Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Hát a csapvíz több szempontból is offos nálunk.Egyfelől az Óbudai víz olyan mint a tej és a szaga is olyan mint a strand vízének a szaga.Másrészről inkább a bubisat szeretem.
De ki kéne valami okosságot találnom,hogy ne kelljen kocsi nélkül kartonszámra hozni a vizet mivel napi 3-4L megiszok simán,nyáron többet is.kraftxld: 5db víz még nincs karton se (abban 6db 1,5L van) és abból kettőt kézben simán elhozok csak szívás.
-
-
tildy
nagyúr
Minap lettt volna lehetosegunk egy skoda roomsterhez , ismerostol, 1100 fontert (2008as). Mar teljesen rakattantam volna, mire Esmein lehutott, hogy mire hasznalnank? A 10 percre levo suliba? Vagy lidl? Es az az igazsag semmire. Hiaba 3 gyerek van, egyelore nincs sajat autora szuksegunk.
-
-
Ki él innen Svédországban?
-
válasz
parandroid
üzenetére
a sok perverz Tata a futókörön, mi..?

-
-
Erről jut eszembe. Van egy Oris Williams F1 Chrono-m Valjoux 7750-nel, el akarom adni, mert sose hordom. Hol kell manapság hirdetni, ahol nem kell millió csalóval variálni? Nem gond, ha piaci ár alatt pár tízezerrel megy el.
-
BlacKSouL
addikt
Te mondd hogy hány óra, a te órád régebbi
Első lendületesebb fizetésem után egy Citizen Ecodrive rádiós fekete számlapos acél lett az óra, azt az akkori munkában meg bárhol lehetett hordani. Hétköznapra is, alkalomra is. De a tengerbe nem szívesen vittem volna, így bár úgy gondoltam az elég lesz a köv.30 évre, kicsit amolyan divat felé elbóklászva lett egy Citi Ecodrive Diver's is, szigorúan narancs szíjjal, fekeze számlap, narancsozott mutatók. Az nyárra pólóhoz rövidgatyához jobban megy, és 8-9 méterig biztosan vízálló, tengerben addig teszteltem. Úgy gondoltam ezzel a kettővel megvagyok 30 évre.
Aztán elkezdtem dolgozni acéliparban, és néha hozzá kell nyúlni dolgokhoz. Meg od.abaszni a csuklómat. Oda nem való az ecodrive. Nyilván oda G-shock kell. Abból meg olyan amit le is lehet olvasni, vagyis digitális, kicsitokos GBD-100, fekete-kék óra fehér szíjjal (acélpor azon nem látszik...
) csak lépést számol, meg mutatja az időt. Tud üzenetet meg hívást is jelezni, de nem használom csak néha szinkronizálom.
Na de ezzel szerintem vége is, megvagyok 30 évre.
(Van egy örökölt Timexem, egy Accurist, egy kapott Roamer, meg egy Molnija zsebóra.) -
Mindig volt fétis Orient, Citizen vonalon elindulni, Longines, Tag, Certina, Davosa kivándorlás volt alaklomszerűen, végül mindig Seiko lett belőle. Egy Presage van a bírtokomban (párom ezzel szemben kettőt tudhat magáénak), többi búvár (Turtle, Monster, SKX-ek és Sports 5-ök).
#87259 bitpork: Előbb tisztázni kell hogy óra vagy időmérő. Én részben tekintek egy olyan mesterműre amit a csuklómon viselhetek, hallom a szerkezet hangját, megnyugtat, és tudom hogy ez a világ minden részén érték. Bár szerintem már addikció az ilyen mértékű gyűjtés vagy vadászás (egyik topiktárs tudna mesélni - utólag is nagyon köszönöm neki és az apukájának). Ami azért vicces mert nagyon régen ebből írtam a szakdolgozatomat.
-
Pacák
senior tag
Én csak egyszerűen nem tekintem ékszernek. De technikai remekműnek? Annak egyértelműen igen. Minden egyes darabot.
Kivétel nélkül különböző pontossággal, kézzel, vagy sorozatban legyártott finommechanikai/elektronikai termék mindegyik.
A párom megint más fejjel gondol rájuk: nála már inkább ékszer. Akkor is azért választotta nekem az acél tokos órát, mert ez kompromisszum volt az én praktikus szemléletem, meg az ő felfogása között, meg az alkalmi megjelenéshez nekem is legyen már egy árnyalattal komolyabban kinéző darab a háznál. De sajnos nem bírta rajtam a kiképzést.
Ja igen. Az előző képen a G-SHOCK a jelenleg naponta hordott órám.
Amelyik most a szekrény mélyén a B-ligában játszik, az egy kívül-belül acél Casio, fém szíja van — szép fényes. Igazság szerint azt kellene viselnem, ha öltönybe bújnék.
Ha nagyon feszegetni akarjuk, a G-SHOCK órám az már-már a prepper kategória. Amikor nem tudhatjuk, hogy holnap kitör-e a harmadik világégés, vagy sem, de azért jó lenne valami időmérő a bunkerben.
-
ToBeY
nagyúr
Én igazán nem akarlak megsérteni,meg mindenki azt hord felőlem amit csak szeretne,de én nem egy acéltokos casio-ra gondoltam,hanem pl Breguet Tradition-ra és felette kategória.
Amire szerintem lehet hivatkozni mint ékszer, technikai remekműre
De lehet én látom rosszul.Mondjuk én nem hordanék ilyet,de azért tetszik.
-
Pacák
senior tag
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Főispán?
Apósom tudta olyan hangsúllyal előadni, hogy:
— Ispááán! Te piszok gazember!
Már ő sem tudja, hogy melyik Ludas Matyi feldolgozásban látta-hallotta, de mindegy is, mert engem elfog a röhögés, ha meglátom a szót a hírekben.
Sikerült a Fityisznek még egy restaurációs visszalépését önmaga paródiájává tennie. ¯\_(ツ)_/¯ -
Pacák
senior tag
Én nem tudom ékszerként felfogni. Volt/van valahol olyan Casio acéltokos órám, amit a páromtól kvázi ékszerként kaptam, de kikezdte egy idő után az acélt az izzadtság és elkezdte alatta a bőrömet is kikaparni és zavart, hogy az acélszíj szegmensei is folyamatosan trimmelték a csuklóm körül a szőrt. ¯\_(ツ)_/¯
Ugyanakkor alváshoz valamiért nem szeretem hordani a jelenlegi órámat sem [kép].
-
-
parandroid
félisten
Ha nem kezdek el sportolni, a mai napig nem hordanék karórát. A pontos időt megszoktam, hogy ezen nézem, de ez egy sokadlagos funkció, alapvetően a fiziológiai mérések, a mobiltelefonra érkező értesítések azonnali láthatósága, és a sporttevékenységek, mozgásadatok állandó rögzítése miatt hordom. Az is igaz, hogy nekem ez továbbra is céleszköz, eszembe nem jutna gyűjteni, ahogy jön egy új, megy a régi, nem kötődöm hozzá érzelmileg.
p
-
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Munkaeszközként indult a karrierje. A tüzérség kezdetben előre meghatározott időpontban indította az ellenfél állásainak bombázását. Ehhez nem praktikus vekkert, faliórát hurcolni.
Pontosan ezért az első világégés idején indult be igazán az elterjedése.
Aztán itt ragadt velünk, mint mérőeszköz és divatcikk.
Sok helyen a mai napig praktikusabb, mint mobiltelefon után kotorászni a zsebünkben.
-
parandroid
félisten
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Uraság, úr, feudális viszonyok között földesúr. Őszintén szólva nem hiszem, hogy gróf, vagy báró lett volna, azok már udvari rangok, csak valami vidéki nemes.
p
-
Most délután jutott eszembe itt egy topicot olvasva a következő :
Ha Döbrögi csicskáztatta az ispánt, mi volt Döbrögi rangja ? Vagy az ispáné. Ha volt neki egyáltalán. De szerintem volt , de hogy báró vagy gróf vagy volt é más is azt nem tudom milyen egyéb rangot használtak akkortájt a nemesek. Lehet hogy benne is van a történetben, de nem olvastam emlékeim szerint.
Tudom magaslabda, de most nem a mi kortárs nagyjainkra gondolok hanem a Ludas Matyi karakterekre.
-
Segítsetek- a karóra birtoklás valami kekszuális fétis vagy mi? Mert úgy mondjátok itt mintha az életetke múlna rajt én meg nem értem

-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Valami olyasmi rémlik hogy név, ékezetek nélkül, csupa nagybetűvel és telefonszám.
Ennyit tudott, de mivel a rendelkezésre állási ideje többszöröse egy mai mobilnak és annál sokkal vízállóbb kialakítása volt, ezért akkoriban egy fullos telefonkártyával és a relatív sűrűn előforduló utcai, kártyás fülkékkel együtt már jó dolog volt.
A laktanyában pl. nem lehetett velünk mobiltelefon, de telefonkártyánk volt, és a laktanyák udvarán is volt ilyen fülke. -
concret_hp
addikt
ha sosem hallottam még olyat, hogy data bank az órán, akkor túl fiatal vagyok?

-
Pacák
senior tag
Valami gyengécskébb Data Bank sorozatú Casio-m volt, amikor bevonultam.
Én kis naiv az egyik első fizetésemből vettem, mert akkor még nem volt annyira elterjedve a mobiltelefon, de minden sarkon állt már egy kártyás telefonfülke, amihez viszont jól jött a Data Bank memória.
Valahol még megvan szerintem, csak el van ásva a régi kacatok közé.
-
válasz
parandroid
üzenetére
az olvasóközönségnek erre van igénye, hogy lehessen rettegni valami gonosztól, ami ránk akar kényszeríteni valamit

ez van. -
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Errefelé az ejtőernyős búvárok sem a régiek már.
De az állampártból potyogtatott ejtőernyősök nekem gyanús, hogy pont ugyanolyanok most is, mint gyerekkoromban voltak - csak lecserélték a színsémát vörösről narancsra. -
Pacák
senior tag
Este le volt húzva teljesen a fényerő, hogy ne zavarjam a páromat, akkor nem is vettem észre, hogy az egy Magyar Nemzet link.
Csak azon dohogtam, hogy amikor Érdligeten a kertek alatt elballagtam a permetező szerekért, vetőmagokért, palántaföldért a 70-es út melletti gazdaboltba, akkor valószínűleg az ejtőernyős búvárok megmérték, hogy hány gramm CO²-t büfiztem, szellentettem az út során és elég negatív lett a mérleg ahhoz képest, amennyit kipufog egy modern Scania az élelmiszerbolt és a nagybani zöldséges között.
My bad. My bad.
Azt is kifelejtettem, hogy annak mennyi a CO² igénye, hogy kimelegedve felástuk a kertet, aztán később megkapáltuk, amikor növekedésnek indult az a rengeteg palánta.
Nyilván nem versenyezhetek egy modern, részecskeszűrős Lamborghini traktorral a tanulmány szerint. Sry.
-
A link a Magyar Nemzetre linkel, ami egy még annál is elborultabb szajtra, ami aztán saját magára (másik cikkre), ami végül sehová. Már az elborult konteós oldal is egy egyetemi tanulmányról beszél, ahol a kutatók a WEFtől is kapnak támogatást.
Ebből lett az, hogy "a szervezet most azt követeli, hogy a kormányok tiltsák meg az embereknek, hogy a saját kertjükben zöldséget, gyümölcsöt termesszenek".
Na elmennek ezek a pcsaba

-
Pacák
senior tag
Mi a fene. [link] Ez azért viccnek durva lenne.
Öcsém szokott fárasztani az összeesküvés elméletekkel, de itt álljon már meg a fáklyás menet...
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
az szép, nálam japán vonalon 3 seiko 3 citizen és 1 orient és 1 casio van az analóg csapatban, a digi nyilván casio

-
-
NoLF
veterán
nekem jelenleg 26 karórám van, abból egy digitális, a többi meg vagy kvarc, vagy automata, vagy kézi húzós (a legrégebbi Longines 1941-ből) - futni meg már nincs miért, így inkább nem
általában egyet hordok.
-
válasz
parandroid
üzenetére
It identifies as vérboci....
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
a vérbociknál ez máshogy van...
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Min? Hadd nevessék már én is.
[link] -
ToBeY
nagyúr
Itt mindenki egy computert hord a karján,csak én hordok egy mezei automata órát?
-
csak tudnám, miről beszélgettek...

nekem casio órám volt, idén 30 éves, azzal is lehetett futni
de már nem hordom, mert nem érzem szükségét...
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Volt fenix 6-om, rövid úton megváltam tőle. Flagship ide vagy oda, pontatlan a HR mérése mint egy feleannyiba kerülő 255-nek, és ez az adat az alapja sok funkciónak. Még egy két generáció és remélhetőleg eljutnak oda, ahova az apple, huawei hr szenzorban. Idegesítő, hogy 2024-ben még mindig pántot kell felvenni, ha pontos adatot szeretnék. A külső valóban ízlés kérdése, ezért van GT3 Pro-m, annak ellenére, hogy ennek meg a szoftvere hulladék és kínai. Én örülnék a legjobban, ha lenne óra ami ötvözné a Garmin szoftveres körítését, és üzemidejét, az Apple szenzorával és a Huawei kinézetével. A szürke fenix 7 pro már közelít.
-
concret_hp
addikt
a Zasszonynak 5X-e van, amit a gyerek miatt egy darabig nem fog használni, úgyhogy jól le is nyúlom, de nagyon fura, hogy 3x akkora mint a 920

-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem a nagy van (7X), nagyon kényelmes, és tök jó tool-like az egész. A kisebbik nem volt annyira kényelmes. Mondjuk elég széles csuklóm van, pedig nem vagyok egy nagydarab ember. Alig ér végig a 7X gyári szíja.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
arra gondoltam, hogy az mekkora szívás, ha ott nem látsz semmit az órán, ahhoz képest, ha nem töltődik fel automatikusan

-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Motivacios ora. Ennyi penzert mar fuss is vele.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Jaja, ironmanhez képest bizony kispályán mozgok!

Mondjuk az órám kurvadrága, mert futni ugyan nem tudok, de sznob vagyok, szóval ott kapnék infarktust, meg mennék verni az asztalt a garminhoz.p
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
kispályás vagy, nekem ironmanen ázott be az órám (és halt meg)

-
válasz
parandroid
üzenetére
egy ájfónos paranoid android.

engem az b*szott fel nagyon, amikor a toyotás appban bizonyos utak (pont a legnagyobbak) nem voltak benne, ami miatt az összes átlag, amit számol, gyakorlatilag értelmét vesztette... De azóta már frissítették a DCM modult, és most úgy tűnik már jó.
Szóval a helyedben újra futnám

-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem parázok (mi vagyok én, egy paranoid android? oh wait!), ahogy leállítottam, garmin connectben azonnal megvolt. Na de most szedhetem le a fájlt a connectről, és tölthetem fel stravára. Tiszta modemidők…
Amúgy egyszer volt olyanom, hogy lemerült az óra futás közben, pont félmaraton versenyen, pont a végére. Mikor töltőre dugtam, ott volt rajta az elmentett activity. Valszeg utolsó lehelletével is próbálkozott, lekapcsolt kijelzőt, mindent, de tuti, hogy szerencsém is volt, hogy végig bírta. Meg egyszer történt, hogy a szabályosan mentett futas nem jelent meg a connect appban sem, gondoltam majd a következővel átviszi, de nem, egyszerűen kimaradt. USB-vel csatlakoztatva az órát azt is simán le lehetett menteni.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Tulajdonkeppen meg se tortent!
Azert hosszabb futasok utan para, hogy meddig forog a loading spinner az oran, mindig tartok tole, hogy becrashel.
-
ToBeY
nagyúr
Leálllt a FB/Messenger/Insta mind itt halunk meg?!
-
ToBeY
nagyúr
Nem rég fejeztem be a Griselda c sorozatot,Azt kell,hogy mondjam elég király mini sorozat volt!
-
Marcsello31
őstag
Jóvanna, csak vicc akart lenni
. -
Monsignore Mastroianni-ra csak kéne már ez az ignore gomb... még mindig nincs?

-
ToBeY
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az ilyen jellegű 'dad joke' már 8évesen is kellemetlen volt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1 év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és amúgy a pénzen felül macera is tud vele lenni, amik azért eszik az időt.

)
de csak tipp.