Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Ráadásul 20éve van...
Mert a családban fellázadt mindenki,hogy nem lehet kibírni ezt az időjárást a panelba,kell klíma! -
ToBeY
nagyúr
A klíma régi kivezetésébe(ezt a panel felújításkor letörték a burkolók és nem lehetett ott újra kivezetni a klímát) beköltöztek a lódarazsak,napi 5-6db fújok le.
Szóltam a gondnoka azt mondta: "te klímád te gondod,old meg" kösz a semmit. -
carl18
addikt
Üdv!
Voltam klinikán kivizsgáláson, oda ült hozzám egy idősebb ember.
Mutattam neki a telefonom (P30 Pro) Huawei egészség alkalmazás.
Aztán volt 2 telefonja, és mondja keresi de nem találja, nem tudja letölteni.
Mondtam neki ha van play áruház onnan talán le lehet tölteni de szerintem kizárolag Huawei telefonon elérhető. Aztán elkértem megnézi és kérdeztem hol a Playáruház?
Aztán kiderült az egy Apple
.
Elsőnek azt hittem valami olcsó android telefon.Szóval nem lett Huawei egészség alkalmazás telepítve, marad P30 Pro exkluzív.

-
-
-
NYaraló felújítás, napelem, alaptól új minden is.
Hétfőre ígérte IKEA a bútor szállítást 11-15 között. Lejöttünk abban a tudatban hogy jön az ágy is milyen fsza lesz. Hát 17kor már telefonáltam hogy WTF mert így a földön alszunk. 1,5 órára rá jött ember h szállítana. Ok, megjött behordott mindent - kivéve az ágykerethez a matracot
Ok, akkor alszunk a kanapén 90 cm -n ketten. Sebaj többi itt van szerelek.
Kedd
Akkor álljak neki amit tudok csinálni. Mosogatót raknám be, kicsi a munkalapban a nyílás. Akkor álljunk neki kézi reszelővel. MEgcsináltam, kötném a szifont erre látom hogy nem jó a ház kiállásaihoz. OBI. Megvettem ami kell vissza nekiállok erre kiderül hogy a felxi cső meg nem jó méret a lefolyó aljához. OBI vissza, újra nekiállok, megy. Hurrá.
Szerda
Akarom bekötni a főzőlapot meg a sütőt lenyomom a biztiket de csak nem hagy a napelem miatt a kisördög rámérek a fázisra hát van még venne delej. Na mondom akkor én nem szerelek, szólok napelemesnek h jöjjön már mert hát izémizé. Az kijön közli hogy valami gebasz van mert a 25 panel két stringje körül az egyik nem működik és hát különben is a kolléga aki installálta szabin van. Ok akkor várunk, de keresek egy villanyászt aki feszültség alatt is hajlandó szerelni. Az kijön közli hogy a 3x 16A nem elég mert csak és különben is vegyek tőle túlfeszvédelmet mert csak. Mondom neki hogy ezt itt most hagyjuk abba, majd lesz ha kell de nem ezt beszéltük a telefonba, azt csinálja meg. Akkor menjek már el neki kellékanyagért Siófokra amíg ő nekikészül és így nem veszítünk időt. Naccerű, elmentem, megcsinálta - konyhabútort nem raktuk vissza a helyére mert a beszerelt eszközökkel már nehéz és hát azt nem. Ok.
Csütörtök
Ma reggelre a vécé eldugult. Semmi le, de inkább fel az viszont a zuhanyban és a mosogsatóban is. Hívom a duguláselhárítást. 13ra ki is érnek, kiderül h házon kívül egy növény benőtte a csövet. Kitakarították és pici pénzért segítettek a konyhabútort a helyére emelni.
IKEA hallgat- felhívom őket, hát ők nem is látják hogy itt valami probléma lenne, és nem is ütemeztek második kiszállítást így türelmet kér mert beszéni kell a szállító céggel. De ha az megoldás visszautalja az árat és menjek el a legközelebbi áruházba vegyem meg ott és szállítsam magam a matracot. Mondom kifizettem 24000 Ft-t a szállításért. VÁlasz: a a többit ki is szállították még ha a rendszer nem is ezt mutatja. OK.
Most itt ülök Siófokon és várom hogy mi a pöts lesz de nem tudok sok mindent csinálni mert alapvetően két napos itt létet terveztünk. -
-
Miért van az, hogy ha az ember kihív egy vellanyszerelőt egy adott problémára akkor az elkezd olyan dolgokról beszélni és olyan szolgáltatásokat ajánlani amik nem voltak az asztalon, senki nem kérte őket és maximálisan érdektelenek a megrendelő oldaláról?
Mert ha egy csinálná ezt ok, de mind ezt csinálja. -
ToBeY
nagyúr
Anyum tegnap hívott,hogy elromlott a klíma mert a beltéri egységből folyik ki a víz végig a falra.
Meggoogleztem mi lehet a baj,de nem az volt baja mert kiderült,hogy a kondenzcsövére virágot tett anyum,így lett hupli benne így nem tudott elfolyni a víz.
-
Pacák
senior tag
Ilyen helyzetekre kellene egy törvény, hogy játszhatja a hülyét a légitársaság meg a reptér, de ilyenkor az utasok meg büntetlenül használhatják a vészhelyzeti csúszdát - amelyik felelőtlen vezető meg kitalálta, hogy jó ötlet kétszáz+ ember idejével, idegrendszerével játszódni, az meg odamegy és önként csúszdát hajtogat és gondolkodik legközelebb...
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
az mindig fun, nyilván. de ha az ember felkel reggel 8kor, hátizsákos frodóként végigjár 2 várost a 40 fokban aztán végre elér a reptérre, az utolsó dolog amire vágyik, az egy 4,5 órás késés amit még megfejelnek egy 45 perces lépcsőre várakozással amit az időjárásrea fognak... full kamu. a gép gond nélkül leszállt, már rég elment a vihar mire oda jutottunk, hogy ki kéne vánszorogni a repülőről, addigra már szél se rezzent és egy csepp eső nem esett.
nyilvánvalóan a reptéri személyzet 4kor kezd, ezért 4.15re oda is értek a lépcsővel - wizzes ismerős mondta hogy elvileg nem is fogadnak ezért repülőket ilyentájt, hisz nincs aki dolgozzon (bár ezek valóságtartalma azért kétséges)

-
NoLF
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Nyilvan mar januarban leszerveztunk mindent, akkor meg nem sejtettuk, hogy szopi lesz. Odafele az Etna szivatott meg, vissza meg nemtom mi… wizzaires ismeros annyit mondott, hogy latja hogy siman osszejott annak a helnek aznap egy 4 oras keses.
de hogy leszalas utan haromnegyed orat alljunk a repulon a lepcsore varva, ilyet meg nem basztam.
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nem reprezentatív felmérésem alapján a leandereket direkt azért tartják az emberek, hogy felboruljanak. Ugyanis jellemzően a növény méretéhez képest nagyon kicsi cserépben vannak. apósoméknál is az a vihar / szél mértékegysége, hogy hány leandert dőlt fel.
én meg már azt sem értem, minek egyáltalán a leander.
-
-
NoLF
veterán
Annak orulok, hogy 4,5 oras kesessel leszalltunk vegre, annak viszont nem, hogy nem engednek leszallni a repulorol, mert jincs szemelyzet aki idetolja azt a szajbavert lepcsot, ugyanis szerintuk vihar van. A vegtelen turelmem kezd vegesse valni, asszony is 3,5 ora mulva kezd a munkaban… de ahhoz azert legalabb haza kene erni, hogy pl egy zuhany utan atoltozhessen ha mar alvasrol nem lehet szo
-
ToBeY
nagyúr
Nagyon leült a topic,mindenki nyaralni ment?
A környezetem fellázadt,hogy jó lenne ha már kipucolnám a klímát és beüzemelnénk mert ezt az időt már nem lehet elviselni... -
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Kihagytad a vas ás akku országát....
-
és amikor már azt hinnéd, hogy az unortodox kreténséget nem lehet tovább fokozni, akkor jön nagymarci, és megemeli a tranzakciós illetéket a másfélszeresére, és bevezet egy külön, nagyobb illetéket a deviza-váltásra is...
DE, szerencsére ezt sem a 'zemberek fogják megfizetni, mert lesz banki ársapka.
eszem megáll, hogy mindig lehet fokozni a hülyeséget
-
válasz
concret_hp
üzenetére
hát, nekem az a tapasztalatom, hogy ha bemegy az éjszakai hőmérséklet 20 fok alá, akkor is kb. fél fokot - egy fokot lehet egy szigetelt lakáson húteni, naponta.
Én pl. 26,5-ről jövök, és két nap szellőztetés után, most van 23,5, úgy, hogy most csuktam be a déli oldalon, és tudom, hogy vissza fog mászni olyan 24,5- 25-re...
éjjel a nagyszoba sarkában 22,5 volt a minimum, úgy, hogy kint 17 fok volt, és tényleg minden ki volt nyitva, kereszthuzattal.
Mindegy, azért kis felfrissülésnek jó volt, még talán van 2 éjszaka a következő 36 fokig. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Nehezen. Ez még nem is rekord sajnos. Minden szoba hőlégkeverős ami ha nem is oldja meg a helyzetet de legalább mímel valamit.
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lett a nyárból egy nap alatt őszies idő
Pedig már két-három napja nyitott ablaknál is alszom... 
-
ToBeY
nagyúr
Ö a csuklómon hordom az órámat úgy általában.
Gondolom van forgatva rendesen mert az elmúlt 2évben amióta nálam van ment szépen.Azt nem tudom mikor volt utoljára olajozva amikor megvettem azt mondta az ember,hogy leszervizelte,de hát mondani bármit lehet...
És nem,nem lett leejtve vagy odacsapva semminek.Úgy tudom ötévente kell szervizeltetni egy automata órát,szóval még jónak kell lennie
-
-
ToBeY
nagyúr
Besz@rt az ETA szerkezetes órám,egyszerűen megállt.
Olyat hallottam már,hogy a gépeknek nem jó a meleg,de egy automata órának se?
-
Pacák
senior tag
A két nagykamasz anno egyforma gamer széket kapott. Előbb a kisebb gyerek szobájába vettünk, mert akkor még közös gépük volt. Aztán a nagyobbik szobájába is került egy ugyanolyan szék, meg lett egy második gép is.
Ez az átok szék a kisebbik srácnál gyakorlatilag lehámlott a műbőr részeken. — Most néztem, hogy a nagynál is pont most hullott le az első körömhegynyi foltocska a szék anyagából.
Kitaláltuk, hogy veszünk rá valami huzatot — de én csak húzom a számat a Google találatok láttán, tiszta gáz, hogy miket lehet kapni, pedig a székek még nincsenek is kiülve.
Az előbb viszont bevillant, hogy nem is a "gamer szék huzat" az ideális keresőszó, hanem az "autós üléshuzat"...
-
NoLF
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Tudtam hogy itteni közösségre mindig lehet számítani
Mennyire remek lenne,ha egy hivatalos helyzetben pl egy ügyvédnek hasonlóan elmés mail címet kéne bediktálnom
-
-
ToBeY
nagyúr
Kéne csinálnom egy gmailes címet mert a digis meg fog szűnni,de amiket próbálgattam neveket mind foglalt volt - még csiszolnom kell rajta.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Elsiklottál afölött, hogy ha 23 fok alá nem akarom állítani a klímát, mert mások szerint az már olyan hideg mint télen, akkor ha lehűl 20-21 fokra a levegő (bent a folyosón, irodában stb, kint meg 17-18), akkor a klíma kompresszor nem fog menni, ergo nem hűt, a hőcserélő nem hideg, nem csapódik le a nedvesség, marad a pára. Hogy relatív vagy abszolút, az olyankor mikor éppen megfullad tőle mindenki majdnem mindegy is. Túl sok a kellemes komfortérzethez képest. A hűvösben is rádtapad a ruha. Egyhelyben ülésnél energiaigényesebb tevékenységnél már izzadni fogsz.
Amikor brutális szárazság van 23 fok mellett, akkor valahogy sosem fulladok, és nem izzadok, nem tapad a ruha. Gondolom akkor ez a betegség, semmiképp a páratartalom miatt van.
Ha 25 fok van és 85% pára, akkor a levegő energiatartalma magasabb vagy alacsonyabb, mint 25 fokban 35% páránál? Nyilván a több pára (vízgőz) több energia a levegőben. Neked meg a belső energiát le kéne adni. Magasabb energiaszintű közegnek meg valahogy másképp tudod, mint alacsonyabbnak. Sosem a (magas) hőmérséklettel van bajom, hanem a párával.A párátlanító mód erősebben lehűti a hőcserélőt, és leveszi a venti fordulatot. De ahhoz 23 (22-21) fok alá kell hűtenie, akkor meg ugyanaz mint amikor hűtésen leveszem 20-ra, és csendes módba teszem. Sőt ezen van windfree mód is hűtésben, nincs ventilátor és zárva a perforált lamella.
A szobai párátlanító készülék egy kompresszor, egy hideg meg egy meleg hőcserélő egymás mögött egy ventilátorral. A hidegen lecsapódik és lecsepeg a nedvesség a meleg meg visszafűti a lehűlt száraz levegőt. A hűtőkör mindkét 'vége' ott van egymás mögött. Csak mivel energiatöbblet van(halmazállapotváltozás), így 2-4 fokkal melegebb a végül kifújt levegő.
-
NoLF
veterán
az én párátlanítóm nem fűt, lehet rosszul használom?
-
hogy mondod, kérlek..?

@Boci: az ilyen benti, az igen. De ha a split klímán bekapcsolod a párátlanító módot, akkor meglepően hidegebbnek érzed már pár perc után, pedig nem is hűt, elvileg.
nekem egy netatmo weather station-om van, és általában 50 és 65 % közötti relatív párát mutat, úgy, hogy éjjel szellőztetek, kora reggel becsukom.
Egyszer ment 70% fölé, múlt szombaton, amikor elaludtam, és nem csuktam be az ablakot (hidegfrontot meg lehűlést ígértek, de nem nagyon jött). Meg akkor tud még ilyet, amikor a b. nejem 3 adag ruhát mos, pedig nem kéne.
amúgy kb. múlt csütörtökig be se volt üzemelve a klíma...ma éjjel is szellőztettem, majd becsuktam, eljöttem dolgozni, nem megy a klíma, és most épp' 25,7 fok van bent, és 60% a páratartalom, és ez így jó.

-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
már hogy ne fűtene.
van nekem egy aldis páramentesítőm. az kérlek páramentesítés közben kifelé meleg levegőt fúj.
hiszen a split klíma is fűti az utcát.
hiszen a hűtőszekrény hátulja is meleg.btw. ha nem klímázok otthon, akkor a 24 fokos szobában 70-73% -os páratartalom van jelenleg. ha klímázok, lemegy 60-ra. de nincs ebben semmi meglepő. Amennyi eső lejött mostanság és száradt fel a 35 fokban...
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szerintem itt alapvető dolgok keverednek nálatok...
Több eset van, vagy beteg vagy, vagy a klíma rossz.
Vagy esetleg Mordorban még a mértékegységek is mások...
levegő max. pára-kapacitása hőmérséklet függő. Ezek abszolút értékek. A relatív páratartalom ennek a maximumnak a százaléka. Te mint ember, aki ezt belélegzed, nem a relatívat érzed, hanem az abszolútot, azért fulladsz meg a trópusi időben, mert olyankor kétszer annyi pára tud lenni a levegőben.

Ugyanez a klímára is, ha már 22 fokot csináltál klímával, az nem lehet olyan rossz, mert ott mondjuk 20 g a pára-kapacitás, és annak a 80%-a 16 g/m3... De a klíma eleve szárazabb levegőt csinál.
"Amint 26 körülre ment a hőmérséklet, máris nekiállt (hűteni)szárítani is, és lement 55-60 körülire a rel." - OMG. 26 fokon mondjuk 24-25 g a pára-kapacitás, és annak az 55-60%-a az 13,5 - 15 g / m3, ami tényleg kevesebb, mint a 16 g/m3.
Amúgy ha Te a 22 fokra állított klíma alá állva izzadsz a párától, akkor komoly egészségügyi problémád lehet, vagy rossz a klímád. vagy mind a kettő...
ja, és van a klímákon párátlanító üzemmód is, és érzetre az is olyan, mintha hűtene.
Bleki, mondtam már, hogy költözz el mordorból? pláne, hogy már mocsár is, nem csak egy zord hely?
@Vérboci: "mert az meg sajnos fűt.."
- Hogy mivan? hogy fűtene már.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Acélszerkezeteket
Simán a környezet. Erdős, bozótos, mocsaras-mezős, lefolyástalan belvizes terület rengeteg növényzettel...dzsungel. Annyira a természetben vagyunk a semmi közepén, hogy a gyár egész területén szarvasok kóborolnak esténként. Csordában, huszasával (kamerákon szépen visszanézhetők) és persze mindent összeszarnak, múltkor majdnem a küszöbre szórták.
Az ilyen sűrű növényzet megtartja a nedvességet. Itt még mindig 70% fölötti a pára. Ahol csak a pusztaság van, ott meg 3 nap után aszály. -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Párát "gyártanak".

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.

Ok, akkor alszunk a kanapén 90 cm -n ketten. Sebaj többi itt van szerelek.

azt hogy lehet kibírni