Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duni84
aktív tag
válasz aleister #25998 üzenetére
tényleg nem drága. én spec várok pár tesztet, hogy kiderüljön milyen a fókusz sebessége, mert az kiborító, hogy a canon 85 1.2-ben használhatatlanul lassú az af. (ha meggyőző lesz a sigma 85, akkor a jó öreg piros gyűrűstől elválnak majd útjaink. habár aza 86mm szűrő méret picitfura nekem)
#metszéspontok
-
randras_83
addikt
https://www.flickr.com/randras83/
-
ccs2929
senior tag
válasz randras_83 #26004 üzenetére
Szerintem a Pentacon helyett jobban jársz egy Jupiter 37A-val, esetleg egy Minolta Md 135 3,5-el, vagy egy Sonnar MC 135mm f3.5-el
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék a 3 obi közt van képalkotásban lényeges külömbség ?
Canon EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS
Canon EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS II
Canon EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS STMHa nem videózásra használom, érdemes az STM-est megvennem ?
Illetve hasonló átfogású de nagyobb fényerejü obit mit ajánlanátok ?
olcsóbbakkal kezdve....Elöre is köszi a segítségeteket!
-
_seth_
veterán
válasz maxika2004 #26006 üzenetére
Anno azt mondták, hogy az IS-nek jobb a képminősége mint az IS II-nek, utóbbinak viszont a stabija volt kicsit jobb. Az STM obik képminősége kivétel nélkül kiválónak mondható, szerintem az STM változat hozza az előző kettő minőségét biztosan, viszont azoknál gyorsabb és halkabb.
Egyébként meg fejeltsd el és vegyél majd egy Tamron 17-50 2.8 stabi nélkülit.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy "hosszú" zoom objektívet. A múltkor már beszéltük, hogy a Sigma 50-500 tök jó lenne. Sajnos nem lesz rá zseton. Ezt találtam helyette: Tamron 200-500mm f/5.0-6.3 AF SP Di LD IF (Nikon) [link]. Mennyire jó választás ez? Nem örülnék, ha CA-zna.
Állatokat fotóznánk vele. (Neha nagyobb objektumokat az égen, pl. a hold...) De csak játszós obi, nem munka.
Nikon CX-re lesz.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
_seth_
veterán
válasz maxika2004 #26009 üzenetére
Hasonló átfogású és nagyobb fényerejű? Olyan szerintem nincs. A sigma art 18-35 1.8 jut csak az eszembe, de az átfogása kisebb, az ára jóval nagyobb.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
törölt tag
válasz maxika2004 #26009 üzenetére
Tamron 17-50
-
pepe76
csendes tag
Sziasztok, Nikon 18-200-at szeretnék vásárolni, újonnan. A magyar ára 223k, az ebay-en 132k Franciaországból rendelve. Ezt a felárat csak a magyar forgalmazó kapzsiságával tudom magyarázni...
Azt szeretném kérdezni, hogy ebay-es rendelés esetén rájön-e még a magyar ÁFA? De még azzal és a szállítással együtt is 50k-val olcsóbb lenne mint magyar webshopból vásárolva. Tudom, hogy a garancia macerásabb, de úgy vagyok vele, hogy 1 év gari nem túl sok, és azért elég pici az esélye, hogy gyári hibás terméket fogok ki,
-
bandhajon@
aktív tag
sziasztok valakinek van tapasztalata tamron 150-600 as obival
kapcsolatba?
megéri ilyet venni?? stb.stb.
köszönöm....[ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
totar
csendes tag
Sziasztok, Zeiss objektívekkel szeretnék egy kicsit tisztábban látni, valaki fel tudna világosítani, hogy megéri-e egy ZEISS Planar T* 1.4/50 ZF. 2 (Nikon) bezserzése hosszú távra, vagy egyszerűen nincs olyan mértékű ugrás a készített képeknél, hogy ne legyen elég egy Nikon AF-S 50mm f/1.8G, vagy egy valamiféle Samyang objektív?!
Ha már megemlítettem a Samyang márkanevet, erről is tudnátok pár szót ejteni, milyen a rajzolt képe, ár-érték arányban jobb-e, mint a Zeiss, stb.
(tisztában vagyok vele, hogy a fókusz manuális)
Köszönöm! -
aleister
veterán
A Zeiss-ek nagyon szépen karcolnak, de az AF hiánya eléggé behatárolja a felhasználási körüket. Ha 50-est akarsz, akkor a Sigma 1.4 art a legjobb választás manapság szerintem. Látható a különbség egy 50k-s Nikkor 1.8G-hez képest, de leginkább csak nyitva. Szóval csak kis dof-os fotók esetén van értelme beruháznod egy ilyenre.
35 mm-en nekem a Tamron szimpatikusabb. Már 1.8-on is nagyon éles, és egy modern érzékelővel és a remek stabijával kézből tudsz éjszakai városfotókat lőni. Ez azért nem semmi! FX-en egy kellemes VA látószöget ad. Nagyon szerettem használni.
A véleményem meg, hogy csak akkor adjon ki bárki is ennyi pénzt obira, ha ebből él, vagy ha nem számítanak az anyagiak. Aki hónapról-hónapra gazdálkodik, annak egyáltalán nem éri meg összekuporgatni 200 k-t egy 1.8-ról 1.4-re váltás miatt.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
totar
csendes tag
válasz JohnyBlue #26022 üzenetére
Korábban írtad, hogy a kortré objektívek lennének a megfelelőek számomra, ekkor kezdtem el komolyabban nézegetni ezeket az objektíveket! Konkrétan nem csak ezek között hezitálok, nagyon tetszik a már említett ZEISS Planar T* 1.4/50 ZF. 2, vagy valamilyen Samyang objektív, bár látatlanban a Zeiss-et választanám. Mivel ezek manuális fókusszal rendelkeznek sok helyen (mozgásos igénybevételnél) nehézkes lenne a használatuk, ezért a Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD, vagy a Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art is számításba jöhetne! Ezeknél ugye van AF, a Tamron pedig stabival is meg van áldva. Videózni szinte sosem szoktam, annál inkább fényképezni!
A Zeiss ugye MF, egy kicsivel drágábban viszont megkapható a Tamron, vagy a Sigma AF-fel, akkor szerintem érdemesebb lenne közülük választani, ráadásul a Zeiss-ről alig találok jól felépített teszteket, így az még nagyobb rejtély lenne, mint a már említett két példány!
Ezek ára már nem kevés, a Nikon-nal szembeni különbségek érdekelnének, hogy megérheti-e a plussz pénz![ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz aleister #26023 üzenetére
Nem a fotózás a hivatásom, csak hobbiként szeretek képeket készíteni, de minőségben szeretnék följebb lépni a jelenlegi kit objektívet leváltani, vagy mellé venni egy objektívet, ami az éjszaki, sötétebb helyeken tartózkodó tárgyak részleteit jobban kiemeli. A kit objektív is elég jó objektív, de ilyen fényviszonyok között szinte csak a záridő az egyetlen, ami javíthat az eredményen, de ez időigényes természetesen, ezért jelenleg a fényerős objektívek felé nézegetek!
A kérdés tehát valóban az, hogy ilyen felhasználásra elegendő-e egy 50k-s Nikon. Nagyon szép képeket készít, legalábbis amilyen tesztképeket láttam! -
vicces
addikt
Én most 2 hét nyaralást nyomtam egy 17-50 es tamronnal. Tegnap és ma felcsattintottam az 50-es nifty- fiftyt. És haaat.... Rohadtul tetszik a bokah effekt rajta, de egyébként az 50 mm baromira szűk. Nem tudom mire fogod használni, de a 35-ös jobban hasznalhatonak tűnik nekem így utólag. 👍
:)
-
totar
csendes tag
válasz aleister #26030 üzenetére
Nem óckodom tőle
Egy olyan kérdéssel rukkolnék elő, hogy a 35mm-es f/1.8-as Nikon portré objektív mellé milyen zoom objektív lenne a megfelelő választás?!
1., SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary
2., SIGMA 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM
3., Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Asp (IF)
4., Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD Asp (IF)
5., Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD Asp [IF] Macro
Az egyesnél a plusz gyújtótávolságért cserébe a zoomtartományon változó rekeszértékek lesznek, míg a kettesnél pont fordítva. A hármas és a négyes versenyzőnél csak a stabilizátor kiléte a különbség, az ötösnél pedig a zoomtartomány.
Melyiket érdemes választani a Nikon mellé?
Érdemes lehet tudni azt, hogy körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg a közeli és távolabbi készítésű fotóim, ezért nem tudoom, hogy mennyire lehet jó ötlet, a 35mm-es DX objektív mellé egy 50mm-es Nikon FX objektív vásárlását, ami DX-en 75mm-t jelent, így a duó már működne közel és távol is egyaránt! (azért említettem meg, hogy fele-fele, mivel nem cserélném minden egyes fotó után az objektíveket) Így megmaradna a szép bokeh, a fényerős képesség is.
Remélem tudtok segíteni! -
aleister
veterán
Ugye azt tudod, hogy nem csak az 50-es obi lesz ekv 75 mm az esetedben, hanem a 35 is ekv 52.5?
Szerintem teljesen feleslegesek ezek a zoomok a fix 35 és a kitobi közé. Én anno azért váltam meg a 35 1.8G-től, mert ott volt mellette a Tamron 17-50 f2.8. Azonos gyutávon az emberek nagy része nem látott különbséget a készülő fotók között, így maradt a zoom.
Szvsz vagy ezek a fix fényerős zumok, vagy a már meglévő kitobid+Nikkor 35.Továbbá a 35-ös nem portréobi, hanem DX-en egy általános látószöget adó optika.
-
rekid
addikt
Hát nem nagyon tudod, hogy mit akarsz pontosan.
Objektívet nem nagyon szeretnél csereberélgetni, de fényerő is legyen és nem árt a stabi sem. Na meg persze a háttérmosás is kell.
Szerintem akkor jársz a legjobban illetve a legkevesebb kompromisszummal ha eladod a kitobit és veszel egy 17-50-es 2.8-ast (vagy Sigmát vagy Tamront.) A hosszabb végével még a fél/teljes alakos portré is beleférhet.[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
bandhajon@
aktív tag
válasz bandhajon@ #26016 üzenetére
valaki válasz??
tamron 150-600?[ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
aleister
veterán
válasz bandhajon@ #26035 üzenetére
Keresd meg torzo kollégát! Ő remek vadfotókat lő, és képben van ezekkel a szupertelékkel.
-
aleister
veterán
Srácok, aki követi, meg tudná mondani, hogy mennyiért mennek használtan a Sigma 50 1.4 art-ok? Esetleg a 35-ösök?
(#26037) faszicsunáj
Nincs mit!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Nikon D3200-hoz 120-30 ezer forintig melyik macro objektívet ajánljátok ?
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
A napokban szert tettem egy Danubia 500/8-as obira, és míg az adapterem megérkezik kíváncsi lennék a Ti személyes tapasztalataitokra az obival kapcsolatban, már, ha van valaki aki használ(t) ilyet. Szívesen venném, ha mutatnátok vele készült képeket.
Üdv.Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
zso79
őstag
Tokina 11-20/2.8-cal van valakinek tapasztalata? Próbáltam itt keresni, de nem találtam semmi lényegeset... 11-16 és 11-20 között vacilálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest