Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LA1703
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Kár érte

Venni kellene egyet és bele rakni a 150-es yamaha blokkot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LA1703
tag
Vajon el adjam a TEO'S-t alkatrésznek vagy rakjam össze?
Lenne egy blokk nélküli donor 40K-ért.
CPI gtr-ből csak 50-es létezik?
Nagyon bejövős [link] -
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az üléspozíció még lehet kehes, meg a csomagtartó, ha ugyanolyan, mint a 250-es. Teljesítményben garantált élmény (400-as Maja blokk, a 180-asnál kisebb gépben). Szerk: na nem mintha hirtelen lenne fölös 450K-m.

-
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
El kéne menni a motorkával egy próbakörre, rögtön kiderülne minden.

-
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én is régebben olvastam már.
Nagyjából akkortájt, amikor a Maját vettem: ugyanabban a kereskedésben volt a 250-es Velvet, mint a Maja... Bár a cikk frissebb egy hónappal, szóval a fene tudja. Annyi biztos, hogy ekkor már képben voltam, ha példálództam vele.
Csak vicces, hogy most belefutottam egy ilyen gépbe a használtautón, és amúgy azon is tűnődöm, hogy véletlenül nem pont AZ a gép ez, amiről a cikk szól?
(Kora, színe stimmel.
)Ui: egy hónapja ugyanezt a cikket linkeltem.
[link] De nem én találtam fel a spanyolviaszt: régi a téma.Ui2: mobilról vacakolni a linkeléssel rémálom.

-
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
-
DigitXT
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Egyébként a Nexuson olyan kicsinek nézne ki...
Viszont
hangra lehet, hogy kezelhetőbb lenne, mint az az SBK dob. -
SirKero
őstag
És simán kiegyeznék egy ilyen kipufogóval a burgonyára

Más téma. ez volt már ??

-
huszi.gyb
senior tag
Egyet értek. Azért a nyitott kipuffok, cruiserek (de még a gyorsaságik egy része is) szerintem a ló túl oldala, ha csak a hangot nézzük. Viszont a múltkor majdnem elütött egy prius. Miért? Index nélkül állt ki a parkolóból, én meg nem hallottam meg. Autós csak a bömbölő kipufogókra figyel (tisztelet a kivételnek). De szerintem minimális hang (gyári) kell
Aztán lehet, hogy rosszul gondolom. 
-
kcsa
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Nézd, a túl halk témában a napokban vitatkoztam egyik kollégámmal (aki hirdeti a Kymcoját). Állítása szerint az elmúlt hetekben háromszor húzták rá a kormányt autósok mert túl halk. Nyilván nem összehasonlítható a kérdés, de velem az elmúlt hét év alatt nem történt ennyi ráhúzás, eleve furcsállom - így a saját tapasztalataimból kiindulva ellennék a néma robogóval. Azt mondja visszatér valami cruiserhez. Az meg az én véleményem szerint a ló túloldala.

-
kcsa
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ezek teljesen jogos kérdések. Magam részéről abból indultam ki, hogy hány olajcserét, kis-nagyszervízt, szelephézatállítást, szíjcserét, görgőcserét miegyebet meg lehet takarítani (idő/pénz). Az akku cseréje biztosan kifejezetten drága, de az időtényezőt nehéz forintosítani, alkatrészeket már nyilván lehet (az elfogyasztott három injektoromból, két feszszabályzó meg a jó ég tudja mi volt már a közelmúltban kiindulva még az is lehet hogy olcsóbb az akkucsere...
) -
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Minden kezdet nehéz...

-
kcsa
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én pl. boldogan használnám. Fel tudnám tölteni este, munkába járásra több mint elég a 100km hatótáv. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy a karbantartásigénye töredéke bármilyen benzines járműnek.
Csak és kizárólag a vételár tart vissza.
-
canniball
nagyúr
Hát urak, nekem az egyéb motor kimaradt.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Úgy gondolom, hogy az "egyéb" erőforrásba a villanyos is bele tartozik. A 4 kW vagy 45 km/h tervezési sebesség fölött rendszámos motorkerékpárnak kellene lennie. (Persze lehet, hogy Mo.-n ez még nincs külön szabályozva, mert nem túl sok ilyen meghajtású gép lehet forgalomban).
(#39569) kcsa: lassú voltam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
korpicschess
üzenetére
Elég jól van definiálva: [link]
-
huszi.gyb
senior tag
-
AndrewTdi
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
hát nemtom. kinézetre elég közel vanank egymáshoz. szeirntem
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Én sokat mentem vele gyerekként. De nem is ez a magasított, krosszos kivitel
volt, hanem hagyományosabb kinézetű - endurósabb. Ha szabad ilyet mondani.AndrewTdi: a Vectrix volt abban a nagyrobogó összehasonlító tesztben.

Sokat nem tudtak rajta tesztelni, mert a hatótávolsága igen sz*r. (Lemerült...
) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Izé, power szelep, nem powershell. Hülye okostelefon

-
AndrewTdi
addikt
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Értem, köszi

-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Ok, hiszek nektek. Mint írtam, ez az én logikám volt, nem állítás.

Egyébként... 50-esre nem tettek power szelepet?
Csak kíváncsiságból. Egyébként DT-t eddig csak egyet láttam élőben, azt is parkolóban
Szóval mint írtam nem sok közöm van a konkrét motorhoz.
Kösz az infókat. -
True
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Módosítani nem tudom, (műanyag úszóban van a tűszelep) de a bontott karbiét át tudom tenni... Egy próbát megér...
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
A szerelőm szervizben dolgozik, mellette maszekban szerel motorokat, nem csak robogót, a 30as kis bicikliktől kezdve Honda Gold Wing-ig mindennel foglalkozott már, szóval nem kezdő...Nem egy közeli ismerősöm gépét csinálta már meg, amik azóta gond nélkül mennek...
Ez a látvány úgy fogadott, hogy fel lett téve a szíj, de előtte néztük a hátsó váltót, hogy a mobiltárcsa kicsit lötyög, két nap múlva hozta a bontottat, hogy majd kicseréljük, és ekkor vette le a deknifedelet, azt mondta, ilyet még nem látott...
Szóval nem, nem így lett felrakva, de köszönöm, hogy konkrétan mindenki hülyének nézett...
Látszik a varión a külső fix tárcsán, mintha oválisan járt volna a szíj, fél oldalán brutális guminyom a szélén, kb 5mm szélesen, a mobiltárcsán is látszik, azt nem értem így hogy ment, mert kifordulva ferdén kellett futnia a kúpos tárcsákban...
Hogy mitől görbült meg a főtengely...amit tudunk, hogy a varió egy Malossi típus, ezt már első alkalommal megmondta, mikor levette a deknit, a hátsó rész gyári, de a kuplungrugók sárgák, a kontrasztrugó pedig rózsaszín...első alkalommal, mikor elszakadt a szíj (megvétel után 1 évvel, úgy 3000km után nálam), szanaszét tépte, szó szerint ledarálta a felét, a másik felét pedig az első varió felgyűrte (begyűrte a dekni és tárcsák közé), de úgy, hogy a berúgókar nem mozdult, annyira megszorult az egész, a feltevés az, hogy itt kicsit megnyomta. Kézzel nem lötyög, csapágyhang nincs. Óra szerint kicsit 23500km felett van a gépben. A tengely gyári, mert a blokk akkor lett megbontva először, mikor henger talp és fej tömítést cseréltünk, legalábbis erre enged következtetni, hogy igazán jól össze volt gyógyulva minden.
Csapágyat nem motorosboltban vesszük, ez rendben, a többi cucc is nagykeráron van, mert a cégen keresztül jön, úgy szerzi be, nem boltban veszi, de így sem lesz olcsó...
-
DigitXT
félisten
válasz
sifu91
üzenetére
Azt gondolom...
De amúgy TE szereltél már ilyesmit?
(Nem úgy van az, hogy lötyög a szíj a tárcsán, aztán jól
átfordul. De mesélni én is el tudok bármi vicceset.
)Ha magad láttad is kifordítva, az még mindig lehet attól,
hogy a haverod megszívatott, és kifordította. Pajszer se
kell hozzá csak lekapod a tárcsát, szíj le, móka, vissza...Ui: szerelőhöz azért szoktuk küldeni a kérdezőt, mivel a
távdiagnosztika még mindig nem működik, ráadásul ha
nagyon nem ért hozzá, nagyobb bajt csinál ha belenyúl.Ha viszont te is láttál már ilyet élőben, esetleg szerelted
is a motorodat, akkor a helyén kezelnéd ezt a történetet.
(A stand-up előadókkal sem történik meg sok sztori.
) -
válasz
runner 125
üzenetére
Ok. Nem vitatkozok. Legyen igazad.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Mint írtam hirtelen ránéztem, ennyit írtak teljesítménynek 2db hirdetésnél. Lehet, hogy valami turbós blokk
Bár nem ismerem a DT-ket, de 2T-ből nem tűnik lehetetlennek. NSR 2T 125 35LE? Akkor 50ccm 15LE? De mint írtam, DT-t nem ismerem, csak következtettem. 4T-ből nyilván 125>15Le környéke. -
válasz
runner 125
üzenetére
Igen tudjuk........ Akkor spájszerrel átfordította, hogy vagánykodhasson.
-
True
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyertya őz barna, száraz, vákuumcső cserélve, mert szét volt repedve, karbi most lett feltéve, makulátlan tiszta, mert karbicserém volt, azóta már a beállítása is megtörtént...
Én inkább a szivattyúban a membrán állapotára gyanakszom, bár indítózásnál, ha le van húzva a karbiról a benzincső, szinte 1,5 méterre elvizel... Most értem haza a szakadó esőben, húztam neki, majd úgy 500 méter után elkezdett fulladni, majd megint húzott 100-150 métert, ismét fulladt, majd vagy 2 kilométeren át nem fulladt, csak utána már fékeznem kellett, 83-al ilyen a Váci úti zöldhullám... (a gázt végig csutkán tartva produkálta most ezt)
-
True
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Karbicserém volt mert valahol öntvény hibás lett...
Az előző karbiban 82-es volt, a csere darabban 70-es... Most megint viszi a 83-at...
70-essel csak 71-et, és a gáz végén érezhetően torpant, kevés volt a benya...
Most nem torpan... -
válasz
runner 125
üzenetére
Haverom is így járt, nagyon pörgött a motor és neki is átfordult.
-
Azt a szíjat te tetted fel vagy a szerelő? A szerelő hivatalos szerelő, vagy jóska pista a falu végin? Szvsz nem is ferde a tengő, hanem ez a baja.

(#39514) tvse1995 Miért nem veszel inkább egy 125-s 4T-t? Azok sokkal jobbak mint a poweres 2T-k már a megbízhatóság tekintetében tanuló motornak tökéletes és van azokból is gyorsasági, persze jóval gyengébb, de nem fog 7-8 litert enni és nem költöd rá a gatyádat.
(#39522) runner 125 Ilyet még én se láttam nagyon kemény gondold el mit kapott az a szíj menet közbe amikor fut fel.

-
A vicc, hogy alapból úgy adják, hogy nincs kifordítva.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Jó szerelője lehet!

-
válasz
runner 125
üzenetére
Napiszaros kép!

-
runner 125
nagyúr
Baszki! Ezen kifordítva van a szíj.
DDUgye nem mind a 4 szíj kifordítva került fel??? A bordáknak BEFELÉ, egymással SZEMBE kell nézniük. De, eleve egy szíjat amikor megveszel azt úgy kapod. H a rákba lett ez kifordítva, s felrakva úgy?

mod.
A nagyjából 10 év alatt nem, nem láttam még ilyet.
Atya ég. -
LA1703
tag
Na ne már.
15K a főtengely, ha csak nem találsz valakit aki felújítja olcsóbban.
Csapágyat meg szimeringet pedig nem motoros boltban kell venni, ilyen egyszerű.
Ha jó helyen veszed maximum 2000 forint az egész.
A szerelés pedig házilag sem nagy dolog és tapasztalatot is szerzel.
Miért kell félni neki állni a dolgoknak?runner 125 ezt eddig nem is néztem.

-
-
-
tvse1995
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ha túl vagyok az őszi érettségiken lehet, hogy belekezdek majd.

Ez így elég jól hangzik, hogy ugyan annyi pénzből meglehet majd egy későbbi nagyobb kategória mintha ezt meg se csináltam volna.canniball: Annyira különböző teljesítmények vannak beírva használtautón, hivatalos adatot meg nem találtam, hogy nem én nem tudom, hogy hány lóerősek...
Ehhez mit szóltok?
Ezzel bőven maradna még pénz esetleges javításokra, cserékre. -
Ha láttatok már ilyet...Ezt menet közben. És úgy ment így is, mint a rakéta...az is megvan miért evett meg eddig négy szíjat...ferde a főtengely. Csak mindig azt mondtam, hogy az önindító nem jó, mert alig tekeri a gépet. Na ezért. Eddig mindig felcsavarozott dekninél próbáltuk, most ráraktam töltőre, és úgy, önindítóval. Látszik, hogy kalimpál a variátor...
Erősen gondolkodom, hogy megéri-e megcsináltatni...Alsó hangon 27k, és akkor csak 2k-t számoltam munkadíjnak, a legolcsóbb főtengely 15k, a két csapágy 2500 körül van, a két szimering szintén...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
tvse1995
üzenetére
Jó döntés. Egyébként lehet, hogy nem volt probléma vele, és én se vagyok szent (nem egyszer vezettem jogsi nélkül/ úgy, hogy nem vezethettem volna a járművet (céges, bérelt, 18 év alatt külföldön... ) )
De ez nem jelenti azt, hogy napi szinten bevállalnám. DT50 jó választás, hirtelen ahogy átfutottam, volt pár szimpatikus. 15 LE messze nem SMKP, de ez vállalható szerintem, cserébe megy is
Aztán jogsi, nagyobb gép. Fokozatosan. Széles utat, gumi fákat! 
-
canniball
nagyúr
válasz
wolfnet
üzenetére
Elhiszem, (igaz nem régóta motorozok de) engem még egyszer sem intettek le. De nincs egy hónapja, hogy nagy "kétkerekű-razziát" tartottak, pont itt írta valaki hogy minden kétkerekűt megállítottak a rendőrök, és tartok tőle hogy ilyenből egyre több lesz; ott pediglen ha nincsenek rendben a papírok akkor jön a mónikázás...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tvse1995
üzenetére
Tedd le az A1/B125 jogsit! Most! Tavaszra meg lesz pénzed egy rendes 125-ösre, vagy ha alapból kevésnek találod, akkor megcsinálod a különbözeti vizsgát A2-re, A-ra. Egy fillérrel nem fizetsz ki többet a kettőért, mintha egyből a "nagyot" csinálnád. Már a tanfolyamon rá fogsz érezni, hogy szeretsz-e motorozni, vagy csak a "szemed kívánja". Legolcsóbban így úszhatod meg (pl. ha helyből kicsinek érzed a 125-ös váltós tanulómotort, akkor meg sem kell venned, első gépnek akkor mindjárt nagyobbat fogsz keresni, így egy csomó kidobott pénztől mentesülsz). Szerintem...
-
válasz
wolfnet
üzenetére
Az enyém szted miért kapott szívócsonkot meg szabadonfutót? Mert nem hagyom szarul eladni. Pár ezres tételnél többet én már nem költök rá. Ha most pl hirtelen elszállna a motorja vagy fura hangja lenne és lenne egy 50-es a javítás fognám és vigye aki akarja így.
Én már elengedtem a rox kezét. Jobb ha valaki hamar megfogja mert irányítás nélkül hamar elveszti azt a tökéletességét amit most még tart kívül és belül. << Jöhetne a rossz idő! -
wolfnet
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Megrendeltem a leadhez az új motul olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt. Hamarosan megkapja ezeket, azért is, mert hogy ha jövőre használni kell, akkor tudjam, illetve eladni is így korrekt, ha arra kerülne a sor. 
Viszont veszem a protektoros 4 évszakos kabátomat hamarosan, van már kesztyűm, jön a bukó is a jövőhéten. Ezek mind a nagyobb köbcentis projektem alappillérei.
-
válasz
tvse1995
üzenetére
Ülj meg a picsádon és jövő szezonra több pénzed lesz, tisztábbal látsz és változik a kínálat. Én is épp ezt csinálom, igaz nagyon nehéz.

wolfnet! 2év rengeteg idő. Én a percekkel is hadilábon állok. Szinte várom a rossz időt mert akkor több jó dolog is bekövetkezik: Nem kell benzinre költeni, ergo marad +10k/hó. Újra hozzászokok a buszhoz, a rengeteg birkához aki rajta utazik és a hideg miatt nem is vágyok majd motorra. Meg ha nagyon bele akarok még magyarázni dolgot akkor lesz útitársam aki soha nem untatott mióta megismertem.

+ mivel megszűnik a motor, megszűnik az elugrunk ide elugrunk oda egy kis üdítőért meg egyebekért. A tél időszakban sokkal kevesebbel elvagyok mint nyáron. -
wolfnet
tag
válasz
canniball
üzenetére
Én azt tudom, hogy a méltán alázatos 50-es kategóriában is egyszer állítottak csak meg, amikor lakott területen belül lámpa nélkül közlekedtem, erre figyelmeztettek de a papírjaimat jóformán meg sem nézték... csak a jogosítványomat kérték el. A többit én próbáltam a rendőrre tuszkolni hogy nézd már meg a kötelezőt igazoló cetlimet, de nem érdekelte.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- GLS
- Ingatlanos topic!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
Csak vicces, hogy most belefutottam egy ilyen gépbe a használtautón, és amúgy azon is tűnődöm, hogy véletlenül nem pont AZ a gép ez, amiről a cikk szól?
(Kora, színe stimmel.

)

nyogo83
sityupityu