Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Itt annyi okos ember van,egy gyűrűt hogyan lehet levágni az ujjról itthon barkács módszerekkel (természetesen sérülés nélkül
) -
Na ezért szeretem az offtopikot és a lakóit - itt tényleg van mindenre is megoldás. Nagyon szépen köszönöm, továbbítom az illetékes elvtársnőnek a javaslatokat

-
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Most mostam ki az itthoni üvegek közül az egyik literes tejes üveget, hogy kipróbáljam a csillagtejet. Az eredeti kupak elrozsdásodott, viszont találtam itthon ugyanolyan méretű hibátlan fémkupakot hozzá.
Dizájnos, bocimintás, csecse darab.
Örök élet, meg egy nap, mert üvegből van — az eredeti céljára már nem tudom használni ezeket, mert a kovid elején tönkrement a tejautomatát üzemeltető zöldséges a szomszéd házban.
Ha beválik, akkor a másik üveget is beiizzítom, mert diétáznom kell, ugyanakkor nekem nem jön be egyik növéni tej sem.
-
-
-
-
-
elessar
tag
válasz
bitpork
üzenetére
SodaStream palack.
-
-
-
-
-
Kérek szépen mgszaGértést!
MelJik a legvastagabb falú pOlackos ásványvíz? -
trialboj
őstag
Bocsi. Téves
-
concret_hp
addikt
valoban szet lehet szedni, de ha nem tudnam, az eletben nem vennem eszre hogy hogyan

Big_Boss: nincs jelolve semmi, zsebben tartva is megy
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ahogy Uher kolléga is írja.
VW konszernnél bal 1 kilincsen le kell pattintani a takaró műanyagot. Alatta van kulcslyuk, így be lehet jutni a kocsiba.
Ha kulcsnélküli az autó indítása is, akkor pedig a jelölve van, hogy hova kell tartani a kulcsot amíg gyújtást adsz. -
Uher
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Vab fizikai kulcs is benne, bal 1 ajtoban meg a zar
-
concret_hp
addikt
gondolom ki van találva, de mi annak a feloldása, hogy:
- a "slusszkulcs" gyakorlatilag egy rfid chip
- lemerül az akksiugye ahhoz hogy az autót ki lehessen nyitni, kell áram (gondolom), a motorháztető felnyitáshoz viszont nyitva kellene lennie az autónak.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mit vettél?

-
concret_hp
addikt
sikeres évkezdet
első 2 munkanap gyakorlatilag 2 nap ajándék szabi + mégse vonódok be egy hatalmas szívás projektbe (legacy legacyja kb, 2004 körül kezdték fejleszteni).
a januári projekt h vegyek egy autót is megoldva (ezzel autó kérdés remélhetőleg sok évre letudva)pedig kos vagyok
-
NoLF
veterán
BÚÉK minden kedves hallgatónak
-
lenox
veterán
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
El tudom képzelni, hogy a kezdő zsiványokat is zavarba ejtheti, nem csak a mezei nyaralókat, akik életükben először próbáltak ezen keresztül bejutni a befizetett szállásra...
-
Pacák
senior tag
Erről jut eszembe...
A nyári szálláshelyünkön volt olyan biztonsági ajtózár, ami csak úgy nyitott-zárt a kulccsal, ha előtte a másik kezeddel felfelé emelted a kilincset és ott megtartottad.
Kinyitva az ajtót látszott is, hogy nem a standard zárnyelv van benne.
Máshol nem találkoztam még hasonló megoldással.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát a korlát közelébe nem sokat járnék...
-
tildy
nagyúr
Na kukac ezért lehet kitekeri a nyakam , de akkor is látványos .
‘ A párizsi levegő minősége drámain javult az elmúlt 17 évben. Ennek érdekében semmi olyat nem tettek, amihez hasonlókat bármelyik más város ne tudna megcsinálni:
- Megszüntettek 70 000 közterületi parkolóhelyet.
- 1400 kilométernyi védett kerékpársávot és számos további kerékpáros infrastruktúrát hoztak létre.
- Alacsony kibocsátási zónákat létesítettek.
- A folyóparti autóutakat gyalogos sétányokká alakították át.
Elkezdték megvalósítani a 15 perces várost, vagyis azt, hogy a mindennapi úticélokat gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel el lehessen érni.
- Betiltották az átmenő forgalmat a városközpontban.
- Betiltották a régi dízelautók közlekedését.
- A nehéz személyautók parkolási díját megemelték 200%-kal.’
-
tildy
nagyúr
Boldog karácsonyt minden Phsnak
Nagy a csend erre mostanában . -
kraftxld
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Fúúú... írni akartam valamikor egy nagy rant-ot ezzel a biztosítós baszakodással kapcsolatban, annyira gáz az egész.
Lassan 20 éve van jogsim, most lett először magyar autó félig meddig a nevemen, A01-es kategória lettem.
Kész rémálom volt casco-t intézni a kocsira, össze-vissza kedvezmények, variálás a típusokkal, külön ügyintéző, kókány gmail-os címével levelezgetni. Majd nagynehezen a portáljukon is regisztráltam, zérónullasemmit nem lehet intézni, kötvényt se tudom letölteni, azt csak a postás hozza. Meg még ezer apróság, na mindegy, már túl vagyok rajta
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na most visszakerestem a legutóbbit.
október 19-én vettem új szekeret és adtam el a régit. ugyanezen a napon kötöttem új kgfb-t és másnap, 20-án mondtam le az érdekmúlásost. a levelek érkeztetését, igazolások megküldését követően végül november 4-én kaptam meg a módosított, "átvitt bónuszos" kötvényt. ez így 2 hét volt.
mindent online \ emailben intéztem természetesen -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ez nem fog menni napon belül. tapasztalatom szerint nem nagyon lehet megúszni a bónusz átvezetéses mókát.
-
concret_hp
addikt
autó biztosítást hogyan kell intézni ha adok el meg veszek is?
ha jól tudom, akkor ha egyszerre 2 autó van a nevemen, akkor a 2. az alap biztosítási fokozatról indul, de én megspórolnám azt a kört, hogy kifizetek mondjuk 1 éves biztosítást, aztán 1 hét múlva szólok nekik hogy vezessék át a bónuszomat, meg várok a visszajáróra (igazából a 2x papírmunkát akarom elkerülni)
vajon mennyi az átfutása, ha érdekmúlás miatt felmondom a régit? vagy akár ugyanaznap köthetek másikat, másik autóra (ha online mondom fel)? -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Az lehet a baj,hogy nem fogyasztasz elég páleszt.ezért jött ki rajtad ez a nyavaja
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Lanyom 10x hanyt 6 ora alatt. Mondjuk masnapra elmult.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Karácsony előtti méregtelenítő kúra?
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
itt tenyleg majdnem pusztulat lett, tegnap az asszonnyal fel ora kulonbseggel kezdtunk el hanyni... en nagyon regen voltam ennyire sz@rul... -2.4kg a napi balansz, a merleg nem ismerte fel hogy en vagyok
szerencsere ugy tunik a kiskolok nem kapta el, 7 honaposan eleg durva lehet egy hanyasos betegeseg
-
Röff- mi ez a nagy pusztulat errefelé?
-
rushty
őstag
12.12. 12:12:12 elkapása kihagyva.
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
A napokban olvastam, hogy mi X-ek rövidesen nem kapunk majd munkát, mert túlképzettek vagyunk.
Kicsivel később, ugyanebben a fejtegetésben, ugyanezen szerző ki tudta jelenteni, hogy továbbá mi nem értünk a számítógépekhez sem.
Itt kiszaladt a számon egy "Ok boomer..."
Aztán felröhögtem hangosan, a szerző nyilvánvalóan nálam is fiatalabb, de tőlem önkéntelenül is megkapta ugyanazt a skatulyát, amibe bele próbált tuszkolni egy egész korosztályt.
-
Marcsello31
őstag
Szerintem a közelgő átállás miatt, állítgatják át a gépeket, ami zavart okozhat,
one.hu oldaluk lesz a vodafone nak, és one ná változik,
elvileg nem lesz publikus ip, csak natolt, én eddig nem tapasztaltam még zavart.
Egy kis poén:
[link] Nem tudom hogy az illetőnek mi a baja, de jólvan ez így.
-
Döglödik a Vodafone mobilnet, elvileg tegnap a Telekom volt így...
-
-
tildy
nagyúr
válasz
csapos2
üzenetére
Hát most épp erre ropom, de igazad van, kicsit kevés a fesztivál , többet kellene mozogni . Ott meg kevésbé érzi az ember.
Kukacunk meg nem vette észre , hozzászólásában mekkora lenézés mindazok fele, akik nem azt hallgatja amit ő. Hallgatok én rockot is, sőt kalózmetált , meg electronicore-t is, és electroswinget is , mindenki hallgasson ami neki jólesik .
-
ToBeY
nagyúr
Létezik valami tool amivel régi driver maradványait el lehet távolítani a win11 alatt?
Hiába rakom fel a gyári oldalról a legújabbat,a windows azt mondja van már fent újabb
Ami simán lehet,de most nincs hang a masinába -
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Én csak pár évvel vagyok fiatalabb mint te,de nekem is az eurodance tuctuc a jó zene.
De meghallgatok sok mindent pl Depeche Mode gyermek korom óta kedvencem
Zene ízlés szubjektív illetve sok minden múlik a külső behatásokon is.
Pl van rokonságban 14éves gyerek Guns N Rosess a kedvence. -
-
válasz
csapos2
üzenetére
nem sokra...
én 80-as vagyok, a barátaim többsége is ilyen 77 és 82 közötti, én nem hinném , hogy ilyen éles határvonalak lennének. Persze 15 év már számít...
Ahol van éles határvonal, az a zene, aki '85-ben született, az már alig ismer jó zenét, annak már a tuc-tuc a jó zene, mert akkor már csak az volt. Aki meg ebben az évszázadban született, az pedig már csak ezt a nyávogós / autotune-os izét ismeri

illetve a szocializmushoz való viszony is érdekes, nekem még vannak emlékeim róla, hogy nem volt semmi a boltban, szegények voltunk és hogy alig voltak kütyük, meg nem volt tévé adás hétfőn, de pl. az unokatesóm már nem emlékszik erre, mert ő pici volt... -
csapos2
addikt
Én új vagyok a témában, ezért félve kérdezem. Mire is jók ezek a generációs besorolások?
-
-
Pacák
senior tag
Ami amúgy nagyon lazán néz ki, viszont a filmhez képtelenség volt felvenni egyetlen hosszú vágás alatt, mert konkrétan meghalt volna a táncos abban a zárt, vörös gumiruhában.

Úgyhogy felvétel-pihi-felvétel-pihi-felvétel... pihipihipihi jellegű volt a forgatása.
Az viszont laza, ha 40+ korosztályban valaki egyben letolja műsoron kívül és persze nem zárt ruházatban.
-
-
Pacák
senior tag
Tegnap este/ma hajnalban lezajlott a nagyobbik srác szalagavatója/after partyja. Az osztályának (12a) hivatalosan is van mozgáskultúrája.
És a tanári kar is nagyon tud táncolni — az nsync-től a bye bye bye figurái eskü, hogy jobban mentek a korombeli pedagógus csapatnak, mint korábban a 12b-nek.
-
Marcsello31
őstag
üdv! Kezdetnek megrendeltem a stirlingmotor viszonylag olcsó alap verzióját, ami már egy kis motorral van felszerelve:
innen:
[link] Találtam olcsóbbat is, de az külföldi, én onnan nem rendelek, elég volt egyszer.
Tervem a következő:
Van nekem egy 1Vból kreáló 5Vra mini inverterem usbs változat, rá fogom csatlakoztatni a motorra ami 1-3Vot termel majd, abból csinálok 5V stabil áramot,
megnézem majd hogy mi indul el vele. Talán még telefon töltésre is jó, persze nem jobb egy powerbanknál, de kísérletezni jó lesz,
a stirling motornak csak hő kel, azt megoldom egy gyertyával, vannak ezek a hosszan tartó égésű gyertyák, megnézem hogy elbír e egy kis rádiót, ami két ceruza elemmel megy, na meg lemérem.
Ha megjön csinálok róla videót majd ide
.
Ha használható valami sül ki belőle, tovább viszem a történetet majd.
-
ToBeY
nagyúr
Hivatalosan is esik a hó,mivel mindenki kitette instara.
-
Pacák
senior tag
Akkor gatyára ment ott a szigetelés és/vagy görbe az ablak és/vagy a keret. A tulajdonosnak ilyen esetben arrafelé is vannak kötelességei, vagy úgy gondolja, hogy beszedte a pénzt a gipszkarton falakért, ti fizetitek a folyamatosan szökő meleget megemelkedett fűtésszámlaként és részéről le van tudva minden — és csak vonogatja a vállát?
-
Marcsello31
őstag
Rendeltem egy stirling motor gépet az emagról,
nem baj ha 3 hét alatt érkezik meg.
Ezt akarom ki próbálni, az inverterem meg van már hozzá,
[link]
Érdekes hogy ennyi energiát képes előállítani, jó pofa,
majd még egy rádiót is rá kötök valahogy, hisz 5Vot termel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keystation 49 (Midi controller)
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + EA Sports FC26 2 év garancia!
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- 8GB DDR3 1600Mhz SO-DIMM , Laptop RAM
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)

első 2 munkanap gyakorlatilag 2 nap ajándék szabi + mégse vonódok be egy hatalmas szívás projektbe (legacy legacyja kb, 2004 körül kezdték fejleszteni).

meeeeetoooo