Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6 avagy hogy is volt 10 éve?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Aktív témák
-
Tithian
őstag
Vajon hány perc múlva ugrik rá a magyar sajtó arra, hogy P Hilton mobilját meghekkelték és több száz híresség telefonszámát kitették a netre?
-
bezzeg a közgáz!

úgy 1999- körül vett az egyetem egy nyomdagépet, , ami sok száz millió Ft-ba került, és utólag számolták ki a nagy okosok, hogy ez a beruházás csak akkor érte volna meg, ha kis hazánk összes egyetemének összes jegyzetét ott nyomtatták volna...
a helyzet eredménye az lett, hogy az egyetem csődhelyzetbe kerültt (ez egy közgazdasági egyetem esetében különösen ciki), a rektor lemondott, majd az addigi gazdasági miniszter lett a rektor, aki szépen kirúgott pár tanszéket, felemelte az UV-csekkek árát, meg bevezetett még egy-két extradíjat, és azóta is fizetjük a nyomdagépet...
de ettől függetlenül sokmindent fénymásoltunk... -
gLes
őstag
Naigen, de sztem már most sem éri meg lefénymásolni egy egész könyvet, mert a fénymásolás már most is drága, hisz abba már benne van ez a reprogrográfiai díj egy ideje...nade a nyomtatókra egyáltalán nem indokolt bevezetni ezeket, mivel nyomtatóval könyvet másolni sosem volt kifizetődő, lévén a patronok relative heroinárban vannak mindenféle jogdíjjak nélkül is szal

Azt megtod mondani, hogy ebből a beszedett reprográfiai jogdíjból ti mennyit láttok viszont?
-
twollah
nagyúr
Na akkor szolaljon meg egy erintett is az ugyben.
Nyomdasz vagyok.
Egy gazdasagi konyvkiadonak a belso nyomdajaban dolgozom, a munkainknak szinte a 100%a a BFG, PSZF, stb fooktatasi intezmenyeknek keszul.
Van jo nehany ismerosom aki ezekbe az intezmenyekbe jar tanulni, es nem sokan veszik meg ezeket a konyveket, inkabb lefenymasoljak azokat.
Meg tudom erteni oket, mert tenyleg nagyon dragak a konyvek, de azon meg bosszankodok, hogy az en megelhetesem veszik el ez altal.
Kevesebb eladott konyv ---> kevesebb megrendeles ---> kevesebb munka a nyomdanak ---> kevesebb bevetel a kevesebb munka miatt ---> nyomdai leepites ----> a vegen a nyomda bezarasa mert nem gazdasagos uzemeltetni.
Es nem csak egy nyomda van ami tankonyvek nyomtatasaval foglalkozik. -
Sick Boy
őstag
megint elment mellettem egy OFFtopic...
emlékeztek még a nagysikerű michelfeit-re...?
jól megszűnt...![[kép] [kép]](http://sickboycuccai.uw.hu/24.gif)
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Most jöttem a moziból,megtekintettem a Csudafilm c magyar alkotást.
Háát,tipikus magyar film,amit pedig nem szeretek.
Egyedül Rudolf jó benne.Szerintem.
-
gLes
őstag
Ennek kapcsán: Bővebben: link rájöttem, hogy PH!-ra kéne egy FEKETE PIAC részleg is

-
Esmein
nagyúr
De szívesen lennék moderátor, ötössével pusztítanám a 9800pro vs 6600gt topicokat.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ha Flashy betéved : Meg kellene tényleg csinálni azt a FAQ-t aztán tenni az alapelvekbe egy linket, vagy valami.
#49. Van jobboldalt két kis fehér nyilacska, az egyiket megnyomod és átrendezi, ha nem, akkor a másikat
Ott a blokkméret mellett.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Tök jó lenne egy [Topic végére] gomb a menüsorba.
-
Gambit
őstag
Azért nézz is oda, hogy mit csinálsz, hátha akkor nem fogsz kétszer elküldeni mindent, meg véletlenül banolni valakit!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondom nézz od... (
) -
Esmein
nagyúr
Ezt elég nehéz elhinni
Van vmi statisztika, hogy melyik mod hány topicot zárt be/nevezett át/ törölt már le ? Sztem te simán első lennél. Mindig meg akarom mégegyszer köszönni a moderációt a moderátort keresek topicban de aztán rájövök, hogy nem kell oda a plusz post ezért előre köszönöm meg 
-
Mad Maci
tag
Új topic, nyammm...

-
gLes
őstag
Bővebben: link

Köszönöm Esmein, hízelgő
-
Esmein
nagyúr
Bakker Bash, mint a villám zárja a topicokat balkézzel, jobbal meg figyeli az ipket és bannol ezerrel

Keze alá dolgozik a viharsebes
Vladimir és gLes -
Caesarion
aktív tag
Sorsolás
--------------------------------------------------------------------------------
Egy fiatal fiú, Bernie vidékre költözött és vett egy szamarat egy idős parasztbácsitól 100 dollárért. A parasztbácsi megígérte, hogy másnap elviszi neki a szamarat. A következő nap el is ment Berniehez és azt mondta:
''Fiam, rossz hírem van. A szamár megdöglött.''
Bernie így válaszolt: ''Na jó, akkor add vissza a pénzem!''
A parasztbácsi vállát vonogatva mondta: ''Nem megy. Már elköltöttem.''
Erre Bernie: ''Rendben, de azért hagyd itt a szamarat!''
A parasztbácsi azt kérdezte: ''Mit fogsz csinálni vele?''
''Sorsjegyeket fogok kibocsátani, és kihúzom a nyertest.''
''Hülyeség'', gondolta a parasztbácsi.
''Nem lehet egy döglött szamarat kisorsolni.''
''Persze hogy lehet'' - felelte Bernie hetykén.
Egy hónappal később újra találkozott az öreg bácsi Bernie-vel és azt kérdezte: ''Na mit csináltál a döglött szamárral?''
- ''Kisorsoltam. Eladtam 500 darab sorsjegyet darabonként 2 $-ért és az összes sorsjegy 2 $-os költsége mellett 998 $ nyereséget értem el. A döglött szamár 100 $-os veszteségét természetesen leírtam.''
''És nem reklamált senki?'' - kíváncsiskodott a parasztbácsi.
''Dehogynem. Az, aki megnyerte a szamarat. Visszaadtam neki a két dollárját.'' ..... és Bernie felnőtt, és talán ő lett a Worldcom vagy az Enron vezetője.

-
Qorthral
őstag
fokukac ez nagyon jo

(ld. előző off topic vége) -
Caesarion
aktív tag
miért lett ''terminated'' az offtopic3?
szerk: valóban, már látom... homozigóta módon osztódott a topic.
[Szerkesztve] -
illusiON
őstag
mr nem nyiothatja meg? mert fanatikus tag? ez számkivetés
na ez volt első és utsó hogy offtopicba irok, emrt ittragadok 
-
Winner_hun
félisten
válasz
duracell89
üzenetére

-
TrollBalint
addikt
Nah, akkor ezt is elmentem magamnak....
mellesleg kiváncsi vagyok mennyi idő alatt tellik be.
-
V.ki
aktív tag
Én akartam megnyitni.

-
pweisz
senior tag
Vaaa még milyen üres. Ugyhogy most írok bele.

-
Agyasima
őstag
Valaki árulja már el, hogy most akkor mi alapján záródik egy topic, és nyílik az utódja? Mer nagyon nem vágom...
-
_Volkovy_
nagyúr
A kötetlen beszélgetés folytatódik.

OFF TOPIC 16: Bővebben: link
OFF TOPIC 15: Bővebben: link
OFF TOPIC 14: Bővebben: link
OFF TOPIC 13: Bővebben: link
OFF TOPIC 12: Bővebben: link
OFF TOPIC 11: Bővebben: link
OFF TOPIC 10: Bővebben: link
OFF TOPIC 9: Bővebben: link
OFF TOPIC 8: Bővebben: link
OFF TOPIC 7: Bővebben: link
OFF TOPIC 6: Bővebben: link
OFF TOPIC 5: Bővebben: link
OFF TOPIC 4: Bővebben: link
OFF TOPIC 3 (terminated): Bővebben: link
OFF TOPIC 3: Bővebben: link
OFF TOPIC 2: Bővebben: link
OFF TOPIC: Bővebben: link
A hozzászólást 2005.02.20-án, 15:05-kor Killerman módosította!
Aktív témák
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Magyarul az Artisjus-t, meg ezt a Reprográfiai Szövetséget kéne megbözörgetni 

![[kép] [kép]](http://www.gerisoft.hu/letoltheto_smiley/429.gif)