, meg 3k körüli havidíjunk volt másodperc alapú számlázással, 3-6 Ft közötti előfizetés erejéig lebeszélhető percdíjakkal, egymást ingyen hívva, és még két családtagot is behozhattál flottába, amikor otthon dolgoztam.
Nem vagyok képben a német flottás díjakkal, de gondolom itt is kvázi ingyen megy a telefonálás az ingyen kapott telefonnal, cserébe a cég azért nyilván szépen tejel a szerződés alapján, akár ezért, akár más szolgáltatásokért, ahogy otthon is történt. Nincs ingyenebéd, legfeljebb valaki más fizet.
Bleki: Munkaidőben fórumozni viszont munkavállalóbarát munkahelyet jelent.
p
-
válasz
flotta eseten inkabb a percdijak eseten van nagy kedvezmeny, nem a keszulekarakban. mi pl uj autot joval nagyobb (relativ) kedvezmennyel tudunk venni, mint telot
-
zoltanz
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47452 üzenetére
Pedig:
One X, Telenor: All-In L (L-es méretű csomag) 13 990 Ft havidíj,
91 990 Ft online megrendeléssel, ingyenes kiszállítássalOne x , three: £29 upfront (kb 10306.08, de upgrade-nel altalaban ezt elengedik) , 11372.23Ft-nak megfelelo havidij, korlatlan internet, es 500 perc belfoldi beszelgetessel. De a 2000 perces is kb 13 ezer ft.
Akiket eddig kerdeztem, azt mondtak azert mas az elofizetesek ara otthon, mert sokan "elloptak" a telefont, kivittek az orszagbol, nem fizettek a havidijat.
De jo pelda a NExus 4 is: akinek innet vittem, beszerzesi aron vittem ( nem szamoltam semmit azert, hogy hazavittem) , 75 ezer ft volt. ( 209 font, szept vegi arfolyamon) . A telenor szolgaltatofuggon adja 3190 forintos csomagban kb 105 ezerert.
-
Tomi0703
addikt
Srácok!
Keresnék valami oldalt ahonnan lehetne bőr széket rendelni. Olyan 15k-ba bele kéne férnie, magas támlás legyen.
Tudtok valami oldalt ajánlani? -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47449 üzenetére
Leirtam korabbi hozzaszolasomban, kb masfel eve. Egeszen pontosan 2012 marciusaban, ugyanarra a telefonra ( iphone 4s vagy HTC ONE X), belepesi koltsegnek nem tudom mia pontos neve, lenyegtelen. Amit uj elofizetes vasarlasakor/regi hosszabitasakor kifizetsz pluszban a telefonert.
De miert is kerded? -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47445 üzenetére
De lehet elofizetesed. Nekunk korlatlan nettel kellett , 20 font volt ugy az all-in-one csomag.
De anno az ipad elofizunal 15 font lett volna az 5 gigas csomag, 20 volt ugyanaz a csomag ipaddel.
Szoval kifizeted a telefont, de altalaban jobban jarsz, ha csomagban, elofizetesben veszed, mert kulon lehet rosszabbul jonnel ki a vegen ( mert ugy arazzak a csomagokat).Csak osszehasonlitaskepp, otthon 60 ezres belepesi koltseg melle kertek 12-15 ezres tarifacsomatokat , 2 ev alairasa mellett.
-
válasz
concret_hp #47445 üzenetére
Dehogynem, ugy nyilvan olcsobb is joval. Nekem eleg fullos csomagom volt 14.5 fontert. Szoval nyilvan ott is kifizeted a keszuleket valahogy.
-
tildy
nagyúr
Attol fugg hol elsz es mit tartasz fontosnak. Errefele a tarifacsomaghoz adjak "ingyen" a telefonokat, 2 eves szerzodessel. 34 font/hos csomag , iphone 4s illetve htc one x kozul valaszthattam majd masfel eve. Jovore jar le a huseg, megint elhozhatok egy telefont.
De a fuggetlen keszulekarak is tobbnyire olcsobbak az otthoninal. -
concret_hp
addikt
-
Elims
veterán
És mobiltelefon kérdésnél mit mondtok?
Új vagy használt? -
válasz
Tothgera30 #47435 üzenetére
0 perces elitebook 150k-ért, na az már királyság
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #47438 üzenetére
új v használt ár tekintetében
-
válasz
concret_hp #47437 üzenetére
Az is igaz... de az nagyobb összeg egy picit, és eladni is nehezebb, árában.
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #47435 üzenetére
1 éves autónál is látványos a különbség
-
válasz
bandus #47429 üzenetére
450k-s EliteBook-ot megszerezni 1 évesen 150k-ért az a királyság
. Te ilyet még soha nem éltél át, akkor nem tudod miről beszélek
. De ahogy a többiek is leírták, ilyen üzleti gépeknél nem annyira számít a kor, a többi már csak elv kérdése
. Pl.: Én most veszek pár éve újra úgy telefont, hogy én fogom kibontatni először a gyári dobozából, ha megjön
.
-
qdak
addikt
Hu de felhuz ez a naplo....
-
válasz
bobsys #47430 üzenetére
Sajat penzbol sajat magamnak szerintem egyszer vettem vadiujat, amikor 50% ceges kedvezmeny volt Lenovokra. Akkor (2010-ben) egy kimaxolt X201-et vettem (8G RAM, Ultrabase dokkolo, 2.13 Ghz i5, 9 cellas akksi, satobbi), 2000 euro helyett 1000-ert, az jo uzlet volt, mai napig jol megy, a parom mondjuk kicsit leharcolta a sokszor napi 24 oraban futtatott neuralishalo-szimulaciokkal, a hutese nem az igazi mar (eleg fura felhasznalasa egy szubnotinak).
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #47429 üzenetére
Eddig egyszer vettem vadonat uj laptopot magamnak. Meg 2005 kornyeken, Asust 300 000 forintert, azota csak hasznaltat, a T410 mar majdnem 3 eves (fel eve van nalam) a ceges W520 is mar valakinel jart elottem hacsak nem allt a polcon majd 1 evig.
Feleseg pedig iden kapta meg elete elso uj laptopjat, amit en mar meg is bantam, inkabb vettunk volna valami hasznalt uzletit, mert ez a Lenovo U szeria egy rakas szar. -
válasz
Tothgera30 #47422 üzenetére
ilyen szempontból nem engedek abból, hogy ha cserélem, akkor új gépem legyen
-
Az itt folyó hozzászólásokról ez jutott az eszembe:
Mamika a tüntetők között a következőt kiabálja:
- Menstruáció, menstruáció ...
- Kedves hölgyem az demostráció.
- Mindegy, csak vér folyjon.UI: Világbéke vagy mi
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #47424 üzenetére
Kemény faszi lehet, hogy gyártottak neki egy Z3-at így tíz évvel a gyártás beszüntetése után!
Nem Z4 az, testvér? -
válasz
FehérHolló #47424 üzenetére
Te pedig beszorultál az ablakon való bemászás közben?
-
FehérHolló
veterán
Házunk előtti parkolóban vadiúj Z3, anyósülésén egy ezüstnyelű, rubinberakásos esernyő. Ablakok lehúzva, tulaj sehol.
-
EQMontoya
veterán
Előző cégnél volt egy 8540p-m, az egy nagyon jó kis vas volt. Csak az akkuk voltak benne nagyon gagyik, mindenkinek megfeküdtek 1-2 év alatt. Akkor is, ha sokat volt hurcolászva a gép, akkor is, ha egész életében dokkolón volt.
Akik az utód 8560-ból kaptak, azok már kevéssé voltak elégedettek, jóval több volt a halott gép.
Viszont ha létezik foshalom, akkor az a HP supportja. Szerintem a foshalomnál illusztrációként Ők szerepelnek a nagykönyvben. Indiába outsourceolt, de még abból is a szarabb fajta.
A saját notim most egy MSI PR200, egy 5 éves gép, tökéletesen működik. Mondjuk új korában annyiba is került, mint a hasonló kategóriás HP-k, de jó is. Ismerősök között is ajánlottam páraknak használtan, eddig mind működik. Azt az egyet kivéve, amelyiket sikerült szétcsapni egy zárlatos hdmi kábellel.
Volt még a kezemben párszor egy Asus F9s. Az egy rohadt jó gép lett volna, ha a hűtését nem méretezik alul szoftveresen. Egyszerűen akkor se pörgette rendesen a ventit, ha a rántotta megsült volna a procin. Több biossal próbáltam, nem segített. Pedig amúgy c2d és normális VGA 12 colban elég nagy királyság.
Most pedig Vostro 3350-re szavaztam. Meglássuk.
-
-
válasz
Tothgera30 #47420 üzenetére
igeninge, 4530s-em van, i3-mal, azért is kérdeztem,hogy lehet-e ezt bővíteni. de egyelőre hagyom ezt még, és inkább majd csere a 6os szériára, hátha bele tudok futni jó áron
-
-
válasz
BlacKSouL #47417 üzenetére
szerintem kb ugyanolyan probookunk lehet, az enyém lassan két éve volt 210k, persze ipontól, nem akartam mutyizni, de ennek a nagyon töredékéért is be tudtam volna szerezni
"hibák":
- az elején kicsit gyengélkedett a hangfal/füles jack csatija, mintha kontakthibás lett volna, de egyszer csak, pár hét után magától megjavult.
- amit említesz, hogy bill-ről sokszor én sem tudok hangerőt változtatni, csak hatalmas laggal, meg néha elmegy a hang, amit egy restart old meg. és azt hiszem ennyi is, ezekkel együtt tudok élni. ettől függetlenül betonstabil a gép, esett már le, semmi baja. akkuidő még mindig tökéletes, pedig teljesen sztochasztikusan húzgálom le a töltőről. nekem megfelelően gyors, van numpad, minden hibátlan.további tapasztalatok: barátnőmnek 2540p két évig, 0 hibával. most ilyen folioja van [link], nulla hibával. plusz a cégnél is ezek vannak, 200+ db, és a következő turnusban is ilyenek érkeznek valszeg, tehát nem lehet rájuk sok panasz.
ennyi tapasztalat nekem elég, hogy többet ne vegyek mást, csak hp notit. egyébként előtte toshiba volt nekem, azzal is meg voltam elégedve, csakhát váltani kellett ugye...
-
BlacKSouL
addikt
SzerintemBiztos, hogy nem ez a típus, de a mi HP ProBook-unkkal egyszerre vettek menedzser kolléganőnek egy ilyesféle Samu gépet. Az mondjuk nem tapis, viszont i5 procival, világító gombokkal, 1T vinyóval volt. valami 320k HUF körül(a mieink SSD-vel +vinyóval i3-al, és folyamatos service supporttal voltak 230k) Olyan nagyon fancy kis gép, de nem tűnt gagyinak.
Na az a gép 4x volt már szervizben, cseréltek benne már szinte mindent, és időről időre rájön valami rapli, amitől használhatatlanná válik. És már 3x lett újrahúzva a W7 rajta. Mázlija, hogy a vinyó mindig megmaradt.
Hozzáteszem a mi HP-nk sem szent. Valami miatt mind a kettőnek akad a numpad 0-ja, mintha alá lenne szorulva valami. A fémkeret a billentyűzet körül válik el vékonyan. A hangkártyával kapcsolatos bármilyen műveletre meg átmeneti fagyással reagál, hangerőt emelni pl. csak 10 sec után tudok.
De nagyobb gond nem volt vele. Egyszer még az ablakból is leesett a táskájában, azt hittem kapa, de semmi baja.
Ez most csak úgy eszembejutott. -
EQMontoya
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #47410 üzenetére
Hordozásra nem néztél esetleg valamilyen 12" Fujitsu Lifebook-ot, vagy F-S Esprimo-t? (Az utóbbiak is egészen korrekt minőségűek és van bennük ODD, pl. Esprimo U9400 vagy U9410.)
joamilestoné: semmi gond.
-
Hordozni meg már lehet nagy lenne, arra egy 12-es pont jó, akkor meg X220-a jöhet be, de ott nincs ODD, tehát megint kiesik... Az S verziókat megnézegettem, nem rosszak. Bár nekem kicsi, a 15,6-os meg tök mindegy hány kg, mivel egy Dicota Mission-ban van, úgy nem érzem ha néha viszem, páromnak meg nagy, tehát kiesik.
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #47406 üzenetére
"de tp-t nyugodtan belehet helyettesíteni bármilyen másik komolyabb hp vagy dell gépre"
Egy komolyabb dell gep egy arkategoriaban van egy 13"-s macbook pro-val. Ha mindent osszevetek, a jo tapasztalatok miatt is, akkor nem tud alternativa lenni a javaslatod. De ettol nem leszek hulye, vagy gondolkodasra keptelen.Amugy jot nevettem Tim fejenek helyzeterol, koztudomasu, hogy nem vagyunk epp "puszipajtasok "
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #47403 üzenetére
Úgy értettem, van egy s-sel jelölt, hordozhatóbb vonal a sima T400/T410/T420 mellett (T400s/T410s/T420s), ezek majdnem fél kg-mal könnyebbek, miközben a 14" méretet megtartották, tehát 1,8 kg körüli tömegük van. Nem tudom, hogy ezeket ismered-e, erre akartam csak rámutatni. Persze ezek nyilván drágábbak, mint a "sima" T4x0-ek, de ezzel együtt is nem az elkurvult ultrabook-kategória.
Az X-eknél meg - elvileg - tényleg csak az említett billentyűzetváltoztatás a gáz, amúgy egyelőre nem úgy néz ki, hogy kevésbé lennének tartósak az új modellek. (Az X1 vonalat húzzuk ki innen, az ultrabook-vonal, az X2xx-ekre gondolok.)
Az Edge vonal TP-brand alatt árusítása tényleg szomorú, annak idején háborogtak is miatta a keményvonalas TP-fanok. (Ebben semmi lekicsinylés nincs, én is ide sorolom magam.)
Számomra a legrosszabb amúgy is a kijelző képarányának változtatása + a szigetes billentyűzet, de ez pont két olyan dolog, ami nem igazán érinti az összeszerelési minőséget.
joamilestoné: ez már nem az első körük ebben a témában, ebben a topikban - és ha engem kérdezel, a "korrekt" válasza pont provokáció, teljesen kiszámítható volt, hogy erre Tildy így fog reagálni, úgyhogy valóban nem kell védeni Integrát. A suttyóságot ne tekintsük már elfogadhatónak egy nem is személyes dolgokról szóló vitában, ne tévesszük össze az őszinteséggel és ne emeljük már piedesztálra...
Na meg nyilván baromira nehéz dolog elfogadni, hogy másvalaki másmilyen preferenciák alapján választ gépet, tehát bele kell egyet rúgni akkor. Nyilván le lehetett volna úgy is írni a véleményt, hogy az ne legyen bántó, nem véletlenül nem úgy lett mégsem megfogalmazva.
Integra: az utolsó két bekezdés neked is szól.
-
Integra
titán
befejezted?
nagyon másképpen gondolkodunk szerencsére.
lehet, hogy agresszív vagyok és sokszor nyers a stílusom (vállalom), de kiállok a véleményemért és álszent, konfliktus kerülő, bájsmúzoló az biztos nem vagyok. lehet, hogy te szeretsz utóbbi szerepben díszelegni és így érzed jól magad, te életed, semmi közöm hozzád.ezt a második részt meg nyugodtan címezted volna inkább tildy-nek, írtam egy normális gondolatot, ami már rég megoldotta volna a saját maga által generált problémát, de tp-t nyugodtan belehet helyettesíteni bármilyen másik komolyabb hp vagy dell gépre, ami szimpatikus, nem az én hibám, hogy gondolkodni nem divat ma már. a többi pedig a te képzeleted szüleménye, nem az enyém. sosem verekszem, max edzésen. úgyhogy most vagy fejezd be a személyem elleni szurkálódást, vagy szedd össze magad.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #47404 üzenetére
Akkor olvass vissza picit, mi hozta elo belolem azt, amit. Napok ota azt fujtak itt Integra es "csapata" , hogy kb. mindenkinek es mindenre megoldas a hasznalt thinkpad.
Ha pedig linkelsz, akkor linkelj inkabb erre, ahol kb. kollektive hulyezett le engem es Esmeint is. ( vicc kategoria, mit szenvedunk ennyit).
Lenyegtelen, hogy a hosszu akkuido, vagy a kis tomeg, netan a kevesbe bumfordi kinezet szamitana.
En csak oszinte voltam, lehet magamnak veszek hasznalt gepet ( amire tenyleg ki tudja, mi ment mar ra) , de parom anyukajanak nem fogok, ha megtehetem. Megtehettem. Megtehettuk. -
válasz
parandroid #47399 üzenetére
Tudom, néztem, még ezen filózom, és várok jobb ajánlatot.
#47400 Tim82: Nekem T61 után valahogy nem volt olyan, de azért írtam hogy a T500-as és 400-as széria még ide vehető valahogy. Edge? Hogy ugyan olyan néven akarják eladni, az átlag usert meg átvágják. Az X vonal nem ragadt ki, és a T4xx széria sem, pusztán romlott a TP minősége, legalábbis ezt tapasztaltam. Numpadot megszoktam +10-15 év óta, nekem az kell, ragaszkodom hozzá, használom, asztalin is, notinál meg ne kössek már kompromisszumot, ha a mostani ProBookomban is van.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #47401 üzenetére
Benned az a szép, hogy ha valamilyen, akár vicces-szarkasztikus formába csomagolt kritika is ér téged, azonnal, gombnyomásra sablonos és ostobán agresszív válaszokat kezdesz el nyomatni és ezt valamiért erénynek akarod feltolni.
Egyébként ha az neked őszinteség, hogy kocsmai stílusban majdhogynem kihívod Tildyt és Esmeint egy jó kis ketrecharcra, az régen szomorú. Milyen érdekes, hogy rajtad kívül mindenki annyira őszintétlen, hogy azért nem mennek el eddig véleménykülönbségben, pl. a konzumer vs. üzleti notik miatt...
-
Integra
titán
húzd ki a fejed a másik seggéből, mert befogsz ragadni és megfulladsz a szarban. lehet, neked meg a legtöbbeknek lételeme a mindenkivel legyünk jópofik, a konfliktus kerülés, a smúzolás, ez az álszent stílus, de az enyém biztos nem. írhatod felőlem 50 szmájli mögé is amit akarsz, állíthatod még be viccesnek is, attól még ócska álszent provokáció marad. nincsen ennél undorítóbb, gané viselkedés, mikor azt hiszed, hogy kultúrált vagy, csak azért, mert szmájlik mögé bújva szurkálod a másikat. ez a legalja.... gyáva és gyenge emberek pitiáner stílusa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest