- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
meg az hogy végtelen ciklusba kerülhetünk
emvy: a közgázzal kapcsolatos legendák nagy része igaz
ha mindenre azt mondod, hogy attól függ, akkor olyan felét tudod a közgazdaságtannak legalábbbandus: ilyen korban már tartós tejet se érdemes venni, nem hogy tanulni valamit
nekem elsőre 16K + adó lett a biztosítás
viszont majdnem 4 hét alatt nem tudatták még velem, hoyg hova utaljam
6-7. legjobb ajánlat már 26K volt asszem, szóval van szórás rendesen.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #48378 üzenetére
Nem értek hozzá, de tuti van ebben ezeknek valami rohadt nagy biznisz, hogy minden évben lépegetnek át a népek és az náluk új ügyfélként realizálódik. Nem tudom elképzelni, hogy egyébként miért vannak ekkora különbségek. Nálam most 32+adóról a legjobb ajánlat az Allianz-é, 18k+adó...
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #48378 üzenetére
Hehe, itt van mellettem is egy régi Samsung (asszem Galaxy Mini, ilyen aranyos kis fehér telefon, az a száma, hogy GT-S5570), de már ezen is 2.3.4 van. Amúgy annyira hamar megszoktam az új androidokat, teljesen átáll rá az ember, valamit kerestem a minap a Galaxy Tab 2-n, és olyan kis régimódi, gagyinak tűnik már a 4.1.2 is.
p
-
Integra
titán
válasz
fokukac #48378 üzenetére
ne hidd, hogy én az vagyok, de vagyunk páran az n4 mélyvíz topicban 35-40 körüliek, akiket a fiatalság tanít egy picit geekesedni...
és az akku üzemidő nővelése miatt megéri picit figyelni a sutyerákokra
ennek ellenére nekem nem életcélom az it-guruság, ennél én többet akarok az élettől. de nem rossz picit konyítani hozzáemvy:
most is jó az, csak ne akciósat vegyél, mert boooozik...kukac:
theopapa egész finomakat szállít ki főtt ételeket (nem pizzák), tésztákat, húsokat..
de leginkább starkebab.hu-tól rendelek török kaját, ha lusta vagyok a szerájba elugrani. és éjszaka is hoznak!!!
amúgy meg a teszkóban a duna pláza után van a menü étterem vagy gyorskifőzde (magyaros ízek) és ott szoktam frissen főtt ételt venni, ha nincsen kedvem semmi máshoz meg rendleni sem. sok és finom. -
fokukac
nagyúr
-
válasz
FehérHolló #48384 üzenetére
Oh.
-
fokukac
nagyúr
ne rekurziválhátok már teljesen szét ezt a topicot...
itten tessék offolni, ez a fáradt gőz..! :-) -
Ha annal tobb es ugyanazt a muveletett kell vegrehajtani akkor en nem 5-6-x egymasba agyazott ciklust hasznalnek.
Erre irtam, hogy nem ismert rekurziomelyseg eseten is lehet nem rekurziv fuggvenyt hasznalni, es a rekurzio _altalaban_ nem tul hatekony, mert a call stacket hasznalod allapottarolasra, ami 1) korlatos 2) tobb adminisztraciot igenyel, ergo kicsit lassabb. Tehat akkor celszeru rekurziot hasznalni, ha a rekurzio nem tul mely, vagy nem kritikus a sebesseg/tarterulet, vagy tail recursiont csinalsz, es a fordito kioptimalizalja (lasd F# -- ahol nincs mas allapot a fv-ben, mint amit a rekurziv hivasnal hasznalsz, ott el lehet dobni az elozo stack frame-t, ergo hiaba rekurziv a fuggvenyed, korlatlanul mely rekurzio eseten sem kapsz stack overflow-t).
Na, egyebkent egy ilyen beszelgetes (legalabbis velem) elofordulhatott volna egy morganes gyakornoki interjun.
Peldafeladat: jarj be egy fastrukturat ugy, hogy a fa melysege nem ismert, es nem korlatos. Ha erre rekurziv algoritmust irsz, az elso korben oke, de tuti megkerdezem, hogy mi lesz a baj, es hogy tudod megoldani, hogy ne legyen vele problema.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #48380 üzenetére
A tobbdimenzios tomb esete pont ez( lett volna a peldamban).
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #48362 üzenetére
na még az ilyen-olyan fák bejárása ugrott be, mint tipikus rekurzív algoritmus.
-
fokukac
nagyúr
-
válasz
FehérHolló #48372 üzenetére
Varj, a gyakornoki pozicio az nem szokasos, mert nagyon sokat kapsz erte, harom es fel honap nemzetkozi trening, 100%-ban csak tanulas, top oktatokkal.
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #48373 üzenetére
Hány interjún voltál eddig életedben (hasonló szintű munkákra gondolok)?
Simán van az a kérdés, sőt...
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48372 üzenetére
akkor vmi hintet írhatnál erről
egyébként az ilyenekben nem nagyon hiszek, hoyg azért küldenek el mert 1 kérdésre nem tudsz válaszolni
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #48371 üzenetére
A legelső sorban szereplő kérdést egy gyakornoki pozícióra jelentkező
ismerősömnekbarátomnak tették fel, és elküldték, mert nem tudott válaszolni rá.Morgannél nincs kegyelem, 600k bruttóért elvárják, hogy kompetens legyél.
-
FehérHolló
veterán
válasz
két változó kicserélése csak bináris operátorokkal, 3 lépésben.
ilyenkor minden agyfasz előjön.
Morganéknál viszont az optimálás is elég fontos, szóval valószínűleg kérdeznek tőled valami komplexitás csökkentősdit.bobsys: Igen, a sógoroknál.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #48368 üzenetére
és utána rootold és tegyél fel egy supersu pro-t, busybox pro-ot, a franco kernel updater-t és aztán mehet rá a franco 194-es kernel is a gyári helyett
sms backup betolja gmail-be az sms-t, sosem töltöm vissza, nem ragaszkodom hozzá, elég ha ott megvan ha kellene valamiért. pl számlabefizetések visszajelző sms üzenete etc. a nőktől kapottakat meg amúgy is törlöm, fő a biztonság
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #48363 üzenetére
hú, de régi androidod van...
ilyen mindegyikban van amúgy.
jelly bean-en ebben a menüpontban volt egy cukorkás játék is. Kitkaton csak csoki jutott, de játékot még nem bírtam előhozni...
-------------------
Amúgy @Integra: kikapcsoltam az animációkat a fejlesztői beállítások között, és elmúlt a lag-érzetem. Minden azonnal történik, nagyon brutálMost a legfőbb gondom az, hogy OTA után csináltam egy gyári visszaállítást, és nem csináltam teljes mentést (mert minek? csak a fotóim kellettek), az sms-eimet pedig egy SMS backup+ nevű app-pal mentettem le, mert az faszán működött 3 hónapja. Le is mentette, ott van mind a gmail-emben.
Igenám, de a visszaállítás KitKat-on nem megy, mert változtattak valamit a jogosultságokon, már csak az sms-ező progi férhet hozzá az sms-ekhez.
Kiírja, hogy 1298 db ütközés, és nincs meg egy sms-em sem.szóval most ott tartok, hogy vissza kell raknom a 4.3-at, hogy vissza tudjam állítani, majd le tudjam menteni az sms-eket a másik progival, ami működik, majd újrarakom a 4.4-et....
De elvégre ráérek.
Meg úgyse flash-eltem még soha, egyszer ki kell próbálni most már, ha már 2 éve nexuson vagyok. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #48365 üzenetére
Az egeszen addig jo, ameddig tudod a dimenziot es az kb max 2.
Ha annal tobb es ugyanazt a muveletett kell vegrehajtani akkor en nem 5-6-x egymasba agyazott ciklust hasznalnek.
-
válasz
GC algoritmus az az, hogy hogyan talalod meg a mar nem hasznalt objektumokat a heap-en. (reference counting, M&S, cardboarding..)
-
tildy
nagyúr
válasz
Tomb elemein bejarasa/muveletvegzes tobbdimenzios tombben ?
-
concret_hp
addikt
mi egy tipikusan rekurzív algoritmus? fibonacci, faktoriális ugrik be, de gyakorlati használat nem igazán, grafikából volt talán sugárkövetésnél, de azt nem hiszem, hogy érdekelné az interjúztatókat
GC algoritmusok alatt mit értesz? annyit vágok, hogy kell mindenhez destruktor, de ezt a választ nem érzem teljesenek
-
fokukac
nagyúr
"Kapcsold ki a telefont, majd a hangerő lefelé + bekapcsoló gomb hosszan nyomásával előjön egy zöld robot aki másnaposan fekszik nyitott hassal."
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #48351 üzenetére
En ugy kepzelem el, hogy pl. egy torlokendore, vagy egy injekciosture is kiszamlaznak 60 dollart, holott..
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #48357 üzenetére
Az meglesz kerve a nagykovetsegtol, majd el levelezgetunk veluk ezugyben
legalabbis az anyakonyveztetes, utlevelet nem founk csinaltatni neki, mert felesleges 2 evente lejar es az amerikaival is lehet utazni Magyarorszagra 90 napnal kevesebb tartozkodasnal nem kell vizum.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #48355 üzenetére
Ausztria?
Hmm, el is felejtettem itt is van kotelezoen fizetendo Medicare (allami egeszsegugy) hozzajarulas de a maganbiztositos rendszer miatt havi $55 ezt nem szamoltam bele. -
bobsys
veterán
Jovore valoszinu olcsobbat valasztok (meg at kell magam ragni a jovo evi biztositasok leirasan) igy nagyobb lesz a co-pay, de adozas elotti dollarbol feltudok tolteni egy ugynevezett health care spending accountot amibol tudjuk fizzetni a co-payt meg a deductiblet. A mostani biztositas az after-tax penzbol van fizetve.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #48351 üzenetére
pontosan
A trukk az ugye, hogy azt, hogy mennyi penzt kap a szolgaltato a biztositotol az a kettejuk megalapodasa. Tehat az en biztositom fizet egy ultrahangert mondjuk $250, de a masik $263 mig mondjuk a medicare csak $180 de ha biztositas nelkul csinalod meg akkor neked meg kiszamlaz $534 es neked annyit kene fizetni (persze ilyenkor lehet alkudni)
Azert szamlaznak tul, mert aki nem fizet az elkezd alkudni es akkor $534-rol indul az alku nem pedig $250-rol es megallapodnak, hogy a mukso fizet mondjuk $30 havonta 12 honapig a maradekot meg elengedik. -
bobsys
veterán
válasz
Integra #47584 üzenetére
Ugy nez ki keszen van mindenrol a szamla. 16K lett kiszamlazva a biztosito fele, de mindenki tulszamlaz az egeszsegugyben igy a biztosito "csak" 13Kt fizetett ki (ebbol 4K a szoba 2 napra
) es nekunk nem kell egyelore fizetni semmit, mert a legdragabb biztositasunk van amit pont a szules miatt valasztottam tavaly.
Osszesen majdnem 18K volt a teljes koltseg a terhesseg alatt (de 27K volt az osszes szamla a tulszamlazas miatt) ebbol mi fizettunk $728 co-payt + a $4150 kettonkre az eves biztositasi dij -
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #48347 üzenetére
Tiszta úton nem kunszt, így legalább van kihívás.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48347 üzenetére
sávkövetés ha hóban működik, akkor király
szerencsés esetben jó teszt lesz
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #48344 üzenetére
Na jó, 2 órája zuhog a hó.. hogy fogok így levezetni holnap 500 kilométert 4 óra alatt? Utána meg hogy fogjuk tesztelni a sávkövetést, ha nem látszanak rendesen a sávok? o_O
Tudom, megkaptam amit kívántam. -
Van itt valaki, aki mar szekvenaltatta a DNS-et egy ilyen 100 dollaros szolgaltatassal? (Mint pl. a 23andMe.)
-
FehérHolló
veterán
Két napja szállingózik a hó.
Remélem, hétvégén érdemes lesz majd kirándulni egyet a közeli erdőben.
(Fel szeretném avatni az új fényképgépet.)[ Módosította: BomiBoogie ]
-
válasz
Lortech #48339 üzenetére
akkor nekünk úgy látszik szerencsénk volt, ilyesmit nem tapasztaltunk sose. csak azt, hogy citromot lehetetlen ott kapni
mondjuk viszonylag keveset vásárolunk élelmiszer alapanyagot, leginkább vizet, gyümölcslét, sört, ilyesmiket, azt meg gyakorlatilag mindegy, hogy hol vesszük.
ha gyorsan kell valami akkor inkább a tesco express a tétényi úti kereszteződésnél, az azért közelebb van a somogyi útról. zöldség esetén vásárcsarnok a fehérvári úton, vagy tamás bátya piac a hamzsabégin.
szóval ezek nekem nem tűnnek fel, bár nem is figyelem. egyedül a kutyás kéregetők, na őket utálom, de néha szoktam nekik venni egy adag kutyakaját
-
Tim82
félisten
Az emlegetett Tesco/Auchan áruházakban is szabadon röpködnek a verebek a beltérben, mint az Europark-beli Interspar és a soroksári Auchan esetében?
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #48332 üzenetére
Fura, az Újbuda Tesco elég ótvar még Tescón belül is, ide járok esténként heti 1-2 alkalommal. Igazi leszarom hozzáállás érezhető az alkalmazottak felől, egymással hülyéskednek, káromkodnak, és nem egy igénytelen van köztük, de ezt nem részletezném. Sokszor futottam bele olyan extra árucikkek hiányába, mint pl. krumpli, paradicsom, vagy paprika, de ha venni akarok egy karalábét, vagy petrezselyem zöldet, akkor meg se próbálkozom vele. Pedig ez egy 0-24-es tesco hiper, nem expressz. Itt tapasztaltam a lehető legpofátlanabb, vevőt félrevezető feliratokat, akciókat és árazást is... Pl. rögtön a bejáratnál 15 méternyi akciós termék hirdetve, zöme teljesen normál áron, akkor az akciós termékek elhelyezése, mikor hasonló termékből nem mindegyik akciós, de hogy hogynem, az akciós nincs vagy nem ott van, ahol az árcímkéje van elhelyezve, aztán az, amikor az alacsonyabb árú, nehezen beazonosítható termék árcímkéje alatt a drágább termék van, ami nem oda tartozik, ára nincs kitéve a környéken, és van, mikor csak szimplán nem annyiba kerül mint ami ki van írva. Sosem nézegettem blokkot, de egy ideje a tesconál igen, pedig nem vagyok az az árérzékeny vásárló, de a szándékos átveréstől felforr az agyvizem. Általában van egy-két csövi banda is a bejárat környékén, kutyával, estére már jó állapoban tántorognak a bevásárló kocsikért.
Tescós fekete Olívabogyó nekem is bevált, főzésre szintén a Tescos sötétüveges extraszűz olívaolajat használom, mert van olyan jó, mint sok más fajta másfélszer annyiért.
Ehhez képest a Savoya parki Auchan árukínálata össze sem hasonlítható az előbbiével, nyilván azért is, mert 4-szer akkora; és érezhetően olcsóbb, ugyanazt a minőséget vásárolva. Van elég kassza is, soha nem kell 10 méteres sorba állni. Ott csak az idegesít, hogy méregetni kell a zöldséget, gyümölcsöt, mint ahogy az Allee Intersparban... ott a zöldség/gyümölcs részlegen (és persze a kasszáknál) van állandó tömegnyomor, alig lehet férni a sorok között, aztán állhatsz sorban az árazó mérlegnél. -
Viszlát
addikt
Ma reggel rájöttem, hogy mivel a városban biciklire ülő agya eleve torzult, inkább azokra haragszom, akik még mindig engedik, hogy együtt közlekedjenek a gépjárművekkel. A rossebb állna bele az összesbe, hogy engem kerülget az agyfasz napról-napra az összes kivilágítatlan, eszement öngyilkosjelölt miatt, és ha egyszer majd nem sikerül megállni, kikerülni, akkor nekem kell azzal a tudattal élnem, hogy kilapult egy ember az autóm alatt...
-
ToBeY
nagyúr
Annyira jó reggel fél 7kor arra kelni,hogy szomszéd örült módjára fúr.És még mindig tolja megállás nélkül.
-
válasz
EQMontoya #48333 üzenetére
pékárut nem igazán veszünk ilyen helyen, mostanában inkább sütünk
de szerencse, hogy ennyi féle bolt van, mindenki megtalálja ami neki tetszik. szerintem nincs gond az allee interspárjával sem, ritkán viszünk kocsit, a gyorskassza pedig elég jól halad, általában 6-7 pénztáros van is ott.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #48332 üzenetére
Allee Insterspártól hányok. Nem szeretem a mélygarázsát, és a pénztárnál sorbanállás közben születésnapodkor kicserélik a gumikat a bevásárlókocsidon. Alsó hangon fél óra, ha egy Bountyért megyek be, akkor is.
Hengermalom kistacskó rendben van, meg ott van mellette a Subway, ami kényelmes kombó tud lenni este. Auchannak amúgy nagyobb a választéka, és van, amiben jobb is, mint a Tesco. Pl. pékáruk.
-
-
Integra
titán
válasz
fokukac #48327 üzenetére
igen, ott azért akad még értelmes népség, a többség, amelyik gondolkodik és nem ül fel az első adandó alkalommal a populizmusnak.. ha lenne kormányváltás (ami nem lesz), akkor visszahoznám a vizit díjat. kíváncsi vagyok,hogy vityáék újra háborút indítanak e ismét. tuti
-
föccer
nagyúr
válasz
BlacKSouL #48325 üzenetére
És már olcsónak sem mondható ha nem ákcijós cuccról van szó. Az 5000 ft-ként 100-os kupon meg egészen mosolyogni való. Pláne, hogy a sok ember tényleg amiatt rohan a teszkóba, mert ott pénzt adnak vissza.
Hihetettlen, hogy nagy tömegben tényleg mennyire birkák az emberek.
üdv, föccer
(#48327) fokukac: egyszer én is szívesen kigurulnék egy munkahelyre reklamációkezelésre.
Kiszállok, helló, itt volt valami baj a betonnal? Itt????? ugyaaan seeeemiiii
üdv, föccer
-
fokukac
nagyúr
kíváncsi vagyok, nálunk egy ilyen népszavazásnak mi lett volna az eredménye. Elvégre a 300 ft-os vizitdíjat is leszavaztuk, az elmúlt 23 év legnépszerűbb intézkedése pedig a rezsicsökkentés
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #48319 üzenetére
Auchanba szeretek venni ilyen kimért császcsemegét. F@szom tudja, mi a konkrét neve, ami ilyen pici, kifli alakú, tömege nincs, és van belőle sajtos, sonkás, mogyorós, stb. Olyan, mint a cheetos.
Valamelyik dobozban valami kókuszos édesség volt, amiben egy pók(!) mászkált. Gondoltam, hogy lefotózom, de így pár perccel zárás előtt már nem akartam vele szarakodni..
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #48322 üzenetére
nem feltétlen rossz minden tesco név alatt forgalmazott termék, pl az oliva bogyókból az üveges tesco az egyetlen tényleg tiszta készítmény a polcon levő összes közül, csak végig kell olvasni az összetevőket a 20 féle különböző oliva bogyó csomagoláson.
viszont fánkból ez volt az utolsó nekem is.. -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #48320 üzenetére
de az autot megtarthatta ugye?
-
kételkedem
addikt
-
Integra
titán
na, a teszkó is bekaphatja a ......
vettem egy 10-es epres fánkot, persze, hogy otthon veszem észre, hogy a felében nincsen semmi lekvár, a másik felében meg maximum egy gyüszűnyi. mi van ezzel az országgal???? :-/ -
válasz
Lortech #48317 üzenetére
A diákoknak, akiknek az életképük így nagy hirtelen annyi, hogy valami gyárban fognak melózni napi 8 órát, utána elmennek inni, na nekik a csocsó, xbox igenis nagy szám, főleg, ha valakinek a saját irodájában vannak ezek
A szakmai képzés viszont épp arról szólna, ha már ugye másra nem elég az idő, akkor az alapokat meg tudják adni, hogy ne a főiskolán, egyetemen szenvedjen vele a delikvens, ahol talán senki se segítene benne. Vagy teljesen normális, hogy 1 éves szakmai képzés után is ugyanúgy esik be a felsőfokú oktatásra, mint aki rögtön érettségi után érkezik? o.OIgen, az általad említett cég vezetője jött ki tudtommal
Azt az előadást talán szívesebben meghallgattam volna, habár a ME-től érkezett előadó is jó előadást tartott, csak inkább közismert dolgokat mondott el, semmi újdonságot nem hallottam.
-
Lortech
addikt
válasz
Pttypang #48295 üzenetére
Fura, az ember, aki nem tudja, hogy határozunk meg egy változót c#-ban, vajon miért képzeli, hogy ő majd választhat, mit szeretne az irodájába az adott cégnél?
Létezik olyan, aki főiskolán programtervező szakra kerüléskor sem tudta ezt, azóta mégis az Ev0$oftnál dolgozik, ugyebár arról van szó. A volt évfolyamomról páran dolgoznak ott azóta is.
Csocsó, xbox, húha.. Lehet irigykedni, de ezt a melót nem szokták folyamatosan 8 órán át csinálni, mert könnyen megzakkan tőle az ember. -
föccer
nagyúr
válasz
parandroid #48313 üzenetére
Oké, nyertél
üdv, föccer
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #48311 üzenetére
HI!
nyaktol meg ne lattam labat de derekatol marinkabb
udv
neduddki
-
föccer
nagyúr
válasz
parandroid #48311 üzenetére
pár bal lába,
Jézusom, neki menniy bal lába nőtt ki mióta utoljára találkoztam vele?
üdv, föccer
-
parandroid
félisten
-
Integra
titán
ugyanmár, ne lihegjétek már túl srácok, lesz a pistinek 1 db bejegyzése, na puff neki
vicces fiú ő, mondom, én már csak az eredeti poénért is adnék neki egy 24 órásat
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #48298 üzenetére
Mennék hasonló kondíciókkal. Iroda és pozíció nem kell - vidékre nem utaznék, dolgozni sem akarok... Küldhetem a cv-m? Hová..?
-
válasz
kételkedem #48298 üzenetére
Urambátyám?!
(#48300) 7
Szegényt embert még a hammer is sújtja!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest