Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
Aktív témák
-
Lord Zero
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
igen, ezzel tisztában vagyok
ez olyan, mintha vmire kétszer tennék rá az áfát
: semmi jó (jobb) nem sülhet ki belőle
csak gondoltam létezik egy elfogadható(bb) megoldás
a vobsub faszán odafirkantja ugyan, de hát az ugye amolyan tiszavirág típusú eljárás, addig él, míg meg nem hal, hehhe
marad a dvd, mint célszerv -
erdeya
senior tag
Ma van fizetés nap! Beiszunk!
-
erdeya
senior tag
Napsütötte, ám még itt ott hókupacokkal tarkított 2 fokos szép jó reggelt kívánok mindenkinek!
![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/smileys2/koffein.gif)
-
a francba, vettem ma öltönyhöz való cipőt. most itthon felvéve a bal az kényelmes, a jobb viszont kurvára szorít...

utálok cipőt venni, mindig csak szívok vele...
morcos vagyok. miért kisebb az egyik, mint a másik? -
válasz
Lord Zero
üzenetére
azért lesz rosszabb, mert egy veszteséges eljárással tömörített anyagok kódolsz át újra....
és ez további veszteséggel jár. Szerintem nem éri meg utólag feliratot égetni egy filmbe... erre találták ki az .srt és a .sub feliratokat.
az avi-ba való felirat-égetés csak akkor ésszerű megoldás, ha közvetlenül DVD-ről úgy csinálod az avi-t. SZerény nyomott véleményem szerint legalábbis...
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
mpeg custom-ra csak akkor tedd, ha van a filmhez quantization tablad (idonkent lehet talalni), de ezt en sem vagom igazan, hogy hogy mukodik
az mpeg vs h.263 pedig azert szamit, mert az xvid sugojara tamaszkodva) elobbi elesiti a kepet, utobbi elmossa (monjuk az, hogy elesiti, okozhat kockasodast (bar ujabban nem vettem ilyet eszre, divx4-re volt igazan jellemzo, meg a 0.x-es xvid-re, azota javult a helyzet)) -
Lord Zero
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
igen, en eddig 3 fele kodekkel probaltam + ultrahigh motion search + pontos(nak tippelt) bitrataval, e folott es ez alatt is, sehogy sem volt oke
de ezt a quantization type-dolgot nem alitottam at mpgre (abbol is van 2, mpg meg mpg-custom)
kiprobalom, kosze
de ma mar nem:
az elobb neztem egy kis southparkot, es ezzel a filinggel akarok nyugovora terni bakker
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
probald mas kodekkel, mas beallitasokkal, bitratat szamold ki, kodolast allitsd a leglassabra, allitsd a quantization type-ot mpeg-re, motion search-ot, legnagyobbra, ilyenek (sajnos felirat egetesehez teljesen ujra kell tomoritened a filmet - mivel a filterek csak full processing modban mukodnek -, szoval mindenkepp romlik a minosege, kerdes az, hogy ez szemmel eszreveheto-e, vagy sem)
-
Arhquis
aktív tag
Tuggyátok mért jobbak a P4-es arhitekturák????
Mert ha nincs lóvéd, ingyen tudsz upgradelni jobb AMD-s stuffra.
Az 1.7 celkámbol lesz 1700+, és 256SD-ből ugyanannyi DDR.
Az eszem eldobom! -
Lord Zero
addikt
inkabb azt modjatok meg, h ha vitualdubbal egetek feliratot az aviba, akkor miert nem lesz ugyanolyan a minoseg?
ugyanaz a kodek, a sub/srt/stb fileokat pillanatok alatt ssa-ba tudom konvertalni, full processing, bitre pontos rata, es megis, szemmel erzekelhetoen szaggatottabb - probaltam 1pass, 2pass (itt erthetelen modon kifagy egy ido utan, de amit addig megcsinalt, az is szaggatos)
(dvd formatumba - bar az zokkmentesen megy felirattal is - nem akarom, mert divxbol/xvidbol nem eri meg + tobb avit akarok egy dvd lemezre
hulye firkak, csak a baj van veluk
-
Lord Zero
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
egy szivmasszazs elmulasztasahoz (persze csak amennyiben szukseges) eleg sovany idok, h gyorstalpalo volt a tanfolyam, nem?

ha vkinek nagyon nincs pulzusa, inkabb azt javaslom, nyomkodd a mellkasat is egy kicsit (egy-egy szajbafuvas kozt vagy hatszor-nyolcszor) - faraszto lesz, az biztos
szerk> ja, es nem a vizsgarol beszelek (lehet, h ezzel meghuznanak
), hanem ha esetleg az utcan segitened kell vkinek, es pl egy akut infarktusbol visszahozhatod (akkor pls ne a volt oktatodra gondolj
)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
pedig en is igy tanultam (jogsihoz szukseges elsosegely tanfolyam) - a szivmasszazsra az volt az inditek, amiert nem is tanitottak, sot, azt mondtak ne is probalkozzunk vele, hogy ez csak amolyan gyorstalpallo (2*2 ora volt nekem pl), ettol mi meg nem ertunk hozza (nem is igazan mert 4 ora alatt erre nem lehet megtanitani az embert), s meg a vegen nem jol neznek meg ver-e a szive, s esetleg ellendolgoznank a szivenek, ezzel megallitva azt
tildy: boldogat
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
igen, szajbol szajba az elsodlegesen valasztando, ha lehet, - az orrot es egyeb behatolasi pontokat (
) is hasznalhatjuk, ha vmi miatt akadalyoztatott a szajon at torteno szabad legaramlas
szerk> hirtelen ezt talaltam
Bővebben: link, de mindegy is, - mikor en csinaltam (a szivmasszazst vallaltam) mellettem orrbefogasos szajbafuvos mahinalas ment
ha felkohog, kurvajo erzes
ha felora mulva kikopted a tudodet, de meg mindig csak fekszik elotted, kurvaszar
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Én pont egy éve ütöttem el, egy öreg embert motorral, de nem 200al, hanem 20al sem, pont kikanyarodtam a főútra, nem mentem gyorsan, ő meg bevágott elém, szétnézés meg karlóbálás nélkül 1mre tőle, fékeztem próbáltam kikerülni de már nem lehetett.

Elvágódtunk mind a ketten, én horzsolódtam ő meghalt.
Az volt a szerencsém hogy voltak tanúk akik egybehangzóan elmondták hogy nem én voltam a hibás, és hogy az ütközést nem lehetett elkerülni,(egyébként nem is volt ütközés, inkább csak eldölt az öreg de rosszul
, agyalapi törés.....). Ezúton is köszönöm, annak a Szigethalmi vagy Miklósi válalkozónak aki akkor amolyen ''koronatanu'' volt, ha ő nincs én már Tökölön, vagy a Markó ucában vagyok.
ezzel csak azt aakrtam elmondani, hogy itt teljesen mindegy(azért annyira nem, de szerintem nem elsődleges) hogy ki mennyivel megy, itt az ember a fő tényező... mint már többen is mondták, és igazából ezt mindenkinek mondom... -
tildy
nagyúr
Ajándék lónak ne nézd a fogát.
Tartja a mondás.
Én meg jól seggberúgnám ezeket az elkényeztetett mai fiatalokat , hogy mégis nézik.
hugomnak pár nap múlva 18. Szülinapja.
Gondoltam meglepem egy ezüst gyűrűvel emg egy ezüst fülbevalóval(4500Ft fizettem érte, miközben alig van pénzem, de inkább nem eszek, csakhogy eme jeles alkalomra legyen neki ajándék)...
És mi a hála na mi?

Mikor én voltam gimis, a mi családunk votl a legcsóróbb az osztályban de sosem hosztiztem menő ruhákért blablabla... -
Köszi mindenkinek a jókívánságokat!

