- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kolondrum #42689 üzenetére
Most már bevihetem a bontóhoz, ott fogom szerelgetni. De amíg nem volt mit csináljak? Régen a lakótelepeken minden napos volt, hogy a Ladákat szerelik az emberek hétvégén... De most sem néztek meg nagyon, max néhány kutya odafutott hozzám, aztán megsimogattam, beszéltem a gazdájukkal, legalább megismerkedtem pár környéken élővel...
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kolondrum #42622 üzenetére
Szerintem a topiccal semmi gond. Lehet ezekkel is annyit menni (totalcarosok megcsinálták). 1500km-t le lehet tekerni, elvileg a szabályos közlekedésre (max 90km/h) alkalmas egy 125-ös is. Más kérdés, hogy nyugger krúzolós tempóban leginkább, mert 1500km nyelezve nem tenne jót egyiknek se. Nem tudom az árakat, de 150ből ilyenre alkalmas gépet venni? Nekem kicsit kevésnek tűnik a keret.
-
nagynandi
csendes tag
válasz
Kolondrum #42280 üzenetére
Hát szerintem egy 50es motor sem ér annyit, hogy 2-essel kezdődjön az ára, még a 2013-asok sem!
Mármint ami gyári stb, az Aerox meg olyan a robogóknál, mint telefonok között az iPhone!
Csak túl van árazva, mondjuk már kérdés, hogy nekem az a kedvencem az 50ccm-esek között!
Én max 120.000-et szánok rá!
-
Papa18
tag
válasz
Kolondrum #41910 üzenetére
F1 nem nehéz, tele jelzésekkel, de rövid.
F2 sem nehéz, de ott sok a rizsa, a felesleges dolog.
Az kicsit hosszabb történet.
Inkább a kresz a legnehezebb. Szóban kell vizsgát tenni, és ott nem lehet mellébeszélni.
Járműismeret sem nehéz, ott is elég sok az anyag, de ha érdekli az embert, könnyű. -
akos3
addikt
válasz
Kolondrum #41009 üzenetére
nem akartam semmit, nyugi
csak, ha jól emléxem Ő kérvényezte a topic átnevezését pont az ilyen méretű motorok miatt, mert a motoros topic 400 köbcenti felett kezdődik kb....nah mind1
Igen tényelg olyan mint a nagytesói kinézetre, csak erőben nem
Nekem is tetszik, bár ez elődje valamivel jobban bejön talán..
-
akos3
addikt
válasz
Kolondrum #40407 üzenetére
valóban nem kismotor, de attól még meg lehet nézned
Nem tudtam, h vt már, sorry akkor.
Ma a kertészetbe láttam egy aprilia sr 125-öt 58500 km-rel. Nem rossz teljesítmény azért egy robitól. Rendszámtábla tartójából kivettem, h Rómában volt használva korábban, gondolom ebből 50ezret ott tehettek bele kíméletesen
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #39940 üzenetére
Még mindig ugyanabban a képzavarban dagonyázol. Neked a robogó = 50 cm³
Mivel elpasszoltad végre a segédmotorkerékpárodat (ezzel lelépve? innen), azt
hiszed, hogy "motorosként" valami magasabb szintre jutottál... Hidd azt! Talán
pár év múlva átlátod, hogy az egyes kategóriák mire valók. Akkor majd rájössz,
hogy ki vesz 300-ért robogót. Noha annyiért motor is van. Ja, meg autó is, LOL.Amúgy kell a francnak "beszámolnod": nyugi van. Csak tele volt veled a ... topik,
ehhez képest meglepett, hogy itt sem vagy... Most meg az lep meg, hogy mégis. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #39936 üzenetére
Tőlem kérdezhet... Vannak válaszaim.
Nekem is van "szervizkönyvem".
Nem gondolnám, hogy össsze kéne hasonlítani egy 50-es Aeroxot meg egy
180-as Majestyt ár/érték arányban: arra nem voltál hajlandó, hogy menjünk
egy karikát, mert miért ne alapon.De! Egyet biztosan állíthatok 200-ért én
nem fogom eladni. Értékeld úgy, hogy az olyasmi ajánlat lenne nekem, mint
amikor neked 100-at kínáltak a Roxért. Ha meg viszik 3 kiló körül, az már jó.Bukta mindenképp lesz, mivel csomó új alkatrész van benne, amit új árában
szereztem, de hozzátartoznak a motor normál állapotához. Hogy ne menjek
túl messzire, pl. a féktárcsák - de főleg az első, ami még csak egy éves. Kell,
hogy legyen a motoron egy rendes fék. Elvárás. (A Multivar már nem biztos.
Egyelőre benne maradt: röhögni fogok holnap a lágymányosin - "120-szal".)Ui: így játékon kívül belinkelhetnéd a szervizkönyvedet. Angolosan távoztál
a topikból, én pl. csak AndrewTdi-től tudtam meg, hogy elvitték a gépedet...
Ha megengedsz egy utolsó degeczi kérdést: beszámoltál a vevődnek a fúrt
hengerről és dugó megszorulásról, vagy elintézted azzal, hogy ez patika? -
-
válasz
Kolondrum #39525 üzenetére
A szerelőm szervizben dolgozik, mellette maszekban szerel motorokat, nem csak robogót, a 30as kis bicikliktől kezdve Honda Gold Wing-ig mindennel foglalkozott már, szóval nem kezdő...Nem egy közeli ismerősöm gépét csinálta már meg, amik azóta gond nélkül mennek...
Ez a látvány úgy fogadott, hogy fel lett téve a szíj, de előtte néztük a hátsó váltót, hogy a mobiltárcsa kicsit lötyög, két nap múlva hozta a bontottat, hogy majd kicseréljük, és ekkor vette le a deknifedelet, azt mondta, ilyet még nem látott...
Szóval nem, nem így lett felrakva, de köszönöm, hogy konkrétan mindenki hülyének nézett...
Látszik a varión a külső fix tárcsán, mintha oválisan járt volna a szíj, fél oldalán brutális guminyom a szélén, kb 5mm szélesen, a mobiltárcsán is látszik, azt nem értem így hogy ment, mert kifordulva ferdén kellett futnia a kúpos tárcsákban...
Hogy mitől görbült meg a főtengely...amit tudunk, hogy a varió egy Malossi típus, ezt már első alkalommal megmondta, mikor levette a deknit, a hátsó rész gyári, de a kuplungrugók sárgák, a kontrasztrugó pedig rózsaszín...első alkalommal, mikor elszakadt a szíj (megvétel után 1 évvel, úgy 3000km után nálam), szanaszét tépte, szó szerint ledarálta a felét, a másik felét pedig az első varió felgyűrte (begyűrte a dekni és tárcsák közé), de úgy, hogy a berúgókar nem mozdult, annyira megszorult az egész, a feltevés az, hogy itt kicsit megnyomta. Kézzel nem lötyög, csapágyhang nincs. Óra szerint kicsit 23500km felett van a gépben. A tengely gyári, mert a blokk akkor lett megbontva először, mikor henger talp és fej tömítést cseréltünk, legalábbis erre enged következtetni, hogy igazán jól össze volt gyógyulva minden.
Csapágyat nem motorosboltban vesszük, ez rendben, a többi cucc is nagykeráron van, mert a cégen keresztül jön, úgy szerzi be, nem boltban veszi, de így sem lesz olcsó...
-
-
wolfnet
tag
válasz
Kolondrum #39506 üzenetére
Megrendeltem a leadhez az új motul olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt. Hamarosan megkapja ezeket, azért is, mert hogy ha jövőre használni kell, akkor tudjam, illetve eladni is így korrekt, ha arra kerülne a sor.
Viszont veszem a protektoros 4 évszakos kabátomat hamarosan, van már kesztyűm, jön a bukó is a jövőhéten. Ezek mind a nagyobb köbcentis projektem alappillérei.
-
tvse1995
senior tag
válasz
Kolondrum #39494 üzenetére
Érzem én is, hogy elég nagy baj lehet a dologból csak elég nehéz komolyan venni úgy, hogy körülöttem többen is sok-sok éve használják mindenféle baj nélkül így a motorjaikat.
Valószínűleg végül a pénz lesz az ami megakadályoz 125ös motor vételében mivel nagyon úgy tűnik, hogy 250ezerért csak nagyon nagy szerencsével lehet jó gépet kifogni.
-
rjg
őstag
válasz
Kolondrum #39494 üzenetére
Ami, ha kicsit belegondolsz, teljesen normális. Én például azért nem vettem kamu 50-est, mert elég egy baleset, akár önhibából, akár nem és én álltam volna a szőnyeg szélén biztosítási csalásért, gondatlan károkozásért, csalásért, stb. Aki kicsit is előrelátó, az nem szórakozik ezzel. Ha megvan a baj, az pont elég, akkor pláne nem hiányzik senkinek a jogi, rendőrségi herce-hurca. Persze ez 18 éves fejjel belefér, de ezért vannak az embernek szülei, hogy ilyenkor jól döntsenek helyette.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kolondrum #39333 üzenetére
OK, jogos... Én sem vagyok túl tapasztalt, de mint lejjebb írtad, fejben dől el.
170130ig húztam neki, autópályán. Lakott területen a 70LE, és 600ccm ellenére lehetett 50-nel menni. Kipróbáltam, hogy hogy húz különböző fordulatokon, és utána biztonságosan tudtam kezelni. Persze döntsd el magad. Csak óvatosan (én is azt vallom, nem az a király, aki gyorsan tud menni, hanem aki meg tud állni).
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Kolondrum #39225 üzenetére
Nem tudom írták-e már, bocs, még kicsit le vagyok maradva, visszaolvasok. Az SOS jogsinál (ott van tapasztalat) béreltünk már haverral többször is, GS500 (naked és idomos), ER6, CBF600... Ebből kettővel vitt, illetve vezettem... Sajnos az ER6 kimaradt, majd legközelebb... Hidd el, megéri próbálgatni. És ők rendesek, visszaadják a kauciót (ennyi a Casco önrésze 100k).
Igaz, hogy 125-nél nagyobb robogót nem vezettem, de eddig én is a váltós pártján állok (Autóból is a kézi váltót szeretem, városban viszont kényelmes az automata [Passat CC 2.0TDI, A6 2013 3.0TDI quattro] mentek, gyorsan, de kézi váltóval lett volna az igazi szvsz.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum #39250 üzenetére
"Meglátjuk mit mondanak."
Próba-cseresznye, de én a helyedben nem sok jóban reménykednék. Felvásárlást persze hogy vállalnak hiszen ebből élnek, de nem 10-20k-t akarnak keresni egy ilyen üzleten... Ha megnézed pl. a használtautót nem egy kereskedői hirdetés van olyasmi szöveggel, hogy vételár 750k, csereár 850k. -
canniball
nagyúr
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Kolondrum #39226 üzenetére
Szerintem ha be is számítaná, 7-800K-t simán rá kéne még dobnod.
szerk: A szart adják olcsón általában, a jóért mindig elkérik a pénzt. mint a hogy én is a Runnerért. meg úgy gondolom, hogy majd a Nexust sem ár alatt akarnám eladni.
(#39227) SymbianOS: a hang adta élmény egy dolog. szinte bámire lehet jó hangot csinálni ami 4T
-
vaksi8
senior tag
válasz
Kolondrum #39210 üzenetére
Ő is számolna be aeroxot
De tudom,ez nem a Te stílusod. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #39210 üzenetére
Kaució: lerakod a 100K-t és elviszed a motort. Mikor visszahozod,
nincs rajta semmi gebasz, nem borítottad meg, visszakapod.Ha
megtörted, akkor kalkulálnak javítási költséget, azt levonják belőle,
s a maradékot kapod vissza. Ha idáig tiszta volt, akkor mi a gond?
Nem tudsz lerakni 100K-t KP-ban? Nade >700K-s gépeket nézel...
Előbb-utóbb csak a kezedben kell legyen egy combosabb összeg.
(Legkésőbb, amikor elvitték a Roxot. A beszámítás nem neked jó.) -
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #39217 üzenetére
Figyelj, állj már neki _tapasztalni_. Most komolyan, eddig ültél egy ER-6N-en, most az lett a kedvenc. Eddig az Aerox-on ültél csak, így nem létezett nála jobb.
Próbálj ki több motort, robogót és az után hozz tapasztalatokon alapuló, megfontolt döntést, mert ezek a fellángolások soha nem kifizetődőek.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #39195 üzenetére
Sokba. Ha visszaolvasol+rákeresel sokat írtunk róla.
Én pl. azért, mert a Maja is így kapott rendszámot.
Azóta sokminden változott, pl. kisebb(!) lett a regadó,
más dolgok meg maradtak: drága műszaki, több nap
ügyintézés, ill. utánajárás. Ha ráérsz, spórolhatsz, ha
viszont nem, akkor jó pénzért erre szakosodott cégek
intézkednek helyetted. De az még (pluszban) ~30K...AndrewTdi: a hangtompító lényegi alkatrészei?
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum #39137 üzenetére
Na várjunk csak! Eddig azon ment a dillemmázás, hogy milyen rettenetes probléma hogy behozták az új szabályt, mely szerint x km-t kell levezetni. Erre írtam hogy nem értem mi ez a nagy jajjgatás, amikor eddig is ugyanannyi óraszám volt előírva, az alatt letudható ez a távolság, sőt akár még több is.
Hogy valakinek a jelenlegi rendszerben is problémát okoz elszakadni a munkahelyéről azt megértem, de az teljesen más kérdés. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #39136 üzenetére
Nem teljesen értem, amit írsz: igen, papíron van a motorkerékpár
meg a segédmotoros* kerékpár... Ha tesód 50-es motort akarna,
akkor nem menne A2 jogsira (elég lenne a B jogsi a vezetéséhez).
Szerintem ennyi áll a mondása mögött... Vagy csak mástól is ezt
hallotta, nem tudom. De biztos bele lehet úgy nyúlni, hogy alázza
a Nexust is. Ha már itt pedzegeted, hogy a Maját simán: mutasd!
Legyen kényelmes, pakolható, fogyasszon 4L alatt, és álljon meg,
ha kell. Hiába raksz akár nitrót is a Roxiba: az csak gyorsulás.
26 évesen illene komplexebben látni, mint a végsebesség hajsza.*: nem kell magyarázni, hogy egy (szénné) tuningolt 50-es hogy
megy, mert nem ez volt a kérdés. Papíron akkor is 50: utast nem
vihetsz, stb. Ha vki hajtáslánc alapján akar robogókat "leszólni",
az nagyon nincs képben. Pedig sokan ezt teszik, ami baromság.Csak ennyit akartam mondani. Lehet, hogy tesódnak a Nexus se
kéne, vagy egy 650-es Burgi, vagy egy T-Max, esetleg GP-800: ő
tudja, hogy mit értett az alatt, hogy "a robogó" nem motor.Ui: én a Majába kérném a Nexus blokkját+futóművét. Köszönöm.
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum #39129 üzenetére
Azért az ER6 még nem az a hasalós kivitel.
(#39131) "Aki dolgozik stb annak marha nagy nyűg órákra járnia."
Az imént számoltam ki hogy a kötelezően előírt óraszám alatt bőven letudható a most már kötelezően előírt km, ezután még mindig nem értem mi ezzel a probléma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged