- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Zozzer888 #17946 üzenetére
Nekem volt 50 (Planar) és 135 (Pentacon) között egy darabig 85ös jupi.
link
Li lehet belőle hozni tűrhető képet, de... látószöget bírtam, de f/4 alatt olyan gyenge volt, hogy még a focus peaking sem ment vele, f/2 az én példányomom humor kategória volt. Később rájöttem hogy persze ahol jobb képeket láttam vele, már kiismerték az üveget, feldolgozták, és kerülték a teljesen nyitott állást. Így elvoltam vele egy darabig - de ezt és az 50est beáldoztam inkább egy af-es pöpec kis üvegre.
Amikről még azt olvastam hogy korrekt(ebb) 85ös, az árban kb olyan messze ment, ahol már inkább af-es üveget veszek. Tudom, más feeling, meg szeretem a manuálokat, de azért 30-50k nálam a plafon ha nekem kell fókuszálni, meg utómunkázni. (Plusz a manuál fílingből kicsi megmaradt legalább a mostani 60asnál; fém+rekeszgyűrű legalább megmaradt, ha utóbbival nem is közvetlen a lamellákat tologatom. ) -
ccs2929
senior tag
válasz
Zozzer888 #17926 üzenetére
Nekem is volt a régi gépembe mattüveg, de nem sokat segített, igaz csipes adapterem nem volt, vagyis igen, csak nem jelzett/csippant, esetleg egy keresőnagyítóval kombinálva ért volna /számomra/ valamit, végül vázcsere lett
, a Liveview-focus peking-nagyítható élőkép kombináció miatt, és már nem is hiányzik a csipes adapter
szerk.: a szemem sem tökéletes sajnos, és ez sem volt túl nagy előny -
Andrew31
senior tag
válasz
Zozzer888 #15903 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy sokan direkt is játszadoznak "nem tökéletes" obikkal, jó hatások érhetőek el, lásd. Instagram... Ingyé sztem mindenkinek kellene.
HollyBoni: Sztem nehéz lenne 2 olyan objektívet találni, ami ugyanolyan lenne ebből a szempontból. Több/kevesebb lencse, kisebb/nagyobb átmérő, stb-stb. Ha a fókuszban különbségek vannak, miért lenne azonos a fókuszon kívüli terület?
De majd kijavítanak, ha rosszul tudom. -
válasz
Zozzer888 #15846 üzenetére
"20ért bitang jó vétel az 55-250IS"
Na basszus, kitiltották a tulaját ennek a 55-250-nek. Mondjuk pár napos reg volt, meg ez gyanúsan olcsó is nem? Pedig tegnap még priviztünk az obiról, azt írta, személyesen Zalaegerszegen vehetem át.
Na mindegy, akkor lesz a II-es verzió. Drágább, de újabb. -
.DLL
veterán
válasz
Zozzer888 #15837 üzenetére
Nagyon jó!
(#15836) liszi70:
55-250.
a 70-300 a 300-as végén úgy is sz@r és az, hogy nincs benne semmilyen stabi el is dönti a kérdést. Nem is értem hogy lehet egy árban még használtan is (valszeg az illető túl árazta az övét)
Egyébként nekem is volt (mikro USM III), nem olyan rossz, de kb. 5 éve is 30e volt használtan. (aztán a 70-210 kispadra ültette) -
Andrew31
senior tag
válasz
Zozzer888 #15808 üzenetére
Az 5 év mindenhol érvényes elvileg, csak egy dolgot nem mondanak sehol, ti sem
, hogy gépvázhoz kell regisztrálni és csak azzal a vázzal lesz az 5 év. Legalábbis a hölgy így mondta, tehát, ha elromlik, akor mi van? El kell vigyem a gépet is? Na, de mindegy.
Nagyon meg akarom rendelni...
De előbb megmutatnám végre a képeket:
hiába választottam ki a teljes felbontást..., de talán letöltve eredeti forma lesz.Egyébként nem gáz, hogy nincs stabilizátor? Mondjuk a stabis verzió meg tök homály, szóval nem a 2 közti választásban kérek segítséget, hanem csak általánosságban nem rossz-e.
És hát ez valóban igaz, egy 2.8-as üveg többnyire 4-5.6-tól lesz éles, de nekem már 3.5-ön is nagyon meggyőző ez a példány a kit obival összevetve. Már önmagában is, de főleg a különbség.
-
válasz
Zozzer888 #15727 üzenetére
Köszi!
Ha tényleg jobb a "képminősége", lehet ennyit rászánok még a 350D-re. Nagy befektetést nem tudok eszközölni, bár nagyon jó lenne egy 2.8-as "valami", de azt 100 alatt nemigen mérik. Mármint zoom objektív kategóriában.
Tudsz esetleg ajánlani valami mást 40-50 ezerig bezárólag, amivel jobban járhatok, mint a 18-55 IS-sel?
Köszönöm!
-
rii
nagyúr
válasz
Zozzer888 #15540 üzenetére
úgy tudom, hogy a közgyűrű (nem távtartó .. rosszul írtam) által csökkentett távolságot kell kompenzálnia a kétszerezőnek ....
(#15541) imyourfriend: igyekszek haladni az alapokkal ... csak kva nehéz esténként még nekiállni, és hajnal 1ig tolni este 8-tól .-) magamhoz vettem a gép manual-jat de 140 oldal ... meg még sok könyvem is van kinyomtatva, kb. 700 oldal, és a számomra legofntosabb kérdések ezekben szét vannak szórva .. sokáig tart míg összeszedegetem ezeket a morzsákat ....
-
andatti
senior tag
válasz
Zozzer888 #15357 üzenetére
köszi. akkor macro-val, vagy egyéb lencsével sem javítható a mobillal készült képek élessége? (azért azt magamtól is tudtam, hogy a zoomolástól nem lesz jobb a kép, max. közelebb hozza...
)
A Zéé neked is igazad van, bár egyre inkább úgy tűnik, hogy a gyártók (pl. sony) is elkezdtek fejleszteni. (a fotó a korábbi cikkből).
-
andatti
senior tag
válasz
Zozzer888 #15355 üzenetére
Köszi a választ! Azért ahhoz képes, hogy "csak játéknak" jó, nagyon sokan a mobillal fotóznak, akár még családi eseményen is. Csak, pl. én is látom a fb-ra feltöltött fotókból, hogy mennyire gyöngék az így készült fotók... A kérdés pedig arra vonatkozott, hogy javítható-e velük a fotók minősége, élessége. Mert azt a pár ezer forintot valóban megérheti...
1ébként ami tényleg komoly(abb) ebben a kategóriában, az szintén drága, pl. ez a 20x optikai zoom-os kütyü már több, mint 72 $. A linkjén pedig látszik, hogy milyen távolságból mennyire tud eredményes lenni. Pl. az egyes kép, úgy ahogy van, rossz, de valóban jó közel tudta hozni... -
-
rii
nagyúr
válasz
Zozzer888 #14923 üzenetére
ma reggel (.-D ) mégjobban utánanézek ... este 10 óta keresgélek, kutakodok, (előltét lecse. közgyűrű, fordított objektív, Harmónika, DSLR+manuális objektív) - és nem értek semmit - majd guglizok - és még mindig nem értek semmit - és akkor kérdezek .-D
köszönöm!
ui.: nekem még a manuális objektív téma ami nagyon bejön .-)
-
.DLL
veterán
válasz
Zozzer888 #14741 üzenetére
De fényerőben elég sovány. Aranyszabály, bármilyen objektív kérdés attól függ, hogy pontosan mikre akarja használni az ember. Ha van egy pár kW-os lámpaparkja és pl. videoklippezik, vagy nyáron szabadtéren videózik, akkor nem kell extranagy fényerejű obi, de ha normál beltéri lámpafény szintű megvilágítás lesz a gyakoribb, akkor még a kettőnyóc is sovány lesz, illetve lehet az ISO-t emelgetni.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Zozzer888 #14662 üzenetére
Hetvenháromcázból azért a stabis darabok szebben rajzolnak mint a nem stabisak (canon téren nem vagyok otthon). Nem azért kell a stabilizátor hogy használja hanem mert benne van a "minőségibb" szériába. Ekv 320 pedig lehet olykor kevés, igaz nem tudom mit szeretne fotózni az illető ettől független nem jár rosszul némi plusszal. Tamron 70-300VC objektíve egy olcsó és jó megoldás lehet ilyen téren.
(#14663) Gabor1123: 70-200 f/2.8-as obit én nem vennék meg ha tudom hogy állványról fotózom a képeim 95%-át az biztos.
-
Gabor1123
tag
válasz
Zozzer888 #14655 üzenetére
Egyenlőre mindenképp várok, mert még nem tudom melyik gutaütést kockáztassam.
Veszem az f4-et és rájövök hogy kellene a stabi, vagy a fényerő, esetleg csak a másiknak tényleg sokkal élesebb a képe, akkor eladás, vmennyi bukás, új vétele, stb... Ha veszem a másik 2 valamelyikét és akkor tűnik fel hogy a képminőségben nem vagyok előrébb... Alapvetően sem a stabi, sem a fényerő nem létfontosságú, mivel imádok állványról fotózni. Amit várnék egy kb 300ezres obitól az a wow effekt, hogy amikor megnézem a készült képeket akkor legalább a minőség miatt tátva maradjon a szám.
kb így...
Persze lehet ezt már a sima is elérné...
-
Gabor1123
tag
válasz
Zozzer888 #14647 üzenetére
Én is a 70-200-asokat nézegettem, de nem tudom eldönteni nekem melyik lenne a legjobb. Az f4,az f4is,vagy a sima 2.8? Az utóbbi 2 ugy kb 120ezerrel drágább, viszont ha megéri, inkább várok és össze gyűjtöm rá a pénzt. Ha viszont nem lenne jól látható előnye a képminőségben, akkor sajnálnám a rá kiadott többletet.
-
Gabor1123
tag
válasz
Zozzer888 #14645 üzenetére
Sajnos kölcsön kérni nem tudok,mert egy fotóst sem ismerek a közelemben, de már én is gondoltam a fixekre. Az 50-ről olvastam már sok ellentétes véleményt, mennyire megbízható? Amin még gondolkodtam a 40stm. Melyik lehet jobb? Telére esetleg egy jó javaslat? Köszönöm!
-
m3ss
veterán
válasz
Zozzer888 #14481 üzenetére
hmm vicces igy most megnezegettem a montenegroi kepeimet ujra, mennyivel kozelebb van minden hogy 18mm, meg ha panorama is
vigyazni kell azert a nagylatoval...
de ha mar itt nezegetem a kepeket, millio olyen szitu volt amikor muszaj volt panoramazni. nem vmi extra kepek de emleknek jo..
itt pl nem tudtam hatrebb menni, kerites volt. 18mm-en max a templom fert volna bele egy szuk kompoba. ez 2 soros panorama 6+6 keppel.
ez meg detto, mondjuk ez nagyon nem akart osszeilleni emlekszem, a pizzas satrat kb ujra kellett epiteniaz mx5 most nagyon ooo lett, kapott kormanyt meg allithato kemenysegu egesz komoly gatlot, olyat tapad/kanyarodik hogy nem is ertem
el is viszem fotozkodni vmikor -
syberia
veterán
válasz
Zozzer888 #14458 üzenetére
Ezt jó tudni, szóval ha vennék egy 600D-t, azt a gyári obija is kiszolgálná? Van a családban egy 300D, egy Sigma 70-300 macro obival, gondolom az paszolna a 600D-hez. A 300D képminőségétől nem vagyok elájulva, mekkora előrelépés lenne hozzá képest a kiszemelt canon? Elsősorban képminőség/zaj tekintetében lenne jó a minőségi ugrás.
-
akela91
addikt
válasz
Zozzer888 #14337 üzenetére
A 18-105 közé 105 állásban teszek 68mm közgyűrűt akkor is max 1:2 - 1:3 -at kapok, ezzel szemben egy 29mm-est megfordítva kapok ~ 2:1 -et. Nem vagyok a számok mestere(sőt), csak tapasztaltam ezeket. De ez ha jól tudom, nem csak a mm-ekről szól, gondolom a lencsék száma és elhelyezkedése is befolyásolja, hogy fordítva mekkora leképezést kapsz.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Zozzer888 #14306 üzenetére
D3100 vázra lenne és kicsit előre szeretnék lépni a minőségben... eddig egy 55-200/40-300-on (tudom hogy ezek kb. kitobi minőség) gondolkoztam, de nem tudom hogy szükséges-e nekem annyira a teleobjektív... max szerintem 200mm ami kell... Mivel sportot nem fotózok és természetfotózás is inkább csak alkalmanként lenne (madarak a ház körül, de szerintem arra elég a 200mm) Szóval egy jobb minőségű nagyobb utazoom-on gondokodok most na meg egy 55-200-on.
-
BiriBum
őstag
válasz
Zozzer888 #14282 üzenetére
Ezt az összefüggést még mindig nem értem, főleg annak ismeretében, hogy a Canon (és a legtöbb) 18-55-ös objektíven nincs manuális rekeszgyűrű, így sima közgyűrűvel egyáltalán nem tudsz rekeszelni. Chippes közgyűrű esetén minden ugyanúgy a vázról megy, mint anélkül.
Makrózásnál pedig -bármilyen lencse esetén- 99%-ban kézzel állítjuk a fókuszt - pont a kis DOF miatt. -
BiriBum
őstag
válasz
Zozzer888 #14272 üzenetére
Az a baja hogy F5.6 van már 55ös végálláson.
Makrózáskor sosincs nyitva a rekesz, mivel gyakorlatilag tized milliméteres lesz a mélységélesség. Állványt kell használni és mindig erősen rekeszelni. Magas ISO + esetleg körvaku. A kitobjektívnél tehát nem a kezdő fényerő a buktató, hanem a gyengébb optikai minőség. Ettől még bátran lehet vele próbálkozni, akár fordítógyűrűvel is.
-
akela91
addikt
válasz
Zozzer888 #14272 üzenetére
Naja, közgyűrű jó dolog, de kombinálva egy fordított obival, beteg nagyítást kapsz.
De a vége úgyis egy Tamron 90mm lesz minimum idővel.(#14274) forceberg : Ez a kép már megfogott ez előtt is, és érdekelne, hogy AF- vagy MF-el készült-e? 1:1 körül 105-el hogy szoktátok általában? Bár MF-el D5100 keresőjével, biz isten, hogy csak szerencsével tudnék ilyen éles képet lőni.
-
Clemi
veterán
válasz
Zozzer888 #14237 üzenetére
Anno vagyis tavaly 50$ volt az a Macro közgyűrű sor, amit most nem egész 30$, és szerintem attól, hogy műanyag tökéletesen jó.
-
Clemi
veterán
válasz
Zozzer888 #14220 üzenetére
vagy még esetleg közgyűrűBár az ára miatt nálam ez csak M42-es obinál jöhet szóba
Na ezt amit írtál nem értem. Mi is a gond az ebay-en mondjuk 1/5-öd áron beszerzett, és műanyag közgyűrűvel? Azt használok lassan egy éve, és mostanában ráadásul a 70-300-as Tamron alá szoktam felcsavarni, amivel tökéletesen működik.
Ez a kép is azzal készült: kb 2 méterről készült, és ez a 18 MP-ből egy 1200x800-as crop
-
Klemice
senior tag
válasz
Zozzer888 #13752 üzenetére
hátha tud valaki segíteni... ugyebár 3napos cserés volt az obim, írtam is nekik, hogy a vásárlás dátumához mit írjak, az első obi vételét, ami a számlán van, vagy amikor a csereobit átvettem, tehát amilyen dátummal a garanciajegy le van pecsételve... de nem írtak vissza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest