Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
üdv ez mehet a 2.5TDI V6-ba?
[link] -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Castrol Edge FST 0w40 vagy Mobil 1 ESP Formula 0w40 olajokkal? 1.6 benzinturbós Opelba próbálok váltani 5W30-ról.
Köszi előre is.
-
Markizmark
addikt
30 éve motorokat szerelő csóka esküszik a XADO-ra. Volt egy motor, amin a gyári 13 helyett 11 bar-os végnyomást mértek. Tettek bele XADO-t és 1000km hajtás után újra 13 lett. Persze azt ő is megmondta, hogy nem lehet elhagyni a XADO olajat, mindig ezt kell használni utána, különben a beépült anyag kikopik a pi**ába.
Nyilván egyik csodaszer folyadék sem generálozza a motort...
Nekem most 10w40 XADO-val a 20 éves Astrám sokkal csendesebb, mint eddig.
Legutóbb ilyen csendes Liqui Moly MoS2 10w40-essel volt.
Volt előtte Castrol Magnatec 10w40, Eneos 5w40 valamelyik, legutóbb pedig Mannol Elite 5w40 és Extreme 5w40 is. Mindegyikkel hangosabb volt, mint most. -
Ha normális helyen vettétek, rendeltétek az olajat, akkor felesleges ennyire parázni.
Kauffer, FilterABC, stb. mind normális hely.
Ne a Vaterán vedd Pistikétől, fele áron.
-
Cicero
őstag
Hát igen, valószínűleg szereznek rá egy matricát nekem...
Amúgy sajnos tényleg az a helyzet, hogy a zárjegy nem a kannához/flakonhoz van rendelve: bescanneled a QR kódot, a Total oldalán pedig beütöd azt a sorszámot, ami szintén a QR kódon van. Az adatbázisnak lövése sincs róla, hogy milyen olajról írtad be...
Na nem baj... itt tart ez az ország... -
Elővettem egy Elf kannát, beregeltem, de még csak azt sem írta ki, hogy ez egy 5l-es Full Tech FE.
A zárjegy nincs párosítva a kannához. Ezt a matricát egy locsolókannához is beregisztrálhattam volna.
Szóval ez így halottnak a csók.
Úgy tudom, a Filterabc nem közvetlen Total partner, így ők valakitől kapják már, lehet náluk ezért van mindig zárjegy. -
w333
félisten
Megcsináltam az érvényesítést ... és nekem bizony eredeti
Próbáltam leszedni a zárjegyet, hát ez nyom nélkül magától csak úgy biztosan nem esik le, nagyon oda van ragasztva annyi biztos !
Annyi az egész hogy a sorozatszámhoz tartozik egy pin kód és annak egyeznie kell, ha hamis akkor nem tudod érvényesíteni, ha eredeti akkor igen !
(#870) Kornel
Total.hu -tól van a matrica ... különben a Total.hu oldalán nem tudnád érvényesíteni, hiszen a kereskedő honnan tudna az olaj sorszámának a pin kódját ?
-
Egy humbuk az egész, a Kaufernél is kb. a fiókban vannak a matricák.
Én úgy képzelem el, hogy a TH a hivatalos eladóinak küld az olajszállítmánnyal zárjegyet.
Aztán, ha eladnak hivatalos olajat matrica nélkül, már meg is nyílt az út, hogy a hivatalosan beszerzett olajoktól megmaradt zárjegyek rákerüljenek a szürkeimportos termékekre.
Szóval nincs megoldás... -
Cicero
őstag
Igen, egyébként pont a te posztod volt a referencia, mert ugyanazt vettem én is. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a srác azt mondta, hogy szállítás közben eshetett le a védjegy - amit én egy kicsit nehezen tudok elképzelni, mert ezeket a védjegyeket nem lehet nyomtalanul leszedni a kupakról -, de cserébe küld egy olyat, amin van. Jövőhéten jön. Most vettem még 1L-es 5W30-at a Bárdinál, azon volt védjegy, le is ellenőriztem, bár nem teljesen értem, hogy működik a rendszer. Akkor tudom csak meg, hogy hamis az olaj és csak ráragasztottak egy védjegyet, ha valaki elhasználta már ezt a kódot az oldalon. Szerintem kevesen vannak, akik nekiesnek QR kód olvasóval és bepötyögik a PIN kódot is.
Na mindegy, majd meglátjuk...
-
w333
félisten
Pedig a Total olajon van ... Kaufferből vettem
Ha már kékes szürkés füst, én azt vettem észre hogy ha kicsit odalépek az autónak mondjuk 4000 fölé pörgetem és agresszíven megyek vele akkor utána kicsit füstöl, majd szépen alapjáraton megszűnik ez a jelenség, az mondjuk igaz hogy picit túlöntöttem az olajat ... benyomja ilyenkor a kipufogóba és ott ég el ?
Olajat nem eszi, 12 ezer km alatt 8 dl -t evett, amennyi maradt a 4L kannából !
Még amire gondolni tudok a 98-s Auchan benzin
-
tboldi
nagyúr
Nem mindegyik gyártó tesz rá, bár azt hiszem, pont a Total igen. Mondjuk hallottam már panaszt Kovácsékra olajos rendelésekkel kapcsolatban.
-----------------------------------
Más: újabb videó Gajdán Miki bától - Ne keverj az olajhoz semmit, egy jó kenőanyagban már minden megvan -
Cicero
őstag
Vettem a Kovács Alkatrésztől Total olajat és nincs matrica a kupakon.
-
Cicero
őstag
Úgy döntöttem megpróbálom a Total Quartz 9000 Energy 5W40-et. Jól látom, az Energy vastagabb, mint a sima Quartz 5W40?
Az Energy 5W40 kinematikai viszkozitása 14,7 mm^2/s, eddig ami benne volt Quartz 5W30-nak 9,9 mm^2/s.
A hsz-ek alapján néztem még a Mannol Elite 5W40-et, de annak csak ~12 mm^2/s volt.
Félek, ez sem fog rajta segíteni, max. nem 7 dl fog 1000-en fogyni, csak 4, de egy próbát megér. A szimmering cserén gondolkozok, szerintem beszélek is egy autószerelővel a héten...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Mobil flották
- Motoros topic
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest