Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Zajban, dinamikaátfogásban azért jobban jár egy nagy érzékelős géppel, mégha az optikai rajzolat nem is karcol, mint egy Bridge kategóriás kompakttal. Azok sem tökéletesek képminőség terén, s általában nem is olcsók. Egy előnyük azért van, általában kisebbek, jobban magadnál hordhatók.
(P.H.)
-
_seth_
veterán
Csak mert szeretnék egy olyan obit amivel útnakindulva aránylag sokmindenre tudom használni a gépet cserélgetés nélkül még nem jelenti azt, hogy az adatlapomon látható cuccokat feldobom apróra, hogy vegyek egy kompakt gépet... ha kell arra a célra is van egy gépem egyébként kímélendő a 600D-t.
Az, hogy lecserélem a 18-55 és 55-250-es IS II-es obikat egy olyanra ami mint korábban írtam közel lefedi a kettőt nem jelenti azt, hogy soha nem akarok másik obit rátenni, egyébként objektíves topik így nem is értem ezt a választ
Nem mellesleg a 18-135 stm és a 18-200 IS is olyan obi aminél sok dslr felhasználó sokkal gyengébbet használ (lásd "DC" obik vagy gyenge minőségű tamron obik), akkor mind cserélje le inkább a gépét bridge kategóriára?
Az már másik dolog, hogy pl ha olyan kedvem van akkor felcsavarom az 50 1.8-at aminek a fényerejével és ha az AF is úgy akarja képéllességével nem tudom melyik bridge veszi fel jelenleg a harcot.
Obinál még sajnos nem tudom mi lenne a tuti megoldás viszont a képeket megnézve a 18-135 stm valóban eléggé jó képet ad, minden korábban említettnél jobb és élesebb.
A 17-55 és 70-200 felállás számomra is vonzó alternatíva ám ahhoz nem csak elszántság hanem anyagiak is szükségesek.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Első körben kizártam mivel drága ugyanakkor használtan pont adnak egyet a jelenlegi kettő obi és tartozékaik helyett. A sima 18-135-re gondoltam elsőre mert az stm inkább újabb gépeknél nagy előny videónál persze régebbieknél is de nem gondoltam volna, hogy a képminőségben ekkora eltérés van. A 18-200 kb a kettő között van viszont nagyobb a vége ugyanakkor az stm-es egyértelműen jobb, de azért a 200-as vég még mindig foglalkoztat, árban pedig ugyanott vannak és fényerőben is.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
.DLL
veterán
válasz _seth_ #16204 üzenetére
A bridge nem egy képminőség a 600D-vel szerintem se. Most a legjobb amit tehetsz, hogy mégegyszer átnézed a fényképeidet, és egy kis ideig még hagyod ezt a kétobis felállást, és kipróbálod, hogy nem csavarod feljebb 135-nél. Ha ez így megfelelőnek bizonyul, akkor beleugorhatsz az említett STM obi vásárlásába. Ha hiányzik a teteje, akkor meg kb. ugyanannyiért a 18-200 IS.
(P.H.)
-
_seth_
veterán
A 18-200 jobban tetszene igazság szerint, számomra használhatóbbnak tartom ugyanakkor nem kis súlya van ez tény.
Angol tesztben olvastam róla, hogy 170-200 között ha az ég felé emelem az obit akkor visszacsúszik, ilyet mintha korai 70-200-aknál olvastam volna (lehet más irányba de, hogy csúszik). Valamint van az alján egy zoom lock gomb, ez mire jó pontosan?
Leírásaiban a képstabiról azt írják, hogy 4 értéket képes javítani, ugyanennyit írtak az IS II-es 55-250-es obimról is viszont annak az elődje kevesebbet tudott, akkor ebben is ugyanolyan hatékony lenne az IS mint az újabb szériákban? (A 200-as vég miatt hasznos lenne, ugyanakkor 135-ön is F5.6 az alja és 200-on is tehát onnan már "nem kér több fényt" persze az 55-250-em a 250-es végéig 5.6).
-
.DLL
veterán
válasz schawo #16208 üzenetére
Igen, egyrészt az ára, kb. 350e Ft lesz
Másrészt a 600D-nek még mindig 2,5-szer akkora képérzékelője van, így a Sony-t a 2,8-as fényerejű objektív sem biztos, hogy megmenti, ráadásul több mint 20 megapixel van rajta, és az eddigi BSI szenzoros gépek nem igazán nyűgöztek le. Persze majd meglátjuk mit mutat ez a konkrét modell gyakorlatban.Egyébként jogos a belekötés a hozzászólásomba, mert úgy írtam, hogy A brigde... holott vannak kivételek, vannak egészen nagy érzékelős kompaktok is, így inkább úgy kellett volna fogalaznom, hogy az átlagos brigde-ek.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Andrew31
senior tag
Nekem azért szokott rajta lenni, hogy ne érjek (vagy semmi ne érjen) hozzá a frontlencséhez/szűrőhöz, mert akkor lehet takarítgatni...
