- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
-
jeges
senior tag
válasz
Winner_hun #47796 üzenetére
(cib tokenes rendszerben a publikus kulcs a giro szám középső 8 karaktere)
-
Viszlát
addikt
válasz
Winner_hun #47786 üzenetére
K&H-nál van a chipkártyás megoldás, hátránya, hogy nem tudsz akárhonnan belépni, mert ugye kell hozzá a kártyaolvasó, amit pl nem tudom, hogy tablethez lehet-e csatlakoztatni. Szóval laptop vagy PC mindenképpen kell, meg fix helyre van kitalálva, de ha ezek nem jelentenek gondot, akkor a legpraktikusabb megoldás szerintem. Legalábbis én a kezdetektől ezt használom és nagyon kényelmes.
-
Winner_hun
félisten
Felhasználói név 2 betű 2 szám 2 betű mindenkinek, a Bank adja, nem lehet megváltoztatni. Ezt valószínűleg nem használod máshol, a jelszóval máris nem mész semmire. De ha ezek meg is vannak akkor ott van az aláírási jelszó amivel akkor van gond ha valaki már eddig eljutott ha megegyezik a belépési jelszóval vagy az általad említett módon szerepel máshol és úgy jutnak hozzá.
Nincs nekem bajom ezzel a tokennel csak ne legyen kötelező. Ajánlják nyugodtan, folyjon náluk ez a csapból is de ne erőltessék már rá mindenkire... undorító.
-
válasz
Pedig nagyon nem az, sajnos. Nem, nem a keylogger meg a trojai a problema, hanem a password reuse. Azaz az emberek jo resze vagy ugyanazt, vagy hasonlo jelszot hasznal a kulonfele weboldalakon. Tehat ha a jelszavad kikerul, mert az Adobe-nal feltortek a rendszert, akkor paff, maris eggyel kozelebb vannak ahhoz, hogy mindenhova mashova is bemenjenek. Lehet, hogy a te banki jelszod mas, mint az osszes tobbi, amit hasznalsz, de az emberek jo reszenel ez nem igy van.
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp #47791 üzenetére
A belépés is több mint kéne, de hogy a számláim közötti átvezetésekhez is mindig kell az már azért erős túlzás...
-
jeges
senior tag
válasz
a technikai részleteket nem ismerem, de annyi bizonyos, hogy a felügyelet minden bank esetében kétfaktoros azonosítást javasol, s ezt felügyeleti ajánlás formájában meg is erősítette korábban. ez alapján lépett a cib a token-eszközök használatának irányába.
-
concret_hp
addikt
válasz
ja nem tudom belépéskor miért nem elég, de én mondjuk nem csinálok havi 1000 tranzakciót
-
tildy
nagyúr
válasz
Raiffeisennel nincs token, belepeshez sem kell sms, utalasnal lehet az osszeset egyben alaairni, ott kell az sms. De ennyi.
-
cattus
addikt
válasz
Tothgera30 #47787 üzenetére
Juuuuuj
Ez most nagyon fárasztó volt.
-
föccer
nagyúr
válasz
FehérHolló #47785 üzenetére
Uhh. Nekem a negatív rekordom látótávolságom olyan 15 méter körül volt. Igaz az egy szerpentines úton, így egyébként is lassan mentem, így nem volt gond.
(#47786) Winner_hun: Nem nem elég biztonságos, bár eléggé kicsi az esélye, hogy benyaljon az ember egy célzottt trójait. De elvileg egy sima keyloggerrel le lehet nyúlni a belépési adatokat.
üdv, föccer
-
Egész jó kis szappanos reklám
.
-
Winner_hun
félisten
Ezek a CIB banknál megvesztek. Még a pénz átvezetéséhez is ezt a rohadt mobiltokent kell használni.. van olyan bank ahol nincs ilyen kötelező rossz? De sms meg mindenféle ilyen baromság se legyen ám. Nekem ne jöjjön senki a dumával hogy a név/jelszó páros nem elég biztonságos...
-
FehérHolló
veterán
Bonyhád és Budapest között olyan sűrű a köd, hogy a szaggatott fehérből másfél csík látszott.
Cserében találtam egy effektíve szétrobbant őztetemet az úttesten. Új téli gumik felavatva...
-
válasz
kételkedem #47783 üzenetére
Hmm, én a teljesen egyedül kiérdemeltet néztem csak
A többinél még megvan az esély, hogy csak arra járt az emberünk
-
válasz
kételkedem #47781 üzenetére
Te is csak egyet találtál?
-
lorcsi
veterán
elég zúzós
4000 méteren
-
Eletem megkeseritoje: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger hatas.
-
fokukac
nagyúr
végre egy hasznos applikáció az app-store-ban
[link] -
Bubee82
őstag
válasz
BlacKSouL #47769 üzenetére
Szinte teljesen azonos szituációban voltam. Mindent megtettem, de sem a munkahelynek, sem az országnak nem volt rám szüksége. Hagyta, hogy a családomat hátra hagyva keressek más helyet az élethez.
Ha ez kell, akkor ezt kapja. Jobban érzem magam? Igen, sokkal. Még talán hálás is lehetek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #47762 üzenetére
a rendszer bonyolult, és nehéz lenne elmagyarázni. majd egyszer azért megpróbálom. elég annyi, hogy gyakorlatilag átjáróház a cég, és a vezetőség ezen érdemben semmit nem akar változtatni. munkaerő megtartás 0, motivációs tevékenységek, intézkedések 0, ha valaki elmegy úgyis jön más, semmi érdeke nincs a vezetésnek abban, hogy bármivel ösztönözzön. elvárja hogy teljesítsd amit kérnek, és pont. szakszervezet alakítása a szabályzatban tiltott.
-
válasz
concret_hp #47763 üzenetére
nem csodálom, én sokkal hamarabb meguntam
mi már szeptember óta téli gumin járunk, nem kell vesződni vele most hirtelen
-
válasz
BlacKSouL #47748 üzenetére
ezt biztosan nem viselném el ennyi ideig, mint te, az is egész biztos, hogy a mostani helyemen sem fogok sokáig maradni. bár pont azon vagyunk most, hogy fizetnék itthon a másoddiplomám valószínűleg. ugyanakkor a közeljövőben számomra érdekes pozíciók fognak nyílni németországban, amit biztosan meg fogok próbálni elcsípni, annak ellenére, hogy még egy éve se vagyok itt. persze azért még utánajárok, hogy mire elég az ott kifizetett $. szerintem fél-1 év reálisan elég arra, hogy felmért valójában milyen előrelépési lehetőségeid vannak a cégednél, ha nem tetszik, akkor pedig tovább kell állni. még mielőtt odáig jut az ember, mint te. nekem is vannak ilyen kollégáim, akikből szép lassan kihalt a motiváció, meg az előrejutás vágya, benned ez meg szerencsére felébredt, remélem sikerrel jársz
egyébként nem tudom milyen nálatok a rendszer, de ezeket a problémákat simán felvetném a főnökömnek. legyen végre rendes pozim, rendes névjegykártyával, a korrekt munkavégzéshez szükséges eszközökkel. én 8 hónap után is bekopogtattam fizuemelésért, ha nem kapom meg, akkor megpróbálom még egyszer. ha akkor se, akkor pedig irány egy másik munkahely
-
EQMontoya
veterán
válasz
kételkedem #47754 üzenetére
Komoly embernek télre is alufelnije van.
-
válasz
kételkedem #47754 üzenetére
Ez van jövő hétre betervezve nálunk is.
-
kételkedem
addikt
Acél felnik szinterezve, új gumi felrakva. Az érzés megfizethetetlen, minden másra ott a maszterkárd!
-
parandroid
félisten
válasz
Ha ez megynyugtat, én hét évig csináltam, mondjuk egy kicsit sokrétűbb, változatosabb volt a melóm, de annak meg ugye az a hátulütője, hogy sokkal többfelé kell figyelni, és néha újra kell tanulni. Így 1,5 év szünet, meg sikolába járás után viszont már megint nagyon hiányzik valami ilyesmi. Pedig tudom, hogy ha egy ideig csinálom, megint utálni fogom.
p
-
fokukac
nagyúr
vaze. hazajöttem.
a szomszédban valami orgia megy, olyan nyögések, hogy csuhajja.
a hálószobámban (ami a lakás túloldala) is szépen hallatszik...lakótelep rulez
mondjuk inkább ez, mint a mélynyomó...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Mielőtt mindenki belémköt:
1) tudom hogy lehetne szarlapátolás is a melóm, de én most épp ezt csinálom, nekem ebből kellene felfelé mozdulni, lehetőleg úgy, hogy gazdasági helyzetem fényesebb legyen
2) igen, már keresek új helyet
3) volt időszak, mikor kifejezetten érdekesnek, inspirálónak, értelmesnek találtam ezt a melót.
4) volt időszak, mikor úgy tűnt, van haszna, értelme, fejlődési iránya annak amit a munkám elősegít@: na azokat a megunt, jó csajokat várom már jó ideje...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #47740 üzenetére
Nincs, nincs, mondhatjuk.
És mi a jó válasz? Reménykedtem? Bizakodtam? Elrugaszkodtam a földtől és a valóságtól?De az is sokat elárul a dolgokról, hogy valaki nem 6 év, de 8-9 év után is x asszisztens. külföldiül Junior x.
Átadom a névjegykártyám egy üzleti tárgyaláson, látják hogy na, csak egy asszisztens ..és mikor kérdezik, mióta dolgozom itt, mondom, hogy lassan 6 éve. Tényleg, mint beszerző? Igen. És amikor kérik a céges mobilszámomat, akkor mondom, hogy olyan nekem nincs, mert nálunk a tárgyalni járó, utazgató beszerzőknek nincs. Olyan csak a japán vezetőségnek jár. Ezt persze nem mondom.
Érdekes nézni azokat az arcokat...Szerdán 92 db külföldi nyelvű(angol főleg), csütörtökön 108 db szintén hasonló emailt kaptam. Ezt azért illik mind el is olvasni, és beazonostani a témát. Szerdán 27, csütörtökön 26 db-ot meg is írtam. És ez megy most már nagyon nagyon régóta. De nyilván nem csak az email írás a dolgom. Pl. ma a 96 soros excel tábla 2 oszlopának adatait 3 másik oszlop adatai alapján, 3 másik excel táblában vegyesen megtalálható adatokból frissíteni, szintén nem jelenti a legkreatívabb, leginspirálóbb, legváltozatosabb munkát.
Lehet hogy valakinek ez jelenti az űbermelót, nekem itt ez már nem.
Jelenleg 34 projekt 260 alkatrészével foglalkozunk, és mindegyikről mindent tudni kell mindhármunknak. Egyszerre 16-18 egysoros feladat van mindegyikünknek felírva, ami adott pillanatban kész kellene hogy legyen. Minden sürgős, minden azonnal kell, és mindig épp az esz fontos, amit abbahagytam egy másik, akkor épp legfontosabb dolog kedvéért. És amikor én kérek valamit szinte bárkitől, akkor az jó sokára érkezik meg csak, mert mások nagyon nincsenek a helyzet magaslatán. -
neduddki
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #47739 üzenetére
Az a baj, hogy multis környezetben a váltás max 2-3 hónapig nyújt újdonság érzetet, nagyjából ennyi idő kell amíg rájössz, hogy itt is ugyanolyan barom módon mennek a dolgok, csak másban nyilvánulnak meg a baromságok. Viszont ha ügyesen váltasz, akkor akár jelentős összeggel is többet is kereshetsz ugyanazért a szar munkáért, ami nem elhanyagolható szempont, de nem fogod tőle hú de baromi jól érezni magad. De az tuti, hogy átmenetileg megszabadulsz a magas szintű terheléstől, nekem anno a váltásnál ez volt a legdurvább, olyan volt az előző helyhez képest, mintha vakáción lennék.
-
parandroid
félisten
-
BlacKSouL
addikt
Hány év után illik az embernek beleunni a munkájába, ha semmi újat nem lát már, és bármilyen fejlődési lehetőség, javaslat, ötlet, ésszerű logika falakba ütközik, sőt, rugalmas ütközéssel visszapattan egy jóval korábbi alacsonyabb szintre, így a munkájának gyakorlatilag semmi konstruktív látszatja nincs. Ráadásul folyamatosan egyre magasabb szinten van terhelve, honorálatlanul, és teljesítés minőségétől függetlenül.
5 és 3/4 év az sok? Ugyanazon helyen, ugyanazon pozícióban? -
parandroid
félisten
Tudományos igényességgel megszerkesztett piacelemzés rovatunkban ma:
Nem mintha ehhez bármit hozzá lehetne tenni, katt a képre, ha valakit érdekelnek a részletek.
Mondjuk személy szerint én sem értettem, hogy miért kéne előfizetnem kb 30 EUR-ért egy csatornacsomagra, amikor 9 EUR-ért lehet előfizum netes stream szolgáltatásra, ahol azt nézek, és akkor, amikor akarok, nem kell reklámokat néznem, kivárnom a műsort, amire kíváncsi vagyok, ahhoz igazítani a napomat, mittudomén. És mindez a US-ben hatványozottan jól működik, mi itt az EU-ban csak mostohagyerekek vagyunk még mindig az online tévézésben.
p
-
tbs
addikt
Skacok! Nincs itt vki aki heavy git user/admin..? Kéne tapasztalati infó.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #47728 üzenetére
Hja, ha a pénzért csinálnád, akkor, ahogy egy öreg barátom szokta volt mondani, inkább nevelj disznót.
Bár abban a világban, amikor ő felnőtt, fiatal volt, abban még több perspektíva volt, mint mostanában.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #47727 üzenetére
Asszem kiszamolta, hogy atlagban hanyszor szexeltek az ot ev alatt a zasszonnyal, es igy jott ki a ketnapos tema. Vagy valami ilyesmi.
Nem valtak, csak poenbol csinalta, talan valami filmben taglaltak a kerdest es onnan vette az otletet.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47728 üzenetére
Majd ha megjon a korhazi szamla leirom ha erdekel eddig hol tartunk. Ha bunko akarok lenni akkor majd 18 eves koraban a kezebe adom az osszesitot
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47727 üzenetére
egyébként nagyon durva, hogy egy gyerek mibe kerül
, mondom ezt úgy, hoyg még nincs is gyerekem
én egyébként elég sok mindent kiszámolok, hogy mi mennyibe kerül, simán van értelme szerintem, meg engem érdekel is. nomeg egy időben eléggé ki kellett számolni, hogy mire mennyi időt fordítok és ezt sokszor lehetett egyszerűen pénzre konvertálni.
-
Integra
titán
ma este tanulsága: anyám gyorsabban benyakalja a vörösbort, mint én. és aztán tüntető jelleggel úgy teszi le az asztalra a poharát, hogy lássam, hogy ha én is megittam, neki se felejtsek el utántölteni.....
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #47721 üzenetére
nem tudom, ehhez számokat kellene látni.
szerintem nem is kimutatható ez így igazán, legalábbis számunkra nem, ellenben a presztízs és a szájbeszéd elvitathatatlan.
amúgy már az előző reklám kampányában is poénra vette magát -
saelin
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz
Joker88 #47711 üzenetére
Jaja, kemény.
Dél körül láttam először, akkor még csak 413-an látták, most már 265,517-et mutat a számláló.
tildy: már nem tudom kitől hallottam, de tetszett a hozzáállás, miszerint nyaralni úgy kell elmenni, hogy még éppen hazaérj a pénzedből. Mondjuk hitelkártyát nem szabad vinni ilyen helyre az tuti.
-
Joker88
őstag
Láttátok már a legújabb populáris videót Van Damme szereplésével ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Elden Ring
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged