Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmiatf
csendes tag
válasz forceberg #16750 üzenetére
Mondjuk én megelelőgezem neki a bizalmat.
Nekem ugyan semmi tapasztalatom, de mindenütt hallani sikeres makrókról portré célra.
90-es tami, 105-ös nikkor... Nem?Ha a 60-hoz felszorzózunk, miért ne lenne jó?
Vagy esetleg DX-re 90-es tami?Sőt mondok jobbat:
nem is kellhet a 60-as (feltéve ha a valódi makrófelhasználás nem feltétel), mivel 17-50 hosszúvégen, a 70-200 meg rövidvégen portrézhat
Ha valaki e kettővel rendelkezik, nyilván nem vesz még egy makrót is csak portrézni.....De hogy ontopic legyünk: asszem berendelek egy törőéket a pentaconom megsegítésére. FE vázon látványos (persze az "FF" )
-
szmiatf
csendes tag
hogyne, egyértelmű.
Ez is volt az eredeti kérdés, hogy DX-re 60 vs 50......
valamely 50 valóban olcsóbb, még az 1.4 is de ugye nikkor 85 nem feltétlen, plusz ez a tami makró-képes (ill. az) DX-es hobbistának megtakarítás lehet.Ide kapcsoloódva (manuál-portré-törőék-DX):
Samyang 85 értelme mi? Az oké hogy FF, de ki veszi meg, mire? Az UWA üvgeit értem, tájkép meg videó, oda nem is kell AF meg tág rekesz, de a 85??? -
forceberg
veterán
+(#16756) szmiatf :
Az a 60/2 portréra is épp jó, makróra kicsit rövid, de azért használható, mert 1:1-en úgy emlékszem, 10cm a munkatávolsága, ami azért nem rossz.
Tudod, nemrég majdnem vettem egyet, de aztán lecsúsztam róla.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
Érdekesség: Ma feltettem D7k-ra a helios 44/2 M-et és mért vele fényt a váz, ugyan rekesz állapotáról nem adott információt, kézileg lehet rekeszelni, de meglepődtem hogy D90 nem mért ez meg igen, érzékelte hogy van objektív a vázon? Sima lencse nélküli adapterrel tettem fel egy próbára.
-
Schuby
aktív tag
mit lehet / kell csinálni egy gombás obival? hová és mennyi?
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
szmiatf
csendes tag
válasz imyourfriend #16762 üzenetére
Mivel a rekeszt nem a váz állítja be, full manuál, honnan tudná?
Fényt meg csak a kicsit komolyabb vázak mérnek ilyenkor.
Meg persze a bázistáv miatt nincs végtelened.... mármint átalakítás vagy lencsés adapter nélkül. Ezt így mire gondolod? Aki próbálta, "közeli portrét" emleget. -
Sera26
aktív tag
Egész baráti ára lett...
-
nagybá
senior tag
válasz imyourfriend #16762 üzenetére
Amúgy érdemes használni azt az obit? Lehet, hogy lenne lehetőségem szerezni egyet és egy 7D-vel használnám. Jó a képminősége? (kb melyik EF-S obi minőségével egyezik meg?)
-
imyourfriend
őstag
válasz nagybá #16772 üzenetére
Van viszont több féle helios optika, keress utána hogy melyiket érdemes. Mert különböző áron adják és van 44M -2 -4 -5 -6 -7 is van már ha jól tudom. Meg próbáld ki, bár nagy gondjuk nem lehet a fókusz gyűrű járjon finoman a 2 végállás között. Sapka nem gáz ha nincs hozzá.
-
zolka78
senior tag
válasz nagybá #16772 üzenetére
Nézz át a manuális topicba. Átalakítót kínából jóval olcsóbban is meg lehet szerezni. A vaterás eladók csak nepperek szintén kínai cuccal. Helios 44-hez, ahogy az előttem beszélő is írta több féle van. A simát a kettest a hármast és a négyes verziót be lehet szerezni olcsón is, max. 5000ig. És ebben a sorendben javul is a képminőségük picikét. Én ezek fölött már csak a hatosról tudok, de ez már nem éri meg az árát szerintem ha találsz is, annyival nem jobb a képe. Nekem a kettes és a négyes is van, az utóbbi érezhetően jobb. Bár a négyest még most szereztem és csak tesztelgetem.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
válasz imyourfriend #16776 üzenetére
Van, de a tesztjeit tekintve ennek még az mk 2-nél is rosszabb a képe. De egyébként van MC verziójú Helios is újabb Zenit vázakra, aminek mindegyiknél jobb a képe.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Tlog
tag
Sziasztok a tanácsotok kellene.