Leesésnél ez egyből lepattanna sztem. <- Tamron 17-50. Sokkal szerencsétlenebb megoldás, mint a 18-105-ön (vagy bármelyik Nikonon?).
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
titán
Azért a Sony friss, ropogós szenzora a fényerős obival esélyes 600D az öregecske szenzora ellen. A objektív Canon-ekvivalense 15-125mm f/4,75, ami nem tűnik rossznak még akkor sem, ha a szenzorok esetleg technológiailag egyformák lennének. Csak hát az a k..va árcímke...
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dr V
őstag
válasz _seth_ #16210 üzenetére
Nekem volt 18-200am. Alapvetően szerettem, el tudtam fogadni a képminőségét, számomra a kategóriájában a legjobb.
A zoomlock az alján arra van, h 18mm állásban ne csússzon ki ha lefelé lóg.
A stabilizátora tényleg isteni, a mostani 17-55 is usm csak 3Fé-t tud, de érzem a különbséget, hiába csak 55 a vége.
Amiről nem írnak az a fókusz: a közel pontja jobb, mint ami rá van írva, ha jól emlékszem 35 mm körül mértem (tárgy-érzékelő).
Az enyémet kb akkortájt vettem, amikor kijött, elsőszériás darab. Ggyárilag a tubuson belül egy csavar kilazult egy idő után, de ezt a canon ingyen megjavítja. Részletek itt. Nem kell félni, ha ilyenbe fut bele az ember, utána olyan mint új korában és nyílván ha már szétszedik tisztán adják vissza
Ha megint ilyen átfogásra lenne szükségem, ilyet vennék. De most a fényerő a fontosabb.
A C.kftre jellemző módon eleinte nem akarták az ingyes szervizt ingyen megcsinálni, de miután felhívtam a canon magyarországot sinen volt a dolog. Mondjuk még az átvételkor is próbálkoztak, de szerencsére apám lelkére kötöttem, h nem kell fizetni érteThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
_seth_
veterán
A kicsúszás problémát jelent fotózás közben vagy könnyen kezelhető? Többnyire vizszintesen tartám az obit úgyis persze néha azért le-fel is készül pár fotó.
Mérete és súlya nem volt zavaró, a zoom és af gyűrű mennyire jár szépen?
-
Dr V
őstag
válasz _seth_ #16215 üzenetére
Fotózás közben nem tud kicsúszni, mivel a bal kezeddel az obit fogod... Állványon már izgalmasabb lehet a dolog, de nem volt nagy gond számomra.
AZ af könnyen mozgott, pontosan tudtam használni, a zoom az nem könnyen, de egyáltalán nem volt nehéz mozgatni. Talán a feszes szóval tudnám legjobban jellemezni (jobb kifejezés híján).
Fizikai méretei nem okoztak problémát. 40D-n használtam, jó volt a súlyelosztás.
Amin anno gondolkoztam az a 15-85 a kezdő 15mm miatt, de a kétszer annyi pénzt nem ért meg nekem, hiába jobb a rajzolata.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
imyourfriend
őstag
válasz _seth_ #16215 üzenetére
A kicsúszás egy alapjelenség a hosszukat változtató zoom objektíveknél. Ha nehéz az objektív feje akkor egyszerűen kicsúszik lefelé vagy visszacsúszik a tubusba. A lock kapcsolót ezért találták ki hogy hordozás közben ne csúszkáljon fel s alá. Nekem két objektívem is ilyen (17-70 és 120-400) de nem lehet velük mit kezdeni. Új korában még csak csak tartja magát aztán elkezd magától zoomolni az obi helyzetétől függően. Nem nehéz visszatartani viszont hosszú expós képeknél érdekes lehet a dolog.
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #16217 üzenetére
A kicsúszás egy alapjelenség a hosszukat változtató gyenge építési minőségű zoom objektíveknél. Ha nehéz az objektív feje akkor egyszerűen kicsúszik lefelé vagy visszacsúszik a tubusba.
Fixed
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
_seth_
veterán
válasz fattyu #16218 üzenetére
70-200 F4 L is rendelkezik ezzel a hibával pedig az elég jó képeket készít.
Újabb probléma merült fel: ismerősöm el fogja adni a fotós felszerelését, köztük egy 70-200 F4L USM és egy 17-85 IS USM... arra pedig a 18-200-ról váltani már nehezebb bár pluszba még jó lenne de akkor feleslegesen fedem le ugyanazt a tartományt két garnitúrával ugyanakkor az alap problémám megmarad, hogy néha jó lenne csak a gép+obi és mindent fotózni ahelyett, hogy cserélgessek
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Akkor keverem, valahol olvastam, hogy valami nem stimmelt vele és a korai példányoknál előfordul de akkor lehet más volt a hiba.
-
Schuby
aktív tag
Milyen macro objektívet érdemes venni, full hobby szinten, kipróbálás kóstolgatási célzattal, amit aztán nagyobb veszteség nélkül el is adhatok ha mégis megvilágosodom hogy nem ez az én világom?
Használt, és angol Ebay rulez, kint van a húgom. Mondjuk legyen 50 ezres nagyságrend (Nikon D5100)[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
m3ss
veterán
válasz Schuby #16226 üzenetére
milyen obid van? raynoxot is vehetsz hozza. akkor marad az af. af-es kozgyuru meg kozel raynox arban van mar. es fenyt is vesztesz vele. hasznalni is korulmenyesebb.
de 80-ert talan pont johhnybravo hirdetett motoros tamron 90-et. veszel egy hasznalt obit jo aron es tovabb akarod adni akkor sem buksz rajta (sokat).[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Andrew31
senior tag
én értettem valamit félre a kipróbálással kapcsolatban?
Azt hittem, csak megnézné mit tud kihozni ebből (persze fordítóval teljesen mást, mint egy Tamron 90-el...).
Jó, mondjuk van egy 50-es keret, de kár elkölteni mindet, majd' 2x annyit meg főleg.Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
m3ss
veterán
válasz Andrew31 #16230 üzenetére
jol ertetted. baj hogy mondtam en is ket verziot? egy 10e ft-os raynox hasznaltan oriasi beruhazas.
mondtam egy masik verziot is dragabban.es ha esetleg terepen akarja majd kiprobalni, akkor fele annyi kuka kepet fog loni raynox+af-el (dslren) egy mozgo mehecskere, darazsra, mint mf + dolongelessel. es vaku sem fog kelleni. hasznaltam kozgyurut is, raynoxot is. sztem jobban jar ha az utobbi fele megy el...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
_seth_
veterán
15 alatt én még nem találkoztam vele az elmúlt hónapokban. Ebayen angliából valóban van 16 körül, az a legolcsóbb megoldás talán és ebben már benne van a posta is.
-
Schuby
aktív tag
18-105 van. Múltkor itt írták valakinek, hogy ezen az obin 70-75 körül is már erősen vignettál a raynox. Mondjuk ha 10 körül kapnék egy próbát tényleg megérne. A gyürüket is néztem, van af nélküli már 5 től Af-es meg 15 től, csak nem tudom milyet érdemes venni. Azt olvastam a Raynox olyan 8 x -os a gyürük meg a legnagyobb is négyes volt amit láttam. Azt nem tudtam, hogy ha 2 gyürüt teszek fel, pl egy 2x és egy 4x akkor az ugyanaz mint 8x vagy ott már nagy a minőségi romlás?
-
A Zéé
addikt
válasz Schuby #16238 üzenetére
18-105 és a váz közé csak AF-es lesz jó, mert nincs blendevezérlés sehogy se.
Dioptriás lencséknél meg nem tudom hogyan kell összeadni, vagy szorozni őket, de minél többet pakolsz, annál rosszabb lesz. Van +10-is, ebayes de azoktól nem voltam hasra esve. Nézegettem flickren, meg mindenfelé képeket, de sok volt a ca, meg taknyoltak nagyon.Just a simple Lineman...
-
Dr V
őstag
A közgyűrűvel nem romlik a fényerő?
Ha jól tudom olyat érdemes venni, amivel van af és blende állítás is. Vagy marad a trükközés a rekesz érdekében.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
.DLL
veterán
válasz Schuby #16238 üzenetére
A tárgytáv úgy is annyira lecsökken, hogy szinte mindig 75mm felett fogod használni, szóval emiatt ne aggódj. Használtan is nézhetsz ilyet, ha sérülésmentes ugyanannyiért tovább tudsz rajta adni, szóval nincs kockázat.
Szerintem egyes üzletekben ki is próbálhatod, és még a DCR-250 és -150 közötti különbséget is megnézheted. A 150 kevésbé erős.(P.H.)
-
Schuby
aktív tag
Ezek teljesen kuka cuccok? Mert a keretbe benne lenne. Milyen gyutáv lenne a jó?
Ez 50 es
Ez meg 70 -300 rengeteg van belőle gombokért
Vagy 28-135
Hogy müködik hogy egyszerre tele is meg macro is? (Addig eljutottam hogy van rajta egy kapcsoló)x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Schuby
aktív tag
válasz Fandango #16245 üzenetére
Mint pl a fent említett 50 -es? Na de ezek szerint az se igazi macro. Az teljesen lehetetlen hogy legyen kb fél méter tárgytávolság? mert meglehetősen nehézkes egy pillangót vagy gyíkot lencsevégre kapni ha a pofájába kell toljam a lencsét
-
Schuby
aktív tag
válasz forceberg #16247 üzenetére
Azt is meg kell tanulni. Anno a werra-ban meg a zenitben sem volt se VR se AF. Annyi pénzt nem tudok és nem is akarok szánni rá, így ezek a kényelmi funkciók kimaradnak. Nem kell félnem hogy elpazarlom a drága filmet így nyugodtan kísérletezhetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6