-
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
oooo....orrot befog?
nekem szajbol-orrba (esetleg orrba-szajba csecsemo eseten) lelegeztetest magyaraztalk anno
most akkor hogy van?
mondjuk nekem a vizsga az nevetseges volt, az egyik csajnak szo szerint a szajaba adtak a valaszokat (na, na, milyen oldalfekves?)
Jim Tonic: jobbulast -
törölt tag
válasz
EEdem_Dtx
üzenetére
A tételeket vágom,azt nagyon megtanultam!!
Csak egyszer nem lélegeztettem még életemben a vizsgán kívül, így jó hogy fogalmam sem volt róla.
18-án lesz forgalmi vizsgám (30 a kötelező óraszám), és nagyon mérges leszek, ha a qrv@ elsősegély miatt nem lesz meg a jogsim!!! -
_Volkovy_
nagyúr
Jézus.
Elsősorban szegény Te és barátnőd,ötödsorban szegény Clio. -
-
anaqer
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igaz, ezekre nem gondoltam. Csak furcsálltam hogy a vad motorosok mintha több fikázást kapnának mint a vad autósok... mondjuk én mindig is azt tartottam hogy a legnagyobb baleseti tényező éppen a bizonytalan vezető...
Ma pl. egy balra parkolóba bekanyarodó Corsa volt kedves satufék után félig visszatolatni (!!!) a sávba, mert egy szemből jövő kocsi megzavarta (simán befordulhatott volna előtte). A kiccsaj olyan szinten leblokkolt, hogy megállt a két sáv között, a busz amin voltam alig tudott elóvatoskodni mellette... olyan volt az egész mint valami sketchben, tipikus ''rénszarvas a reflektorfényben'' tekintet, kéz jár oda-vissza váltó/kormány/ajtókilincs között...
-
Ahol a legtöbbet lehet szopni, az az egészségügy, utálom, mint a sz@rt, szerencsére nincs komolyabb betegségem, nem kell sűrűn menni!

Nameg az oktatás is szuper!

-
escie
őstag
nem mutat túl sokat az az óra?! úgyértem, hogy nem-e mutat többet, mint a valós érték? nagyon hihetetlennek tűnik...

(nem hitetlenkedek, tényleg szarság, amit csinál a tag, csak nekem pl a 100-as tempó olyan lassúnak tűnt a videon...)
ha egyszer gazdag leszek, megkérek valakit, hogy fogjon le, ha ilyen motort akarok venni.
gyarló vagyok, nem tudnám megállni, hogy lassan menjek...
Jim!
Jobbulást, és kitartást a kezelésekhez!
[Szerkesztve] -
Ezt a kanyart nem tudja BMW-vel ennyivel bevenni.
A szakértők sem tudják ezt mindig egyértelműen megmondani. Ugyanis a motoron nincs gyűrődési zóna. Olyan, mint egy nagy kés. És felbucskázik rajtad. Az ablak felé...
Ha megnézed, mi is csak azért éltük túl, mert az A oszlopba csapódott a motor. Ha ablakon jön...
Persze ütközni semmivel sem jó. Főleg nem váratlanul, főleg nem ártatlanul. -
válasz
üzenetére
Eredményeim:
4 csavar és 1 fémlap a bal kézfejemben
14 csavar és 2 fémlap a bokámban
4 csavar és egy fémrúd a bal combcsontomban
egy köteg huzal a jobb térdkalácsban
Ezeken kívül eltört a bal térdem is, a 2 centit vesztettem abal lábamból. Súlyos izomsorvadás jobb combon, bal vádlin. 40 öltés van itt-ott a bőrömön. Háromszor műtöttek eddig, kb kettő még hátravan. 1 hónapot feküdtem kórházban eddig. 7 hétig voltam fekvőbeteg.
Fél év után tudok most 1 mankóval járni. A történtek kimetele még nem látható, most kezsődik a rehabilitáció.
Mindketten be voltunk kötve, légzsák kinyílt. Barátnőm arcát összeverte a légzsák, de ő már rendbejött.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Aztakúva
, ezt úgy az egész hszre írtam...
neked nem lett bajod?
a motorost nem is kérdezem mert eggyértelmű
A videon is látszott ahogy be sem látta a kanyart de már előzte is a kamiont.
Tudja valaki milyen motor volt?
Én Busára tippelek, ha 270nél még lehet egy 6.at váltani.. -
válasz
fokukac
üzenetére
S kanyar kijáratában (de még a kanyarban) haladtam 90-nel, szemben folyamatos kamionsor. Egyszer csak 200-zal belémrongyolt fékezés nélkül szemből egy motoros. Mivel én sem láttam, ő sem látott, fékezés se nagyon volt. Előzött a drága. Széttépte az autóm, levágódtunk az árokba, fordultunk párat tetőn. 85-ös főút.
Bővebben: link Ezen a linken egy video található. Közülük volt az egyik. A felvételen látható, hogy a szakaszon (ezen a szakaszon történt a baleset is) szinte végig 200 felett mennek, de ha üres az út, akkor 270-280.
[Szerkesztve] -
SPDeluxe1.0
aktív tag
-
EEdem_Dtx
csendes tag
válasz
üzenetére
Az már kellemetlenebb lesz, ha a vezetésnél sem tartják meg az órákat.
Nem tudom, most hogy van, kb.50 órát kellett vezetni (rutin+forgalom), én 10 alatt voltam
Egyébként mindegy milyen tételt húzol, lélegzik oldalfekvés, ha nem, akkor lélegeztetés(nem gerincsérült eszméletleneknél).
Lélegeztetésnél+ nyomd hátra a baba fejét, h be tudd fújni a levegőt.
Persze jobb lenne ezeket valakitől +tanulni.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Tuti tipp az elsősegélyvizsgára?
Már 2x rántottak el... (1x beleestema a rátába, egyszer a lélegzetetés nem tettszett nekik, pedig úgy csináltam, ahogy a könyvben le van írva)
A baj az, hogy az ''elsősegély tanfolyam'' egyszer 3 óra volt, ahol megnéztünk egy videót, meg átnéztük a tételeket.
Egy szaros oldalfektetést nem csináltattak, nem, hogy lélegeztetést...
Erre is elkérték a lóvét, meg ugy vizsga 2x...
Hamarább lerakom az orvosit, mint az elsősegélyt szvsz. -
Esmein
nagyúr
House - Jpop. Jó ez is, érdekes

-
-
Esmein
nagyúr
Na végre megvan az amit keretem, elég sok elektronikus zene fajta, szépen mintákkal:
Bővebben: link -
Bazsesz
őstag
Voltam kontorllon. Úszott a felmentés, terhelhető lettem, de a FÉM örök

1 évig elfelejthetem miskolcon a GYEK-et... Tök zsír.
Üdv: Balu -
Esmein
nagyúr
Nehogy megpróbáljátok megnézni az átok című filmet, mert a filmtörténelem még nem látott ilyen hatványkitevőjű sz@rkupacot egyrakáson, nem igaz hogy egy ember illetve több különálló ember képes egy ilyen szintű hányást összerakni. Egyszer nem ijedtem meg az egészen, ami vicces, mert csak erre gyúrt. Unalmasabb mint a doom3. Szobába be villany villog villany le szellem elővillan elszaladás/meghalás villany fel, repeat.
-
Dilikutya
félisten
Még pár kép arról amit most érzek

Bővebben: link
Van valahol egy kezdetleges animom a föld felrobabnásálró scak enm tudomhova tettem valami tutorialal csináltam csak kicsit melcseszettek a fényei de majd alakitok rajta![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lord Zero
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nem kell kijavítsanak, felőlem lehet így vagy nem így
a motor egyszercsak úgyis ezt fogja a nevem alá biggyeszteni, anélkül h tudná, mi is az a ''fanatikus'' és mi is az ''addikt''
hja, alfanumerikus világban élünk, ezért a világ megérdemli, h b@sszunk bele
szerk:
dilikutya, ezt nevezem desztinésönnek
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Érzem, remek napom lesz. Már tegnap is a tököm tele volt az egésszel, ez estére enyhe fokú antiszociális magatartássá módosult, ráadásul kedd van az a *censored* ivó is csak éffélig vóolt nyitva hát a tököm tele mindennel.
Ez kell most a hallójárataimnak: Bloodbath - Cancer of the Soul. Lenyomok még egy sört és inkább deaktiválom magam mielőtt valaki kimoderál innen csúynán
Lord Zero: hát nekem aztán édesmind1 mi merre hány méter. de mit tegyek, ha 1x 365 nap után addikt lesz valakiből
a sorsom én sem kerülhetem el. de mondjuk ez izgat most a legeslegkevésbé.
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
ez mindig lenyűgözött.. hány nap, hány hsz... valószínűleg eredendő fogyatékosságomból (értsd: érdektelenségemből) adódóan én soha nem tudom, hogy állok/kinek mennyimióta
most hogy mondod, kiszámolnád pls nekem mennyi kell a következő marhaságig (addiktig, ha jól látom)?
szerk: tudom, h vhova le volt írva (többször is), de husss, egyik monitoron be, a másikon ki
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem meg mindenkinek
Továbbá:
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Én meg 16 nap és addikt leszek
Kár hogy a tököm tele ezzel az egész *censored* *censored* *censored* *censored* *censored* *censored* világgal!!
Erről ennyit gondolok most: Bővebben: link -
Shim
őstag
Csuhajj, már egy hete, hogy két éve csatlakoztam a prohardveresek népes táborához, és elfelejtettem megünnepelni! Sebaj, majd hétvégén leiszom magam
![[kép] [kép]](http://zunft.mordor.ch/smily/beer.gif)
-
Esmein
nagyúr
válasz
üzenetére
Politika, sztárok, antisztárok és más országokban lévő dolgok nem érdekelnek. Nem mintha érzéketlen lennék vagy valami, csak simán nem vagyok kiváncsi.
Elektrotanárom mondta volt, hogy a távolsággal egyenes arányban kell hogy nőjön a vér mennyisége, hogy hírérteke legyen egy eseménynek.
Józsibátyám eltöri a kezét a szomszéd lépcsőházból, valaki leugrik egy tízemeletesből pesten, németországban hátbaszúrnak egy rendőrt, az alpokban 3 turistát elvitt a lavina, kanadában felrobbant egy gyár és 20-an meghaltak, japánban rádőlt egy híd egy repülőre 240 utas meghalt. Értitek ... -
törölt tag
Persze, a ''sztrárokat'' én is magasról leszarom, vaterom mindíg megveszi a mai napot pl. megnézem a hátsó oldalt, meg a sportot, onnan előre lapozok, 30mp alatt és az egész újsággal 1percet se töltök el...
A poltikai hírek régebben érdekeltek, azóta rájöttem van nekem elég problémám, nem kell még ez is...
-
Esmein
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem az hogy nincs hírforrás, de hír se. Hír az, hogy Phrüscsák Mónika beszakította a körmét ? Hír az hogy Megyó leszopta Orbánót és fordíva ? Érdekel engem, hogy malayziában 29 néger b*zi megöngyilkolta magát, vagy hogy boszniára rázuhant 5 műhold ? Nem. Ha nem tudok róla, ugyanúgy mennek tovább a napjaim. Baromira nem érdekel más emberek kisebb nagyobb problémája, ha a sajátjaimon se látok át

-
törölt tag
Igazából én csak azt tudom amit nekem itt elmesélnek a gazdák, otthon, mert itt ott összefutok ismerőssel, (kocsma, újságos...
), és ezek elapján teljesen igazuk van...
A másikrészről meg Vladimirrel értek eggyet, ebben a rohadt országban nincs egy normális hírforrás
Régen állandóan magyar Nemzetet olvastam, de elegem lett velőle, mert minden nap miuátn olvastam olyan világvége hangulat fogott el hogy leszívesebben nekimentem volna az összes komcsinak. Ez nem volt jó, mert azért annyire nem sarkított a valóság, a másik oldallal, meg sem próbálkoztam mert azokat eredően ignoráltam...
Néha olvasok egy két bulvárt, de ott is szigorúan válogatva, mert azonak is kb 10%a ami igaz, vagy sikerül kiszűrni vagy nem
tehát én csak részben saját, részben ismerősi tapasztalat alapján mondom hogy igazuk van... -
törölt tag
Japán turista üdvözli oszakai anyját sms-ben:
''Jól vagyok, már 1000 fotót csináltam, Bp. szép, de az utak olyan szarok,
hogy mindenki traktorral jár.''
És ezt egy ''gazda'' ismerős csajtól kaptam...
Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
: semmi jó (jobb) nem sülhet ki belőle
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://img65.exs.cx/img65/4304/phcsontikicsi0al.png)

![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/jimtonic/size2/11182430.jpg)
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/jimtonic/size2/11182429.jpg)
, ezt úgy az egész hszre írtam...