Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Nézegettem itt az időzónákat és azon gondolkodtam,hogy Magyarország lehet jobb helyen lenne az Eastern European időzónában Romániával,Bulgária és Görögországgal egyvonalban a Central European helyett.
De ha egy óraátállítást nem tudnak megoldani ott fent az "okosok"ezt végkép nem fogják. -
"Inkább délután / este legyen tovább világos"
ti a zóna nyugatabbik felén vagytok...De szerintem még nem tudod, mi vár rátok ott fenn a messzi északon.
mondjuk november 30-án felkel majd a nap 08:17-kor, és lemegy 15:44-kor.
december 15-én felkel 08.37-kor, és lemegy 15:38-kor.
Sokkal tovább lesz világos délután, tényleg. Azon a 7 órás idősávon belül, amikor világos van.
-
Bereltem autot, egy appon, erre atvetelkor egy ceges berleti szerzodest toltak elem. Okes volt, ahogy elolvastam, csak fura. Kozben mondtak, hogy a belfoldi tankolasrol kerjek a berbeado cegre afas szamlat.
Ez mennyire normalis? Eddig sose kertek ilyet, amikor bereltem cegtol/maganszemelytol. Gondolom leirjak koltsegkent, de ez nem csak ceges felhasznalasnal lenne szabalyos?
-
Vérboci
addikt
azt gondolom, hogy a reggeli munkába \ iskolába indulás homogénebb, mint a délutáni tevékenysége az embereknek, így reggel fontosabb a világos (közlekedési és "napkezdési" szempontból biztosan)
de mi az a dolog télen, amihez világos kell? fűnyírás ugyebár nincs...
és eleve: a téli időszámítás az "eredeti", tehát ha az állítást magát szüntetjük meg, attól te még nem kapsz napos órákat. -
válasz
Vérboci
üzenetére
de a fészbúk komment szekciójában ott vannak a harcosok, hogy maradjon a nyári! vagy a román időszámítás!
És nekik hiába mondod, hogy de akkor decemberben fél 9-kor még sötét lesz... azzal jönnek, hogy jó, de a délután majd világos lesz. Világos? kinek? 4-kor is dolgozom, meg 5-kor is, ahogy az irodisták többsége is, szóval tök mindegy, hogy 4-kor vagy 5-kor sötétedik...
szoktam viccelni velük, hogy jó, akkor vezessük be az indiai időt, és akkor délután 8-ig világos lesz, de nem értik a poént... -
-
ToBeY
nagyúr
mondjon le az óraátállítás!
Csak ezt akartam mondani,leülök magamtól. -
rushty
őstag
Mindjárt 2 óra
-
-
-
Pacák
senior tag
Közvetítés odaátról, a Facebook bugyraiból. Nolf már jól érzi magát, Pino hasa megtelt és úgy vehetjük, hogy még el is mosogatott maga után. — Nagyon rendes cicæ.
🤌 -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem csak meg kéne hagyni az emerbeknél a választás lehetőségét, és nem paywall mögé dugni a színes színeket
-
válasz
concret_hp
üzenetére
de ez nem szürke, hanem ezüst
szép.
amúgy a jazz-em az szép színes, kék. a suzukim pedig bordó volt.
csak már 360 ezer km van benne... mármint a jazz-ben. -
Pacák
senior tag
Amikor főiskolás voltam (2000 körül), az utcán hallottam beszélgetni egy külsős óraadót valamelyik asszisztenssel, hogy vett egy új VW Polot, vagy Golfot, de a lényeg, hogy a színe drachegrün (sárkányzöld).
Erre itt a ház mellett az egyik VW pont ugyanaz a metálzöld árnyalat - mondjuk még az évjárat is nagyjából stimmel.
A sok fehér-fekete-szürke húsz év körüli kocsi között itt már szinte világít ez a szín.
Na jó, van még egy metál-mélybordó amerikai izomautó is, a jobb elején egy Wile E. Coyote stickerrel, mert valaki megnyomta onnan és ideiglenesen azzal takargatja a bibit. De amúgy elég egyhangú a parkoló. -
én örülök, hogy 5 db fekete céges autó után végre vagy egy ezüstszínű

alig kell néha lemosni, olyan jól álcázza a koszt...
de amúgy tényleg sokkal szürkébbek az autók, mint 30 éve. -
ToBeY
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Lehet nem akarok ugyanolyan fekete-fehér-ezüst színű autót mint az összes többi autó,viszont nincs pénze egy Porsche-ra amiből azért tényleg léteznek érdekes színek.
És lehet valakinek megérné a felárat (mondjuk ez az ártól is függ),hogy legyen egy színes autója. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Pont azert, amiert csomoan nem veszik meg az akcios rozsaszinu ferfi futocipot, vagy felarat fizetnek a bejarati ajtojukert, stb., mert nekik az tetszik.
-
concret_hp
addikt
en amugy azt nem igazan ertem, hogy miert fizet valaki plusz penzt, hogy mas szinu legyen az autoja... (az ilyen race csik meg hasonlokat meg nagyjabol ertem) de valoszinu azert van, mert nekem ugyanolyan hasznalati targy, mint egy mosogatogep vagy egy funyiro.
90es evekben a vilagoskek trabi utan feher autoink voltak, faternak az volt a mondasa, hogy feltunobb ha egy feher auto mellett matatnak ejjel
-
Haverom más mesélte 1-2 hete, hogy volt már neki vagy 3-4 kínai hívása 30-as számról.
Na, ma engem is betaláltak.
Mást hívtak már? -
ToBeY
nagyúr
Másnak is feltűnt már,hogy nem igazán vannak színes autók az utakon?
Van fekete,fehér,ezüst és elvétve lehet látni kéket vagy pirosat és ennyi.
Azért a gyerekkoromból úgy emlékszem,jóval színesebb autók voltak az utakon a 90 elején.Nem tudom mi lehet ennek az oka. -
-
ToBeY
nagyúr
Na,csak fel kellett 'aszódnom és mára már bekapcsolák a központ fűtést
-
válasz
Iramirez
üzenetére
Nem engem kérdeztél, de elmondom én mit csináltam, mi lett:
55m2 lakás, nem panel, hanem a 4 szintes tömblakás, szintenként 3 lakás, egymásból nyíló szoba (a kis szoba a fürdőből is)
Itt én meghagytam a régi kábeleket is a lámpa miatt!Egyik új ág: a nagy szobát úgy oldottam meg, hogy a laminált padló szegélylécébe vezettem el a kábelt, és onnan fel a konnektort (kb. 25 m 3x1,5 kábel és a konnektorok)
Másik új ág: kis szobát hasonlóan, plusz előtte a fürdőben tettem egy kötődobozt, ahonnan a mosógép mostani konnektorát váltottam ki (kb. 25 m 3x1,5 kábel és a konnektorok), illetve előszobában a gázcsövön elég szépen eltűnik a kábel, ott csatorna csak a bejárati ajtónál kellett a fí relés dobozig/szekrényig.
A szekrényt korábban ki kellett cserélni, mert a konyhába került szárítógép miatt kellett cserélni azt az ágat, ezáltal új kábel oda és szekrény csere, biztosíték csere, Fí relé... (kb 10-15 m 3*1,5, +konnektorok)Előszobában lett egy kicsit csúnya egyelőre, ott látszik csatorna, illetve még a most vett beépített szekrény helyén lévő szekrény elülső részét még meg kell csinálni, ott ronda az elvezetés, a szekrény alatt meg úgy se látszódik...
Így 3 ággal le lett fedve az egész lakás új konnektor része (korábban is 3-on ágon ment, illetve megy is, csak az már nincs használva), a régi 3 ágból a lámpák megmaradtak használatban.
Anyag költsége nagyjából 100-120.000 Ft (75 méter kb elég 3*1,5, plusz konnektorok ami kell, meg szekrény és az abba való biztik, egyebek), plusz a szerelés díja (az új ágak kihúzását meg tudtam csinálni, így árat nem tudok rá mondani) -
Pacák
senior tag
válasz
Iramirez
üzenetére
Lakás méretétől és a falmunkáktól, festéstől, tapétától is függően 800-900+ ezertől a csillagos égig jön ki egy ilyen dolog.
Nagyjából a meglévő falban futó függőleges kábelcsatornát használhattuk, az előszobában, konyhában, wc-ben a plafon melletti saroknál felfúrt műanyag kábelcsatornát használtunk.
Mivel én is tudtam, hogy mit akarok és a lakásban mindketten ismertük a gyári csatornák helyét, így egyedül a konyhában kellett horonymarót használni egyetlen falon, hogy két kettős szigetelésű, háromeres vezetéket átvigyünk két doboz között.
A szobákban lecseréltük az eredeti parketta szegélyeket kábelcsatornás változatra. — Tapasztalatnak is jó volt, de ennél a szegőnél volt jobban szerelhető is a szerelő srác szerint, de végeredményben ezekkel is mindent meg tudtuk oldani és nem utolsósorban ezek szebben is néznek ki.
A szobák a rendetlenségtől eltekintve megúszták némi tapéta javítással, az előszoba szét volt bombázva a nyers betonig, meg a konyhában az egyik rövidebb fal ugyanígy. -
Pacák
senior tag
Idén beadtam a derekam és lett a panelban hűtő-fűtő klíma, de ehhez az kellett, hogy a párom is beadja a derekát és felújítsuk az alumínium vezetékes elektromos hálózatot.
Jött a hideg — én gondoltam, hogy be fogjuk kapcsolni a klímát, ha fázunk.
Erre tegnap óta működik a távfűtés is..
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Panel lakás jobb kifejezés lenne? Attól szocibb szerintem nincs
-
Iramirez
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Ennél még komcsibb a lakóközösség....
-
ToBeY
nagyúr
Hideg van,fázom és a fűtést még vagy két hétig nem kapcsolják be.
Mennyivel jobb volt nyáron... -
venember83
nagyúr
válasz
righunter
üzenetére
Szia,
Mi itt a Balkánon az előresorolás mesterei vagyunk, szerintem jó helyen kérdezősködsz. Csak azt nem értem, miért kellene fizetni az előresorolásért? Errefelé simán csak befékezel utolsó percben, esetleg index, aztán bevágsz a másik elé. Ennyi. Nem kell túlbonyolítani.
-
righunter
újonc
Sziasztok!
Az előresorolással kapcsolatban lenne kérdésem. Úgy működik, hogy annál előrébb kerülök, minél több előresorolást vettem már, igaz? De ha bazárban kapott 30 napos kiemelést használok, az beleszámít ebbe, vagy csak a külön megvett előresorolások számítanak?Illetve azt meg lehet valahogy nézni, hogy másnak mennyi előresorolása van? Csak azért, hogy lássam, mennyi esélyem van beférni az első 10-be, vagy mennyit kellene rászánni.
Köszi előre is a válaszokat!
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
én csak B vitamin komplexet (sör)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Én szedek multivitamint,de sokan kinevették,hogy csak drága pisit gyártók.
Btw Én Amit mega multi stack vagy Amix Opti pack Complete Full ha nagyon gatyán érzem magam. -
válasz
concret_hp
üzenetére
AG1 egy ideje, de utálom az ízét.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
én csak dét. 2000 nemzetközi egységest. orvos írja fel.
-
concret_hp
addikt
ti milyen vitamint meg hasonlokat szedtek?
-
rushty
őstag
Úgy néz ki tényleg szept.22. volt a nyár utolsó napja.
-
Pacák
senior tag
A múltkor keresett itt valaki egy ehhez hasonló festő kesztyűt.
Aztaq', hogy mennyire fed vele a festék.
De jó lett volna úgy öt éve egy ilyen. Link
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.