Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Na. Pont ezaz. Ezt magyaráztam régen Qkacnak, hogy a nagyon magas páratartalomnál nem is kell magas hőmérséklet, hogy izzadj, fulladj, szenvedj. Persze embere(asszonya) válogatja, ahol én dagadt 23 fokban 78%rel. párában ülve izzadok, ott kolleginák még kardigánon gondolkodnak. "Mer' hideg van.." Ha meg kimegyek, napon gyaloglok (nagy a gyár) akkor meg pláne döglesztő az álló benti pára. Pedig nincs kánikula.
-A meleget, napsütést, nyarat, a nyárhoz kapcsolódó dolgokat, száraz forróságot szeretem én is, de nem vagyok álszent, 36 fokban csak kint érzem jól magam, otthon a lakásban, pláne a pihentető alváshoz, megy a klíma.-A cégünk egy erdő, mező, legelő, lefolyástalan mocsaras-belvizes területen fekszik. Itt nálunk az elmúlt hónapokban különösen sok eső volt. Minden vastagon át van ázva, 19 fok felett minden okádja a párát, reggelente köd meg harmat van, így sokkal párásabb a levegő.
Így fordult elő, hogy a 23 fokra állított klímák álltak, mert csak 20-22 fok volt, de a pára meg 75-80 maradt, hiszen 23 fok alá nem nagyon akartam állítani. Ráadásul éjjel 18-19-re visszahűlt minden, arra állítani klímát gyilkos lenne. Tehát ott álltam a klíma alatt, ami 21-22 fokban csak ventilátorozta a 75-80% párát, semmi értelme nem volt.
Amint 26 körülre ment a hőmérséklet, máris nekiállt (hűteni)szárítani is, és lement 55-60 körülire a rel.
Itthon a lakás nem tud lehűlni, a 23 fokra rakott klíma ezért folyamatosan megy, és 1-2 hét alatt a 65%-ból csinált 40-t. 23-25 fok van a lakásban, de 40-45% a pára, kifejezetten kellemes. -
-
ToBeY
nagyúr
Mit csináljak ha vga drvier félig fent van,félig nincs.
És a telepített alkalmazás listájában,se a startmenüben nincs ott az alkalmazás
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Szerintem alapvetően félre értesz dolgokat...
Nem csapvíz, hanem egy zárt rendszer ugyanúgy ahogy fűtés esetén...
nyilván kell e végére egy hőcserélő, ami hűti a vizet. ez tud működni a lecsapódó pára nélkül. Jobb mint a semmi...
Az igazi gond inkább, hogy radiátor lent van... amúgy tudok olyan régi irodaházat ahol 15 éve ilyen hűtés volt.Ui. Amúgy hol 12 fokos a csapvíz..? Pesten kb olyan meleg a csapvíz, mint a Duna, és az most 21 fokos...

Uui. ha bent 70% a páratartalom, akkor meghalsz...
nálam most már elég meleg van, de csak 62%, 25,7 foknál, erősen fullasztó így is -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
25 fokon, 70% relatív páratartalomnál a harmatpont 19 fok.
a csapvíz 10-12 fokos.
szóval lesz páralecsapódás bőven -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
folyna a pára a radiátorokról mindenfelé. tudtommal mennyezet-hűtésnél is figyelni kell ezért a páratartalomra, különben jön a beltéri eső.
én személy szerint nem is értem ennek a létjogosultságát. olcsóbban vannak kevésbé érzékeny megoldások. -
concret_hp
addikt
ameddig még nem volt annyira divat a falfűtés én azon gondolkodtam, hogy ha már úgyis ott van a kiépített fűtés hálózat (radiátor), akkor azt lehetne hűtésre is használni, ha csak annyit csinálnánk, hogy az elfogyasztott hidegvizet átcirkuláltatjuk a fűtés rendszeren, már az is számítana, csak épp annyi a gond, hogy fűtésnél tud lenni 30-40 fok a fűtővíz meg a szoba hőmérséklet közt, addig télen ez olyan 4-5 általában, ami meg nem túl sok
+ persze végtelen macera lenne a rákötés rész is 
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Társasház zárószintjén ez szerintem reménytelen. A nyaralót most újítjuk és ott van napelem meg klíma uh nem lesz gond de b@ssza meg a nyuszi lehet h nem is tudunk oda költözni amíg ez a dög meleg van

-
totron
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Mennyezethutes = parapet klima?
-
Akula
őstag
25.0°C, semmi klíma. Redőny leengedve, gyerekre ráparancsolva, ne nyitogassa terasz ajtót, mert jövő héten újra indíttatom iskolát.
-
szőröscica
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nekunk egesz jo a mennyezethutes, szepen tartja a bealitott 24.5 fokot a legfelso szinten levo lakasban. Ez a kinti 36-hoz kepest nagyon kellemes, viszont siman tudok lenni rovidnadragban, poloban, mezitlab a lakasban, nem fazok. A regi lakasban klimaval nem tudtam igy megoldani, az elobb-utobb tulhutott. Ellenben az instant jeges hutest csinalt, ez meg a nagyobb helyisegeket elso inditaskor csak napok alatt tudna jol lehuteni.
-
rushty
őstag
a hőség nyűgje [link]
-
-
ToBeY
nagyúr
Ez a mostani időjárás már egész kellemes kezd lenni(nem,még nincs melegem..)talán a hét vége felé
-
-
BlacKSouL
addikt
44 85 86 87 88
Holnaptól megjátszom az 1 2 3 4 37-et.
Mert az 1 2 3 4 5-el krvaélet nem lehet sokat nyerni, minimum a Valamiamerika óta tuti többezerfelé osztozna. És 5 egymásutáni sort meg biztos nem húznak még vagy 29millió 417ezer 693 húzáson keresztül
-
bobsys
veterán
Feleseg az aldozat, en csak lehoztam a hegyrol a hatamon. Pilisi turazas, megcsuszott a laba egy meredekbb lejton valamin, vizes levelek, kodarab nemtudjuk.
Lehet valahol kerekes szeket berelni par hetre?
-
válasz
Vérboci
üzenetére
aztakurva... kitartás.
küldök egy hasonló sztorit a Dömsödi Gábor tollából
A 90-es években volt szerencsém eljutni a detroiti autószalonra is. Onnan is van egy Autó2 műsor és sok érdekes kép. De a legkülönlegesebb fotó ez, ami Solymárra hazaértemkor várt. A szippantósok -kihasználva, hogy nem vagyok itthon - beálltak a kertbe. Én ezt egyébként tiltottam, de nem volt kedvük feltenni még egy csövet, hogy az utcáról is elérjék az aknát. Aztán, amikor indulni akartak az 5 köbméter lével, kipörgött a kerék, megszünt a tapadás és a szippantó a lejtőn lecsúszva a hátán állt meg. Kifolyt belőle, minden ami a miénk volt, de a teljes gázolaj és az összes fékfolyadék, sebváltóolaj, hidraulika olaj, stb. is. Ez utóbbiak lassabban bomlottak és két nap múlva már ezek voltak a büdösebbek. Tavaszig éreztük a bűzt és gyönyörködtünk a roncs szippantóban, mert akkor tudta csak átemelni egy óriásdaru a szippantó maradékát a villanyvezetéken. A kertben ezután teljes talajcsere következett. Ugye, hogy ez érdekesebb sztori mint a Dodge Viper gyártása?!
-
-
bobsys
veterán
3 helyen eltort boka mutese csavarokkal meg lemezekkel, gipszelessel, 2 ejszakai korhaz tartozkodassal allami intezmenyben (SOTE) TB nelkul kb 450K lesz (meg nem jott meg a szamla, de ezt mondtak ma elengedeskor)
Azt nemtudom, hogy az ugyelet meglatogatasa eben benne van vagy nincs (ott volt 3 rontgen, vervetel, ekg, meg gipszeles)
Magankorhaznal telefonban minimum 1 millat mondtak a mutetre, TB-nel elore nem mondtak arat, -
Vérboci
addikt
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
na igen, meg az még nem szarral lett feltöltve
-
-
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezt szoktam nézni a témában: [aszálytérkép]
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
rizst akartam termeszteni, oda meg sok víz kell.
komolyra fordítva a szót, a föld szépen lassan elitta volna a vizet, mikor - egyéb okból - a fürdőszobában elkezdett a padlóösszefolyóból feljönni a szennyvíz. hogy a lakást mentsem (miután a lé a küszöbön átcsapva már a konyhában volt) az előkertben lévő csatorna tisztító nyílás fedelét leszedtem és útjára engedtem a fél méter magas szargejzírt, ami így az udvar másik felét látta el bokáig érő "vízzel".
A falu összes átemelője megállt, mert a sok eső miatt elment bennük az áram. Én lakok a legmélyebb ponton...
Most végzünk a lakás takarításával. Olyan mennyiségű fekália hever a ház előtt a fűben, hogy azt hittem összehányom magam, pedig bírom az ilyesmit.
Ja, és már internet \ tv sincs. -
-
-
BlacKSouL
addikt
Nem tudom, az iszonyú aszály pusztít még valahol? Alföld esetleg?
Csak mert itt nálunk 2 hónap alatt kb. 5 volt olyan nap amikor nem volt özönvíz meg felhőszakadás. 23-24 foknál nincs több (gondolom ez lenne a hőség) de a pára lassan harapható. -
Pacák
senior tag
Amikor 2007-ben ebbe a nyugati fekvésű lakásba költöztünk, akkoriban valamiért inkább keletről jöttek nagyobb szélviharok, tehát védve volt a terasz. 2003-tól 2007-ig egy utcával feljebb béreltünk egy keleti fekvésű lakást és addigra elegem is lett a szélből...
Aztán néztem nagyokat, amikor 2010 körül megfordult ez az irány és a saját lakásunkban elkezdte szemből kapni a jóságot a terasz. Nem volt vicces bentről támasztani a régebbi fa nyílászárókat, hogy ne nyomja ránk a vihar. Aztán első alkalommal ki is cseréltettünk mindent acélvázas műanyag nyílászárókra.
A dolog azért ragadt meg ennyire bennem, mert a nyugati oldalon állt egy szép fűzfa, aminek a teteje pont a terasszal szemben volt. Addig minden évben költött rajta egy galambpár. 2010-ben költési szezon előtt derékban kettétört a fa az újdonság erejével lecsapó nyugati szélben.
Budaörs. -
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
De, rossz.
regen julius-augusztusban elofordultak nagy viharok,
nagyritkan jeg. Manapsag mar aprilisban, sot decemberben sem rokonyodunk meg a jegesotol, majdnemhogy napi rutinna valt hogy valami szet fogja kurni a vetemenyeat/autot/haztetot/barakarmit, regebben azert ez nem volt igy. 2010 korul angliaban mikor karacsonykor jeg esett en azt mondtam ilyet meg nem bsztam eletemben soha, most meg nalunk is megszokott dec vegen a dorges-villamlas, azert sztem ez boven tulmegy azon, amit 80-90 (es ne beszeljunk a regebbi idoszakrol) kornyeken megtapsztaltunk. -
totron
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom, de 1x biztosan hogy volt. Élénk emlék, hogy anyám panaszkodik, hogy sok lesz ez már a fotonból, én meg élénken tologattam a csattogós falepkét a tűző napon, ThinkPad márkájút természetesen.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Van mellé párátlanító?
-
-
ToBeY
nagyúr
Ez a mai még picit hűvös nekem,várom az igazán jó időt.
Btw a Xiaomi weather app nincs a helyzet magaslatán,azt írta enyhén borús,de olyan felhőszakadás-jégeső kapott el délután,hogy ilyet rég láttam
-
rushty
őstag
Kezd kellemetlenül meleg lenni.
-
Ó Istenem köszönöm, hogy nem sikerült a DézsaVót fesztigyál előtt elkészülnie a nyaraló felújításának és most megint nem hallhatom 4 napon keresztül csukott nyílászárók mellett a televízíót meg a semmit se. Nem.
(#87624) ToBeY: a gugli acc alatt is leválasztottad a divájsz litából?
-
ToBeY
nagyúr
Annyi okos ember van itt: Google play-ről hogyan tudom leválasztani a régi telómat?
Jelenleg azt íja "kijelentkezve,"de a google playen még látom rá az app frissítéseket. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
kuki törlés volt már?
-
Pacák
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy előbb másik - hibátlanul működő - ügyfélkapus szolgáltatásba belépsz!
Aztán válts át erre oldalra! Szoktam ilyet csinálni, hogy megnézem mondjuk a felírt gyógyszeremet, aztán átlépek az adóbevallásos dolgokra, ha már úgyis bent vagyok.
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
akkor annyi marad hogy kerem kapcsolja ki
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mi napi szinten használjuk (spec én már nem) a munka során, ha már közműcég lennénk... (Adatszolgáltatás, szóval ügyféllel nem vagyunk kapcsolatban)
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
siman betudtam lepni a kozmuterkepre ugyfelkapuval es helyrajzi szamot mutat ha bekapcsolom
-
Winner_hun
félisten
-
bobsys
veterán
Van olyan oldal ahol le van irva egy telekre a kozmu bevezetesenek a menete? Mit kell megnezni, kideriteni a szolgaltatotkat, ki kell felhivno, hogy megtudja az ember egyealtalan lehetseges-e?
-
ToBeY
nagyúr
-
Pacák
senior tag
Ez pár éve is automatikusan ment az új telefonra bejelentkezés után, most aztán meg pláne. A nagyobbik fiam régi Moto E7 Power mobilját és az új Moto G53-at USB-C USB-C kanóccal párosítottam és ment a buli. Gyakorlatilag kézen fogva vitt végig minket az Android a költözésen.
-
ToBeY
nagyúr
-
Vérboci
addikt
szerintem a világ legrosszabb ötlete az új telóra / számítógépre / lakásba mindent átköltöztetni úgy ahogy az előző helyen volt.
ez remek alkalom a szanálásra, és mint tudjuk - a számítástechnika sötét titka miatt - egy szűz telepítés mindig jobban muzsikál, mint egy frissítgetett, belakott.
kétségtelen, hogy van pár kulcs app, amit ilyenkor újra kell konfigurálni és ez macera, de én azt mondom, hamar kifizetődik. -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S10 128GB (Hibás, hiányos)
- 160 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
vagy simán csak a környezet miatt? én télen amikor a 70et nyaldossa 21-22 foknál, már akkor meg akarok halni...

+ persze végtelen macera lenne a rákötés rész is