Van egy Canon EOS 1100D és lecserélném a hozzákapott EF-S 18-55 IS II obit.
Alap kellene és képminősége lenne fontos,
melyen objektívet javasolnátok max. 140 000 forintigAmiket kinéztem
1. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM /nem videózok/
2. EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM
3. vagy másMár meglévő objektívjeim :EF 35mm f/2 és EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Tlog
tag
válasz imyourfriend #16782 üzenetére
A C verzió gondolom a canon jelenti?
-
Tlog
tag
válasz imyourfriend #16786 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket ez az objektív egész jónak tűnik aszt hiszem ez lesz a
választásom. -
Tlog
tag
válasz imyourfriend #16788 üzenetére
Megtaláltam a sigma jelöléseit [link]
Teszteljem le a üzletben, nagy a szórás a minőségben?
Még egyszer köszönöm .
-
imyourfriend
őstag
-
alba-regia
aktív tag
Sigma termékregisztráció ügyében szeretnék segítséget kérni. A magyar oldalon nem találom ezt a lehetőséget, amit meg sikerült kigooglizni, ott csak az USA szerepel.
Előre is köszönöm a linket!
-
Motaba78
addikt
válasz alba-regia #16791 üzenetére
én németről tudok, az működik nekem, a papírt is kiállítja, én itt regeltem a 3 év gariért.
[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
Helios 44M-2 -t érdemes lecserélni 44M-4 -re? Illetve a chipes adapter mire szolgál, ha amúgy sincs benne AF?
λŁƯ™
-
Alu
senior tag
-
Zozzer888
addikt
válasz imyourfriend #16796 üzenetére
Csippes adapterrel van:
-Exif: Bár ez általában előre beírt, de van programozható adapter is
-Van vele AF visszajelzésed
-Vaku szerintem csip nélkül is van, bár ezt passzolom.ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
kisskd
tag
Üdv!
Hogy is állunk most bestbuy canon alapobi téren?
Alap, kezdő DSLR "szettbe" keresnék valami fényerős(ebb) zoomot első objektívnek, egy 60D-re. A keret adott "célzott támogatásként". Elsődleges cél a készlettel a "minőségibb dokumentálás" lenne, szóval az életünk emlékezetesebb pillanatainak szebb megörökítése, olyan képeken, ahol amit annak szántam az éles, a többi viszont nem, ellentétben a kompaktos "tokától bokáig" éles stílussal. Mellékesen ha meglenne az eszköz hozzá, időnként szívesen csinálnék néhány érdekesebb képet, vegyes témában, saját szórakoztatásomra.
Ez a nézelődés különböző okokból már régóta húzódik, de úgy tűnik, menet közben talán alakult kicsit a helyzet.
Régebben úgy tűnt, a (majdnem) tuti befutó a Tamron 17-50 non-VC a 100-130e körüli kategóriában. Most újra nézelődve feltűnt, hogy a Sigma 17-50 OS HSM ára majdnem a felére esett vissza, így már ez is ide tartozik, nem a 17-55 mellé árban. Nézelődtem 1200 tesztet, de a legtöbb vagy nem veszi egy lapra ezt a két obit, vagy alapból a majd' kétszeres árból indul ki, ahhoz képest hasonlítja. Ahogy néztem eddig, a tami mellett szól az abszolút élesség. A sigmát se szidták sokat ilyen téren, nem tudom mennyire jelentős mégis a "lemaradás", de tuti mellette szól a képstabi, a HSM rendszer, és a hazaibb szervizháttér.
Melyiket kéne most választanom? Szól még valami a ebben a párbajban az egyes résztvevők mellett/ellen? A szupertűéles tamihoz képest mennyire jelentős a sigma lemaradása (esetleg a sokat szidott tami vc-t is bevéve viszonyításként)?
A választ előre is köszi!
-
zolka78
senior tag
Ha nem költesz rá sokat, akkor igen. Nekem van mindkettő és a négyes egy hangyafasznyit jobb. Csipes adapterrel van fókusz visszajelzésed is, ez jó ha esetleg szemre nem tudod belőni, vagy ML-nél a focus trap használatakor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest